Bundek-puiston leikkikenttää (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Bundek-järven rannalta Novi Zagreb -kaupunginosasta löytyy toinen Zagrebin parhaista leikkikentistä. Myös se sopii kaikenikäisille lapsille.

Nähtävää ja koettavaa lapsille

Tällä sivulla esitellään muutama hyvän vierailukohde Zagrebiin suuntaaville lapsiperheille.

Bocarski dom -leikkikenttä ja Bundek-puiston leikkikenttä

Jos lapsille haluaa järjestää todella mielekästä tekemistä, on Bocarski dom -leikkikenttä siihen kenties paras paikka Zagrebissa. Valtavalla leikkikentällä on loputon määrä kaikenlaista, mukaan lukien skeittauspaikkoja teineille ja tekemistä niin pienille lapsille kuin vähän vanhemmillekin. Paikalle pääsee Trg bana Jelačića -aukiolta raitiovaunulinjoilla 17 (suunta: Prečko) ja 14 (suunta: Zapruđe), ja raitiovaunusta noustaan pysäkillä Prisavlje. Leikkikenttä on muutaman sadan metrin päässä Prisavlje ulica -kadun varrella.

Hyvä leikkikenttä löytyy myös Bundek-järven rannalta Novi Zagreb -kaupunginosasta, ja myös Bundekin leikkikenttä sopii kaikenikäisille lapsille. Bundekille pääsee hyvin taksilla tai kulkemalla raitiovaunuilla 6, 7 ja 14 Siget- tai Sopot-pysäkille, mistä on puolen kilometrin kävelymatka puistolle.

Nukketeatteri

Zagrebačko kazalište lutaka -nukketeatteri (Ulica baruna Trenka 3) on korkeatasoinen ja sijaitsee aivan keskustassa, hyvin lähellä Trg bana Jelačića -pääaukiota. Sen ohjelmisto on monipuolinen, ja siellä on näytöksiä miltei päivittäin, joinain päivinä kuten sunnuntaisin aamulla klo 10 tai 11 ja myös monina päivinä iltaisin klo 18 tai 19. Esitykset kestävät yleensä 40-80 minuuttia, ja lippuja saa samasta paikasta yleensä alkaen tuntia ennen esitystä.

Tekniikan museo

Zagrebin tekniikan museo (Savska cesta 18) sijaitsee lähellä ydinkeskustaa, ja se on paikka, jossa lapsiperheet viihtyvät tuntitolkulla. Täältä löytyy kaikenlaista mielenkiintoista tieteestä ja avaruudesta ja kaiken muun lisäksi myös toisen maailmansodan aikainen CB20-sukellusvene. Museoon pääsevät alle 7-vuotiaat ilmaiseksi sisään, ja aikuisiltakin otetaan vain parin euron pääsymaksu, mutta planetaarioon mielivien on maksettavat toiset kaksi euroa lisää. Museo on kiinni maanantaisin ja avoinna ti-pe klo 9-17 ja la-su klo 9-13.

Eläintarha

Zagrebin Zoološki vrt grada Zagreba -eläintarha sijaitsee Park Maksimir -puistossa, jonne on hyvät kulkuyhteydet julkisilla. Eläintarha on monipuolinen: siellä on pingviinejä, biisoneita, korppikotkia ja apinoita, ja siellä tulee helposti vietettyä pari tuntia. Eläintarha on avoinna eri vuodenaikoina vähän eri lailla, parhaiten kesällä toukokuun alusta elokuun loppuun, ja aukioloajat on hyvä tarkistaa verkkosivuilta ennen paikalle lähtemistä. Liput maksavat aikuisilta noin 4 euroa, lapsilta vähän alle kolme euroa, ja alle 7-vuotiaat pääsevät sisään ilmaiseksi. Paikalle pääsee Trg bana Jelačića -aukiolta raitiovaunulinjoilla 11 ja 12 (suunta: Bukovačka).

Lisätietoa

TimeOut esittelee lisää tekemistä lapsiperheille.

Teksti: Peter Forsberg
2013/10

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti