Eniten katsotut Ateena-vinkkimme:
#1 #2 #3 #4 #5
Kreikka – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Puerto de la Cruz on parhaimmillaan lokakuun alusta maaliskuun loppuun. Suomesta Teneriffalle lentävä laskeutuu lähes poikkeuksetta sen eteläiselle lentoasemalle, josta on noin puolentoista tunnin matka Puerto de la Cruziin.
koristekuva Hivenen syrjässä sijaitseva Puerto de Mogán on Gran Canarian etelärannikon helmiä, sillä se on tunnetusti autenttisempi ja vähemmän räikeä turistipaikka kuin muut etelärannikon lomapaikat
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Ateena
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Karttaa lukemassa
Kartta voi pelastaa päivän, ja karttoja saa turisti-infosta.

Matkailijan palvelut

Olympialaiset paransivat Ateenan kaupungin infrastruktuuria huomattavasti. Vaikka Kreikka on olympialaisten jälkeen kokenut melkoiset talouskurimuksen, on Ateena tästä huolimatta jatkanut panostusta turismiin, joka myös Kreikan pääkaupungille on tärkeä tulonlähde. Matkailijalle on paljon palveluita, englantia hallitaan lähes paikassa kuin paikassa ja Ateenassa osataan ottaa vierailijat vastaan ja tarjota heille sitä, mitä he tarvitsevat.

Turisti-info

Ateenan turisti-info tarjoaa kaikenlaisia neuvoja Ateenaan, mutta siellä on saatavilla myös vinkkejä, aikatauluja ja karttoja esimerkiksi lähisaarille tai muuallekin Kreikkaan matkustamista varten. Keskustan turisti-info on auki joka päivä, ja myös lentokentän turisti-infosta voi kysellä tietoja jo ennen kaupunkiin saapumista. Keskustan turisti-info [kartalla] löytyy kätevästi Acropoli-metroaseman vierestä, Akropolis-museota vastapäätä.

Internet, wlan ja nettikahvilat

Ateenassa ei tule vaikeuksia käyttää internetiä, sillä sellainen on kaikilla majapaikoilla ja valtaosalla kahviloista, ravintoloista ja baareista. Kaupungissa on vieläkin melkoisesti internetkahviloita, joita käyttävät etenkin ulkomaalaiset, ja niitä löytää melkoisesti esimerkiksi Omonia-aukion ympäristöstä, varsinkin siitä pohjoiseen olevissa vähän arveluttavissa kortteleissa.

Poliisi ja turistipoliisi

Ateenassa kuten muuallakin Kreikassa on erikseen turistipoliisi, joka on erikoistunut tarjoamaan apua ja neuvoja turisteille. Turistipoliisit puhuvat ainakin englantia, ja heidät tunnistaa univormussa olevasta "tourist police" -merkistä. Heidät saa kiinni ympäri vuorokauden numerosta 171. Turistipoliisi on aina ensimmäinen taho, johon hädänalaisen kannattaa ottaa yhteyttä, tietenkin kiireisiä sairaustapauksia tai onnettomuuksia lukuun ottamatta, sillä turistipoliisi puhuu englantia ja osaa auttaa turistille tyypillisten ongelmien ratkaisussa.

112 on yleinen hätänumero Kreikassa, ja sen kautta tavoittaa niin poliisin, palokunnan kuin sairaanhoidonkin.

Lääkäri

Matkavakuutus, joka kattaa matkatavaroiden lisäksi myös sairastumisesta aiheutuvat kulut, on hyvä olla aina matkustettaessa, ja näin on myös Kreikassa. Jos sairastut ja kaipaat lääkäriä (mutta ei ole hengenhätä), niin helpoimmalla pääset menemällä yksityisen lääkärin vastaanotolle. Matkavakuutus yleensä korvaa tämän, vältyt paperisodalta ja jonottamiselta julkiselle puolelle ja matkasta nauttimiseen jää enemmän aikaa. Mukana on hyvä olla tietenkin myös eurooppalainen sairaanhoitokortti, jolla saa hoitoa hätätapauksissa samalla hinnalla ja samalla lailla kuin paikallisetkin.

Athens Info Guide -sivusto listaa kaikki Ateenan ja Pireuksen sairaalat.
Athens Guide -sivusto listaa lisää sairaaloita ja myös yksityisiä klinikoita.

Apteekki

Apteekin tunnistaa vihreästä rististä, ja niissä on saatavilla samoja lääkkeitä ja tuotteita kuin Suomessakin, tosin usein eri nimisinä. Apteekkeja on ainakin yksi jokaisella isolla alueella. Sunnuntaisin ja iltaisin päivystävistä apteekeista on saatavilla tietoa Vrisko-sivuilta.

Posti, pankki, luottokortit

Postit ovat Ateenassa auki yleensä vain maanantaista perjantaihin, poikkeuksena Syntagman aukiolla sijaitseva pääposti [kartalla], joka on auki myös viikonloppuisin. Pankkiautomaatteja on keskusta-alueella paljon, ja käteistä kannattaakin pitää Ateenassa mukanaan, sillä luottokortit eivät käy läheskään kaikissa paikoissa.

Teksti: Peter Forsberg, Anniina Simula
Kuvat: Peter Forsberg
Tarkistettu ja uudistettu: 2015/11

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti