Kreikka – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Ateena
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Hotelli lähellä Syntagmaa
Hotelli- tai hostellivarausta tehdessä kannattaa keskittyä Monastiraki- ja Syntagma-metroasemien lähellä sijaitseviin majapaikkoihin.

Mikä hotelli Ateenassa kannattaa valita ja miltä alueelta

Ateenassa on valtava määrä hotelleja, asuntoja ja muita majapaikkoja, joissa kaupungissa vierailevat yöpyvät. Vaikka Ateena on laaja kaupunki, jossa on monenmoista kaupunginosaa, kannattaa siellä yöpyä keskeisellä, kulkuyhteyksiltään hyvällä alueella.

Lentokentältä ytimeen kulkeva metro pysähtyy sekä Syntagma- että Monastirakia -asemilla, ja valtaosassa tapauksia majoittuminen lähelle näitä asemia on paras ratkaisu. Niiden lähellä ovat parhaat ruokapaikat, ostospaikat, illanviettopaikat ja nähtävyydet, ja jos tarvitsee lähteä julkisilla jonnekin, on se näiltä asemilta hyvin helppoa.

Ytimen lisäksi Ateenassa on majapaikkoja esimerkiksi lentoasemalla ja Pireuksessa, jossa on satama. Molempiin on kuitenkin Ateenan keskustasta sen verran hyvät kulkuyhteydet, että oikeastaan koskaan ei ole pakko viettää yötään lentoasemalla tai sataman tuntumassa.

Ateenassa hotellit ovat luotettavimpia majapaikkoja, sillä ne on ammattimaisesti hoidettu ja esimerkiksi vastaanotto on avoinna ympäri vuorokauden, mikä ongelmien ilmaantuessa on mukavaa. Ateenassa on tarjolla myös huoneita ja asuntoja, mutta yllättykset niissä ovat tavallisempia kuin hotelleissa.

Majoituksen löytäminen Ateenasta

Ateenassa on valtava määrä hotelleja ja muita majapaikkoja, mutta se on jossain määrin hankala paikka löytää hyvä hotelli. Kaupunki kasvoi voimakkaasti 1900-luvulla, väkiluku nousi muutamassa vuosikymmenessä 700 000:sta noin neljään miljoonaan ja näin siellä on valtavasti nopeasti kasattuja alueita, joille pääseminen voi olla hankalaa ja joilla voi olla ikävä viettää yönsä.

Näin ollen hotelli- tai hostellivarausta tehdessä kannattaa olla erityisen tarkkana ja keskittyä Monastiraki- ja Syntagma-metroasemien lähellä sijaitseviin majapaikkoihin. Nämä ovat paitsi lähellä lentokenttämetron asemia myös lähellä kaikkea muuta ja usein alueilla, joilla ei ole paljon liikennettä tai melua.

Ateenassa on valtaosan vuodesta kuumaa tai kosteaa, ja ilmastointi on hyvä olla siellä etenkin huhtikuun alusta lokakuun loppuun. Talvella voi öisin olla kylmää, ja tällöin on hyvä varmistaa, että hotellissa on lämmitys.

Parhaat alueet hotellille tai muulle majapaikalle

Ateena on suuri ja vilkas kaupunki, jossa hotelli on hyvä valita huolella. Huomattavia hankaluuksia voi tulla, jos hotelli sijaitsee syrjäisellä paikalla: hotelli tai muu majapaikka kannattaa varata keskeiseltä paikalta, läheltä nähtävyyksiä ja metroasemaa. Muihin liikennemuotoihin kuin metroon ei alati ruuhkaisessa Ateenassa voi luottaa, ja näin lentokentän ja majapaikan väli on hyvä kulkea metrolla.

Syntagma-aukio
Syntagma-aukio ja sen vieressä oleva metroasema sijaitsevat lähellä kaikkea tärkeää.

Monastiraki- ja Syntagma-metroaseman lähistöt

Jos haluaa sekä sijoittua lähelle kaikkea tärkeää että tehdä lentokentälle metromatkan ilman vaihtoja, kannattaa hotelli varata läheltä joko Monastirakin metroasemaa [kartalla] tai Syntagman metroasemaa [kartalla] Näistä Monastiraki on jonkin verran rauhallisempi ja sen lähellä on enemmän hyviä ravintoloita ja illanviettopaikkoja kuin Syntagmassa. Syntagma on aukio, jolla on ajoittain suuria mielenosoituksia ja kaikenlaista muuta meluisaa ja mahdollisesti ongelmia aiheuttavaa.

Monastiraki
Monastiraki on jonkin verran rauhallisempi kuin Syntagma, ja sen lähellä on enemmän hyviä ravintoloita ja illanviettopaikkoja.

Muista kaupunginosista Plaka [kartalla] ja Psirri [kartalla], jotka ovat Monastirakin metroaseman lähellä, ovat myös hyviä majapaikalle, kunhan varmistaa, ettei metroasemalle ole yli puolta kilometriä. Psirri ei ole suositeltava alue niille, jotka haluavat viettää illat hotellihuoneessa ja mennä aikaisin nukkumaan, sillä se on huvittelu- ja illanviettopaikka, jonka kaduilla on meteliä usein yömyöhään.

Muut alueet

Muiden alueiden kanssa kannattaa noudattaa varovaisuutta, mutta kokeneet matkailijat, jotka eivät vähästä hätkähdä, voivat mielellään majoittua Omonia-aukion [kartalla] pohjoispuolelle. Täällä on lukuisia edullisia hotelleja ja täältä on hyvät kulkuyhteydet metrolla ja kävelymatka Monastirakin aukiolle. Tämä alue tunnetaan varausjärjestelmissä nimillä "Omonia", "Exarhia" ja "Metaxourgio", ja sieltä voi löytää keskimääräistä edullisemman majapaikan. Alueella sijaitsee kuitenkin myös hyvin varusteltuja hotelleja, jotka sopivat perheillekin, ja monissa alueen hotelleissa on perhehuoneita neljälle hengelle. Tällä alueella sijaitsee esimerkiksi Meliá Athens.

Jos haluaa yöpyä lähellä Larissa-rautatieasemaa [kartalla], jolta pääsee junalla muualle Kreikkaan ja ulkomaillekin ja josta kulkee paikallisjuna lentoasemalle, on tämä kohtalaisen hyvä alue majapaikalle. Sieltä on melko lyhyt matka Omonia-aukiolle ja arkeologiselle museolle, mutta antiikin ajan nähtävyyksille sieltä on pari kolme kilometriä. Hyvä majapaikka tällä alueella on esimerkiksi Ariston.

Lentoaseman hotellit

Jos on aikaisin aamulla lento, mahdollista on yöpyä lentokentällä olevalla hotellilla, joista varteenotettava on oikeastaan vain Sofitels Athens Airport. Jos lento on aikaisin aamulla, aikaisintaan noin klo 8–9, voi Monastirakin ja Syntagman asemilta siirtyä lentoasemalla noin 50 minuutissa, ja majapaikat keskustassa ovat yleensä edullisempia kuin lentoaseman hieno hotelli.

Pirauksen satama
Jos on lähdössä Pireuksen satamasta muualle Kreikkaan lautalla ja haluaa yöpyä lähistöllä, on siellä paljon hotelleja, joista osa kuitenkin on heikkoa tasoa.

Pireuksen satama

Jos on lähdössä Pireuksen satamasta muualle Kreikkaan lautalla ja haluaa yöpyä lähistöllä, on siellä paljon hotelleja, joista osa kuitenkin on heikkoa tasoa. Koska valtaosa aluksista lähtee illalla, ei satamassa ole monastikaan tarpeen yöpyä, mutta jos siellä silti haluaa yöpyä, on sielläkin majapaikkoja.

Kaikki Booking.comin majapaikat Pireuksessa

Hostelit

Ateenassa on erilaisia hosteleita, ja vaikka ne eivät enää ole yhtä suosittuja kuin 2010-luvulla, on niitä edelleen jäljellä ja ne ovat järjestään kaikkein edullisimpia majapaikkoja. Hostelissa voi viettää yön 10–20 eurolla, joskin kalliimpiakin hosteleita löytyy. Hosteleissa voi nukkua yhteismajoitushuoneessa, joita on monenlaisia, tai sitten yksityishuoneissa. Kahdelle hengelle nukkuminen yksityishuoneessa voi tulla lähes yhtä edulliseksi kuin kaksi punkkaa yhteismajoitushuoneessa, ja hosteleista löytyvätkin usein kaikkein edullisimmat yksityishuoneet.

Huomattavaa kuitenkin on se, että hostelhuoneissa on harvoin omaa kylpyhuonetta, ja sellainen yleensä on vain käytävällä. Toisaalta hosteleissa on erinomaiset yhteiset tilat, kattoterasseja ja kaikenlaista ohjelmaa, kuten myös mahdollisuus tavata kaikkialta maailmasta peräisin olevia matkustajia, joten huoneen puutteita usein kompensoivat asiat, joita jäykistä ja virallisista hotelleista ei löydy.

Hosteleita on erityisen hyvin lähellä Monastirakin metroasemaa Psirrissä ja myös lähellä Omonia-metroasemaa. Kun Ateenasta valitsee itselleen hostelia, kannattaa kiinnittää erityistä huomiota sen sijaintiin, sillä siellä on valtavasti huonoissa paikoissa sijaitsevia hostelleja. Monastirakin, Omonian tai Syntagman tienoilla hostelliin majoittuva ei voi valita kovin paljon pieleen, etenkään jos kävelymatkaa metroasemalle ei tule kilometriä enempää. Jos haluaa päästä aikaisin aamulla lentoasemalle, on sekä Monastirakin että Syntagman metroasemilta sinne suora, 40–50 minuuttia kestävä metroyhteys.

Hosteleita voi katsella Booking.comissa ja Hostelworldissa.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Ateenassa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkkejä Ateenassa

Adam's Hotel

(Cherefodos 6)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä Akropolista ja muita kaikkein suurimpia nähtävyyksiä sijaitseva vähän keskihintaista hintavampi kahden tähden hotelli, jossa on huoneita 2–3 hengelle ja perhehuoneita neljälle hengelle. Sijainti Plakan parhailla paikoilla on saanut pelkkää ylistystä, kattoterassi näkymineen Akropoliille on miellyttänyt kaikkia ja alueen palvelut ravintoloista nähtävyyksiin ja illanviettopaikkoihin ovat miellyttäneet kaikkia. Aamiainen kuuluu huoneiden hintaan, ja niissä on parveke ja ilmastointi.

Amalia Hotel Athens

(Amalias 10)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Neljän tähden ja 96 huoneen ilmastoitu hotelli aivan Syntagman aukion vieressä. Hyvin varusteltu mutta kohtuuhintainen hotelli on erittäin pidetty siellä yöpyneiden keskuudessa. Aamiainen on saanut paljon kiitosta ja sijainti on sekin kaikkien mieleen. Nähtävyyksiä ja putiikkeja on paljon lähellä, ja tästä on helppo eri kulkuneuvoilla siirtyä kaikkialle kaupunkiin, lentokenttä mukaan lukien.

Arethusa Hotel

(Mitropoleos 6?8)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kolmen tähden keskihintainen hotelli, joka sijaitsee aivan Syntagman vieressä ja jossa on huoneita 1–3 hengelle. Sijainti, lähikatujen ravintolat, huoneiden hintaan kuuluva aamiainen ja huoneiden koko ovat miellyttäneet siellä yöpyneitä. Hotellin sijainti Plakassa on erityisen hyvä, sillä vanhojen korttelien keskeltä on helppo metromatka lentoasemalle ja kaikkialle muualle kaupunkiin, ja kävellen voi tutustua koko Ateenan ydinkeskustaan. Myös kattoterassin näkymät kohti Akropolista ovat mieleen painuvia, ja tämä on kaikin tavoin hyvä valinta yöpaikaksi.

Ariston

(Diligianni 50)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Larissa-rautatieaseman vieressä sijaitseva kolmen tähden ja 35 ilmastoidun huoneen hotelli, joka on erittäin kohtuullisen hintainen ja jolta on hyvät kulkuyhteydet julkisilla kaikkialle kaupunkiin. Tämä on perhehotelli, joka sijaitsee vilkkaan kadun varrella vilkkaalla alueella, ja näin joissain huoneissa voi olla meluisaa.

Athens Center Square Hotel

(Aristogitonos 15)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kolmen tähden keskihintainen hotelli, jonka 1–2 henkeä vetävissä huoneissa on ilmastointi ja joiden hintaan kuuluu aamiainen. Hotellin sijainti kauppahallin vieressä on erinomainen, ja siltä on varsin lyhyt kävelymatka kahdelle keskeiselle metroasemalle. Noutopöytäaamiainen, kattoterassi näkymineen Akropoliille ja alueen palvelut ravintoloista ostospaikkoihin ovat miellyttäneet täällä yöpyneitä.

Athens Golden City Hotel

(Marnis 46)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä sekä Omonia- että Larissa-metroasemia sijaitseva kolmen tähden hotelli, jossa on useita erilaisia huoneita ja myös perhehuoneita neljälle hengelle. Hinnat ovat melko kohtuullisia, ja moniin huoneisiin kuuluu sekä ilmastointi että parveke. Hotellin sijainti on saanut paljon kiitosta, huoneiden hintaan kuuluva aamupala on maistunut kaikille mutta hotellin sijainti on myös monen mielestä alueen rähjäisyyden takia huono.

Attalos Hotel

(Athinas 29)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Psirrissä, kauppahallin lähellä sijaitseva kolmen tähden ja 76 ilmastoidun huoneen hotelli, joka sijaitsee alueen pääkadun varrella. Tästä on lyhyt matka niin Omonia- kuin Monastiraki-metroasemallekin, suurimmille nähtävyyksille on lyhyt matka, shoppailupaikat ovat lähistöllä ja Psirrin lukuisat illanviettomahdollisuudet aivan vieressä. Tämä alue ei kuitenkaan miellytä kaikkia, ja rauhallista, tyylikästä aluetta etsivien on parempi majoittua Plakaan.

Hermes Hotel

(Apollonos 19)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä sekä Syntagman että Monastirakin metroasemia ja lentokenttäyhteyksiä sijaitseva kahden tähden tasokas, hyvin varusteltu hotelli, joka on varsin kohtuuhintainen sijaintiinsa nähden. Hotelli sijaitsee Plakan lähinnä kävelijöille tarkoitetuissa kortteleissa, siinä on 45 huonetta ja hotellin läheltä löytyy kaikki nähtävyyksistä kauppoihin ja ravintoloihin.

Hotel Adonis

(Kodrou 3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kahden tähden Psirrissä sijaitseva hintava hotelli, jossa on huoneita 2–3 hengelle ja perhehuoneita neljälle hengelle. Hotellilta on lyhyt kävelymatka Syntagman metroasemalle ja alueille, jotka ovat Ateenan parhaita. Puolen kilometrin päässä sijaitsevalle Akropoliille on näkymät aamiaishuoneesta, ja huoneiden hintaan kuuluva aamiainen on näkymien lisäksi saanut paljon kiitosta. Huoneet on ilmastoitu, ja niissä on parveke.

Meliá Athens

(Chalkokondyli 14)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kohtuuhintainen neljän tähden hotelli, joka sijaitsee lähellä Omonia-metroasemaa, alueella, joka on ei ole kaikkien mieleen. Tänne on helppo saapua metrolla, arkeologinen museo on aivan naapurissa ja hotellin varustelutaso on erittäin hyvä.

Pan Hotel

(Mitropoleos 11)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Syntagman vilkkaalla ostosalueella sijaitseva kolmen tähden ja 33 ilmastoidun huoneen hotelli, jolta on lyhyt matka lentokenttämetrolle ja joka muutenkin on tapahtumien keskipisteessä. Tästä on helppo suunnata nähtävyyksille ja ostoksille, ruokapaikkoja on niitäkin hyvä valikoima ja illanviettoon ei tarvitse niin halutessaan lähteä kauas hotellilta.

Piraeus Port Hotel

(Evaggelistrias 12)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Ateenan vilkkaassa satamassa, melko lähellä metroasemaa sijaitseva kahden tähden ja 32 ilmastoidun huoneen hotelli, joka on kohtuuhintaisista hotelleista Piraeuksen pidetyin.

Plaka Hotel

(Kapnikareas & Mitropoleos 7)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Plakan viehättävillä kujilla, kävelymatkan päässä Monastiraki-metroasemalta sijaitseva kolmen tähden ja 67 ilmastoidun huoneen hotelli, jonka huoneissa on moderni sisustus. Tämä kohtuuhintainen hotelli on kohtalaisen hyvin varusteltu, siltä on kävelymatka tärkeimmille nähtävyyksille ja sen lähellä on valtava määrä ravintoloita, illanviettopaikkoja ja putiikkeja.

Sofitels Athens Airport

(Athens International Airport)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lentoaseman terminaalia vastapäätä eli kävelymatkan päässä siitä sijaitseva viiden tähden ja 345 ilmastoidun huoneen hotelli, joka on erittäin hyvin varusteltu, korkealle arvioitu mutta hintava majapaikka. Lentoa ajatellen sijainti on ensiluokkainen, mutta Monastirakin tai Syntagman aukioilta, joilta on 40–50 minuutin metromatka lentoasemalle, saa huoneen huomattavasti edullisemmin.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/08

Lukijoiden kommentteja

Nyt 18.-22.11.2018 Ateenassa käydessämme totesimme että Makrigianni-kaupunginosa on ehkä paras paikka hotellille. Akropolis ja museo ovat täällä ja myös metroasema Akropolismuseon vieressä. Ravintoloita paljon ja rauhallinen alue ja Plaka ihan vieressä, mitä muuta enää voisi tarvita kun kaikki on lähellä! Meillä oli Herodion hotelli, jonka parvekkeelta ehkä paras mahdollinen näkymä Akropolille. Hotelli oli muutenkin hyvä kokemus mm. hienon kattoterassin takia, jossa on mukava illalla esim. lokoilla poreameessa parhaimmin Partheon-näkymin, ehkä lasista jotain siemaillen.
/Ripe

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti