Kreikka – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Zadarin valttikortteihin kuuluvat kielitaitoiset ja ystävälliset paikalliset, erinomaiset luomuruoat, vilkas ja kohtuuhintainen yöelämä ja muulloin kuin keskikesällä rauhallinen, lomailuun sopiva ilmapiiri, joka tuntuu puhdistavan niin sielun kuin ruumiinkin. Lue lisää Zadarista
koristekuva Montenegron suosituin lomapaikka on Budva. Budvan puitteet kuten lukuisat rannat, venetsialaistyylinen vanhakaupunki ja täydet lomailijoille suunnatut palvelut ovat suotuisia hyvälle rantalomalle.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Ateena
Varaamalla majapaikan oppaamme sivujen kautta tuet matkaoppaan tekemistä ja kehittämistä ja varmistat että pysymme ilmaisena matkaoppaana, josta hyötyvät kaikki suomalaiset.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Hotelli lähellä Syntagmaa
Hotelli- tai hostellivarausta tehdessä kannattaa keskittyä Monastiraki- ja Syntagma-metroasemien lähellä sijaitseviin majapaikkoihin.

Mikä hotelli Ateenassa kannattaa valita ja miltä alueelta

Tällä sivulla kerrotaan niistä Ateenan alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Majoituksen löytäminen Ateenasta

Ateenassa on valtava määrä hotelleja ja muita majapaikkoja, mutta se on jossain määrin hankala paikka löytää hyvä hotelli. Kaupunki kasvoi voimakkaasti 1900-luvulla, väkiluku nousi muutamassa vuosikymmenessä 700 000:sta noin neljään miljoonaan ja näin siellä on valtavasti nopeasti kasattuja alueita, joille pääseminen voi olla hankalaa ja joilla voi olla ikävä viettää yönsä.

Näin ollen hotelli- tai hostellivarausta tehdessä kannattaa olla erityisen tarkkana ja keskittyä Monastiraki- ja Syntagma-metroasemien lähellä sijaitseviin majapaikkoihin. Nämä ovat paitsi lähellä lentokenttämetron asemia myös lähellä kaikkea muuta ja usein alueilla, joilla ei ole paljon liikennettä tai melua.

Parhaat alueet hotellille tai muulle majapaikalle

Ateena on suuri ja vilkas kaupunki, jossa hotelli on hyvä valita huolella. Huomattavia hankaluuksia voi tulla, jos hotelli sijaitsee syrjäisellä paikalla: hotelli tai muu majapaikka kannattaa varata keskeiseltä paikalta, läheltä nähtävyyksiä ja metroasemaa. Muihin liikennemuotoihin kuin metroon ei alati ruuhkaisessa Ateenassa voi luottaa, ja näin lentokentän ja majapaikan väli on hyvä kulkea metrolla.

Monastiraki- ja Syntagma-metroaseman lähistöt

Jos haluaa sekä sijoittua lähelle kaikkea tärkeää että tehdä lentokentälle metromatkan ilman vaihtoja, kannattaa hotelli varata läheltä joko Monastiraki- tai Syntagma-metroasemaa. Näistä Monastiraki on jonkin verran rauhallisempi ja sen lähellä on enemmän hyviä ravintoloita ja illanviettopaikkoja kuin Syntagmassa, ja Syntagma on aukio, jolla on ajoittain suuria mielenosoituksia ja kaikenlaista muuta meluista ja mahdollisesti ongelmia aiheuttavaa. Muista kaupunginosista Plaka ja Psirri, jotka ovat Monastirakin metroaseman lähellä, ovat myös hyviä majapaikalle, kunhan varmistaa, ettei metroasemalle ole yli puolta kilometriä. Psirri ei ole kovin hyvä alue perheille eikä monille muille kuin seikkailuhenkisille tai nuorille, sillä se on arveluttavan oloinen alue, jossa on paljon yöelämää ja meteliä ja myös sokkeloiset kadut, joilla on helppo eksyä ja joilla kuljeskelee epämääräistä porukkaa ja kulkukoiria.

Muut alueet

Muiden alueiden kanssa kannattaa noudattaa varovaisuutta, mutta kokeneet matkailijat, jotka eivät vähästä hätkähdä, voivat mielellään majoittua Omonia-aukion pohjoispuolelle. Täällä on lukuisia edullisia hotelleja ja täältä on hyvät kulkuyhteydet metrolla ja kävelymatka Monastirakin aukiolle. Tämä alue tunnetaan varausjärjestelmissä nimillä "Omonia", "Exarhia" ja "Metaxourgio", ja täällä on runsaasti huoneita, joita saa alkaen noin 30 eurolla per kahden hengen huone. Alueella sijaitsee kuitenkin hyvin varusteltuja hotelleja, jotka sopivat perheillekin, ja yksi tällainen alueella on esimerkiksi Meliá Athens.

Jos haluaa yöpyä lähellä Larissa-rautatieasemaa, jolta pääsee junalla muualle Kreikkaan ja ulkomaillekin ja josta kulkee paikallisjuna lentoasemalle, on tämä kohtalaisen hyvä alue majapaikalle. Sieltä on melko lyhyt matka Omonia-aukiolle ja arkeologiselle museolle, mutta antiikin ajan nähtävyyksille sieltä on pari kolme kilometriä. Hyvä majapaikka tällä alueella on esimerkiksi Ariston.

Pirauksen satama
Jos on lähdössä Piraeuksen satamasta (kuvassa) muualle Kreikkaan lautalla ja haluaa yöpyä lähistöllä, on tähän lukuisia vaihtoehtoja.

Jos on aikaisin aamulla lento, yksi vaihtoehto on yöpyä lentokentällä olevalla hotellilla, joista varteenotettava on oikeastaan vain Sofitels Athens Airport. Jos lento on aikaisin aamulla, aikaisintaan noin klo 8-9, voi Monastirakin ja Syntagman asemilta siirtyä lentoasemalla noin 50 minuutissa, ja majapaikat keskustassa ovat yleensä edullisempia kuin lentoaseman hieno hotelli.

Jos on lähdössä Piraeuksen satamasta muualle Kreikkaan lautalla ja haluaa yöpyä lähistöllä, on tähän lukuisia vaihtoehtoja, joiden joukossa on paljon heikkotasoisia hotelleja ja muita majapaikkoja. Hyvätasoinen majapaikka satamassa on kuitenkin Piraeys Port Hotel. On hyvä kuitenkin pitää mielessä, että ydinkeskustan metroasemilta kuten Omoniasta on vain 20 minuutin metromatka Piraeukseen.

Ateenassa on valtaosan vuodesta kuumaa tai sitten kovin kosteaa, ja ilmastointi on hyvä olla siellä etenkin huhtikuun alusta lokakuun loppuun. Talvella voi öisin olla kylmää, ja tällöin on hyvä varmistaa, että hotellissa on lämmitys.

Hostellit - edullisempi vaihtoehto

Ateenassa on paljon hotelleja, mutta siellä on myös melkoinen määrä hostelleiksi itseään kutsuvia tai ainakin luokittelevia majapaikkoja. Niitä on erityisen hyvin lähellä Monastirakin metroasemaa Psirrissä ja myös lähellä Omonia-metroasemaa. Kun Ateenasta valitsee itselleen hostellia, kannattaa kiinnittää erityistä huomiota sen sijaintiin, sillä siellä on valtavasti huonoissa paikoissa sijaitsevia hostelleja. Monastirakin, Omonian tai Syntagman tienoilla hostelliin majoittuva ei voi valita kovin paljon pieleen, etenkään jos kävelymatkaa metroasemalle ei tule kilometriä enempää. Jos haluaa päästä aikaisin aamulla lentoasemalle, on sekä Monastirakin että Syntagman metroasemilta sinne suora, alle tunnin kestävä metroyhteys.

Hostelli on hotellia yksinkertaisempi majapaikka, jossa ei kenties ole lainkaan vastaanottoa, jossa laukkujen jättämisestä säilytykseen joutuu kenties maksamaan ja jossa on hyvin vähän mitään ilmaisia ekstroja kuten pyyheliinoja. Huoneet ovat usein yksinkertaisia. Niitä on 4-12 hengen yhteismajoitushuoneista yksityishuoneisiin, joita on yhden hengen huoneista kahden hengen huoneisiin ja myös suurempiin perhehuoneisiin tai huoneistoihin. Hostelli on yleensä edullisempi vaihtoehto kuin hotelli, mutta niissä yöpyminen on vähemmän ylellistä, ei juuri koskaan luksusta ja muutenkin ne sopivat parhaiten yösijaksi niille, jotka eivät kiinnitä majapaikkaan paljon huomiota. Hostellit ovat suosittuja nuorten keskuudessa, mutta niissä yöpyy kaikenlaisia ihmisiä keski-ikäisistä perheisiin ja vanhempiin pariskuntiin, ja niissä on helpompi tavata muualta tulevia ihmisiä kuin varsinaisissa hotelleissa.

Varteenotettavia hostelleja Ateenassa ovat esimerkiksi Athens Quinta, joka tosin ei ole lähellä Syntagmaa tai Monastirakia, ja Athens Choice, joka on hyvin lähellä Omonia-metroasemaa. Vähemmän tasokas mutta erinomaisella paikalla kivenheiton päässä Monastirakin metroasemasta sijaitseva Athens Style on lentokentälle erikoisiin aikoihin suuntaavien suosikki tällä alueella.

Hyvä hostellien varauspalvelu on varausmaksuton hostels.com, virallisia HI-hostelleja voi katsella täältä ja hostelworldilla on suomenkielinen varauspalvelu.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Ateenassa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkkejä Ateenassa

Alice in Athens

(Tsatsou 9)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Plakassa, vain puolen kilometrin päässä Syntagman aukiosta sijaitseva neljän huoneen majapaikka, johon varaukset kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Tämä ilmastoitu huoneistohotelli on erilainen majapaikka, jossa on paljon ulkotiloja ja jossa pääsee hotellia paremmin sisään alueen elämänmenoon. Tämä on kohtuuhintainen, nykyaikaisesti varusteltu ja sisustettu majapaikka, joka on koko kaupungin pidetyimpiä.

Amalia Hotel Athens

(Amalias 10)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Neljän tähden ja 96 huoneen ilmastoitu hotelli aivan Syntagman aukion vieressä. Hyvin varusteltu mutta kohtuuhintainen hotelli on erittäin pidetty siellä yöpyneiden keskuudessa. Aamiainen on saanut paljon kiitosta ja sijainti on sekin kaikkien mieleen. Nähtävyyksiä ja putiikkeja on paljon lähellä, ja tästä on helppo eri kulkuneuvoilla siirtyä kaikkialle kaupunkiin, lentokenttä mukaan lukien.

Ariston

(Diligianni 50)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Larissa-rautatieaseman vieressä sijaitseva kolmen tähden ja 35 ilmastoidun huoneen hotelli, joka on erittäin kohtuullisen hintainen ja jolta on hyvät kulkuyhteydet julkisilla kaikkialle kaupunkiin. Tämä on perhehotelli, joka sijaitsee vilkkaan kadun varrella vilkkaalla alueella, ja näin joissain huoneissa voi olla meluisaa.

Attalos Hotel

(Athinas 29)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Psirrissä, kauppahallin lähellä sijaitseva kolmen tähden ja 76 ilmastoidun huoneen hotelli, joka sijaitsee alueen pääkadun varrella. Tästä on lyhyt matka niin Omonia- kuin Monastiraki-metroasemallekin, suurimmille nähtävyyksille on lyhyt matka, shoppailupaikat ovat lähistöllä ja Psirrin lukuisat illanviettomahdollisuudet aivan vieressä. Tämä alue ei kuitenkaan miellytä kaikkia, ja rauhallista, tyylikästä aluetta etsivien on parempi majoittua Plakaan.

Hermes Hotel

(Apollonos 19)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä sekä Syntagman että Monastirakin metroasemia ja lentokenttäyhteyksiä sijaitseva kahden tähden tasokas, hyvin varusteltu hotelli, joka on varsin kohtuuhintainen sijaintiinsa nähden. Hotelli sijaitsee Plakan lähinnä kävelijöille tarkoitetuissa kortteleissa, siinä on 45 huonetta ja hotellin läheltä löytyy kaikki nähtävyyksistä kauppoihin ja ravintoloihin.

Meliá Athens

(Chalkokondyli 14)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kohtuuhintainen neljän tähden hotelli, joka sijaitsee lähellä Omonia-metroasemaa, alueella, joka on vähän raju ja jolla on kaikenlaisia lieveilmiöitä yöt päivät. Tänne on helppo saapua metrolla, arkeologinen museo on aivan naapurissa ja hotellin varustelutaso on erittäin hyvä.

Pan Hotel

(Mitropoleos 11)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Syntagman vilkkaalla ostosalueella sijaitseva kolmen tähden ja 33 ilmastoidun huoneen hotelli, jolta on lyhyt matka lentokenttämetrolle ja joka muutenkin on tapahtumien keskipisteessä. Tästä on helppo suunnata nähtävyyksille ja ostoksille, ruokapaikkoja on niitäkin hyvä valikoima ja illanviettoon ei tarvitse niin halutessaan lähteä kauas hotellilta.

Piraeus Port Hotel

(Evaggelistrias 12)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Ateenan vilkkaassa satamassa, melko lähellä metroasemaa sijaitseva kahden tähden ja 32 ilmastoidun huoneen hotelli, joka on kohtuuhintaisista hotelleista Piraeuksen pidetyin.

Plaka Hotel

(Kapnikareas & Mitropoleos 7)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Plakan viehättävillä kujilla, kävelymatkan päässä Monastiraki-metroasemalta sijaitseva kolmen tähden ja 67 ilmastoidun huoneen hotelli, jonka huoneissa on moderni sisustus. Tämä kohtuuhintainen hotelli on kohtalaisen hyvin varusteltu, siltä on kävelymatka tärkeimmille nähtävyyksille ja sen lähellä on valtava määrä ravintoloita, illanviettopaikkoja ja putiikkeja.

Sofitels Athens Airport

(Athens International Airport)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lentoaseman terminaalia vastapäätä eli kävelymatkan päässä siitä sijaitseva viiden tähden ja 345 ilmastoidun huoneen hotelli, joka on erittäin hyvin varusteltu, korkealle arvioitu mutta hintava majapaikka. Lentoa ajatellen sijainti on ensiluokkainen, mutta Monastirakin tai Syntagman aukioilta, joilta on 40-50 minuutin metromatka lentoasemalle, saa huoneen huomattavasti edullisemmin.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2015/11

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lukijoiden kommentteja

Nyt 18.-22.11.2018 Ateenassa käydessämme totesimme että Makrigianni-kaupunginosa on ehkä paras paikka hotellille. Akropolis ja museo ovat täällä ja myös metroasema Akropolismuseon vieressä. Ravintoloita paljon ja rauhallinen alue ja Plaka ihan vieressä, mitä muuta enää voisi tarvita kun kaikki on lähellä! Meillä oli Herodion hotelli, jonka parvekkeelta ehkä paras mahdollinen näkymä Akropolille. Hotelli oli muutenkin hyvä kokemus mm. hienon kattoterassin takia, jossa on mukava illalla esim. lokoilla poreameessa parhaimmin Partheon-näkymin, ehkä lasista jotain siemaillen.
/Ripe

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti