Kreikka – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Montenegron suosituin lomapaikka on Budva. Budvan puitteet kuten lukuisat rannat, venetsialaistyylinen vanhakaupunki ja täydet lomailijoille suunnatut palvelut ovat suotuisia hyvälle rantalomalle.
koristekuva Kroatian ja Albanian välissä sijaitseva Montenegro on yksi Euroopan pienimpiä ja uusimpia matkustusmaita. Rantalomilla siellä on käyty jo pitkään, ja jo Jugoslavian vuosikymmeninä etenkin Budvassa otettiin aurinkoa, mutta enemmän matkailijoita siellä alkoi käydä vasta 2010-luvulla.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
ilmoitus
Venetsialainen satama, Rethymnon
Rethymnon on viehättävä mutta kesäkauden ajan melko vilkas kylä saaren keskiosissa. Täällä on hyvä tehdä kaikenlaisia ostoksia, syödä hyvin venetsialaisessa satamassa.

Minkälainen hotelli Kreetalla kannattaa valita ja miltä alueelta

Tällä sivulla kerrotaan niistä Kreetan alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Majoituksen löytäminen Kreetalta

Kreetalla on melkoisesti erilaisia majapaikkoja, normaaleista hotelleista leirintäalueisiin ja huoneistoihin. Suurimpiin kaupunkeihin eli Iraklioniin, Agios Nikolaokseen, Haniaan ja Rethymnoon on omatoimisesti matkalla olevien helpoin majoittua. Kesäaikana näillä paikkakunnilla voi tarjolla myös paikallisten vuokraamia huoneistoja ja huoneita, joita tosin ei yleensä ole mahdollista varata etukäteen.

Rantapaikoilla puolestaan on eniten hotelleja, jotka on suunnattu pakettimatkalaisille. Niiltä ei välttämättä helposti löydy hyviä majapaikkoja omatoimimatkailijoille ja niiltä on myös vaikeampi siirtyä ainakin julkisilla muualle saarelle kuin suurimmilta paikkakunnilta. Näin ollen omatoimimatkailijan on hyvä katsoa hotelli suurilta paikkakunnilta, joista etenkin Iraklion ja Hania ovat hyviä sekä majapaikan että liikenneyhteyksien takia, eikä Rethymno jää näistä paljon jälkeen.

Itä- vai länsipuolelle

Kreetalle omatoimisesti matkustavan on ensin hyvä päättää, haluaako viettää yönsä saaren itä- vai länsipuolella. Itäpuolella sijaitsevat pääkaupunki Iraklion ja Agios Nikolaos, ja länsipuolella ovat Hania ja Rethymno. Lautalla Ateenasta pääsee Hanian lähelle ja Iraklionin keskustaan, ja lentoasemia on lähellä niin Haniaa kuin Iraklioniakin. Samoin on lähinnä Kreikan sisäisille lennoille tarkoitettu uusi Sitian lentoasema, joka sijaitsee saaren läntisimmissä osissa. Iraklionin ja Hanian välin kulkee linja-autolla noin kolmessa tunnissa, eikä tällaista matkaa ole ainakaan viikon lomalla mukava tehdä montaa kertaa, joten se kummalle puolelle saarta asettuu, vaikuttaa myös melkoisesti siihen mitä siellä loman aikana tulee nähtyä.

Vaihtelu vuodenaikojen mukaan

Kreetalla kuten muuallakin Kreikassa hotellihuoneiden hinnat vaihtelevat vuodenaikojen mukaan. Pääsiäinen ja keskikesä ovat hintavimpia ajankohtia yöpyä hotelleissa ja myös yksityisissä huoneissa, ja edullisempaa on keväällä ja syksyllä. Talvi on edullisin ajankohta majapaikoille, mutta keskitalvella läheskään kaikki majapaikat eivät ole avoinna.

Hania
Hanian satamakaupunki on monien kreetalaisten mielestä Kreetan kaunein kaupunki, ja saman ovat huomanneet myös matkailijat.

Kreetalle pääsiäisenä, juhannuksesta elokuun loppuun ja lokakuun syyslomien aikaan suuntaavan on hyvä tehdä hotellivarauksensa viikkoja etukäteen, ja myös lennot on hyvä varata muutaman kuukauden etuajassa.

Keskikesällä Kreetalle matkustavan on hyvä varmistaa, että majapaikka on ilmastoitu, sillä etenkin heinä- ja elokuussa yötkin ovat erittäin lämpimiä.

Hania

Monien kreetalaisten mielestä Hanian satamakaupunki on Kreetan kaunein kaupunki, ja saman ovat huomanneet myös lukemattomat matkailijat. Kaupungissa riittää nähtävää ja tekemistä, ja hyvät rannatkaan eivät ole kaukana. Haniassa on paljon keskihintaisia sekä kalliita hotelleja, mutta edullista majoitusta on vaikea löytää ainakaan kesäaikaan, lukuun ottamatta Hanian lähellä sijaitsevaa leirintäaluetta.

Hanian lähellä on lukuisia matkailijoiden suosimia lomakohteita. Yksi niistä on Agia Marina, jossa sijaitsee paljon rantahotelleja. Agia Marinassa on rantahotellien lisäksi huoneistoja ja pienempiä hotelleja, ja se on jonkin verran Kreetan muita paikkoja hintavampi. Agia Marina on perheiden suosiossa etenkin hyvien rantojensa vuoksi. Haniassa tai sen lähellä sijaitsevia varteenotettavia majapaikkoja ovat El Greco ja Doge Traditional Hotel.

Rethymnon

Noin tunnin bussimatkan päässä Haniasta ja kahden tunnin matkan päässä Iraklionista sijaitseva Rethymnon on viehättävä mutta kesäkauden ajan melko vilkas kylä saaren keskiosissa mutta lähempänä länttä kuin itää. Täällä on hyvä tehdä kaikenlaisia ostoksia, syödä hyvin venetsialaisessa satamassa ja tehdä retkiä etenkin saaren länsipuolella. Rethymnonissa on kaikenlaisia majapaikkoja, siellä on hyviä nähtävyyksiä ja se tarjoaa yleensä jonkin verran rauhallisemmat puitteet lomalle kuin Hania. Hyvä hotelli Rethymnonissa on esimerkiksi Astali.

Iraklion
Kreetan pääkaupunki Iraklion ei ole erityisen idyllinen kaupunki vaan moderni liike-elämän keskus.

Iraklion

Kreetan pääkaupunki Iraklion ei ole erityisen idyllinen kaupunki vaan moderni liike-elämän keskus, mutta sillä on omat hyvät puolensa ja tunnetusti mitä kauemmin siellä viettää aikaa, sitä enemmän siihen tykästyy. Iraklionista on erinomaiset kulkuyhteydet eri puolille Kreetaa taksilla ja bussilla sekä Kreetan ulkopuolisiin kohteisiin, joten muutama yö Iraklionissa saattaa olla perusteltua.

Kaupungin pääpaikat niin sanotun Leijona-aukion tienoilla voivat olla hivenen äänekkäitä ja rauhattomia etenkin kesäiltoina, mutta Iraklion on suuri kaupunki ja siellä on erilaisia alueita, joista parhaat ovat lähellä merenrantaa kaupungin keskustassa. Iraklionin majapaikoista harkinnan arvoinen on esimerkiksi Lato Boutiquet Hotel, jonka ravintola kuuluu kaupungin parhaisiin.

Mália ja Hersonissos

Pohjoisrannikolla Iraklionin itäpuolella toisiaan lähellä sijaitsevat Málian ja Hersonissoksen lomapaikat taas ovat hyviä kohteita niille, jotka haluavat lomallaan nauttia merestä ja auringosta sekä juhlia läpi yön, sillä molemmat paikat ovat täynnä yökerhoja ja rantabaareja. Suurin osa Málian ja Hersonissoksen matkailijoista on pakettimatkalla, mutta kaupungeissa on myös muutamia majoitusvaihtoehtoja omatoimimatkailijoille. Esimerkiksi Málian vanhastakaupungista voi löytää huoneita, sillä se on kaupungin vähiten tunnettu osa, jossa harva pakettimatkalainen käy. Hersonissoksessa sijaitseva King Minos on varteenotettava majapaikka, ja lähellä sitä sijaitseva Marni Village on toinen varsin pidetty majapaikka tällä seudulla. Aegean Sky Hotel puolestaan on varteenotettava ja suosittu hotelli Málian seudulla.

Agios Nikolaos ja Elounda

Agios Nikolaos on yksi suosituimmista matkakohteista itäisen Kreetan alueella. Siellä sijaitsee "pohjaton" järvi sekä lukuisia hotelleja, ja lukuisista turisteista huolimatta kaupunki on onnistunut säilyttämään maalaiskaupungin tunnelman. Agios Nikolaoksen vieressä sijaitseva Eloundan lomakohde on yksi Kreetan luksuskohteista, ja siellä sijaitsevat yhdet Kreetan parhaista ja kalliimmista hotelleista. Monet tulevat Eloundaan vain päiväksi mennäkseen läheiselle Spinalongan saarelle, toiset viettävät koko lomansa kohteen golfkentillä. Hyvä majapaikka Agios Nikolaoksessa on esimerkiksi Dessole Coral Hotel ja Elounda Beach Hotel on ylellinen mutta hintava majapaikka Eloundassa.

Paleohora

Paleohora sijaitsee Kreetan lounaisosassa pienellä niemimaalla. Kuten monet muutkin Kreetan paikat, myös Paleohoran löysivät aikanaan hipit. Tämän jälkeen Paleohorasta on muodostunut lomakeskus, joka on kuitenkin onnistunut melko hyvin säilyttämään aidon kreetalaisen tunnelman. Libyanmeren rannalla sijaitseva Paleohora tarjoaa pari rantaa, mukavia tavernoita ja kahviloita sekä katukuvan, jota suuret hotellit eivät hallitse.

Paleohoran lähistöllä on monia mielenkiintoisia vuoristokyliä, joihin voi tehdä päiväretkiä, ja Paleohorasta lähtee myös lauttoja etelärannikon kohteisiin sekä lähisaarille. Paleohora soveltuu rauhallisempaa menoa kaipaaville sekä myös budjettimatkailijoille, sillä hinnat ovat täällä usein alhaisempia kuin pohjoisen suosituissa lomakohteissa. Paleohorassa on myös leirintäalue. Kohtuuhintainen mutta pidetty majapaikka Paleohorassa on Mediterranean Sea Hotel.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Kreetalla ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hyviä hotelleja ja muita majapaikkoja Kreetalla

El Greco

(Theotokopoulou 47-49, Hania)
Tutustu hotelliin ja varaa huone El Greco sijaitsee aivan Hanian vanhankaupungin keskustassa hiljaisen kadun varrella. Lähellä on tunnettu venetsialainen satama. Hotellin lämmin ilmapiiri ja modernit puitteet tekevät vierailustasi unohtumattoman.

Doge Traditional Hotel -
Apartments

(Kondilaki 14-16, Hania)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Dogen huoneistohotelli sijaitsee hyvällä paikalla Hanian keskustassa kävelymatkan päässä monista nähtävyyksistä. Huoneistohotellin huoneet ovat avarat ja monissa huoneissa on myös pieni keittonurkkaus sekä suurehko parvi sänkyineen.

Lato Boutique Hotel

(15 Epimenidou Street, Iraklion)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hotelli sijaitsee hyvällä paikalla Iraklionin keskustassa lähellä satamaa ja bussiasemaa. Huoneet ovat mukavia ja moderneja, ja useimmista huoneista on hienot näkymät satamaan. Hotellin aamiaista, palveluita ja siisteystasoa pidetään erittäin hyvinä, ja hotellin ravintola on yksi kaupungin parhaista.

King Minos Palace

(Adamaki Str, Hersonissos)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hotelli sijaitsee Hersonissoksessa hieman syrjässä päätieltä, ja sinne on pieni nousu. Hotelli ei siis välttämättä sovi liikuntarajoitteisille, tosin avulias henkilökunta auttaa mielellään matkatavaroiden kanssa. Hotellissa on iso uima-allas sekä lastenallas, ja ravintolasta on hienot näkymät merelle.

Marni Village

(G Seferi 8, Koutouloufari
Heraklion, Koutouloufari,
Hersonissos)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Marni Village on edullinen huoneistohotelli, jonka huoneista on näköala altaalle tai vuorille. Huoneissa on pieni keittonurkkaus sekä parveke. Uima-altaita hotellissa on useita, ja henkilökunta on hyvin avulias ja lapsiystävällinen. Hotelli sijaitsee lähellä Hersonissosta.

Aegean Sky Hotel & Suites

(Beach Road Malia, Malia)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Aegean Sky on pieni, mutta edullinen ja suosittu hotelli Maliassa ja koko paikka altaasta huoneisiin erittäin siisti. Henkilökunta ja erityisesti hotellin johtaja ovat erittäin pidettyjä ja avuliaita ja saavat vieraat tuntemaan olonsa hyvin tervetulleeksi. Hotellin viikoittaiset juhlat kreikkalaisine ruokineen ja musiikkeineen ovat suosittuja.

Dessole Coral Hotel

(Akti Koundourou 17,
Agios Nikolaos)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Dessole Coral Hotel sijaitsee meren rannalla lähellä Agios Nikolaoksen "pohjatonta" järveä. Hotellissa on uima-allas ja aamiainen sisältyy hintaan. Hotellissa on hyvä ravintola, ja monet vieraat tulevat hotelliin "all inclusive" -lomalle.

Elounda Beach Hotel

(72053 Elounda, Elounda)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Elounda Beach Hotel on Eloundan ylellisessä lomakeskuksessa sijaitseva luksushotelli, jossa tuntee olevansa aivan omassa maailmassaan. Huoneet ovat moitteettomia, ja hotellista on upeat näkymät vuoristoon ja merelle. Hotellivierailla on käytössään uima-altaan lisäksi yksityinen ranta.

Astali

(1 G Papandreou St, Rethymnon)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Erittäin pidetty kahden tähden ja 36 huoneen hotelli, joka on hyvin kohtuuhintainen ja hyvillä palveluilla varustettu majapaikka. Lähes kaikki tärkeä on 10 minuutin kävelymatkan päässä, ja lähes kaikki pitävät aamiaista hyvänä ja hotellia siistinä, mutta sijainti ei ole aivan kaikkien mieleen.

Mediterranean Sea Hotel

(Kantos-Selino)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Edullinen, yksinkertainen hotelli, jossa on 10 huonetta ja joka sijaitsee lähellä rantaa.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti: Peter Forsberg, Anniina Simula
Kuvat: Peter Forsberg
Tarkistettu ja uudistettu: 2015/12

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lukijoiden kommentteja

Vuokrattavia maisonette-tyyppisia lomahuoneistoja Plataniaksessa, 12km Haniasta länteen. www.pelagosholidays.gr

Retymnon ja sen vanha kaupunki on hyvä vaihtoehto Kreetan matkalaiselle. Siellä viihtyy varmasti! /vm

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti