Kreikka – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
ilmoitus
Venetsialainen satama, Rethymnon
Rethymnon on viehättävä mutta kesäkauden ajan melko vilkas kylä saaren keskiosissa. Täällä on hyvä tehdä kaikenlaisia ostoksia ja syödä hyvin venetsialaisessa satamassa.

Hyviä hotelleja ja alueita majoittumiselle Kreetalla

Kreetan paikkakunnista eniten niin suomalaisia kuin muitakin lomailijoita vetävät puoleensa Agios Nikolaos, Hania ja Rethymnon. Näillä paikkakunnilla on runsaasti mitä erilaisimpia majapaikkoja hotelleista huoneistoihin ja pieniin huoneisiin. Myös leirintäalueita Kreetalla on, mutta siellä on kesäkauden aikana öisinkin melko kuumaa ja kuumuuden väistyessä alkusyksystä myrskyt tai ainakin kovat tuulet ovat tavallisia.

Kreetalla kannattaa katsoa jonkinlainen majapaikka joko hotellista tai huoneistohotellista, ja aina on kannattavaa varata ammattimaisesti hoidettu majapaikka, jolloin ongelmien ilmestyessä asiat voi nopeasti selvittää.

Kreetalla on paljon pieniä paikkakuntia, joista monet ovat syrjäisiä, ja vaikka ne ovat idyllisiä lomapaikkoja, voi siirtyminen paikasta toiseen olla hankalaa ja taksi voi olla ainoa tapa vierailla vaivatta muilla paikkakunnilla. Näin ollen liikenneyhteyksiin ja siihen laskeutuuko lentokone Kreetan itä- vai länsipuolelle kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

Majoituksen löytäminen Kreetalta

Kreetalla on melkoisesti erilaisia majapaikkoja, normaaleista hotelleista leirintäalueisiin ja huoneistoihin. Suurimpiin kaupunkeihin eli Iraklioniin, Agios Nikolaokseen, Haniaan ja Rethymnoon on omatoimisesti matkalla olevien helpoin majoittua. Kesäaikana näillä paikkakunnilla voi tarjolla myös paikallisten vuokraamia huoneistoja ja huoneita, joita tosin ei yleensä ole mahdollista varata etukäteen.

Rantapaikoilla puolestaan on eniten hotelleja, jotka on suunnattu pakettimatkalaisille. Niiltä ei välttämättä helposti löydy hyviä majapaikkoja omatoimimatkailijoille ja niiltä on myös vaikeampi siirtyä ainakin julkisilla muualle saarelle kuin suurimmilta paikkakunnilta. Näin ollen omatoimimatkailijan, joka haluaa nähdä muutakin kuin yhden paikkakunnan, kannattaa katsoa hotelli suurilta paikkakunnilta, joista etenkin Iraklion ja Hania ovat kunnon kaupunkeja, joissa on monipuolisesti majapaikkoja ja hyvät liikenneyhteydet muihin paikkoihin, eikä Rethymnon jää niistä paljon jälkeen. Myös Agios Nikolaos on varteenotettava paikka majapaikalle, mutta sinne majoittuvan ei ole yhtä helppo vierailla muilla paikkakunnilla.

Hanian näkymiä
Ensin on hyvä päättää, haluaako viettää yönsä saaren itä- vai länsipuolella. Itäpuolella ovat Iraklion ja Agios Nikolaos, ja länsipuolella Hania ja Rethymno.

Itä- vai länsipuolelle

Kreetalle omatoimisesti matkustavan on ensin hyvä päättää, haluaako viettää yönsä saaren itä- vai länsipuolella. Itäpuolella sijaitsevat pääkaupunki Iraklion ja Agios Nikolaos, ja länsipuolella ovat Hania ja Rethymno. Lautalla Ateenasta pääsee Hanian lähelle ja Iraklionin keskustaan, ja lentoasemia on lähellä niin Haniaa kuin Iraklioniakin. Iraklionin ja Hanian välin kulkee linja-autolla noin kolmessa tunnissa, eikä tällaista matkaa ole ainakaan viikon lomalla mukava tehdä montaa kertaa. Eli se kummalle puolelle saarta asettuu, vaikuttaa myös melkoisesti siihen mitä Kreetalla loman aikana tulee nähtyä ja tehtyä.

Tätä nykyä valtaosa lentoyhtiöistä, jotka lentävät Suomesta Kreetalle, laskeutuvat Hanian lentoasemalle, joten saaren länsipuoli on tässä mielessä kätevämpi majapaikalle.

Vaihtelu vuodenaikojen mukaan

Kreetalla kuten muuallakin Kreikassa hotellihuoneiden hinnat vaihtelevat vuodenaikojen mukaan. Pääsiäinen ja keskikesä ovat hintavimpia ajankohtia yöpyä hotelleissa ja myös yksityisissä huoneissa, ja edullisempaa on keväällä ja syksyllä. Talvi on edullisin ajankohta majapaikoille, mutta keskitalvella läheskään kaikki majapaikat eivät ole avoinna eikä silloin ole järkevää matkustaa Kreikan saaristoon kuin erityissyistä.

Kreetalle pääsiäisenä, juhannuksesta elokuun loppuun ja lokakuun syyslomien aikaan suuntaavan on hyvä tehdä hotellivarauksensa viikkoja tai jopa kuukausia etukäteen, ja myös lennot on hyvä varata samalla kun varaa majapaikan.

Keskikesällä Kreetalle matkustavan on hyvä varmistaa, että majapaikka on ilmastoitu, sillä etenkin heinä- ja elokuussa yöt ovat erittäin kuumia ja kosteita.

Hanian satama
Hania on monien kreetalaisten mielestä Kreetan kaunein kaupunki, ja saman ovat huomanneet myös lukemattomat matkailijat.

Hania ja Agia Marina

Monien kreetalaisten mielestä Hania (myös Chania eli “khania”) on Kreetan kaunein kaupunki, ja saman ovat huomanneet myös lukemattomat matkailijat. Kaupungissa riittää nähtävää ja tekemistä, ja hyvät rannatkaan eivät ole kaukana. Haniassa on paljon keskihintaisia sekä kalliita hotelleja, mutta edullista majoitusta on vaikea löytää ainakaan kesäaikaan.

Hanian lähellä on lukuisia matkailijoiden suosimia lomakohteita. Yksi niistä on Agia Marina [kartalla], jossa sijaitsee paljon rantahotelleja. Agia Marinassa on rantahotellien lisäksi huoneistoja ja pienempiä hotelleja, ja se on jonkin verran keskimääräistä hintavampi lomapaikka. Agia Marina on perheiden suosiossa etenkin hyvien rantojensa vuoksi.

Haniassa tai sen lähellä sijaitsevia varteenotettavia majapaikkoja ovat El Greco, Christina Beach, Julies Studios ja Boutique Hotel del Doge.

Kaikki Hanian majapaikat Booking.comissa

Rethymnon

Reilun tunnin bussimatkan päässä Haniasta ja kahden tunnin matkan päässä Iraklionista sijaitseva Rethymnon on viehättävä kylä. Se on kesäkauden ajan melko vilkas paikka saaren keskiosissa mutta lähempänä Hanian kuin Iraklionin lentoasemaa. Täällä on hyvä tehdä kaikenlaisia ostoksia, syödä hyvin venetsialaisessa satamassa ja tehdä retkiä etenkin saaren länsipuolella. Jos haluaa vierailla saaren itäosissa, ei Iraklioniin ole Rethymnonista turhan pitkä matka päiväretkelle. Rethymnonissa on kaikenlaisia majapaikkoja, siellä on hyviä nähtävyyksiä ja se tarjoaa yleensä jonkin verran rauhallisemmat puitteet lomalle kuin Hania.

Varteenotettavia majapaikkoja Rethymnonissa ovat Chrissas Apartments, Palazzino Di Corina ja Astali

Kaikki Booking.comin majapaikat Rethymnonissa

Iraklion
Kreetan pääkaupunki Iraklion ei ole erityisen idyllinen kaupunki vaan moderni liike-elämän keskus.

Iraklion

Kreetan pääkaupunki Iraklion (myös Heraklion) ei ole erityisen idyllinen kaupunki vaan moderni liike-elämän keskus, mutta sillä on omat hyvät puolensa ja tunnetusti mitä kauemmin siellä viettää aikaa, sitä enemmän siihen tykästyy. Iraklionista on erinomaiset kulkuyhteydet eri puolille Kreetaa taksilla ja bussilla sekä Kreetan ulkopuolisiin kohteisiin, joten muutama yö Iraklionissa saattaa olla perusteltua.

Kaupungin pääpaikat niin sanotun Leijona-aukion tienoilla voivat olla hivenen äänekkäitä ja rauhattomia etenkin kesäiltoina, mutta Iraklion on suuri kaupunki ja siellä on erilaisia alueita, joista parhaat ovat lähellä merenrantaa kaupungin keskustassa.

Iraklionin majapaikoista harkinnan arvoinen on esimerkiksi Lato Boutiquet Hotel, jonka ravintola kuuluu kaupungin parhaisiin.

Kaikki Booking.comin majapaikat Iraklionissa.

Mália ja Hersonissos

Pohjoisrannikolla Iraklionin itäpuolella toisiaan lähellä sijaitsevat Málian ja Hersonissoksen (myös Khernissos) lomapaikat taas ovat hyviä kohteita niille, jotka haluavat lomallaan nauttia merestä ja auringosta sekä juhlia läpi yön, sillä molemmat paikat ovat täynnä yökerhoja ja rantabaareja. Suurin osa Málian ja Hersonissoksen matkailijoista on pakettimatkalla, mutta kaupungeissa on myös muutamia majoitusvaihtoehtoja omatoimimatkailijoille. Esimerkiksi Málian vanhastakaupungista voi löytää huoneita, sillä se on kaupungin vähiten tunnettu osa, jossa harva pakettimatkalainen käy.

Hersonissoksessa sijaitseva Marni Village on kohtuuhintainen majapaikka tällä seudulla.

Aegean Sky Hotel puolestaan on varteenotettava ja suosittu hotelli Málian seudulla.

Kaikki Booking.comin hotellit Hersonissoksessa.

Agios Nikolaos
Agios Nikolaos on yksi itäisen Kreetan suosituimmista lomapaikoista, ja siellä sijaitsee lukuisia hotelleja.

Agios Nikolaos ja Elounda

Agios Nikolaos on yksi itäisen Kreetan suosituimmista lomapaikoista. Siellä sijaitsee "pohjaton" järvi sekä lukuisia hotelleja, ja lukuisista turisteista huolimatta kaupunki on onnistunut säilyttämään maalaiskaupungin tunnelman.

Agios Nikolaoksen vieressä sijaitseva Eloundan lomakohde on yksi Kreetan luksuskohteista, ja siellä sijaitsevat yhdet Kreetan parhaista ja kalliimmista hotelleista. Monet tulevat Eloundaan vain päiväksi mennäkseen läheiselle Spinalongan saarelle, toiset viettävät koko lomansa kohteen golfkentillä.

Agios Nikolaoksessa pidettyjä majapaikkoja ovat Sunbeam ja Niko Seaside Resort MGallery.

Elounda Beach Hotel on ylellinen ja hintava majapaikka Eloundassa.

Kaikki Booking.comin hotellit Agios Nikolaoksessa.

Paleohora

Paleohora (myös Palaióchora) sijaitsee Kreetan lounaisosassa pienellä niemimaalla. Kuten monet muutkin Kreetan nykyiset suositut keskiluokkaiset lomapaikat myös Paleohoran löysivät aikanaan hipit. Tämän jälkeen Paleohorasta on muodostunut lomakeskus, joka on kuitenkin onnistunut melko hyvin säilyttämään aidon kreetalaisen tunnelman. Libyanmeren rannalla sijaitseva Paleohora tarjoaa pari rantaa, mukavia tavernoita ja kahviloita sekä katukuvan, jota suuret hotellit eivät hallitse.

Paleohoran lähistöllä on monia mielenkiintoisia vuoristokyliä, joihin voi tehdä päiväretkiä, ja Paleohorasta lähtee myös lauttoja etelärannikon kohteisiin sekä lähisaarille. Paleohora soveltuu rauhallisempaa menoa kaipaaville sekä myös budjettimatkailijoille, sillä hinnat ovat täällä usein alhaisempia kuin pohjoisen suosituissa lomakohteissa.

Kohtuuhintainen mutta pidetty majapaikka Paleohorassa on Mediterranean Sea Hotel.

Kaikki Booking.comin majapaikat Paleohorassa.

Lisää majapaikkoja eri puolilla Kreetaa:

Kaikki Booking.comin majapaikat Kreetalla.

Kreetan leirintäalueet Camping Infossa.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Kreetalla ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hyviä hotelleja ja muita majapaikkoja Kreetalla

Aegean Sky Hotel & Suites

(Beach Road Malia, Malia)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Aegean Sky on pieni, mutta edullinen ja suosittu hotelli Maliassa ja koko paikka altaasta huoneisiin erittäin siisti. Henkilökunta ja erityisesti hotellin johtaja ovat erittäin pidettyjä ja avuliaita ja saavat vieraat tuntemaan olonsa hyvin tervetulleeksi. Hotellin viikoittaiset juhlat kreikkalaisine ruokineen ja musiikkeineen ovat suosittuja.

Astali

(1 G Papandreou St, Rethymnon)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Erittäin pidetty kahden tähden ja 36 huoneen hotelli, joka on hyvin kohtuuhintainen ja hyvillä palveluilla varustettu majapaikka. Lähes kaikki tärkeä on 10 minuutin kävelymatkan päässä, ja lähes kaikki pitävät aamiaista hyvänä ja hotellia siistinä, mutta sijainti ei ole aivan kaikkien mieleen.

Boutique Hotel Del Doge

(Kondilaki 14–16, Hania)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Dogen huoneistohotelli sijaitsee hyvällä paikalla Hanian keskustassa kävelymatkan päässä monista nähtävyyksistä. Huoneistohotellin huoneet ovat avarat ja monissa huoneissa on myös pieni keittonurkkaus sekä suurehko parvi sänkyineen.

Chrissas Apartments

(Mahis Kritis 88)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kolmen tähden kohtuuhintainen kolmen tähden värikäs huoneistohotelli, joka sijaitsee rannalla ja jossa on huoneistoja 1?3 hengelle. Huoneistot ovat tilavia, ja niissä on keittiö, parveke, merinäköala, ilmastointi ja äänieristys. Sijainti, siisteys, paikan rauhallisuus ja hiljaisuus, aamiainen ja mahdollisuus täydelliseen lepolomaan ovat miellyttäneet täällä yöpyneitä.

Christina Beach

(Selinou & Antoniu Aretaki 9)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Suomalaisten suurta suosiota nauttiva kolmen tähden hotelli, joka on keskimääräistä hintavampi ja jossa on huoneita lähinnä 2?3 hengelle. Merinäköala, sijainti rannan vieressä, porealtaalla varustettu kattoterassi ja mukava henkilökunta ovat saaneet siellä yöpyneiltä paljon kehuja. Hotellin varustelutaso on erinomainen, ja tämä on ihanteellinen paikka reilun kilometrin päässä Hanian ytimestä.

El Greco

(Theotokopoulou 47–49, Hania)
Tutustu hotelliin ja varaa huone El Greco sijaitsee aivan Hanian vanhankaupungin keskustassa hiljaisen kadun varrella. Lähellä on tunnettu venetsialainen satama. Hotellin lämmin ilmapiiri ja modernit puitteet tekevät vierailustasi unohtumattoman.

Elounda Beach Hotel

(72053 Elounda, Elounda)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Elounda Beach Hotel on Eloundan ylellisessä lomakeskuksessa sijaitseva luksushotelli, jossa tuntee olevansa aivan omassa maailmassaan. Huoneet ovat moitteettomia, ja hotellista on upeat näkymät vuoristoon ja merelle. Hotellivierailla on käytössään uima-altaan lisäksi yksityinen ranta.

Julies Studios

(Akti Miaouli 21)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kolmen tähden huoneistohotelli, joka sijaitsee muutaman sadan metrin päässä Hanian vanhasta satamasta ja jossa on huoneistoja 2?3 hengelle. Melko tilavat huoneet on hyvin varusteltu, niin että niissä on parveke, merinäköala, äänieristys ja oma keittiö. Tämä ei ole kaikkein pidetyin majapaikka, mutta suomalaiset ovat viihtyneet siellä hyvin ja huoneistot ovat melko lailla keskimääräisen hintaisia.

Lato Boutique Hotel

(15 Epimenidou Street, Iraklion)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hotelli sijaitsee hyvällä paikalla Iraklionin keskustassa lähellä satamaa ja bussiasemaa. Huoneet ovat mukavia ja moderneja, ja useimmista huoneista on hienot näkymät satamaan. Hotellin aamiaista, palveluita ja siisteystasoa pidetään erittäin hyvinä, ja hotellin ravintola on yksi kaupungin parhaista.

Marni Village

(G Seferi 8, KoutouloufariHeraklion, Koutouloufari,Hersonissos)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Marni Village on edullinen huoneistohotelli, jonka huoneista on näköala altaalle tai vuorille. Huoneissa on pieni keittonurkkaus sekä parveke. Uima-altaita hotellissa on useita, ja henkilökunta on hyvin avulias ja lapsiystävällinen. Hotelli sijaitsee lähellä Hersonissosta.

Mediterranean Sea Hotel

(Kantos-Selino)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Edullinen, yksinkertainen hotelli, jossa on 10 huonetta ja joka sijaitsee lähellä rantaa.

Niko Seaside Resort MGallery

(Akti Koundourou 17,Agios Nikolaos)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Dessole Coral Hotel sijaitsee meren rannalla lähellä Agios Nikolaoksen "pohjatonta" järveä. Hotellissa on uima-allas ja muutenkin viiden tähden varustelutaso. Tämä ei ole vain hotelli vaan myös lomakeskus, jossa voi ruokailla, viettää iltaa ja harrastaa. Tämä on hintava majapaikka, josta voi tuurilla saada huoneen alle 300 eurolla.

Palazzino Di Corina

(Damvergi 7?9)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Rethymnonissa sijaitseva, suomalaisten suosiota nauttiva neljän tähden hotelli, joka on ikimuistoisesti sisustettu ja jossa on huoneita oikeastaan vain 2?3 hengelle. Hotelli sijaitsee vanhankaupungin syövereissä, lähellä rantaa, ja siellä on myös oma houkutteleva uima-allas. Huoneet ovat kohtalaiset kohtalaisen kookkaita, niissä on ilmastointi ja huoneen voi kahdelle hengelle saada muulloin kuin kaikkein vilkkaimpiin aikoihin reilulla sadalla eurolla.

Sunbeam

(Ethnikis Antistaseos 23)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Järven lähellä ja lähellä myös Agios Nikolaoksen keskustaa sijaitseva edullinen, yksinkertainen hotelli, jossa on huoneita lähinnä 2?3 hengelle. Hinnat ovat todella kohtuullisia, mutta huoneet ovat kookkaita ja hyvin varusteltuja. Huoneissa on parveke, keittiö ja ilmastointi. Hotellin sijainti, huoneet varusteluineen ja siisteys ovat pistäneet Sunbeamissa yöpyneiden silmään.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti: Peter Forsberg, Anniina Simula
Kuvat: Peter Forsberg
2022/07

Lukijoiden kommentteja

Rethymnon ja sen vanha kaupunki on hyvä vaihtoehto Kreetan matkalaiselle. Siellä viihtyy varmasti! /vm

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti