Kreikka – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Puerto de la Cruz on parhaimmillaan lokakuun alusta maaliskuun loppuun. Suomesta Teneriffalle lentävä laskeutuu lähes poikkeuksetta sen eteläiselle lentoasemalle, josta on noin puolentoista tunnin matka Puerto de la Cruziin.
koristekuva Hivenen syrjässä sijaitseva Puerto de Mogán on Gran Canarian etelärannikon helmiä, sillä se on tunnetusti autenttisempi ja vähemmän räikeä turistipaikka kuin muut etelärannikon lomapaikat
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Samos
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Hotelli Pythagorionissa
Pythagorion on melko lyhyen matkan päässä Vathista sijaitseva rantapaikka, jossa on rauhallinen lomatunnelma. Tämä on pieni kaupunki, niin että majapaikka voi olla lähes missä tahansa eikä pitkiä kävelymatkoja silti ole edessä.

Minkälainen hotelli Samoksella kannattaa valita ja miltä alueelta

Tällä sivulla kerrotaan niistä Samokselle alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Majoituksen löytäminen Samokselta

Samokselle matkustavan on ensin päätettävä, mihin kaupunkiin tai rantapaikkaan haluaa majoittua, ja sen jälkeen pitää päättää, missäpäin tarkalleen haluaa hotellinsa sijaitsevan.

Vathi

Vathi (Samos Town / Samoksen kaupunki) on suurin kaupunki, ja sieltä pääsee parhaiten bussilla eri puolille saarta. Jos mielii vierailla monessa eri saaren osassa joko julkisilla tai itse vuokraamallaan kulkuneuvolla, on Vathi varsin hyvä paikka yöpyä. Siellä on hyvät shoppailumahdollisuudet, rantoja on sen keskustan lähellä ja yöelämä on saaren vilkkainta. Täällä on hyvä yöpyä Sofouli-rantakadun varrella tai lähistöllä, eikä missään nimessä kannata valita hotellia, joka sijaitsee ylhäällä mäellä. Hyviä majapaikkoja Vathissa ovat esimerkiksi Emily ja Samos City Hotel.

Pythagorion

Pythagorion on melko lyhyen matkan päässä Vathista sijaitseva rantapaikka, jossa on rauhallinen lomatunnelma koko pitkän kesän ajan. Tämä on pieni kaupunki, niin että majapaikka voi olla lähes missä tahansa eikä pitkiä kävelymatkoja silti ole edessä. Täälläkin on kuitenkin hyvä yöpyä melko lähellä rantakatua ja sen vieressä olevia rantoja, sillä tällöin palvelut, ravintolat ja yöelämä ovat lähellä. Hyvä majapaikka täällä on esimerkiksi Pegasus.

Karlovassi

Muista paikoista Karlovassi on vähän suurempi sekin, ja sieltä on Vathin tavoin hyvät liikenneyhteydet muualle saarelle bussilla. Karlovassi on Vathin ja Pythagorionin ohella saaren paras illanviettopaikka. Siellä on varsin hyvin ravintoloita, ja tämä on yhtä hyvä paikka hotellille kuin muutkin saaren suuret paikkakunnat. Karlovassissa hyviä, keskeisellä paikalla olevia majapaikkoja ovat Anema by the Sea ja Nepheli.

Ranta, Kokkari (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Samoksella on myös pieniä rantapaikkoja ja kyliä, joissa on hotelleja. Näistä Kokkari on tunnelmallinen paikka, jossa vieraillaan ahkerasti muualta saarelta.

Rantapaikat ja kylät

Näiden lisäksi saarella on pieniä rantapaikkoja ja kyliä, joissa on hotelleja. Ormos Marathokampos, Kokkari ja jotkin rannat tarjoavat melkoisesti hotelleja. Näistä Kokkari on tunnelmallinen paikka, jossa vieraillaan ahkerasti muualta saarelta. Marathokampoksessa on melkoisesti hotelleja, mutta sieltä on heikot kulkuyhteydet julkisilla muualle saarelle, parhaat pääkaupunki Vathiin ja Karlovassiin. Kokkarista on hyvät kulkuyhteydet etenkin pääkaupunkiin, mutta ei niinkään muualle saarelle.

Kumpikin paikka on aivan kelvollinen, jos haluaa kiertää saarta ja on valmis vuokraamaan auton, skootterin tai muun kulkuneuvon. Pienemmät paikat tietenkin sopivat hyvin niille, jotka eivät halua lomallaan nähdä mitään erityistä vaan ladata akkuja ja nauttia rauhallisesta tunnelmasta. Marathokampoksen hotelleista hyviä ovat esimerkiksi Kerkis Bay ja Aphrodite Hotel & Suites. Kokkarissa hyvä majapaikka on Kalidon Hotel.

Hyvä huomioida

Jos hotellin varaa rannan läheltä jonkin paikkakunnan ulkopuolelta, on hyvä varmistaa, minkälaiset kulkuyhteydet sieltä on muualle. Jotkin hotellit sijaitsevat syrjäisissä paikoissa ja liikkuminen muualle on tehty tahallisen hankalaksi, jotta asiakkaat söisivät ja viettäisivät iltaa hotellissa eivätkä muualla. Muiden kuin tätä haluavien onkin hyvä Samoksella varmistaa, että hotellilta on linja-autokyyti muualle saarella ja että se ei sijaitse alueella, jolla ei ole mitään muuta.

Matkustuskausi on toukokuun alusta lokakuun loppuun, ja korkeimpia hintoja ja eniten tungosta on odotettavissa heinä- ja elokuussa, etenkin heinäkuun puolivälistä elokuun puoliväliin.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkkejä Samoksella

Anema by the Sea

(Kanari 82)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Karlovassissa, keskeisellä paikalla sijaitseva huokeahintainen kahden tähden hotelli, jossa on hyvä varustelutaso mutta joka on erikoisesti ja epätasaisesti sisustettu. Huoneet on ilmastoitu, hotellissa on uima-allas ja tenniskentät, ja täällä rahoilleen saa vastinetta.

Aphrodite Hotel & Suites

(Ormos Marathokampos)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Ormos Marathokampoksen rannalla sijaitseva, erittäin hyvin ja tasokkaasti sisustettu kolmen tähden hotelli, jonka huoneissa on keittonurkkaus ja parveke. Hotellissa on uima-allas ja oma ranta, ja lähistöllä on useita muitakin rantoja. Kaikki kylässä on lähellä, ja hotelli on kaikin puolin hyvä keskihintainen valinta majapaikaksi.

Emily

(Grammou E 11)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Vathissa eli Samoksen kaupungissa sijaitseva kahden tähden hotelli, jonka 18 huonetta on ilmastoitu ja niissä on parveke. Hotelli on huokeahintainen ja sijaitsee lyhyen matkan päässä rantakadulta, satamasta ja kaupungin päänähtävyyksistä.

Kalidon Hotel

(Kokkari)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Kokkarin keskustassa sijaitseva keskihintainen hotelli, joka on varsin mukavasti sisustettu. Huoneissa on ilmastointi, ja hotellissa on uima-allas ja puutarha.

Kerkis Bay

(Ormos Marathokampos)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Ormos Marathokampoksessa sijaitseva hotelli, josta on lyhyt matka kaikkialle kylään ja joka on kahden tähden erittäin huokeahintainen hotelli. Hotelli sijaitsee aivan merenrannalla, lähistöllä on hyvät palvelut ja useita rantoja. Hotellissa on 29 siistiä ja mukavasti sisustettua huonetta, joissa on parvekkeet.

Nepheli

(Sofouli 10)
Lisätiedot ja varaaminen:
Hotels.com
Karlovassissa, lyhyen matkan päässä rannalta sijaitseva huokeahintainen neljän tähden hotelli, joka on erityisen hyvä majapaikka perheille. Kaikki on lähellä, ja myös muualle saarelle on helppo mennä. Hotelli on hyvin varusteltu, ja huoneissa on ilmastointi ja parveke mutta niitä on vain 21.

Pegasus

(Pythagorio)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Hyvin lähellä rantakatua ja kaikkea muutakin sijaitseva huokeahintainen mutta tasoltaan hyvä hotelli, jossa pääsee nauttimaan tämän miellyttävän kylän parhaista puolista. Hotelli on pieni, huoneet on ilmastoitu ja niissä on parveke. Hotelli on yksinkertaisesti sisustettu, mutta hintataso onkin sitten erittäin kohtuullinen.

Samos City Hotel

(Sofouli 11)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Vathissa eli Samoksen kaupungissa, sen pitkällä rantakadulla sijaitseva kolmen tähden 100 huoneen hotelli, josta on lyhyt matka kaikkialle kaupunkiin ja josta on helppo lähteä muualle saarelle. Hotelli on modernisti ja tyylillä sisustettu, ja siellä on uima-allas. Kaikki huoneet on ilmastoitu, ja niillä on kaikilla parvekkeet.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Peter Forsberg, anybookers /Flickr
2014/06

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti