Kreikka – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Samos
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Hotelli Pythagorionissa
Pythagorion on melko lyhyen matkan päässä Vathista sijaitseva rantapaikka, jossa on rauhallinen lomatunnelma. Tämä on pieni kaupunki, niin että majapaikka voi olla lähes missä tahansa eikä pitkiä kävelymatkoja silti ole edessä.

Minkälainen hotelli Samoksella kannattaa valita ja miltä alueelta

Samos on pääasiallisesti pakettimatkakohde, mutta se on myös erinomainen lomapaikka niille, jotka haluavat lähteä omatoimimatkalle. Samos on vähän syrjässä monesta muusta Kreikan tunnetusta saaresta ja paikkakunnasta, mutta se on lyhyen laivamatkan päässä Turkista, jonka voi yhdistää Samoksen-lomaan, ja sinne on lauttoja Ateenasta, jonne on Suomesta paljon lentoja.

Samoksella on muutama paikkakunta, joissa on normaalia enemmän omatoimimatkailijoille suunnattuja majapaikkoja, ja niistä Pythagorion on kaikkein monipuolisin ja kulkuyhteyksiltään paras paikka. Edullisimmat huoneistot maksavat Samosilla muulloin kuin kaikkein vilkkaimpina aikoina alkaen reilusta 30 eurosta ja halvimmat hotellihuoneet maksavat alle 50 euroa. Samalla hinnalla voi saada majapaikan, jossa on uima-allas, ja uimaan haluaville sellainen on ehdottoman hyvä koko kesäkauden ajan. Samos on melko rauhallinen saari suuren osan kesäkaudesta, mutta etenkin elokuussa siellä on vilkasta ja hinnat ovat korkeimmillaan.

Majoituksen löytäminen Samokselta

Samokselle matkustavan on ensin päätettävä, mihin kaupunkiin tai rantapaikkaan haluaa majoittua, ja sen jälkeen pitää päättää, missäpäin tarkalleen haluaa hotellinsa sijaitsevan.

Pythagorion on omatoimimatkailijoille suosituin paikkakunta yöpymiselle, ja myös Kokkari vetää jonkin verran omatoimimatkailijoita puoleensa. Pääkaupunki Vathi eli Samos Town on siitä erinomainen paikka, että siellä on parhaat ostospaikat ja sieltä on bussilla kaikkein helpoin tutustua saaren muihin paikkakuntiin. Lisäksi siellä on satama, josta pääsee Turkkiin reilun tunnin kestävällä lauttamatkalla, joten senkin takia joku voi haluta viettää siellä yönsä. Neljäs paikkakunta, jolla voisi ajatella yöpyvänsä, on saaren kolmanneksi suurin kaupunki Vassari, jossa myös on satama. Sieltä kulkee aluksia kohti Ateenaa, joten sen majapaikat voivat kiinnostaa lauttaa odottelevia.

Pythagorion

Pythagorion on melko lyhyen matkan päässä Vathista sijaitseva rantapaikka, jossa on rauhallinen lomatunnelma koko pitkän kesän ajan. Tämä on pieni kaupunki, niin että majapaikka voi olla lähes missä tahansa eikä pitkiä kävelymatkoja silti ole edessä. Täälläkin on kuitenkin hyvä yöpyä melko lähellä rantakatua [kartalla] ja sen vieressä olevia rantoja, sillä tällöin palvelut, ravintolat ja yöelämä ovat lähellä.

Suomalaisten mieleen Pythagorionin majapaikoista on ollut Pegasus.

Kaikkia Pythagorionin majapaikkoja voi katsella Booking.comissa.

Vathi

Vathi (Samos Town / Samoksen kaupunki) [kartalla] on suurin kaupunki, ja sieltä pääsee parhaiten bussilla eri puolille saarta. Jos mielii vierailla monessa eri saaren osassa joko julkisilla tai itse vuokraamallaan kulkuneuvolla, on Vathi varsin hyvä paikka yöpyä. Siellä on saaren parhaat ostospaikat, saaren ainoat tyylikkäät urbaanit kaupunkikorttelit, rantoja on sen keskustan lähellä ja yöelämä on saaren vilkkainta. Täällä on hyvä yöpyä Sofoulin eli rantakadun varrella tai lähistöllä, eikä missään nimessä kannata valita hotellia, joka sijaitsee ylhäällä mäellä.

Pidettyjä majapaikkoja Vathissa ovat esimerkiksi Emily ja Samos City Hotel.

Kaikkia Vathin hotelleja voi katsella Booking.comissa.

Karlovassi

Muista saaren paikkakunnista Karlovassi on vähän suurempi keskittymä, ja sieltä on Vathin tavoin hyvät liikenneyhteydet muualle saarelle bussilla. Karlovassi on Vathin ja Pythagorionin ohella saaren paras illanviettopaikka. Siellä on varsin hyvin ravintoloita, ja se on yhtä hyvä paikka hotellille kuin muutkin saaren suuret paikkakunnat. Karlovassissa on satama, josta on yhteys Ateenaan, joten senkin takia jotkut päättävät yöpyä siellä yön tai kaksi.

Karlovassissa hyviä, keskeisellä paikalla olevia majapaikkoja ovat Anema by the Sea ja Nepheli.

Kokkari ja muut rantapaikat

Pythagorionin jälkeen suosituin paikka omatoimimatkailijoille viettää öitään on Kokkari [kartalla]. Siellä on hyvä ranta, paljon majapaikkoja ja mukavaa tunnelmaa. Pääkaupunkiin on helppo siirtyä melko nopeasti bussilla, ja Kokkarissa on hyvät ravintolat ja illanviettopaikat. Siellä onkin hyvä majoittua lähelle rantakatua ja rantaa, ja suomalaisten suosiota nauttiva Lemos Hotel sijaitseekin parhaalla mahdollisella paikalla rannan ja ravintoloiden naapurissa. Toinen varteenotettava majapaikka Kokkarissa on Kalidon Hotel.

Ranta, Kokkari (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Kokkari on Pythagorionin jälkeen suosituin paikka omatoimimatkailijoille viettää öitään. Siellä on hyvä ranta, paljon majapaikkoja ja mukavaa tunnelmaa.

Kokkarin lisäksi Ormos Marathokampos [kartalla] on kohtalaisen suuri keskittymä, jossa voi viettää muutaman yön. Siellä on ranta ja mukava sataman hallitsema keskittymä, jonka tuntumassa on hyvä määrä erilaisia majapaikkoja ja ravintoloita. Vaikka Marathokampoksessa on melkoisesti hotelleja, on sieltä heikot kulkuyhteydet julkisilla muualle saarelle. Näin ollen siellä yöpyvä joutuu muualla vieraillakseen turvautumaan taksiin, vuokra-autoon tai skootteriin. Toisaalta Marathokampos on kaiken kaikkiaan majapaikoiltaan Samoksen paikkakunnista edullisin, ja siellä on hyvä määrä huoneita 30–40 eurolla. Hotellien sijaan siellä on paljon huoneistohotelleja ja yksittäisiä huoneistoja, jotka ovatkin Kreikan saaristossa tavallisia.

Marathokampoksen hotelleista hyvää palautetta ovat saaneet esimerkiksi Kerkis Bay ja Aphrodite Hotel & Suites.

Kaikki Booking.comin majapaikat Samoksella

Tutkimalla kaikkia Samoksen majapaikkoja voi löytää saaren edullisimmat majapaikat tai kaikkein parhaiten varustellut lomakeskukset.

Hyvä huomioida

Jos hotellin varaa rannan läheltä jonkin paikkakunnan ulkopuolelta, on hyvä varmistaa, minkälaiset kulkuyhteydet sieltä on muualle. Jotkin hotellit sijaitsevat syrjäisissä paikoissa ja liikkuminen muualle on tehty tahallisen hankalaksi, jotta asiakkaat söisivät ja viettäisivät iltaa hotellissa eivätkä muualla. Muiden kuin tätä haluavien onkin hyvä Samoksella varmistaa, että hotellilta on linja-autokyyti muualle saarella ja että se ei sijaitse alueella, jolla ei ole mitään muuta.

Matkustuskausi on toukokuun alusta lokakuun loppuun, ja korkeimpia hintoja ja eniten tungosta on odotettavissa heinä- ja elokuussa, etenkin heinäkuun puolivälistä elokuun puoliväliin. Lokakuun loppupuoli on arveluttava ajankohta lähteä rantalomalle Samosille, ja rantaloma on siellä parhaimmillaan kesäkuun alusta lokakuun puoliväliin. Jos haluaa lähteä Samokselle pyöräilemään, patikoimaan tai jotakin muuta harrastamaan, on niille parhaat olosuhteet huhtikuusta kesäkuun loppupuolelle ja lokakuussa, mutta syksyllä on usein sateita ja jopa myrskyjä, etenkin lokakuun loppupuolella.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkkejä Samoksella

Anema by the Sea

(Kanari 82)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Karlovassissa, keskeisellä paikalla sijaitseva huokeahintainen kahden tähden hotelli, jossa on hyvä varustelutaso mutta joka on erikoisesti ja epätasaisesti sisustettu. Huoneet on ilmastoitu, hotellissa on uima-allas ja tenniskentät, ja täällä rahoilleen saa vastinetta.

Aphrodite Hotel & Suites

(Ormos Marathokampos)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Ormos Marathokampoksen rannalla sijaitseva, erittäin hyvin ja tasokkaasti sisustettu kolmen tähden hotelli, jonka huoneissa on keittonurkkaus ja parveke. Hotellissa on uima-allas ja oma ranta, ja lähistöllä on useita muitakin rantoja. Kaikki kylässä on lähellä, ja hotelli on kaikin puolin hyvä keskihintainen valinta majapaikaksi.

Emily

(Grammou E 11)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Vathissa eli Samoksen kaupungissa sijaitseva kahden tähden hotelli, jonka 18 huonetta on ilmastoitu ja niissä on parveke. Hotelli on huokeahintainen ja sijaitsee lyhyen matkan päässä rantakadulta, satamasta ja kaupungin päänähtävyyksistä.

Kalidon Hotel

(Kokkari)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Kokkarin keskustassa sijaitseva keskihintainen hotelli, joka on varsin mukavasti sisustettu. Huoneissa on ilmastointi, ja hotellissa on uima-allas ja puutarha.

Kerkis Bay

(Ormos Marathokampos)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Ormos Marathokampoksessa sijaitseva hotelli, josta on lyhyt matka kaikkialle kylään ja joka on kahden tähden erittäin huokeahintainen hotelli. Hotelli sijaitsee aivan merenrannalla, lähistöllä on hyvät palvelut ja useita rantoja. Hotellissa on 29 siistiä ja mukavasti sisustettua huonetta, joissa on parvekkeet.

Nepheli

(Sofouli 10)
Lisätiedot ja varaaminen:
Hotels.com
Karlovassissa, lyhyen matkan päässä rannalta sijaitseva huokeahintainen neljän tähden hotelli, joka on erityisen hyvä majapaikka perheille. Kaikki on lähellä, ja myös muualle saarelle on helppo mennä. Hotelli on hyvin varusteltu, ja huoneissa on ilmastointi ja parveke mutta niitä on vain 21.

Pegasus

(Pythagorio)
Lisätiedot ja varaaminen:
Booking.com Hotels.com
Hyvin lähellä rantakatua ja kaikkea muutakin sijaitseva huokeahintainen mutta tasoltaan hyvä hotelli, jossa pääsee nauttimaan tämän miellyttävän kylän parhaista puolista. Hotelli on pieni, huoneet on ilmastoitu ja niissä on parveke. Hotelli on yksinkertaisesti sisustettu, mutta hintataso onkin sitten erittäin kohtuullinen.

Samos City Hotel

(Sofouli 11)
Lisätiedot ja varaaminen:
Hotels.com
Vathissa eli Samoksen kaupungissa, sen pitkällä rantakadulla sijaitseva kolmen tähden 100 huoneen hotelli, josta on lyhyt matka kaikkialle kaupunkiin ja josta on helppo lähteä muualle saarelle. Hotelli on modernisti ja tyylillä sisustettu, ja siellä on uima-allas. Kaikki huoneet on ilmastoitu, ja niillä on kaikilla parvekkeet.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Peter Forsberg, anybookers /Flickr
2023/01

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti