Kreikka – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
ilmoitus
Hotelli Kosin kaupungissa
Kosilla on sen verran kuumaa, että kannattaa valita ilmastoitu hotellihuone. Jos haluaa viettää paljon aikaa rannalla, kannattaa myös varmistaa, että hotelli ei ole turhan kaukana rannasta.

Kosin saaren paikkakunnat ja niiden hotellit ja muut majapaikat

Kosin saarella on satoja hotelleja, huoneistohotelleja ja yksittäisiä huoneistoja, ja niistä uima-altaalla varustetut, rannan lähistöllä sijaitsevat hotellit ja huoneistohotellit ovat suosituimpia majapaikkoja.

Kosin kaupunki on urbaanein paikka saarella viettää lomansa, ja sen tuntumassa on pari rantaa ja kaikki mahdolliset palvelut. Kosin kaupungista on helppo edullisesti bussilla tutustua Kosin saaren eri rantapaikkoihin ja lähteä mitä erilaisimmille meriretkille tai vaikka käymään jollakin toisella saarella.

Kosin kaupungin lähellä olevat rantapaikat Psalidi ja Lambi ovat kenties kätevimpiä lomapaikkoja niille, jotka haluavat viettää aikaa rannalla mutta myös tutustua tarkoin Kosin kaupungin monipuoliseen tarjontaan.

Kauempana pääkaupungista mutta lentokentän lähellä sijaitsevia lomapaikkoja Kosilla on useita, kuten Mastihari ja Tigaki. Vaikka ne ovat lähinnä pakettimatkailijoiden suosiossa, voi niihin omatoimimatkailijakin majoittua.

Myös saaren eteläosissa on lomapaikkoja, joista ei yleensä ainakaan kovin usein lähdetä käymään saaren pääkaupungissa ja joihin kuuluvat Kardamena ja Kefalos.

Majoituksen löytäminen Kosilta

Kosilla valtaosa matkailijoista majoittuu Kosin kaupunkiin, Kardamenaan, Psalidiin, Lambiin ja muutamaan muuhun rantalomapaikkaan, joita on eri puolilla saarta. Kosin kaupunkiin majoittuvan on helppo vierailla kaikkialla saarella, sillä sieltä on pisimmillään vain 40 kilometrin matka saaren toiseen ääripäähän ja matka taittuu helposti vuokratulla menopelillä tai bussilla.

Psalidi on lähin rantalomapaikka Kosin kaupungista, ja se on hyvä paikka harrastaa vesilajeja. Toinen hyvin lähellä Kosin kaupunkia sijaitseva rantalomapaikka on Lambi.

Muut rantapaikat ovat hyvillä rannoilla varustettuja, ja liikenneyhteydet ovat kohtalaisen hyvät esimerkiksi Tigakista, Mastiharista ja Kefaloksesta Kosin kaupunkiin, joskin Kefalos sijaitsee noin 40 kilometrin päässä. Lentoasema sijaitsee keskellä saarta, ja sieltä on lyhyimmät matkat Kardamenaan ja Mastihariin.

Ilmastointi, sijainti ja uima-allas

Kosilla on sen verran kuumaa, että kannattaa valita ilmastoitu hotellihuone. Jos haluaa viettää paljon aikaa rannalla, kannattaa myös varmistaa, että hotelli ei ole turhan kaukana rannasta.

Uima-altaalla varustettu hotelli tai lomakeskus on Kosilla aina kannattava valinta. Vaikka rannoilla on mukavaa, etenkin alku- ja loppukaudesta uima-altaassa voi aina uida ja etenkin jos matkustaa Kosille huhti- tai lokakuussa, on uima-allas kätevä.

Kosin kaupunki
Kosin kaupungissa kannattaa katsoa majapaikka vanhastakaupungista tai sen vierestä, jos ei halua kävellä pitkiä matkoja.

Kosin kaupunki

Kosin kaupunki ei ole mikään suuri metropoli, mutta siellä on hyvä määrä nähtävyyksiä, kauppoja ja ravintoloita. Yöelämä on kesällä vilkasta, etenkin sataman ja vanhankaupungin välissä olevilla baarikaduilla, joiden läheisyyteen ei kannata majoittua jos ei halua ottaa osaa yökerhoelämään. Rauhattominta on juuri sataman lähistöllä olevissa hotelleissa, ja myös Diagora-aukion [kartalla] (eli Pl. Eleftherias) laitamilla toisella puolella vanhaakaupunkia voi olla meluista vielä puoliltaöinkin. Kolmas paikka, joka voi olla rauhaton ja usein heinä-elokuussa onkin, on satamasta pohjoiseen sijaitseva Kosin pääasiallinen ranta [kartalla], missä on paljon baareja ja juhlakansaa liikkeellä iltaisin.

Muualla Kosin kaupungissa on rauhallista yöpyä, vanhankaupungin kujat ovat tunnelmallisia ja paljon hotelleja on myös jahtisataman ja vanhankaupungin välimaastossa, Artemisia-kadun [kartalla] ympäristössä. Kosin kaupunki ei ole suuri, mutta välimatkat siellä ovat kuitenkin sitä luokkaa, että niiden, jotka eivät jatkuvasti halua kävellä pitkiä matkoja, kannattaa katsoa majapaikka vanhastakaupungista tai sen vierestä.

Kosin kaupungin majapaikoista varteenotettavia ovat esimerkiksi Elite Apartments ja tilava, sijainniltaan erinomainen Olympia Hotel.

Kaikki Booking.comin majapaikat Kosin kaupungissa

Psalidi

Psalidi [kartalla] on hyvä lomapaikka niille, jotka haluavat käydä paljon Kosin kaupungissa mutta jotka haluavat yöpyä hyvän rannan lähellä ja jotka haluavat harrastaa vesiurheilua, kuten sukellusta tai surfausta. Psalidissa kuten muissakin vilkkaissa rantapaikoissa on hyvät palvelut, ja kulkuyhteydet ovat kohtalaisen hyvät muuallekin saarelle kuin Kosin kaupunkiin. Psalidissa ja muilla rantapaikoilla yöpyvien on kuitenkin hyvä harkita pyörän tai moottoriajoneuvon vuokrausta, sillä tämän tyylisistä ei busseilla pääse hirveän hyvin ympäriinsä.

Hyväksi todettu majapaikka Psalidissa on uima-altaalla varustettu Andromeda Hotel Apartments.

Kaikki Booking.comin majapaikat Psalidissa

Muut rantalomapaikat

Kosin saarella on lukuisia rantapaikkoja, joille pakettimatkalaiset eniten suuntaavat, mutta myös omatoimimatkailijat viihtyvät niissä. Kosin rantalomapaikoissa on monipuoliset majapaikat luksusluokan hotelleista asuntoihin ja pieniin edullisiin hotelleihin. Rantapaikoille on paras matkustaa silloin kun säät ovat takuuvarmasti hyvät, ja yleensä toukokuun alusta syyskuun loppuun on varmin aika viettää rantalomaa Kosilla.

Lambi
Lambi on lähellä Kosin kaupunkia, ja siellä on hyvää lomatunnelmaa.
Kuva: Tpibernik /dreamstime.com

Lambi

Muista rantapaikoista Lambi [kartalla] on Psalidin tavoin lähellä Kosin kaupunkia, ja se on paikka, jota myös pakettimatkalaiset suosivat. Siellä on hyvää lomatunnelmaa, ja Kosin kaupunki on alle viiden kilometrin päässä.

Lambissa yksi hyvä hotelli on Gaia Garden.

Tigaki

Tigaki [kartalla] on saaren parhaita rantapaikkoja, sen oma ranta on kenties saaren paras ja sen lähistöllä on lukuisia muitakin rantoja, kuten Marmarin ja Mastiharin rannat. Lähistöllä on myös paljon luonnonnähtävyyksiä: täältä on lyhyt matka Ziaan katsomaan auringonlaskua ja vuoristo on sekin lähellä.

Kaikkialta Kosin saarelta kannattaa lähteä vierailemaan Tigakissa, sillä sen tarjotaan kuuluu myös ainutlaatuinen suolajärvi, joka on tunnettu linnuistaan ja etenkin vaaleanpunaisista flamingoista.

Hyvä, uima-altaalla varustettu majapaikka Tigakissa on rento Jonathan Studio Apartments.

Kaikki Booking.comin majapaikat Tigakissa

Mastihari
Mastiharista on helppo käydä saaren eri osissa, lentokentälle on sieltä lyhyt matka, ja sen ranta on hyvä.
Kuva: Alvaro German Vilela

Mastihari

Sama pätee Mastihariin [kartalla], joka on yksi pohjoisrannikon monista rantapaikoista ja joka kreikaksi ja englanniksi tunnetaan nimellä “Mastichari”. Ranta on hyvä, lentokentälle on lyhyt matka ja myös täältä on helppo käydä saaren eri osissa, etenkin sisämaassa, Kardamenassa ostoksilla ja tietenkin Kosin kaupungissa. Mastiharissa on Kosin saaren toinen satama, ja sieltä on mahdollista lähteä meriretkelle.

Mastiharissa ylittämättömän hyvä viiden tähden lomakeskus on Gaia Palace, jonka uima-altaat hakevat vertaisiaan.

Kaikki Booking.comin majapaikat Mastiharissa

Kardamena

Etelärannikon rantapaikat ovat nekin hyviä, ja niistä suosituin on Kardamena [kartalla] (Kardamaina). Tämä on Kosin pakettilomakohteiden ykkönen, ja täällä lähinnä britit juhlivat, tekevät ostoksia ja kulkevat vähissä vaatteissa. Tänne tulevan on hyvä tulla tänne juhlatuulella ja varautua siihen, että meteliä riittää aamuun asti. Kardamenasta on lyhyt matka lentokentälle ja 30 kilometrin matka pääkaupunkiin.

Loistava, upealla uima-altaalla varustettu huoneistohotelli Kardamenassa on Nissia Kamares.

Kaikki Booking.comin majapaikat Kardamenessa

Kefalos
Saaren länsiosissa sijaitseva Kefalos ja sen lähellä olevat rannat ovat nekin hyvä valinta yöpymispaikaksi Kosilla.
Kuva: Andrei Rokhlov

Kefalos

Saaren länsiosissa sijaitseva Kefalos [kartalla] ja sen lähellä olevat rannat ovat nekin hyvä valinta yöpymispaikaksi Kosilla. Täältä on sen verran pitkä matka pääkaupunkiin, että siellä tuskin tulee käytyä montaa kertaa mutta lentoasemalle ja monille saaren parhaille rannoille on lyhyt matka. Täältä on hyvä tutustua saaren sisäosiin, kuten myös moniin Kosin parhaista rannoista, ja täältä lähtee usein busseja kohti Kosin kaupunkia.

Yksi varteenotettava huoneistohotelli Kefaloksessa on Haralambos Apartments, joka on rannan vieressä mutta jossa ei ole uima-allasta.

Kaikki Booking.comin majapaikat Kefaloksessa

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkit

Andromeda Hotel Apartments

(Psalidi)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vain muutaman kilometrin etelään Kosin kaupungista sijaitseva Psalidi on hyvä kohde niille, jotka haluavat viettää aktiivista lomaa, ja se on myös hyvä paikka perheille. Tässä huoneistohotellissa on 24 ilmastoitua huonetta, huoneissa on kalustetut parvekkeet ja huoneissa on myös keittonurkkaus, niin että ruokia voi laittaa itse.

Elite Apartments

(Eth. Pal. Polemiston, Kos)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kosin kaupungissa, melko lähellä rantaa mutta sen verran syrjässä, että meteliä ei kuulu, sijaitseva huoneistohotelli, jossa on 11 ilmastoitua huonetta. Huoneet on hyvin varusteltu, ne ovat tilavia ja niissä on parveke. Keittiö ja erillinen ruokailutila kuuluvat varustukseen, rannalle on 5 minuutin ja keskustaan 10 minuutin kävelymatka.

Gaia Garden Hotel

(Lambi)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä Kosin kaupunkia, Lambissa sijaitseva 95 ilmastoidun huoneen hotelli, josta on lyhyt matka Lambin rannalle ja Kosin kaupunkiin. Hotellissa on erittäin hyvä varustelutaso, huoneet ovat tilavia ja täällä voi valita täyshoidon tai ottaa vain pelkän huoneen.

Gaia Palace

(Mastihari)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Mastiharissa, 32 kilometrin päässä Kosin kaupungista, saaren pohjoisrannikolla ja lähellä lentoasemaa sijaitseva viiden tähden hotelli, jossa on 95 ilmastoitua huonetta. Tämä on erittäin hyvin varusteltu, tyylikäs hotelli, jossa on 6 ulkouima-allasta, sauna ja kuntosali. Täällä yöpyvän ei välttämättä tarvitse lähteä muualle ollenkaan, ja hotelli soveltuu parhaiten niille, jotka haluavat viettää mahdollisimman paljon aikaa hotellilla. Myös tässä hotellissa voi valita täyshoidon tai pelkän huoneen.

Haramblos Studios

(Kefalos)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kefaloksessa, yli 40 kilometrin päässä Kosin kaupungista mutta melko lähellä lentoasemaa sijaitseva 8 ilmastoidun huoneen hotelli, joka on varustelutasoltaan yksinkertainen ja sijaitsee lähellä rantaa. Huoneissa on keittonurkkaus ja parveke.

Jonathan Studio Apartments

(Tigaki)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Tigakin loistavan rannan vieressä sijaitseva modernisti sisustettu hotelli, jossa on 14 ilmastoitua huonetta. Huoneissa on keittonurkkaus, ja hotelli on varsin hyvin varusteltu ja tunnelmaltaan rauhallinen.

Nissia Kamares Hotel Apartments

(Kardamena)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kardamenassa, vilkkaalla rantapaikalla sijaitseva 38 ilmastoidun huoneen hotelli, jossa on hyvä moderni varustelutaso mutta paljon myös hyvää paikallista tunnelmaa. Hotelli on lähellä rantaa ja siinä on myös pari uima-allasta. Kaikissa huoneissa on parvekkeet ja keittiöt.

Olympia Hotel

(lerou Lohou & Veriopoulou 11)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hivenen vanhankaupungin ulkopuolella mutta hyvin lähellä satamaa ja rantaa sijaitseva hotelli, jossa on kalustetut parvekkeet. Hotellilta on lyhyt matka vanhaankaupunkiin ja Kleopatras-kadun linja-autoasemalle, niin että se soveltuu hyvin niille, jotka haluavat bussilla kulkea eri puolille saarta. Hotelli on hyvin edullinen, varustelutaso jättää toivomisen varaa mutta valtaosa yöpyneistä on ollut tyytyväinen valintaansa.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Peter Forsberg, Tpibernik /dreamstime.com, Alvaro German Vilela, Andrei Rokhlov
2022/08

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti