Kreikka – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Montenegron suosituin lomapaikka on Budva. Budvan puitteet kuten lukuisat rannat, venetsialaistyylinen vanhakaupunki ja täydet lomailijoille suunnatut palvelut ovat suotuisia hyvälle rantalomalle.
koristekuva Kroatian ja Albanian välissä sijaitseva Montenegro on yksi Euroopan pienimpiä ja uusimpia matkustusmaita. Rantalomilla siellä on käyty jo pitkään, ja jo Jugoslavian vuosikymmeninä etenkin Budvassa otettiin aurinkoa, mutta enemmän matkailijoita siellä alkoi käydä vasta 2010-luvulla.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
ilmoitus
Hotelli Kosin kaupungissa
Kosin kaupungissa on hyvä yöpyä, vanhankaupungin kujat ovat tunnelmallisia ja paljon hotelleja on myös jahtisataman ja vanhankaupungin välimaastossa.

Mikä hotelli Kosilla kannattaa valita ja miltä alueelta

Tällä sivulla kerrotaan niistä Kosin alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Majoituksen löytäminen Kosilta

Kosilla valtaosa matkailijoista majoittuu Kosin kaupunkiin, Kardamenaan, Psalidiin, Lambiin ja muutamaan muuhun rantalomapaikkaan, joita on eri puolilla saarta. Kosin kaupunkiin majoittuvan on helppo vierailla kaikkialla saarella, sillä sieltä on pisimmillään vain 40 kilometrin matka saaren toiseen ääripäähän ja matka taittuu helposti vuokratulla menopelillä tai bussilla.

Psalidi on lähin rantalomapaikka Kosin kaupungista, ja se on hyvä paikka harrastaa vesilajeja. Muut rantapaikat ovat hyvillä rannoilla varustettuja, ja liikenneyhteydet ovat kohtalaisen hyvät esimerkiksi Tigakista, Mastiharista ja Kefaloksesta Kosin kaupunkiin, joskin Kefalos sijaitsee noin 40 kilometrin päässä. Lentoasema sijaitsee keskellä saarta, ja sieltä on lyhyimmät matkat Kardamenaan ja Mastihariin.

Kosin kaupunki

Kosin kaupunki ei ole mikään suuri metropoli, mutta siellä on hyvä määrä nähtävyyksiä, kauppoja ja ravintoloita. Yöelämä on kesällä vilkasta, etenkin sataman ja vanhankaupungin välissä olevilla baarikaduilla, joiden läheisyyteen ei kannata majoittua jos ei halua ottaa osaa yökerhoelämään. Rauhattominta on juuri sataman lähistöllä olevissa hotelleissa, ja myös Diagora-aukion laitamilla toisella puolella vanhaakaupunkia voi olla meluista vielä puoliltaöinkin. Kolmas paikka, joka voi olla rauhaton ja usein heinä-elokuussa onkin, on satamasta pohjoiseen sijaitseva Zouroudi-ranta, missä on paljon baareja ja juhlakansaa liikkeellä iltaisin.

Muualla Kosin kaupungissa on hyvä yöpyä, vanhankaupungin kujat ovat tunnelmallisia ja paljon hotelleja on myös jahtisataman ja vanhankaupungin välimaastossa, Artemisia-kadun ympäristössä. Kosin kaupunki ei ole suuri, mutta välimatkat siellä ovat kuitenkin sitä luokkaa, että niiden, jotka eivät jatkuvasti halua kävellä pitkiä matkoja, kannattaa katsoa majapaikka vanhastakaupungista tai sen vierestä.

Ranta Psalidissa (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Psalidi on hyvä lomapaikka niille, jotka haluavat käydä paljon Kosin kaupungissa mutta jotka haluavat yöpyä hyvän rannan lähellä ja jotka haluavat harrastaa vesiurheilua, kuten sukellusta tai surfausta.

Psalidi

Psalidi on hyvä lomapaikka niille, jotka haluavat käydä paljon Kosin kaupungissa mutta jotka haluavat yöpyä hyvän rannan lähellä ja jotka haluavat harrastaa vesiurheilua, kuten sukellusta tai surfausta. Psalidissa kuten muissakin vilkkaissa rantapaikoissa on hyvät palvelut, ja kulkuyhteydet ovat kohtalaisen hyvät muuallekin saarelle kuin Kosin kaupunkiin. Psalidissa ja muilla rantapaikoilla yöpyvien on kuitenkin hyvä harkita pyörän tai moottoriajoneuvon vuokrausta, sillä niiltä ei busseilla pääse hirveän hyvin ympäriinsä.

Muut rantalomapaikat: Lambi, Tigaki, Mastihari, Kardamena ja Kefalos

Muista rantapaikoista Lambi on sekin lähellä Kosin kaupunkia, ja se on paikka, jota myös pakettimatkalaiset suosivat. Siellä on hyvää lomatunnelmaa, ja Kosin kaupunki on alle viiden kilometrin päässä.

Tigaki on saaren parhaita rantapaikkoja, sen oma ranta on kenties saaren paras ja sen lähistöllä on lukuisia muitakin rantoja, kuten Marmarin ja Mastiharin rannat. Lähistöllä on myös paljon luonnonnähtävyyksiä, ja täältä on lyhyt matka Ziaan katsomaan auringonlaskua ja vuoristo on sekin lähellä.

Sama pätee Mastihariin, joka on yksi pohjoisrannikon monista rantapaikoista. Ranta on hyvä, lentokentälle on lyhyt matka ja myös täältä on helppo käydä saaren eri osissa, etenkin sisämaassa, Kardamenassa shoppailemassa ja tietenkin Kosin kaupungissa.

Etelärannikon rantapaikat ovat nekin hyviä, ja niistä suosituin on Kardamena. Tämä on Kosin pakettilomakohteiden ykkönen, ja täällä lähinnä juhlivat, shoppailevat ja kulkevat vähissä vaatteissa britit. Tänne tulevan on hyvä tulla tänne juhlatuulella ja varautua siihen, että meteliä riittää aamuun asti. Kardamenasta on lyhyt matka lentokentälle ja 30 kilometrin matka pääkaupunkiin.

Saaren länsiosissa sijaitseva Kefalos ja sen lähellä olevat rannat ovat nekin hyvä valinta yöpymispaikaksi Kosilla. Täältä on sen verran pitkä matka pääkaupunkiin, että siellä tuskin tulee käytyä montaa kertaa mutta lentoasemalle ja monille saaren parhaille rannoille on lyhyt matka. Täältä on hyvä tutustua saaren sisäosiin, moniin sen parhaista rannoista ja täältä lähtee usein busseja kohti Kosin kaupunkia.

Hyvä huomioida

Kosilla on sen verran kuumaa, että kannattaa valita ilmastoitu hotellihuone. Jos haluaa viettää paljon aikaa rannalla, kannattaa myös varmistaa, että hotelli ei ole turhan kaukana rannasta.

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkit

Andromeda Hotel Apartments

(Psalidi)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vain muutaman kilometrin etelään Kosin kaupungista sijaitseva Psalidi on hyvä kohde niille, jotka haluavat viettää aktiivista lomaa, ja se on myös hyvä paikka perheille. Tässä huoneistohotellissa on 24 ilmastoitua huonetta, huoneissa on kalustetut parvekkeet ja huoneissa on myös keittonurkkaus, niin että ruokia voi laittaa itse.

Elite Apartments

(Eth. Pal. Polemiston, Kos)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kosin kaupungissa, melko lähellä rantaa mutta sen verran syrjässä, että meteliä ei kuulu, sijaitseva huoneistohotelli, jossa on 11 ilmastoitua huonetta. Huoneet on hyvin varusteltu, ne ovat tilavat ja niissä on parveke. Keittiö ja erillinen ruokailutila kuuluvat varustukseen, rannalle on 5 minuutin matka ja keskustaan 10 minuutin kävelymatka.

Gaia Garden Hotel

(Lambi)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä Kosin kaupunkia, Lambissa sijaitseva 95 ilmastoidun huoneen hotelli, josta on lyhyt matka Lambin rannalle ja Kosin kaupunkiin. Hotellissa on erittäin hyvä varustelutaso, huoneet ovat tilavia ja täällä voi valita täyshoidon tai ottaa vain pelkän huoneen.

Gaia Palace

(Mastihari)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Mastiharissa, 32 kilometrin päässä Kosin kaupungista, saaren pohjoisrannikolla ja lähellä lentoasemaa sijaitseva viiden tähden hotelli, jossa on 95 ilmastoitua huonetta. Tämä on erittäin hyvin varusteltu, tyylikäs hotelli, jossa on 6 ulkouima-allasta, sauna ja kuntosali. Täällä yöpyvän ei välttämättä tarvitse lähteä muualle ollenkaan, ja hotelli soveltuu parhaiten niille, jotka haluavat viettää mahdollisimman paljon aikaa hotellilla. Myös tässä hotellissa voi valita täyshoidon tai pelkän huoneen.

Haramblos Studios

(Kefalos)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kefaloksessa, yli 40 kilometrin päässä Kosin kaupungista mutta melko lähellä lentoasemaa sijaitseva 8 ilmastoidun huoneen hotelli, joka on varustelutasoltaan yksinkertainen ja sijaitsee lähellä rantaa. Huoneissa on keittonurkkaus ja parveke.

Jonathan Studio Apartments

(Tigaki)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Tigakin loistavan rannan vieressä sijaitseva modernisti sisustettu hotelli, jossa on 14 ilmastoitua huonetta. Huoneissa on keittonurkkaus, ja hotelli on varsin hyvin varusteltu ja tunnelmaltaan rauhallinen.

Nissia Kamares Hotel Apartments

(Kardamena)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kardamenassa, vilkkaalla rantapaikalla sijaitseva 38 ilmastoidun huoneen hotelli, jossa on hyvä moderni varustelutaso mutta paljon myös hyvää paikallista tunnelmaa. Hotelli on lähellä rantaa ja siinä on myös pari uima-allasta. Kaikissa huoneissa on parvekkeet ja keittiöt.

Olympia Hotel

(lerou Lohou & Veriopoulou 11)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hivenen vanhankaupungin ulkopuolella mutta hyvin lähellä satamaa ja rantaa sijaitseva hotelli, jossa on kalustetut parvekkeet. Hotellilta on lyhyt matka vanhaankaupunkiin ja Kleopatras-kadun linja-autoasemalle, niin että se soveltuu hyvin niille, jotka haluavat bussilla kulkea eri puolille saarta. Hotelli on hyvin edullinen, varustelutaso jättää toivomisen varaa mutta valtaosa yöpyneistä on ollut tyytyväinen valintaansa.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Peter Forsberg, cbamber85 /Flickr
2014/09

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti