Kreikka – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
ilmoitus
Hotelli Korfulla
Korfun kaupunki on saaren kallein paikka hotellille, ja saaren kylissä ja rantapaikoilla kannattaa kiinnittää huomiota majapaikan sijaintiin.

Mikä hotelli Korfulla kannattaa valita ja miltä alueelta

Korfu ei ole koskaan ollut suuressa omatoimimatkailijoiden suosiossa, mutta jos sinne haluaa matkustaa itsekseen, on siellä hyvä määrä mitä erilaisimpia majapaikkoja, huoneista huoneistoihin ja mitä erilaisimpiin hotelleihin.

Korfun kaupunki on mukava paikka viettää ainakin muutama päivä, mutta siellä ei ole rantoja tai samanlaista lomatunnelmaa kuin Korfun kaupungin ympäristön rantapaikoissa, kuten Dassiassa, Gouviassa ja Ipsoksessa. Muualla Korfun saarella on melkoinen määrä erilaisia rantapaikkoja, ja niistä Paleokastritsa erottuu edukseen ja sijaitsee alle tunnin matkan päässä Korfun kaupungista, jonka lähellä lentoasema sijaitsee.

Korfulla on ainakin alku- ja loppukaudesta mahdollisuus yöpyä hyvinkin edullisesti ja huoneen voi saada alkaen alle 30 eurolla. Jos sijoittaa 40–50 euroa, on valikoimaa enemmän eikä Korfun kaupunkiin ole nykyään asiaa alle 80 eurolla. Korfu on kesällä vilkas paikka, ja varaukset kannattaa aina tehdä hyvissä ajoin etukäteen, niin että kevään matkaa katselee syksyllä ja kesän talvella.

Huoneiden hinta ja saatavuus

Korfulla niin sen kaupungissa kuin lomapaikoillakin sekä huoneen hinta että saatavuus ovat täysin riippuvaisia vuodenajasta ja kuukaudesta. Korfun kaupunki on saaren kallein paikka hotellille, ja saaren kylissä ja rantapaikoilla kannattaa kiinnittää huomiota majapaikan sijaintiin.

Juuri kukaan ei käy lomailemassa Korfulla lokakuun ja huhtikuun välisenä aikana, ja tällöin monet hotellit ovat kiinni tai ne ovat edullisia. Poikkeus on Korfun kaupunki, jossa voi hyvin yöpyä talvikauden aikana, sillä siellä käy ihmisiä ympäri vuoden ja siellä majapaikat ovatkin ympäri vuoden muuta saarta kalliimpia. Korfulta saa huoneen kahdelle hengelle alimmillaan 30–40 eurolla, mutta keskikesällä ja muina vilkkaina aikoina kuten pääsiäisenä hinnat voivat olla korkeampia.

Sellaisina kuukausina kuin huhtikuu ja lokakuu on edullisempaa kuin kesällä ja tilaa on melkoisesti enemmän, mutta valtaosassa lomapaikoista ei tällöin ole paljon palveluita tai hyvää tunnelmaa. Tällöin huoneen saa Korfun kaupungistakin jonkin verran kesää edullisemmin, ja perushuoneen saa alkaen 25 eurolla.

Touko-, kesä- ja syyskuu ovat monin tavoin parhaita kuukausia lomailla Korfulla. Hinnat ovat keskikesää edullisempia, ja alimmillaan huoneen tai huoneiston saa 30–40 eurolla. Korfun kaupungin majapaikkojen hinnat ovat viime vuosina nousseet, ja sieltä on alku- tai loppukaudestakin hankala saada huonetta alle 60 eurolla ja usein siellä joutuu pulittamaan vähintään 80 euroa.

Keskikesä eli heinä- ja elokuu, ja etenkin aika heinäkuun puolivälistä elokuun puoliväliin on Korfun kovin sesonkiaika. Tällöin sinne saapuu tuhoton määrä etenkin nuoria juhlimaan, ja tämä on ajankohta, jolloin monilla rantapaikolla on rauhatonta ja äänekästä yötä myöten. Hinnat ovat korkeimmillaan, ja varaukset on tehtävä monta kuukautta tai jopa puoli vuotta etukäteen. Tällöin hotellihuoneen voi saada alimmillaan 60–80 eurolla mutta sijainti ja varausajankohta vaikuttavat tähänkin vuodenaikaan hintaan melkoisesti.

Huoneiden saatavuus on heikonlaista keskikesällä, mutta esimerkiksi touko- ja syyskuussa valinnanvaraa on enemmän. Jos matka suuntautuu Korfun suosituimmille lomapaikoille, kannattaa varaus tehdä hyvissä ajoin, ainakin 4–6 kuukautta, etukäteen. Muina vuodenaikoina ja etenkin lokakuusta toukokuulle tilaa riittää ja hinnat ovat alhaisimmillaan.

Ilmastointi

Jos Korfulle saapuu kesäkuun alun ja syyskuun lopun välisenä aikana, on ilmastointi lähes välttämätön. Heinä- ja elokuussa 40 asteen helteet eivät ole tavattomia, ja kesällä myös yöt ovat kuumia.

Korfun vanhakaupunki
Vanhakaupunki on tunnelmallisin paikka majapaikalle, mutta keskikesällä alue on vilkas ja hinnat ovat korkeimmillaan.

Parhaat alueet Korfun kaupungissa hotellille tai muulle majapaikalle

Korfun kaupungissa on hotelleja varsin laajalla alueella, eikä se ole mikään aivan pieni kaupunki, ainakaan pinta-alaltaan. Näin ollen hotellin sijaintiin on kannattavaa kiinnittää erityistä huomiota. Pääasiallisia paikkoja majapaikalle siellä ovat vanhakaupunki, keskustan uudet osat ja sataman edustalla olevat kadut, joilla on sijainniltaan käteviä ja hinnoiltaan kohtuullisia hotelleja.

Vanhakaupunki

Vanhakaupunki [kartalla] on tunnelmallisin paikka majapaikalle, mutta tästä huolimatta siellä yöpyminen ei ole kaikkien mieleen tai aina mukavaakaan. Keskikesällä alue on vilkas, siellä on meteliä myöhään yöhön ja hinnat ovat keskikesällä korkeimmillaan.

Eritoten heinä- ja elokuussa vanhakaupunki on kuuma ja rasittava paikka hotellille, mutta muina kesäkuukausina siellä on enemmän paikallisväriä ja vähemmän räikeää turistitunnelmaa. Spianada-aukio [kartalla], jota saatetaan monessa yhteydessä kutsua myös Liston-rakennuksen nimellä, kuuluu vanhaankaupunkiin.

Vanhassakaupungissa tai sen vieressä sijaitsee esimerkiksi Arcadion Hotel.

Hotelli keskustan uudella puolella
Keskustan uusissa osissa sijaitseva Corfu Palace on keskikesälläkin varteenotettava majapaikka.

Keskustan uusi puoli

Keskustan uusi puoli on laaja alue, jolla on mäkiä ja sokkeloisia korttelistoja, ja siellä kannattaa yöpyä lähellä Saroko-aukiota [kartalla] ja vanhaakaupunkia. Muussa tapauksessa aikaa vaelteluun hotellin ja muun kaupungin välillä saattaa kulua suhteettoman paljon.

Keskustan uusissa osissa sijaitseva Corfu Palace on keskikesälläkin varteenotettava majapaikka, ja se on silloin kenties miellyttävämpi majapaikka kuin vanhankaupungin hotellit. Toinen alueen hotelli on Bella Venezia.

Sataman edusta

Uuden ja vanhan sataman välimaastossa on jonkin verran hotelleja, jotka ovat varsin hyvillä paikoilla. Siitä on lyhyt kävelymatka kaikkialle, ja jos haluaa lähteä veneretkelle tai risteilylle, on se varsin helppoa. Sataman edusta on hivenen vilkas paikka, sillä siinä kulkee liikennettä ja laivoja lastataan, mutta joillekin se on aivan kelvollinen paikka yösijalle.

Sataman edustalla olevista hotelleista hyvällä paikalla sijaitsee Hotel Atlantis, joka on siisti ja kohtuuhintainen keskikokoinen perushotelli.

Mon Repos

Jos haluaa yöpyä muualla kuin vanhassakaupungissa, keskustan uusissa osissa tai sataman edustalla, kannattaa ehkä mieluummin katsoa hotelli läheltä Mon Repos -aluetta [kartalla], joka on keskikesälläkin varteenotettava paikka hotellille. Mon Reposin ja Siroka-aukion välillä kulkee bussilinja 2A.

Mon Reposissa olevista majapaikoista Hotel Mayor Mon Repos Palace on monta miellyttävää aspektia yhdistävä hotelli, joka kaiken lisäksi on vielä kohtuuhintainen.

Nissaki beach
Korfun saarella on melkoinen määrä erilaisia rantapaikkoja.

Eri lomapaikkojen majapaikat

Korfulle lomailemaan aikovan on hyvä miettiä ennen varauksen tekemistä sitä, kuinka paljon ja usein haluaa vierailla saaren pääkaupungissa tai muissa saaren osissa. Jos haluaa käydä Korfun kaupungissa useamman kerran tai jos haluaa julkisilla liikennevälineillä käydä ainakin parissa kolmessa paikassa matkan aikana, kannattaa hotelli varata Korfun kaupungista tai sen ympäristössä olevilta rantapaikoilta, joilta on suora nopea bussiyhteys Korfun kaupungin keskustaan.

Lähellä Korfun kaupunkia

Käteviin, Korfun kaupungin lähellä oleviin rantapaikkoihin kuuluvat Dassia (Dasia), Gouvia, Ipsos (Ypsos), Benitses ja Pelekas. Niistä pääsee nopeasti bussilla Saroko-aukiolle, ja Korfun kaupunkiin tutustuminen on helppoa. Lisäksi niistä ei ole pitkä matka taksilla, pyörällä tai skootterilla Korfun kaupunkiin, ja siellä on sitten hyviä ostospaikkoja, ravintoloita ja nähtävyyksiä. Korfun kaupungin lähellä olevista lomapaikoista Ipsos on paikka, jossa on jatkuvia ja äänekkäitä juhlia keskikesällä, eikä se ole hyvä kohde rauhaa hakeville tai perheille. Myös Dassia on keskikesällä bailupaikka, ja Gouviakin on heinä- ja elokuussa äänekäs ja rauhaton lomapaikka.

Paleokastritsa
Paleokastritsa on monipuolinen ja varsin rauhallinen lomapaikka, mutta niin se kuin monet muutkin Korfun paikkakunnat ovat ainakin jossakin määrin riehakkaita heinä- ja elokuun aikana.

Kauempana Korfun kaupungista

Jos saarella majoittuu jonnekin muualle kuin Korfun kaupungin lähistölle, tulee kaupungissa käytyä kenties kerran tai pari. Lisäksi bussilla matkustaminen muihin saaren osiin on vaikeaa, sillä yhteyksiä pieniltä paikoilta toisille on vähän. Jos Korfulla haluaa levätä tai harrastaa yhdessä ja samassa paikassa, tarvetta käydä usein Korfun kaupungissa ei ole tai ei halua käyttää bussia siirtyäkseen muihin paikkoihin, voi hyvin lomailla missä tahansa saaren osassa.

Tunnettuja lomapaikkoja on kaikkialla saarella, ja niihin kuuluvat esimerkiksi Kavos (Cavos), Agios Gordios, Agios Georgios Pagi, Sidari, Kassiopi (Cassiopi) ja Paleokastritsa. Näistä etenkin brittien suosiossa olevat Kavos ja Sidari ovat keskikesällä hurjia bailupaikkoja, joihin ei rauhaa etsivien kannata mennä. Perheille esimerkiksi Paleokastritsa on monipuolinen ja varsin rauhallinen lomapaikka, mutta niin se kuin monet muutkin Korfun paikkakunnat ovat ainakin jossakin määrin riehakkaita heinä- ja elokuun aikana. Riehakkaissakin lomapaikoissa on melko rauhallista valtaosan ajasta touko-, kesä- ja syyskuussa. Kovin juhlimispaikka, joka soveltuu lähes yksinomaan nuorison makuun, on Kavos, eikä lapsiperheiden tai varttuneiden kannata lomailla siellä.

Hyviä paikkoja lomalle Korfulla ovat esimerkiksi Gouvia [kartalla], joka on vain 6 kilometrin päässä Korfun kaupungista, ja vähän kauempana sijaitseva Dassia [kartalla]. Muita matkatoimistojen kohteita ovat perinteisesti olleet ylellinen Kontokali, Korfun kaupungin eteläpuolella oleva Perama ja perheille erityisen hyvin soveltuva Moraitika.

Edullisimmat majapaikat

Korfulla ei ainakaan vuoden 2023 alussa ollut enää hosteleita, eikä niitä ole siellä ikinä montaa ollutkaan. Korfulla on kuitenkin mahdollisuus yöpyä kesälläkin varsin edullisesti, ja joistain saaren kolkista löytyy huoneita vähän yli 20 eurolla.

Jos haluaa nähdä kaikkein edullisimpia majapaikkoja, kannattaa tutkia kaikkia Booking.comin majapaikkoja Korfulla ja valita sieltä “Lajitteluperustelu: Hinta (alin ensin)”.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Korfulla ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Korfun kaupungin majapaikat

Arcadion Hotel

(Liston)
Tutustu hotelliin ja varaa huone 33 tilavan huoneen hotelli aivan Liston-rakennuksen vieressä, Spianadan ja vanhankaupungin välissä. Tämä on loistava alue muulloin kuin aivan keskikesällä, jolloin ulkoa kuuluu meteliä yötä myöten. Tämä on vilkas alue keskikesällä mutta muun kesäkauden ajan sijainti ilahduttaa monia.

Atlantis Hotel

(Xenofontos 48)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Helposti löydettävissä oleva perushotelli, jossa on 61 huonetta ja josta on lyhyt matka kaikkialle. Satama on aivan vieressä, uuden puolen ostospaikat ovat alle kilometrin päässä eikä vanhaankaupunkiin ole kuin muutama sata metriä. Tämä on hyvä hotelli myös talvella, jos sattuu silloin olemaan Korfulla.

Bella Venezia

(Zampeli 4)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Korfun vanhankaupungin eteläpuolella, uudella puolella Spianadan lähellä sijaitseva pidetty hotelli, jossa on 31 huonetta. Sieltä on lyhyt matka kaikkialle, kuten nähtävyyksille, bussipysäkeille ja kaupoille, ja lähellä on tekemistä aamusta iltaan.

Corfu Palace

(Leoforos Demokratias 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Korfun saaren hienoin hotelli, jossa on 115 huonetta, kasino ja uima-allas. Vanhakaupunki on lähellä, parhaat ostospaikat ovat nekin muutaman sadan metrin päässä ja hotellissa on keskikesälläkin rauhallista.

Mayor Mon Repos Palace Art Hotel

(Dimokratias)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Aina rauhallisella Mon Repos -alueella, lähellä lentoasemaa ja parin kolmen kilometrin päässä Spianadalta ja muilta Korfun kaupungin pääpaikoilta sijaitseva 109 ilmastoidun huoneen hotelli. Täällä voi yöpyä kaikkina vuodenaikoina, palvelut ovat erittäin hyvät ja hotelli on yksi saaren pidetyimpiä.

Muualla Korfun saarella olevat majapaikat

Barbati

Stefanos Place

(Barbati)
Tutustu hotelliin ja varaa huone 13 huoneiston huoneistohotelli, jossa on erinomaiset palvelut uima-altaineen ja terasseineen. Kannattaa kuitenkin huomioida, että täältä on jonkin verran matkaa rannoille ja alueen keskukseen, mutta toisaalta Barbati on melko lähellä Korfun kaupunkia ja siellä voi käydä useamman kerran viikon aikana.

Dassia

Kaloudis Apartments & Studios

(Dassia)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Erinomaisella paikalla sijaitseva äänieristetty kahdeksan asunnon huoneistohotelli. Rannalle on vain puoli kilometriä, kaikki on lähellä, huoneissa on keittomahdollisuus ja tämä on oiva valinta minkälaiselle lomalaiselle tahansa.

Ziogas Luxury Apartments

(Dassia)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Uima-altaalla varustettu kuuden huoneiston huoneistohotelli, josta kylläkin on pari kilometriä Dassian rannalle. Huoneistoissa on keittomahdollisuus, mutta huoneistoja on sen verran vähän, että varaus on tehtävä kuukausia etukäteen.

Gouvia

Fiori Hotel

(Gouvia)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hyvin varusteltu perinteinen hotelli, jossa on uima-allas ja mukavat puitteet lepolomalle. Kävellen hotellilta ei kuitenkaan paljon kuljeta, vaan jonkinlainen kulkuneuvo on välttämätön niille, jotka täällä yöpyvät.

Kassiopi

Damaskis Studios

(Kassiopi)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kassiopin kylän laitamilla, noin viiden minuutin kävelymatkan päässä sen satamasta sijaitseva kuuden huoneen huoneistohotelli. Uima-allasta ei ole mutta rannalle on vain puolen kilometrin matka. Varaukset kannattaa tehdä kesäkaudella kuukausia etukäteen.

Kavos

Kavos Central Resort

(Kavos)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Parhaalla paikalla rannan lähellä mutta öisin rauhallisella alueella oleva 25 huoneiston huoneistohotelli. Hyvät palvelut hotellilla ja lähistöllä, ja tänne majoittuvan ei tarvitse hotellilta kauas lähteä.

Paleokastritsa

Marilena Studios

(Paleokastritsa)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hivenen syrjässä sijaitseva huoneistohotelli, jossa on uima-allas mutta jolta on Paleokastritsan rannalle reilut pari kilometriä. Sopii parhaiten niille, jotka aikovat vuokrata auton, pyörän tai muun kulkuneuvon.

Zerifos Traditional Hotel

(Paleokastritsa)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Paleokastritsassa, reilun puolen tunnin bussimatkan päässä Korfusta, ihanteellisella paikalla sijaitseva 11 huoneen pidetty hotelli. Varaus tähän rannan ja kaikkien palveluiden vieressä olevaan pikkuhotelliin on kannattavaa tehdä muutaman kuukauden etukäteen.

Perama

Argo Hotel

(Perama)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Mukava 16 huoneen hotelli, jossa on tilavat huoneet ja huoneissa jääkaapit. Tämä on rauhallinen paikka keskikesälläkin, eikä Korfun kaupunkiin ole pitkä matka.

Sidari

Maria Apartments

(Sidari)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kuuden huoneiston huoneistohotelli, jossa on hyvät palvelut puutarhoineen ja uima-altaineen. Usealle eri rannalle on alle kilometrin matka, ja tämä on loistava paikka lepolomalle.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti: Peter Forsberg
2023/02

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti