Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Bryssel
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Marriott-hotelli, Vanhakaupunki ja sen ympärillä oleva ydinkeskusta
Grand Placen ympäristössä kaikki on lähellä, eikä julkisia juuri ole tarvetta lentokenttämatkoja lukuun ottamatta käyttää. Miinuspuolena on joillain hotelleilla se, että alue on vilkas ja turisteja täynnä.

Minkälainen hotelli Brysselissä kannattaa valita ja miltä alueelta

Tällä sivulla kerrotaan niistä Brysselin alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Hinnat ja saatavuus

Bryssel on majapaikoiltaan kallis kaupunki, ja siellä edullinenkin kahden hengen huone maksaa vähintään 50–60 euroa. Sellainen voi olla yhden tähden hotellissa ja asiakkaiden parjaama, ja jos haluaa jonkinlaista tyyliä ja tasoa, nousee hinta herkästi 80–100 euroon. Jos sijoittaa yli 100 euroa, alkaa saada jo luksukselta vivahtavaa, ja kalleimmat hotellit laskuttavat halvimmistakin huoneista satoja euroa yöltä.

Brysselissä on viikolla paljon vipinää työmatkalaisten ja muiden vastaavien asiakkaiden osalta, ja viikonloppuisin se on suosittu kaupunkilomakohde, jonne tullaan kaikkialta Euroopasta ja maailmasta tutustumaan ja sukulaisia tai tuttavia katsomaan. Brysselissä on siis aina vilkasta, ja majapaikkavaraus kannattaa aina tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Lyhyellä varoajalla voi saada jotakin mutta se voi olla syrjässä tai hintaa voi tulla kohtuuttoman paljon. Jos majapaikkansa varaa kuukauden tai jopa kaksi etukäteen, on enemmän valinnanvaraa ja on hyvin mahdollista, että saa hinta-laatusuhteeltaan hyvän huoneen.

Majoituksen löytäminen Brysselistä

Bryssel on suuri, laajalle levittäytynyt kaupunki, mutta monet varaavat majapaikkansa vain muutamalta tietyltä alueelta. Paras alue yöpyä on ydin, ja mitä lähempänä pääaukiota (Grand Place) on, sitä helpommin voi tutustua olennaisimpaan tarjontaan. Hotellit tällä alueella ovat hintavia, ja jos mielii säästää majoituskuluissa, kannattaa siirtyä vähän syrjemmälle, esimerkiksi Rogier-metroaseman suuntaan. Muihin suosittuihin alueisiin kuuluvat Rogier-metroaseman vieressä oleva, laaja kaupunginosa (Saint Josse ten Noode), joka ulottuu aina pohjoiselta rautatieasemalta EU-kortteleihin. EU:n hallintorakennusten valtaamat korttelit ovat nekin suosittuja majapaikoille, mutta tämä alue on kuollut ja palvelut osin huonot viikonloppuisin ja muulloin kuin arkena. Näiden kolmen alueen lisäksi majapaikkoja varataan paljon Ixelles-kaupunginosasta ja sen vieressä olevasta Saint Gillesistä, jotka molemmat ovat tyylikkäitä kaupunginosia.

Tärkeintä Brysselissä on se, että liikenneyhteydet ovat hyvät eikä majoitu jollekin syrjätienoolle, jolta on pitkä ja hankala matka ytimeen. Brysselissä aikaa kuluu ainakin päivä pari totaalisesti ytimessä, Grand Placen ympäristössä, missä valtaosa nähtävyyksistä ja muusta tarjonnasta sijaitsee. Sen jälkeen tutustutaan mieluusti museoiden ja kuninkaanpalatsin hallitsemiin alueisiin, ja vasta niiden jälkeen aletaan katsella muita kaupunginosia. Nähtävää Brysselissä riittää monessa eri paikassa, mutta lyhyellä, parin kolmen päivän lomalla siellä tuskin ehtii tutustua paljon muuhun kuin ytimeen ja sen lähellä oleviin alueisiin. Toisaalta metro ja raitiovaunut vievät nopeasti kaikkialle kaupunkiin, ja yöpyi sitten missä tahansa, kannattaa aina varmistaa että liikenneyhteydet ovat hyvät.

Huomionarvoinen seikka on se, että Bryssel on Belgian ainoa virallisesti kaksikielinen kaupunki, joskin ranskankieliset ovat siellä suuri enemmistö. Hotellien varausjärjestelmissä käytetään sekaisin ranskaa ja hollantia, jota ennen kutsuttiin flaamiksi. Joissain majapaikoissa on osoite tai jopa kaupunginosa hollanniksi, toisissa ranskaksi ja joissain tapauksissa ne voivat olla sekaisin. Brysselissä on kannattavaa pitää mieli avoimena, mutta ranska on siellä hallitseva kieli, ja on aina parempi, että käyttää ranskankielisiä paikannimiä, esimerkiksi taksia tai webin karttapalveluja käyttäessä.

Saint Josse ten Noode
Saint Josse ten Noode on Grand Placen ympäristöä edullisempi alue, jolla liikenneyhteydet ovat loistavat ja ravintoloita on sen verran, että illalliselle ei ole välttämätöntä lähteä muualle.

Vanhakaupunki ja sen ympärillä oleva ydinkeskusta

Pääaukion eli Grand Placen ympäristöön majoittuva pääsee nauttimaan Brysselin parhaista puolista helposti: kaikki on lähellä, eikä julkisia juuri ole tarvetta lentokenttämatkoja lukuun ottamatta käyttää. Miinuspuolena on joillain hotelleilla se, että alue on vilkas ja turisteja täynnä, ja täällä sijaitsevat majapaikat ovat yleensä kaupungin hintavimmasta päästä. Liikenneyhteydet ovat tältä alueelta muualle kaupunkiin ja lentokentälle erinomaiset, ja kävellen on helppo kulkea paitsi pääaukion tuntumassa myös moneen muuhun paikkaan.

Tämän alueen majapaikoista varsin suosittu on ollut kohtuuhintainen, Rogier-metroaseman vieressä sijaitseva Maxhotel. Muita hyviä majapaikkoja aivan ytimessä ovat Bedford Hotel & Congress Centre ja aivan Rogier-metroaseman lähistöllä oleva Hotel de Dome.

Saint Josse ten Noode

Laaja kaupunginosa, joka ulottuu aina Rogier-metroaseman vieressä olevalta Boulevard Roi Albert II:lta Ambiorix-aukion tuntumaan, on Saint Josse ten Noode (Sint Joost ten Node). Se on sen verran laaja alue, että siitä on vaikea tehdä yleistyksiä, mutta kätevimmillään matkailijalle se on Rogier- ja Botanique-metroasemien välimaastossa, mistä on 10–15 minuutin kävelymatka Grand Placelle.

Alue on jonkin verran edullisempi kuin aivan ydin, joskin ydinkeskustassa, Boulevard du Jardin Botaniquen toisella puolella, on myös kohtuuhintaisia majapaikkoja. Tällä alueella on paljon kauppoja, liikenneyhteydet ovat loistavat ja ravintoloita on sen verran, että illalliselle ei ole välttämätöntä lähteä muualle. Kaupunginosa on miellyttävimmillään mutta kenties myös hankalimmillaan Place Saint Jossen tuntumassa, sillä sieltä ei ole metroyhteyttä muualle, ja jos tälle alueelle majoittuu, kannattaa varmistaa, että majapaikka on lähellä metroasemaa.

Varteenotettava hotelli tällä laajalla alueella on Hotel New Galaxy, joka heikoista pisteistä huolimatta on yksi suomalaisten suosikkihotelleja Brysselissä ja joka on kätevällä paikalla, aivan Rogier-metroaseman lähellä. Toinen hyvä hotelli tällä alueella on Thon Hotel Brussels City Centre, joka myös on Rogier-metroaseman tuntumassa, noin vartin kävelymatkan päässä Grand Placelta.

Quartier Leopold
Alueet EU-korttelistossa ja Leopold-kaupunginosassa ovat ykkösalueita niille, jotka tulevat Brysseliin virallisissa asioissa ja joilla on jotakin tekemistä EU:n tai muiden vastaavien tahojen kanssa.

EU-korttelisto, Quartier Léopold ja Quartier des Squares

Alue, joka on kaupunkipuiston (Parc de Bruxelles) toisella puolella, Rue de Loi -kadun varrella ja jatkuu Parc du Cinquantenaire -puistolle asti, on osa sekä EU-korttelistoa (European Quarter) että Leopold-kaupunginosaa (Leopold Quarter). Siihen kuuluu myös alue, joka on Parc Leopold -puiston ympäristössä, missä on lisää EU:n hallintorakennuksia. Alueeseen usein liitetään myös Ambiorix-aukion ympäristö, joka tosin kuuluu jo Quartier des Squares -kaupunginosaan. Tämä on laaja alue, jolla on paljon ihmisiä arkisin mutta hyvin vähän viikonloppuisin ja yleisiin loma-aikoihin. Alueella on melko virallinen olemus ja ilmapiiri, mutta sen vaiheilla on monenmoista korttelistoa ja siellä on myös mukavia osia, kuten Leopold-puiston ympäristö ja Ambiorix-aukion ympäristö.

Alueella on palveluita, joista tosin osa ei ole täydessä toiminnassa viikonloppuisin ja loma-aikoihin. Alueelle majoittuvan on hyvä etsiä majapaikka, joka on lähellä metroasemaa tai jonka läheltä kulkee ainakin kohti keskustaa menevä raitiovaunulinja. Kävely onnistuu kohti keskustaa kyllä, mutta etäisyydet ovat pitkiä ja ytimeen on matkaa vielä Parc du Bruxellesistakin. Nämä alueet ovat kenties parhaimmillaan niille, jotka ovat ennenkin olleet Brysselissä tai jotka eivät syystä tai toisesta halua viettää aikaansa turistien kansoittamassa vanhassa ytimessä. Tämä on ykkösalue niille, jotka tulevat Brysseliin virallisissa asioissa ja joilla on jotakin tekemistä EU:n tai muiden vastaavien tahojen kanssa.

Varteenotettavia hotelleja tällä laajalla alueella ovat esimerkiksi Aloft Brussels Schuman, Renaissance Brussels Hotel ja Thon Hotel EU.

Ixelles

Ixelles, joka on parhaimmillaan majapaikkojen suhteen Louise- ja Porte de Namur -metroasemien välimaastossa, on laaja kaupunginosa, johon yöpyvän on ehdottomasti varmistettava, että majapaikan läheltä on mieluiten metroyhteys tai ainakin raitiovaunuyhteys keskustaan. Alue on hyvä hotellille tai muulle majapaikalle, sillä sieltä on kävelymatka esimerkiksi Marollesin kirpputorille ja siellä on melkoinen määrä kauppoja, ravintoloita ja illanviettopaikkoja.

Avenue Louise, Ixelles
Saint Gilles on Ixellesin vieressä oleva tyylikäs kaupunginosa. Liikenneyhteyden ovat hyvät raitiovaunujen käyttämällä Avenue Louisella ja Louise- tai Hotel des Monnaes -metroasemien lähellä.

Ixelles on yksi Brysselin trendikkäimpiä kaupunginosia, jossa viihtyvät etenkin luksukseen mieltyneet, ja nuorekkuudestaan huolimatta se on varteenotettava majapaikka kenelle tahansa. Se ei kuitenkaan ole paras alue majapaikalle niille, jotka haluavat ehdottomasti tutustua mahdollisimman tarkoin ydinkeskustan tarjontaan, mutta jos on esimerkiksi Louise-metroaseman lähistöllä, voi siitä hurauttaa ytimeen muutamassa minuutissa. Liikenneyhteydet ovat hyvät paitsi metrolla myös raitiovaunuilla, mutta ne liikkuvat vain harvoja katuja pitkin. Alueella, joka on lähellä EU-parlamenttia ja Luxembourg-aukiota, on melko tyhjää viikonloppuisin eivätkä kulkuyhteydet julkisilla ole yhtä hyvät kuin kortteleista, jotka ovat lähellä Place Louisea.

Hyviä tällä alueella sijaitsevia majapaikkoja ovat esimerkiksi Hotel Sofitel Brussels Le Louise, Porte de Namur -metroaseman vieressä sijaitseva Hotel Chambord ja aivan EU-parlamentin lähellä sijaitseva Hotel du Parlament.

Saint Gilles

Saint Gilles on Ixellesin vieressä oleva tyylikäs kaupunginosa, ja siihen pätevät suurin piirtein samat asiat kuin Ixellesiin. Alueella ja sen lähellä on paljon kauppoja, ravintoloita ja illanviettopaikkoja, ja jos majoittuu lähellä Louise- tai Hotel des Monnaes -metroasemia tai raitiovaunujen käyttämän Avenue Louisen varrelle, ovat liikenneyhteydet muualle hyvät. Parhaat ravintolat ovat Rue Jourdainin varrella ja sivukaduilla, ja kenties eläväisimmät korttelit ovat Place Stéphanien tuntumassa.

Saint Gillesiin kuuluvat myös alueet, jotka ovat eteläisen rautatieaseman (Midi) ympäristössä, ja mitä lähempänä rautatieasemaa on, sitä paremmat liikenneyhteydet ovat, sillä aseman kautta kulkevat metrolinjat. Midi-aseman ympäristö on monikulttuurista ja värikästä, ja siellä on aivan erilaista tunnelmaa kuin Ixellesissä tai ydinkeskustassa.

Hyvä hotelli viettää yönsä Saint Gillesissä on Hotel Euro Capital.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Brysselissä ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hyviä hotelleja Brysselissä

Aloft Brussels Schuman

(Place Jean Rey)
Tutustu hotelliin ja varaa huone EU-korttelistossa sijaitseva äärimmäisen pidetty hotelli, joka on tasoisekseen varsin kohtuuhintainen. Palvelun ammattimaisuus ja ystävällisyys, äärimmäisen hyvin varustellut ja tilavat huoneet sekä sijainti parin minuutin kävelymatkan päässä metroasemalta ovat saaneet paljon kiitosta.

Hotel Sofitel Brussels Le Louise

(Avenue de la Toison d'Or 40)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Ixellesissä, Louise-metroaseman välittömässä läheisyydessä sijaitseva viiden tähden hotelli, jonka palvelu- ja varustelutaso ovat omaa luokkaansa. Hotelli sijaitsee tyylikkäällä, aina ajankohtaisella alueella, jolla on erinomaiset ostospaikat, ravintolat ja muut palvelut, ja yöelämääkin täältä löytyy. Metrolla tai ratikalla on helppo sujauttaa minne tahansa, ja Marolles on periaatteessa kävelymatkan päässä. Hotelli on saanut lähes pelkkää ylistystä asiakkailtaan.

Maxhotel

(Boulevard Adolphe Max 107)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Rogier-metroaseman vieressä sijaitseva huokeahintainen yhden tähden hotelli, jossa monet palvelut ja toiminnot on automatisoitu. Sijainti, hinta-laatusuhde ja hotellin siisteystaso ovat saaneet kiitosta monelta siellä yöpyneeltä.

Renaissance Brussels Hotel

(Rue du Parnasse 19)
Tutustu hotelliin ja varaa huone EU-korttelistossa, lähellä yhden lentokenttäbussin päätepysäkkiä sijaitseva korkeatasoinen hotelli, joka on saanut paljon kiitosta siellä yöpyneiltä. Sijainti, hyvät kulkuyhteydet muualle kaupunkiin, sellaiset lisävarustelut kuten kuntosali ja sauna sekä tilavat huoneet ovat saaneet erityistä kiitosta asiakkailta.

Thon Hotel EU

(Rue de la Loi 75)
Tutustu hotelliin ja varaa huone EU-korttelistossa sijaitseva ympäristöystävällinen hotelli, joka sijaitsee hivenen syrjässä mutta metroaseman naapurissa. Erityisen hyvä majapaikka liikeihmisille ja kongresseihin osallistuville, ja hotelli on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen.

Bedford Hotel & Congress Centre

(Rue du Midi 135)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kolmen tähden pidetty hotelli, joka nauttii suomalaisten suosiota ja joka on erityisen hyvä majapaikka niille, jotka ovat lyhyellä lomalla tai jotka haluavat lähinnä vain tutustua vanhaankaupunkiin ja muuhun ydinkeskustaan. Julkisia ei ole välttämätöntä käyttää, kaikki kaupoista ravintoloihin ja yöelämään on lähellä ja alueella ovat myös kaupungin tunnetuimmat nähtävyydet.

Hotel Chambord

(Rue du Namur 82)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kolmen tähden pienehkö hotelli, joka on aivan Ixelles-kaupunginosan naapurissa ja Porte de Namur -metroaseman vieressä. Lähellä on paljon hienoja kauppoja, ravintoloita ja illanviettopaikkoja, ja alueella on huomattavasti enemmän paikallisväriä kuin ydinkeskustassa. Hotelli soveltuu majapaikaksi kenelle tahansa, huoneet ovat äänieristettyjä ja buffet-aamiainen pitää kylläisenä lounaaseen asti. Jotkut ovat löytäneet hotellista valittamisen aihetta, mutta valtaosa siellä yöpyneistä on pitänyt hinta-laatusuhdetta hyvänä.

Hotel du Parlament

(Rue du Parnasse 24)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Ixellesin laitimmaisissa kortteleissa, lähellä EU-parlamenttia ja Luxembourg-asemaa sijaitseva kahden tähden hotelli, jonka sijaintia on kaikesta huolimatta pidetty hyvänä. Yksi lentokenttäbussi tulee lähelle, mutta lähimmälle metroasemalle on lähes kilometri. Alue on kuitenkin rauhallinen, etenkin viikonloppuisin, ja siellä on hyvä määrä kauppoja, ravintoloita ja illanviettopaikkoja.

Hotel Euro Capital

(Avenue Fonsny 9)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Saint Gillesin kaupunginosasa, aivan eteläisen rautatieaseman vieressä sijaitseva kolmen tähden perushotelli, jolta voi kävellä moneen paikkaan ja jonka sijaintiin asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä. Liikenneyhteydet ovat metrolla erinomaiset, ja tänne on hyvä majoittua myös niiden, jotka haluavat siirtyä rautateitse muualle Belgiaan tai muihin maihin. Tämä on myös erinomainen hotelli niille, jotka aikovat saapua tai lähteä Charleroi-lentoasemalta, sillä sinne on viereiseltä asemalta suora bussikuljetus.

Hotel New Galaxy

(Rue du Progrès 7A)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Edullinen ja yksinkertainen yhden tähden hotelli, jonka lähellä on Rogier-metroasema ja josta melko lähellä on myös Nord-asema. Virallisesti alue kuuluu kaupunginosaan nimeltä Saint Josse ten Noode, mutta käytännössä se on aivan ytimen vieressä. Lähellä ovat kaupungin parhaat ostospaikat, ja alueella on paljon ravintoloita ja illanviettopaikkoja. Kävelymatkaa pääaukiolle on vartti, mutta liikenneyhteydet metrolla ja raitiovaunuilla ovat erinomaiset ja minne tahansa pääsee muutamassa minuutissa. Hotelli ei ole pidetty mutta suomalaiset ovat viihtyneet siellä.

Thon Hotel Brussels City Centre

(Avenue du Boulevard 17)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hieno neljän tähden hotelli, joka sijaitsee hotellien suosimalla alueella Rogier-metroaseman naapurissa. Alue on osa Saint Josse ten Noode -kaupunginosaa mutta käytännössä hotelli on aivan ytimen vieressä, kävelymatkan päässä Grand Placelta. Kaupungin paras ostoskatu on aivan naapurissa, kauppoja ja ravintoloita on melkoisesti ja liikenneyhteydet ovat niin metrolla kuin raitiovaunullakin erinomaiset. Hotelli soveltuu hyvin kenelle tahansa, mutta se on melko hintava.

Hotel de Dome

(Boulevard du Jardin Botanique 12 – 13)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Ydinkeskustan puolella, Rogier-metroaseman vieressä oleva neljän tähden hotelli, jonka hinta-laatusuhde on hyvä ja joka on kävelymatkan päässä kaikesta tärkeästä. Huoneet ovat yksinkertaisia eikä hotelli kenties ole aivan neljän tähden tasoa, mutta se on kätevällä paikalla ja lähellä on paljon kauppoja, ravintoloita ja illanviettopaikkoja.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2018/09

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti