Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Bryssel
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Brysselissä sataa (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Brysselissä sataa 200 päivänä vuodessa, mikä on todella paljon. Keskimääräinen kosteusprosentti on 80, mikä sekin on melkoisesti.

Brysselin sää, ilmasto ja parhaat matkustusajat

Sää Brysselissä nyt

Sääennuste

Belgian meteorologian laitoksen sääennuste kertoo, minkälaista säätä Belgiaan on odotettavissa lähipäivinä.

Seuraavan viikon säistä Brysselissä kertoo seikkaperäisesti Norjan meteorologinen laitos.

Milloin matkustat?

Katso, miten lämmintä Brysselissä on ollut eri kuukausina viime vuosina:

Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Lokakuu Marraskuu Joulukuu

Ilmasto

Brysselissä on kehnot, läheisen Atlantin valtameren hallitsemat ilmat, jotka tosin ympäri vuoden pysyvät melko leutoina. Kaupungissa sataa 200 päivänä vuodessa, mikä on todella paljon. Keskimääräinen kosteusprosentti on 80, mikä sekin on melkoisesti. Lunta leudossa Brysselissä sataa harvoin, mutta joulu-helmikuussa lunta tulee kuukaudessa noin viitenä päivänä. Päivisin lämpötilat nousevat talvellakin plussan puolelle, mutta öisin kaupungissa on silloin tällöin joulukuulta maaliskuulle pakkasta.

Brysselin kesäkausi on pitkä ja epävakainen. Se lähtee liikkeelle maalis- tai huhtikuussa ja yltyy vasta toukokuun lopulla varsinaiseksi kesäksi, jolloin päivälämpötilat ovat lähellä 20 astetta. Päivälämpötilat pysyvät yli 20 asteessa pitkälle syyskuuhun, mutta kuun puolivälin jälkeen auringonpaisteesta tulee varsinaista kesää harvinaisempaa. Kesäkausi jatkuu vielä lokakuussa, joka monena vuotena huhtikuun tavoin on varsin lämmin kuukausi, niin että päivälämpötilat nousevat yleensä 15 asteeseen. Kesäkautena sataa vähemmän kuin talvella, mutta tällöinkin vettä tulee 15 päivänä kuukaudessa. Helteitä kaupungissa esiintyy kesällä vähän, mutta lämpötilat saattavat kesä-elokuussa nousta yli 30 asteen.

Talvikausi on sateinen, kolea aika, jolloin yleensä on melko leutoa ja päivisin 5–10 astetta lämmintä mutta luvassa on lunta tai ainakin räntää ja ikäviä ilmoja. Sateista kaupungissa on talviaikaan miltei päivittäin, eikä aurinko näyttäydy juurikaan marras- ja maaliskuun välisenä aikana. Kaupungissa aurinko paistaa Helsinkiäkin vähemmän, niin että vuodessa aurinkoa on luvassa vain 1500 tuntia.

Parhaat matkustusajat

Brysselissä käy paljon ihmisiä ympäri vuoden. Siellä on erilaisia kokouksia ja tilaisuuksia joka lähtöön, sinne mennään sukuloimaan ja ystävien luona vierailemaan ja sinne lähdetään ympäri vuoden kursseille tai harjoittelemaan kaikkialta Euroopasta ja muualtakin maailmasta. Hiljaisinta tässä mielessä onkin kesällä, jolloin kaupungissa on vähemmän työntekijöitä ja virallisia vierailijoita kuin muina vuodenaikoina. Brysselistä on kuitenkin 2010-luvulla kehkeytynyt trendikäs ja suosittu matkakohde, ja etenkin viikonloput ovat siellä huhtikuulta lokakuulle vilkkaita. Hyvillä säillä vierailijoiden määrä lisääntyy, sillä melko lähellä sitä asuu monen maan alueella melkoinen määrä ihmisiä.

Brysselissä on aina sen verran kävijöitä, että kaikki matkaan liittyvät varaukset kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Pienellä budjetilla liikkuvien on hyvä pitää mielessä, että viikonloput ja loma-ajat ovat usein edullisimpia aikoja matkustaa kaupunkiin, ja tällöin majapaikkojen hinnatkin ovat halvimpia. Tämä ei nykyään enää välttämättä pidä ainakaan kesäkaudella paikkaansa, joten varaukset etenkin edullisimpiin majapaikkoihin kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen.

Brysselissä on aina turisteja ja muita vierailijoita, mutta nähtävyyksiä kiertäviä turisteja siellä on eniten toukokuun alkupuolelta syyskuun puoliväliin ja etenkin heinä-elokuussa. Myös pääsiäisenä tulee paikalle normaalia enemmän väkeä, ja muutoinkin loma-ajat tuovat enemmän ihmisiä lähinnä museoihin ja muille nähtävyyksille.

Teksti: Peter Forsberg
2018/09

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti