Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Budapest
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Sziget-festivaali
Budapestin ehkä tunnetuin festivaali, Sziget tarjoaa lukuisten pop- ja rock-konserttien lisäksi ohjelmaa, joka käsittelee mm. kirjallisuutta, teatteria ja ihmisoikeuksia.

Tapahtumat, kulttuuri ja yöelämä

Budapestissa on ympäri vuoden erinomaisia oopperaesityksiä, balettia ja klassisen musiikin konsertteja. Se on myös paikka, jossa voi iltaisin helposti siirtyä viihtymään jatsin tai muun konsertin parissa, ja siellä on erittäin hyvä yöelämä, jonka takia monet sinne lähtevätkin. Kaupungissa on myös mahdollista nauttia urheilutapahtumista, ja siellä on ympäri vuoden monenmoisia tapahtumia kulttuurista kansanhuveihin ja festivaaleihin.

Klassinen musiikki, ooppera, tanssi ja baletti

Oopperatalo [kartalla] (Operaház) sijaitsee Andrássy-bulevardin varrella, Opera-metroaseman vieressä. Siellä on oopperan lisäksi musikaaleja, tanssia, ohjelmaa lapsille ja viihteellisiä esityksiä. Huomionarvoinen seikka on se, että oopperatalo on jo useamman vuoden ollut remontissa, ja esitykset ovat Erkel-teatterissa [kartalla], joka on melko lähellä Keleti-rautatieasemaa. Oopperataloon kuitenkin tehdään remontinkin aikana opastettuja kierroksia. Oopperan kausi alkaa syyskuun alussa, ja keskikesällä on hyvin vähän esityksiä, elokuussa ei ollenkaan. Lippuja voi varata verkkosivuilta, ja niitä voi ajatella saavansa 2000–10 000 forintilla. Jos haluaa etenkin oopperaan, kannattaa varaus tehdä ennen matkaa, sillä monet esitykset ovat loppuunmyytyjä. Balettiin liput ovat yleensä hintavampia, ja niihin osa lipuista maksaa lähes 20 000 forinttia.

Taiteiden palatsi [kartalla] on kaikkein paras paikka kuulla klassisen musiikin konsertteja. Siellä on useita konserttisaleja ja myös erikoistapahtumia, kuten kesäkuun Wagner-päivät ja 2.2. pidettävä, koko päivän kestävä Beethoven-maraton. Talossa on klassisten konserttien lisäksi tanssia, oopperaa, balettia, jatsia, maailmanmusiikkia ja muutakin, kuten elokuvaesityksiä. Lippuja voi ostaa verkkosivujen kautta, monet klassisen musiikin konserttiliput maksavat 1500 tai 3000 forinttia, mutta monet esitykset ovat loppuunmyytyjä ja liput kannattaa hankkia hyvissä ajoin etukäteen.

Lähellä oopperataloa sijaitseva Musiikkiakatemian Sali [kartalla] on paikka, jossa on ilmaisia klassisen musiikin konsertteja. Se on nimetty kuuluisan unkarilaisen säveltäjän ja pianistin mukaan (Franz Liszt / Liszt Ferenc).

Musiikkiakatemian Sali (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Musiikkiakatemian Sali on paikka, jossa on ilmaisia klassisen musiikin konsertteja.
Kuva: Bobo Boom /Flickr (CC BY 2.0)

Vigadó [kartalla] on keskeinen, ytimen pääpaikoilla oleva konserttitalo. Siellä on klassisen musiikin konsertteja, kevyen musiikin konsertteja ja englanniksi opastettuja kierroksia. Esityksiä on kuitenkin melko harvakseltaan, ja etenkin uudenvuoden tienoilla ja kesällä on hyvin vähän esityksiä.

Budapestin kirkoissa on jatkuvasti hyviä konsertteja, etenkin urkumusiikkia on tarjolla. Konsertteja on mahdollista kuulla esimerkiksi Budan Matiaksenkirkossa ja Váci utcan varrella olevassa Mikaelin kirkossa. Lisäksi pyhän Tapanin basilikakirkossa (St Stephen’s Basilica) on urkumusiikin konsertteja, jotka ovat turistivoittoisia ja hintavia mutta joihin on helppo mennä.

Tanssia voi seurata kansallisessa tanssitalossa [kartalla]. Tässä Budassa sijaitsevassa talossa on esityksiä talvisin ja sateella sisällä ja kesäkauden aikana ulkosalla.

Tietoa esityksistä ja lipunhankinnasta saa Classictic -sivuilta, joilta saa lippuja muihin konsertteihin ja esityksiin. Lippuja konsertteihin ja muihinkin esityksiin ja tapahtumiin saa myös Eventim -sivuilta.

Budapest by Locals selvittää konserttipaikkoja ja esittelee tiettyjä esityksiä.

Jazz ja blues

Budapestissa on jazzklubeja, ja siellä voi kuunnella musiikkia myös Tonavalla seilaavissa laivoissa.

Budapest Jazz Club [kartalla] sijaitsee lähellä Margitinsiltaa, ja se on ykköspaikka jatsille. Siellä on konsertteja ja ilmaisia jamisessioita lähes joka ilta, ja monet maksulliset konsertit alkavat klo 20 ja ilmaiskonsertit klo 22. Liput ovat varsin kohtuuhintaisia, ja keikalle voi päästä 1600 forintilla.

Suuren kauppahallin takana sijaitseva Opus [kartalla] on musiikkitalossa sijaitseva jazzklubi, jossa on korkeatasoista jatsia.

Muutenkin tässä BMC-talossa on esillä musiikkia, ja vaikka osa siitä on jatsahtavaa, on siellä muitakin musiikkilajeja.

Vigadó tér -laiturilla ankkurissa oleva Columbus [kartalla] on paikka, jossa voi kuunnella jatsia ja muutakin musiikkia samalla kun syö ja juo.

Rock, pop ja muu viihteellinen musiikki

Budapestissa on paljon erilaisia keikkoja, mutta se ei ole yhtä hyvä paikka kuulla poppia, rokkia tai muuta menevää musiikkia kuin esimerkiksi Wien.

Dürer Kert [kartalla] sijaitsee kaupunginpuiston vieressä. Siellä on joskus monta keikkaa illassa, ja liput ovat moniin konsertteihin edullisimpia etukäteen hankittuna. Lippuja voi ostaa sivuilta, ja edullisimmillaan lipun saa 1000 forintilla, monet peruskeikat ovat 1500 tai 2000 forinttia ja suosituimpiin konsertteihin pitää lipusta ovella maksaa 6000–8000 forinttia. Paikassa on kolme eri salia ja ulkotilat, joten siellä on usein monta keikkaa illassa.

Papp László Budapest Sportaréna [kartalla] on paikka, jossa on paljon suuren luokan rock- ja pop-konsertteja.

Concertboom listaa kaupungin suuren luokan keikkoja.

Foursquare esittelee lisää keikkapaikkoja.

Teatteri ja elokuva

Harva lähtee Budapestiin teatteriin, mutta asiasta kiinnostuneille Budapest.com esittelee sekä teattereita että konserttisaleja.

Elokuvat on Unkarissa yleensä dubattu, mutta "feliratos" tarkoittaa sitä, että elokuva esitetään alkukielisenä ja unkariksi tekstitettynä. Eventful-sivusto listaa kaupungissa esitettäviä elokuvia.

Groupama Arena (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Groupama Aréna on paikka, jossa pelaa maan legendaarisin jalkajoukkue eli Fradi.
Kuva: Marcell Katona /Wikimedia (CC BY 2.0)

Urheilu

Budapestissa on mahdollista katsella jalkapalloa ja vesipalloa. Niiden lisäksi Hungaroring-radalla on paitsi keskikesän formulakisat myös muita moottoriurheilutapahtumia.

Jalkapallo

Unkari oli aikoinaan legendaarinen jalkapallomaa, jonka sankari oli Ferenc Puskás. Unkari oli vuoden 1954 MM-kisojen finaalissa, jossa se koki katkeran tappion Länsi-Saksalle, ja Unkari myös kukisti vuonna 1953 Englannin Wembley-stadionilla 6–3, tullen niin ensimmäiseksi joukkueeksi joka voitti Englannin Wembleyllä. Viime vuosikymmeninä Unkari on pärjännyt melko huonosti, joskin se tunnetusti voitti Suomen ratkaisevassa, painajaismaisessa MM-karsintaottelussa vuonna 1997. Viime vuosina Unkari on taas ollut mukana arvokisoissa, ja sen joukkueet ovat Budapestin joukkueiden johdolla jopa päässeet Euroopan liigoihin. Budapestissa voi hyvin elokuulta toukokuulle mennä jalkapallo-otteluun, ja stadion on helpon matkan päässä ydinkeskustasta.

Puskas Ferenc Stadion eli Puskas Arena (CC License: Attribution-ShareAlike 4.0 International)
Puskás Aréna on paikka, jossa pelaa Unkarin maajoukkue, jossa monet unkarilaiset joukkueet pelaavat kansainväliset ottelunsa.

Puskás Ferenc Stadion eli Puskás Aréna [kartalla] on paikka, jossa pelaa Unkarin maajoukkue, jossa monet unkarilaiset joukkueet pelaavat kansainväliset ottelunsa ja jossa on myös muita tapahtumia. Se on samannimisen metroaseman vieressä, Keleti-rautatieaseman takana. Tietoa siitä mitä siellä tapahtuu ei ole aivan helppo saada, mutta otteluista kyllä tiedotetaan muuallakin kuin stadionin heikosti toimivilla verkkosivuilla.

Groupama Aréna [kartalla], joka on linja-autoaseman ja Népliget-metroaseman vieressä, on paikka, jossa pelaa maan legendaarisin joukkue eli Fradi. Joukkue oli kautena 2019–20 Eurooppa-liigassa, ja mahdollista että tulevinakin vuosina joukkue pelaa kansainvälisiä otteluita.

Budapestissa on neljä muutakin joukkuetta, joista osa pelaa maan pääliigassa, jota pelataan keskiviikkoisin, torstaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin. Sitä pelataan elokuulta joulukuun puoliväliin, ja sitten uudelleen pitkän talvitauon jälkeen huhtikuun toiselta viikolta aina kesän alkuun. Hungarian Football kertoo englanniksi myös muista sarjatasoista ja maajoukkueen peleistä.

Vesipallo

Vesipallon (engl. water polo) ystävät tietävät, että harva maa on menestynyt lajissa yhtä hyvin kuin Unkari, ja vaikka ottelut eivät suuria määriä katsojia puoleensa vedäkään, on Budapestissa hyvä tilaisuus katsella näitä muualla varsin harvinaisia otteluita.

Yksi maan menestyneimpiä joukkueita, joka myös pelaa lajin mestarien liigassa, on jalkapallojoukkueenakin kunnostautunut Fradi. Joukkue pelaa useilla eri areenoilla, jotka mainitaan otteluohjelmissa, ja otteluita on talvikauden aikana. Sarjalla on kuitenkin pieni talvitauko, joka alkaa joulukuun puolivälissä ja päättyy helmikuun alussa.

Unkarin maajoukkue harjoittelee monissa eri paikoissa, joihin kuuluu Alfréd Hajós -uimala, mutta Budapestissa on myös Danube Arena [kartalla] eli Duna Arena tai Darena, jossa useimmat ottelut nykyään ovat. Sen lähellä on metroasema (Forgách utca) ja sen lähelle pääsee D11-reittilaivalla (laituri: Árpád híd).

Maan vesipalloyhdistys kertoo sivuillaan unkariksi lajista ja otteluista.

Hungaroring (CC License: Attribution-ShareAlike 4.0 International)
F1-kilpailut pidetään formularadalla, nimeltään Hungaroring, jolla myös on muita tapahtumia.
Kuva: Derzsi Elekes Andor /Wikimedia (CC BY-SA 4.0)

Autourheilu: Hungaroring

Heinäkuun lopussa tai elokuun alussa Budapestissa järjestetään F1-kilpailut, ja ne pidetään kaikkien tuntemalla formularadalla, nimeltään Hungaroring [kartalla], jolla myös on muita tapahtumia, kuten moottoripyöräkilpailuja ja rockkonsertteja.

Hungaroring sijaitsee 24 kilometrin päässä keskustasta, ja liput sinne ovat huiman hintaisia, aivan eri tasoa kuin kaupungin muut hinnat antaisivat odottaa. Radalla voi tehdä muutakin kuin vain seurata muiden ajamista, ja siellä voi tehdä ratakierroksen ja siellä on myös päiviä, jolloin radalle pääsee autolla tai pyörällä ajelemaan. Tapahtumakalenterista voi puolestaan kätevästi vilkaista onko radalla kilpailuja silloin kun Budapestissa on käymässä.

Hungaroringille pääsee Gödöllőön suuntaavalla H8-lähijunalla (HÉV), joka lähtee Örs vezér tére -asemalta [kartalla].

Formulakisojen aikaan myös kulkee perinteisesti ilmainen bussi Árpád híd -sillalta [kartalla] kohti Hungaroringia.

Eventful listaa urheilutapahtumia

Sziget-festivaali (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Sziget-festivaali on suuren luokan rock- ja pop-festivaali, joka elokuussa vetää paikalle nuoria ja nuorenmielisiä.
Kuva: Mishimoto /Flickr (CC BY 2.0)

Tärkeimmät tapahtumat

Budapestissa on suuria tapahtumia ympäri vuoden, mutta ei kuitenkaan samalla tavalla kuin joissain muissa Euroopan pääkaupungeissa.

Budapest Spring on suuren luokan kulttuuritapahtuma, joka pidetään huhtikuussa. Tällöin on luvassa noin kolmen viikon ajan kaikenlaista: musiikkia, teatteria, balettia, oopperaa, jatsia ja muutakin. Tämä Unkarin suurin kulttuuritapahtuma on erinomainen ajankohta vierailla Budapestissa, ja esityksiä on yhteensä luvassa noin 50.

Kesällä pidetään Budapest Summer Festival, joka on samantyylinen, monipuolinen festivaali. Tämän kolmen viikon ajan kestävän festivaalin pääesitykset pidetään Margitinsaaren lavalla, ja siellä on luvassa lähinnä musiikkia, musikaaleja ja tanssia.

Sziget-festivaali on suuren luokan rock- ja pop-festivaali, joka elokuussa vetää paikalle järjettömän määrän nuoria ja nuorenmielisiä paitsi Unkarista myös muualta Euroopasta. Ne pidetään saarella, joka on jonkin matkan päässä keskustasta [kartalla].

Unkari on suuri viinimaa, ja etenkin syyskuussa siellä on paikkakunnalla kuin paikkakunnalla viini- ja elonkorjuufestivaaleja, joista tärkein on Budapestin kansainvälinen viinifestivaali. Perinteisesti se on pidetty syyskuun puolivälissä Linnavuorella, jolla on kesäisin muitakin vastaavanlaisia tapahtumia, kuten olutfestivaalit.

Lokakuussa pidetään syysfestivaalit, jotka viime vuosina on tunnettu Cafe Budapest Festival -nimisinä. Tämä on suuren luokan kulttuuritapahtuma, jossa on kaikenlaista jatsista kirjallisuuteen, tanssiin ja sirkukseen.

Erinomaisen tapahtumakalenterin tarjoaa Visit Budapest.

Myös Budapest.com esittelee kaupungin tapahtumia.

Rauniobaari (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Erzsébetváros-kaupunginosa on tunnettu rauniobaareistaan, joista Szimpla kert on yksi parhaista.
Kuva: Yann Caradec /Flickr (CC BY-SA 2.0)

Yöelämä

Budapest on Euroopan parhaita, rennoimpia ja edullisimpia kaupunkeja viettää kaikenlaista yöelämää. Baareja on valta määrä, ja ne ovat paikallisten vankassa suosiossa. Osa baareista on eräänlaisia kulmakunnan kokoontumispaikkoja, mutta tällaisia baareja on ydinkeskustassa ja keskustan turistien suosimilla kaduilla vähän. Yksi tällainen baari keskustassa on Oktogon-risteyksen lähellä sijaitseva Helvécia.

Juomia saa edullisesti, niin että tuopin olutta saa alkaen reilulla eurolla ja tyypillinen hinta normaalille tuopille on 350–600 forinttia. Unkarilaiset perusoluet ovat aivan kelvollisia, mutta nykyään niitä parempia ovat suuresta tankista tulevat hanaoluet (tanksör) ja niitä huomattavasti kalliimpia ovat pienpanimo-oluet, joita voi maistella esimerkiksi rauniobaareissa.

Terassi
Baareissa ja muissa illanviettopaikoissa on rentoa, järjestyshäiriöitä aiheuttavat korkeintaan ulkomaalaiset.

Viinit ovat edullisia, etenkin jos ottaa unkarilaista perusviiniä kuten kekfrankosta, mutta niitäkin on nykyään melkoinen valikoima. Viinimaana Unkarissa ei kuitenkaan ole erillistä viiniveroa, ja näin ainakin paikalliset viinit ovat kohtuullisissa hinnoissa.

Erityisen suositeltavia viinoja ovat Unkarin ylpeydet, eli pontikan tyylinen pálinka ja katkeron tyylinen Unicum, joita kannattaa tuoda kotiinkin asti.

Baareissa ja muissa illanviettopaikoissa on rentoa, järjestyshäiriöitä aiheuttavat korkeintaan ulkomaalaiset eikä esimerkiksi ynseitä ovimiehiä ole kuin diskoissa ja muissa kaikkein riehakkaimmissa paikoissa. Kaduilla on turvallista öisinkin, eikä Budapestissa tarvitse pelätä, että joku hyökkäisi pikkutunneilla kimppuun. Jos kaupungissa on öisin järjestyshäiriöitä, aiheuttavat niitä lähes yksinomaan liikaa juhlineet englantilaiset ja muut länsimaiset vierailijat.

Budapestin baarit ja muut illanviettopaikat ovat nykyään täysin savuttomia. Sääntöä noudatetaan orjallisesti, ja vain harvoilla paikoilla on tupakkahuoneita. Kesäkauden aikana terassit ovat yleisiä, ja tupakkalain myötä ympärivuotiset terassit ovat tulleet yleisemmiksi kuin ennen. Rauniopubit ovat paikkoja, joissa tupakointi onnistuu normaalia paremmin, sillä valtaosa niiden tiloista on luokiteltu ulkotiloiksi.

Pestin ydinkeskusta on kallein ja tylsin paikka siirtyä viettämään iltaa, mutta siellä on paljon baareja ja kaikenlaisia illanviettopaikkoja, joista monilla on suuren osan vuodesta terassit. Váci utca [kartalla] on kävelykatu, jonka varrelle ei iltaa kannata lähteä viettämään, sillä etenkin sen varrella ja sivukaduilla olevissa diskoissa on ollut ongelmia suurten laskujen kanssa ja täällä jos missä turistia yritetään vetää höplästä. Juomien hinnat ovat kadun tuntumassa ainakin kaksinkertaiset muihin Pestin osiin verrattuna, mutta alueella on kasinoita, yökerhoja ja kaikenlaista muuta toimintaa aamusta iltaan. Ytimessä paljon kaikenlaista yökyöpeleitä kiinnostavaa on etenkin Vörösmarty tér -aukion tuntumassa, ja Deák Ferenc tér -aukion tuntumassa on sielläkin paljon kaikenlaisia illanviettopaikkoja.

Jos haluaa viettää iltaa ainakin piirun verran vähemmän turistivoittoisessa ympäristössä, on Deák Ferenc tér -aukion [kartalla] tienoo siihen hyvä etenkin Károly-bulevardin ja Király-kadun välimaastossa. Myös itse aukiolla on illanviettopaikkoja, joille kesäkauden aikana ilmestyy suuria terassejaTerasseja. Tällä alueella, joka jatkuu synagogan takana juutalaiskorttelistona, on valtava määrä baareja ja muita anniskelupaikkoja, joista osa on aina auki ja joissa juomien hintahaitari on valtava. Pelkästään Dohány-kadun [kartalla] varrella, synagogaa vastapäätäTerasseja Dohany utcalla on melkoinen määrä erilaisia baareja ja ravintoloita, joissa kukin voi juoda ja syödäkin haluamallaan tavalla. Károly-bulevardin varrella numerossa 13–15 on esimerkiksi Ördög Katlan, joka on osa ketjua ja jolla on pisteitä myös muualla kaupungissa. Isot tuopit maksavat 400–600 forinttia, ja tarjolla on myös väkijuomia hyviin hintoihin.

Ankert-rauniopubi
Rauniobaarit eivät ole mitään kaikkein edullisimpia paikkoja, olut on alkaen pari euroa.

Erzsébetváros-kaupunginosa, jonka alueella juutalaiskorttelisto sijaitsee, on tunnettu niin sanotuista rauniobaareistaan ja muista sisäpihoilla olevista baareista, jotka ovat avoinna parhaiten kesäisin. Szimpla kert [kartalla] on yksi parhaista ja monipuolisimmista rauniobaareista. Siellä on paljon ohjelmaa, mutta tämä kuten muutkaan rauniobaarit ei ole mikään kaikkein edullisin paikka (olut alkaen pari euroa). Sen alueella on kesäaamuisin luomutoreja, siellä on kesäisin kirpputoreja ja siellä on vuodessa 300 konserttia.

Fogas [kartalla] on alueen toinen rauniobaari, ja Terézvárosissa, toisella puolella Andrássy-bulevardia sijaitseva Instant [kartalla] on kaupungin suurin rauniobaari. Kaikista rauniobaareista saa ruokia, ja kaikki ovat auki joko aamuneljään tai -kuuteen.

Instant sijaitsee kadulla, jota voidaan pitää kliseenomaisena Budapestin pääjuhlimiskatuna, nimeltään Nagymező utca. Katu on tunnettu etenkin musikaaleja esittävistä teattereistaan, joita on Andrássyn kulmauksen lähettyvillä, ja tällä kadulla on melkoinen määrä erilaisia illanviettopaikkoja ja myös ravintoloita, kahviloita ja muuta turisteja kiinnostavaa.

Lähellä juutalaiskorttelistoa sijaitseva Liszt Ferenc tér -aukiokatuLiszt Ferenc ter -aukiokatu [kartalla] on kohtuullisen hyvä paikka aterioida tai istua iltaa. Kesäisin kadun kymmenillä ravintoloilla on terassit, mutta viime vuosina alue on muuttunut turistirysäksi. Sisäänheittäjät häiritsevät ohikulkijoita ja ruokalistojen tutkijoita, ja kadulla on entistä hintavampaa. Se on kuitenkin hyvä paikka isoillekin porukoille ja niille, jotka vain haluavat istua ulkosalla ja nauttia kansainvälisestä ilmapiiristä.

Toinen vastaavanlainen katu, joka on aivan toisella puolella keskustaa, on Kálvin térin ja suuren kauppahallin välimaastossa sijaitseva Ráday utcaRaday utca [kartalla]. Kadun varrella on lukuisia kesäterasseja, ja myös täällä ilmapiiri on aina kansainvälinen. Katu on nykyään monipuolisempi ja kohtuuhintaisempi kuin Liszt Ferenc tér, ja paikalla tuntuu aina olevan yhtä paljon paikallisia kuin turistejakin.

Jos haluaa nauttia drinkin tyylillä, on oopperantalon ohi kulkeva bulevardi (Andrássy út) etenkin Opera-metroaseman kohdilla kohtalaisen hyvä katu. Silläkin kyllä on illanviettopaikkoja, joissa voi syödäkin ja joilla monilla on terassit, etenkin Fortuna-kadun [kartalla] varrella ja lähitienoilla.

Budapestissa on kaikkialla valtavasti baareja ja muita illanviettopaikkoja, eikä niitä tarvitse laitakaupungiltakaan kauan etsiä. Budan puolella on vähemmän illanviettopaikkoja, mutta Batthyány tér -aukion tienoilla [kartalla] on jonkin verran pubeja ja ravintoloita, joilla on terassit.

Budan puolella Széll Kálmán tér on paikka, jonne on helppo metrolla tai raitiovaunulla kaikkialta siirtyä. Jos majapaikka on Budassa tai huomaa illalla olevansa täällä, on aukion Margit krt -kadun puolella oleva Trombitás Söröző [kartalla] hyvä paikka perinteiselle unkarilaiselle aterialle tai myös vain juomalle. Jos haluaa valita baarin monen joukosta ja istua kadulla olevalla terassilla, on kävelykatu Lövőház utca [kartalla] sille ainakin kesäaikaan hyvä paikka.

Lisää asiaa illanviettopaikoista:

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Victoria Savostianova /Dreamstime, Bobo Boom /Flickr, Marcell Katona /Wikimedia, Derzsi Elekes Andor /Wikimedia, Mishimoto /Flickr, Yann Caradec /Flickr, Peter Forsberg
2019/11

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti