Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Budapest
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Budapest, parlamenttitalo
Budapest, parlamenttitalo (täyskuva)
Parlamenttitalo, Tonava ja jokilaiva
Ilmoitus
Paljonko enintään maksaisit
hotellista per yö?
Alle 50 €50–100 €100–150 €
Booking.comin ehdotukset näet
klikkaamalla hintaa.
Szechenyi Furdo -kylpylä Andrassy Utca

Budapest, Unkari

Keski-Euroopan suuriin kaupunkeihin lukeutuva Budapest on monipuolinen ja kohtuuhintainen kaupunkilomakohde, jonne voi matkustaa ympäri vuoden. Parhaimmillaan Unkarin pääkaupunki on keväisin ja syksyisin, mutta myös talvet ja kesät sopivat sinne suuntautuvalle matkalle. Budapestin parhaisiin puoliin kuuluvat sen suuret nähtävyydet, upeat kaupunkinäkymät, Tonavalla tehtävät risteilyt ja kahvilat, joista osa on muuallakin tuttuja. Ruoat, ostokset ja yöelämä ovat Budapestissa kaikkien ulottuvilla ja monipuolisia, ja se onkin kaupunki, josta löytyy jokaiselle jotakin.

Tekemistä

Budapestissa on kaikkialla melkoinen määrä ravintoloita ja muita ruokapaikkoja. Unkarissa ateriaan kuuluvat täyteläiset ja yleensä lihapitoiset muhennokset ja kastikkeet, tuhdit keitot ja herkulliset jälkiruuat. Budapestin parhaat ostospaikat ovat aivan ydinkeskustassa, ja hienoimpina pidetyt ostoskadut sijaitsevat lähellä Tonavan rantoja. Kylpylöihin tutustuminen yksi on Budapestin pääasiallisia ajanvietteitä. Budapestissa on ympäri vuoden erinomaisia esityksiä ja tapahtumia.

Nähtävää

Nähtävää Budapestissa on sekä Budan että Pestin puolella, ja niin Budan linna-alue kuin Pestin puolella oleva Andrássy-bulevardikin ovat paikkoja, joilla nopeasti näkee useita merkittäviä nähtävyyksiä. Budapestin museo- ja taidegalleriavalikoima on kattava ja monipuolinen. Budapestin läpi virtaa Tonava, jolle tehdään risteilyjä ja jolla olevat saaret ovat erinomaisia vierailupaikkoja. Budapestissa on virkistäviä ja monipuolisia puistoja.

Selviytymisopas

Budapestin lentoasema sijaitsee melko lähellä keskustaa, ja sieltä voi siirtyä muualle kaupunkiin bussilla, bussilla ja metrolla, junalla, taksilla tai muulla yksityiskyydillä. Ydinkeskustassa on mukava liikkua kävellen mutta siellä joutuu herkästi turvautumaan julkisiin kulkuneuvoihin. Parhaimmillaan Budapest on monessa mielessä keväisin ja syksyisin, jolloin ei ole öisin pakkasta eikä päivisin polttavia helteitä. Unkarin pääkaupunki on edullinen, mielenkiintoinen ja turvallinen vierailukohde perheille.

Hotellit ja majoittuminen

Budassa on vähemmän majapaikkoja ja ne ovat usein hintavampia kuin Pestissä. Pestissä puolestaan on huomattavasti enemmän majapaikkoja ja maastoa, joka on kylläkin vähemmän vaihtelevaa kuin mäkisessä Budassa. Hotelli- ja aluevinkeissä kerrotaan niistä Budapestin alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.


Budapest pähkinänkuoressa

Budapest on yksistään hyvä tutustumiskohde kolmen vuorokauden tai viikonkin lomalle, mutta siihen on myös helppo yhdistää muita kohteita, kuten ainakin vierailun jossakin kaupungin ulkopuolella. Suomesta Budapestiin on helppo siirtyä monesta eri kaupungista, ja myös halpalentoyhtiöt tekevät kohtuuhintaisia lentoja Unkariin. Pakettimatkalle mielivä voi valita matkansa monenmoisen joukosta, eikä Suomesta ole vaikeuksia siirtyä Keski-Euroopan sydämeen. Liikkuminen laajan Budapestin alueella on helppoa ja kohtuuhintaista, ja niin nelilinjainen metro, Tonavalla liikkuvat laivat, johdinautot kuin ympäri vuorokauden kulkevat raitiovaunutkin muodostavat erinomaisen liikenneverkoston. Majapaikkoja Budapestissa on valtava määrä ja joka lähtöön, ja siellä on mahdollista pitää majoituskulut kurissa tai sitten yöpyä luksustason hotellissa. Budapest sopii matkakohteeksi kenelle tahansa, mutta eniten sen tarjonnasta nauttivat yksinäiset seikkailijat, pariskunnat ja porukat, jotka voivat olla pieniä tai suuria.

Kuvituskuva
Paikallisten suosiossa olevia ravintoloita on Batthyány tér -metroaseman ympäristössä, lähinnä kauppahallimaisen ostoskeskuksen takana.

Budapestin nähtävyydet

Budan puolella oleva linna-alue tunnetaan usein nimellä Linnavuori (Várhegy), ja kokonaisuutena se on paikka, jossa on eniten merkittäviä nähtävyyksiä. Alueen kohokohtiin kuuluvat kauniit katunäkymät, arkkitehtuuri, joka on peräisin monelta aikakaudelta, ja näkymät joelle ja Pestin puolelle. Linnavuoren monista kirkoista merkittävin, tunnetuin ja myös kaunein on Matiaksenkirkko (Mátyás Templom), jonka kaunis torni näkyy kauas.

Unkarin uusgoottilaista tyyliä edustava parlamentti eli eduskuntatalo (Országház) on yksi Euroopan kauneimpia edustajahuoneita. Sen tuntumassa on melkoinen määrä kaikenlaista mielenkiintoista. Yksi hienoimmista aukioista on Andrássy út -bulevardin päässä ja Kaupunginpuiston edessä sijaitseva Sankarien aukio (Hősök tere). Gellértinvuori (Gellérthegy) antaa eräät kaupungin parhaat näkymät joelle ja Pestiin, ja kaikkein paras sinne on itse kiivetä, sillä matkan varrella on kaikenlaista, kuten luola kappeleineen

Ostokset

Budapestin parhaat ostospaikat ovat aivan ydinkeskustassa, ja hienoimpina pidetyt ostoskadut sijaitsevat lähellä Tonavan rantoja, Pestin keskustassa. Tunnetuin turisteille suunnattu ostoskatu on Váci utca, ja sen toisessa päässä on kaiken lisäksi suuri kauppahalli, joten tämä on pääostosalue kaupungissa vieraileville.

Suosittuja kotiinviemisiä ovat erilaiset perinteiset käsityöt, kuten kirjontatyöt, keramiikka, nuket ja posliini. Matkamuistomyymälöitä ja käsityöliikkeitä on paljon Váci utcalla sekä joidenkin suosittujen nähtävyyksien lähellä, mutta niissä hinta-laatusuhde ei ole aina kaikkein paras, vaikka poikkeuksiakin varmasti on. Myös kauppahalleissa on nykyisin yhä enemmän myös käsitöiden myyjiä, ja suuren kauppahallin yläkerrasta saa kaikenlaista pitsistä matkamuistoihin. Käsitöiden lisäksi tuliaisiksi ostetaan jonkin verran mausteita ja elintarvikkeita. Suosittuja ovat mausteiset makkarat kuten salamit, paprikat niin kuivattuna, tuoreena kuin jauhettunakin sekä viinit, joita kaikkia voi katsella suuressa kauppahallissa mutta joita on osin myös suurissa valintamyymälöissä edullisemmin hinnoin tarjolla. Lue lisää: Ostokset

Ravintolat ja ruoka

Budapestin ravintoloiden ja muiden ruokapaikkojen määrä on melkoinen, ja erilaisia ruokia tarjoavia ravintoloita on paljon. Eniten turisteille suunnattuja ravintoloita on Budan puolella olevalla linna-alueella, Pestin Belváros- ja Lipótváros-kaupunginosissa, jotka ovat Budapestin ydinkeskustaa, ja Andrássy-bulevardin varrella ja lähimaastossa.

Myös juutalaiskortteleissa suuren synagogan ja suuren bulevardin välisellä alueella samoin kuin suuren bulevardin varrella on melkoisesti kansainvälisen luokan ravintoloita. Arkisia ruokapaikkoja on lähes kaikkialla kaupungissa, mutta ne eivät välttämättä turistia innosta. Budapestissa on edelleenkin paljon eräänlaisia kebabpaikkoja ja yhä enemmän aasialaisia ravintoloita, ja siellä on myös mahdollista syödä kasvisruokia. Lue lisää: Ravintolat

Kylpylät

Budapestin termaalikylpylät (gyógyfürdö) ovat maailmankuuluja, ja kaupungissa on yli sata kuumaa lähdettä, mikä on enemmän kuin missään muussa pääkaupungissa. Vuonna 1934 kaupungille myönnettiinkin "kylpyläkaupungin" titteli.

Kylpylät ja kuumat lähteet sopivat pelkästään rentoutumiseen, mutta niiden vesillä on myös terveyttä edistäviä vaikutuksia. Etenkin kesällä kylpylät houkuttelevat paikalle niin matkailijoita kuin paikallisiakin nauttimaan perinteisestä unkarilaisesta terveyskylvystä ja altaiden 18–40-asteisista vesistä ja tietenkin myös lukuisista saunoista, joita on moneen lähtöön. Lue lisää: Kylpylät

Budapestin-matka on kaupunkiloma parhaimmillaan

Suomesta on helppo lentää Helsingistä ja Tampereelta Budapestiin, ja sinne voi lentää hyvinkin edullisesti. Suora lento kestää Helsingistä reilut 2 tuntia ja Tampereelta 2½ tuntia suuntaansa, ja kesät talvet Budapestissa kello on tunnin vähemmän kuin kotimaassa.

Matkatoimiston järjestämään matkaan kuuluvat edestakaiset lennot ja hotelli. Majapaikka on yleensä tasokkaimmasta päästä, ja tyypillisesti matka on kolmen vuorokauden mittainen, joskin matkoja voi räätälöidä myös vaikkapa viikon mittaisiksi. Edullisinta on matkustaa muulloin kuin kesälomien aikaan, ja esimerkiksi syksyllä ja keväällä säiden ollessa parhaimmillaan matkoja saa vähän alle 100 eurolla per vuorokausi per matkustaja. Järjestetyt matkat ovat edullisimmillaan keväällä ja syksyllä. Vilkkaimmat matkustusajat, kuten pääsiäinen ja loma-aika juhannuksesta elokuun alkuun, ovat muiden kuin äkkilähtöjen ja tarjousten osalta kalleimpia aikoja tehdä kaupunkiin järjestettyjä matkoja. Lue lisää: Matkat ja lennot Budapestiin


Arkisto

Tapahtumia ja uutuuksia Budapestissa talvikaudella 2016-2017

Pitkän kuuman kesän jälkeen Budapest siirtyy syyskuussa takaisin arkeen, joka syksyn ja talven mittaan kuitenkin tuo kaupunkiin monta eri juhlaa ja erikoistilaisuutta. Erityisen hyviä ajankohtia vierailla kaupungissa ovat vielä lämmin lokakuu, joulutapahtumien viikot marraskuun puolivälistä loppiaiseen, helmi- ja maaliskuun monien tapahtumien viikot ja maalis- ja huhtikuun pääsiäistapahtumat. Lue lisää Budapestin tapahtumista ja uutuuksista 2016-2017.

Uutta Budapestissa vuodelle 2014

Margit-saari on saanut vetonaulakseen uusitun suuren suihkulähteen, joka kesäisin tasatunnein esittää loistokkaan vesishow’n musiikin säestyksellä. Budapestin ylpeyden, Parlamenttitalon, ympäristö viheralueineen on uudistunut. Lue Budapestin uutuuksista vuodelle 2014.

Uutta Budapestissa vuodelle 2013

Viimeisimpiä muutoksia katukuvassa on deli-tyyppisten take away -paikkojen sekä second hand -putiikkien ilmestyminen. Margit-saaren ulkoilmateatterissa on tiedossa kesäfestivaalit, joissa on huippuohjelmaa. Lue Budapestin uutuuksista vuodelle 2013.

Uutta Budapestissa vuodelle 2012

Budapest siirtyy vuoteen 2012 merkittävien muutosten myötä niin kulttuurissa, matkustuselinkeinossa kuin lainsäädännössä. Muutoksia tuo niin uusi tupakkalaki, Malév-lentoyhtiön konkurssi, uudet pyörätiet, Sziget -festivaali ja muut matkailijaa kiinnostavat uudistukset. Lue Budapestin uutuuksista 2011-2012.

Uutta Budapestissa 2010-2011

Budapest jaksaa yllättää kokeneenkin matkailijan yhä uudelleen monipuolisuudellaan sekä uutuuksillaan. Se onkin kasvattanut vuosi vuodelta suosiotaan myös suomalaisten keskuudessa. Lue Budapestin uutuuksista 2010-2011.


Muita www-palveluita

Budapestin matkailusivut  |  Suomen Budapestin suurlähetystö  |  Unkarin turvallisuustilanne (Ulkoasiainministeriön matkustustiedote)  |  Google News: Budapest  |  Google maps: Budapest

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2019/11

Lukijoiden kommentteja

Kävimme Budapestistä junalla Wienissä,matka kesti n. 3 tuntia per sivu ja hinta meno-paluu 33e. siellä päässä olimme yhden yön hotellissa. Hieno ja helppo mennä. /eija

Yöllä Budapest on kuin unelma. /Andrea

Vaci Utca -kävelykadulla sijaitsevaan Galileo-ravintolaan EI KANNATA MENNÄ!!! Hirveän huonoa ruokaa, hidas palvelu ja tarjoilija yritti velottaa hinnastoa enemmän. Lasku kannattaa tarkastaa aina. /Aija

Huippuhuonon ravintolakokemuksen lisäksi myös huippuhyviä kokemuksia. Cyrano-ravintola Vaci Utca-kävelykadun lipeillä oli loistava. Tyylikäs, siisti ja viihtyisä paikka. Hyvä musiikki. Kohtelias ja hyvä palvelu ja RUOKA oli aivan LOISTAVAA. Unkarilaisittain kallista, mutta kyllä kannatti. Etanat olivat maukkaita alkuruokana! Suosittelen. /Aija

Ehkä kannattaa kulkea "muuallakin" kuin vaci utcalla... Eiköhän Budapestin hienot meiningit ole jossain muualla.. Parhaat paikat löytyy Budan puolelta. Moni luulee muuta, mutta toisin on! Jättäkää se vaci utca väliin ja katselkaa kauempaaa, löytyy kaikkea mukavaa...! /pena

Ravintolan hinnastosta kannattaa tarkistaa, kuuluuko hintoihin tarjoilupalkkio - jos ei kuulu, se lisätään hintaan. Totta; tarkista aina lasku! Monta kertaa vuodessa Unkarissa käyvänä voin sanoa, että pettymyksiä tulee harvoin. Siellä missä on eniten turisteja, on luonnollisesti myös turistihinnat. Perinteistä Unkaria löytyy aivan muualta kuin Budapestistä... /Finn-magyar

Viisi päivää Budapestissä. Valtavan suuri kaupunki. Voit kävellä miten pitkään tahansa ja se ei vain lopu. Talot ovat hienoja, mutta valittavan usein jääneet ilman peruskorjauksia. Ihmiset ovat rentoja jaystävällisiä. Jos haluat toimintaa on Pestin puoli Tonavasta parempi paikka majoittautua. Itse olimme Budan puolella ja kuljimme linja-autolla keskustaan 1-2km. Budan puolella on upeita kukkuloita ja vanhoja linnoja - tosin sisältä remontoitu museoiksi ym. eli näkemistä niissä on periaatteessa vain ulkokuori.

Vaciutcalta löytyvät turistimyymälät ja hinnat ovat korkeita, mutta toisaalta sieltä löytyy myös mukavia pikkuravintoloita ja onhan niiden hinnat joka tapauksessa edullisempia kuin suomessa. Sisäänheittäjiä on kaikkialla. Iltaisin meno jatkuu vaikka kuinka myöhään. Heinäsirkat sirittävät kaikkialla.

liikenne 1,7miljoonan ihmisen asuttamassa kaupungissa on hurja. Viidenkympin nopeusrajoitusalueella voi aivan hyvin ajaa lähes satasta. Linja-autot ovat vanhoja ja aina täynnä. Pakokaasut ovat käsittämätöntä luokkaa suomeen verrattuna. Yhden kerran matkalippu on edullinen (muistaakseni 1e) ja sillä voi mennä niin linja-autolla kuin metroillakin. Metrot muistuttavat Tylypahkan junia,mutta vievät kyllä perille. Metroja on hieman vaikea löytää vaikka olisi karttakin, sillä harvoin niitä on merkitty maan päälle. Kannattaa käydä siis kurkkaamassa kaikki kymmenet rappuset, jotka vievät maan alle. Toisinaan niistä pääsee vain kadun ali, toisinaan voi löytää metron.

Itse yövyimme Gold Hotel Budassa. opimme, että seuraavan kerran tarkistamme hotellin nettisivuilta mikä on tilanne. Hotellissa oli menossa parhaillaan iso remontti, eli neljän tähden lupaus ei juuri nyt vastannut odotuksia. Muuten palvelu oli kyllä hyvä.

Jos arpoo kaupunkimatkaa Prahan ja Budapestin välillä, kannattaa ehdottomasti kallistua Prahan puoleen, vaikka Budapest nimenä kuulostaakin paljon hienommalta :) /km

Kiitos hyvästä, täynnä tietoa olevasta kommentista. /Pieni Matkaopas

Olen Unkarin ystävä jo 30 vuoden takaa. Voin lämpimästi suositella! /meeru

Ikävää että /km löysit matkallasi kaikki epäedullisimmat paikat sinulle. Ehkä Praha todella passaa sinulle paremmin :)
Olen käynyt Unkarissa jo kolmesti ja tälle keväälle varasin uuden matkan. Minulta jää aina näkemättä jokin tietty paikka ja ehkä se onkin Budapestin viehätyksen salaisuutena ;) Uskomatonta historiaa, aitoja ihmisiä ja todella hyvää ruokaa! Suosittelen lämpimästi /Tiina

Hei, olen lähdössä Budapestiin 26.4.2013. Ajattelin käydä kylpylässäkin, onko kellään kokemuksia, kommentteja, vihjeitä ym. Ensimmäinen matka Unkariin. /Ritva

Ritvalle vinkki: Széchenyin kylpylässä kannattaa ehdottomasti ainakin käydä! Metrolla pääsee keskustasta hyvin, pysäkki siinä Sankarien aukion lähellä (Hösök Tere). Olen lähdössä kolmannelle Budapestin-lomalleni 24.4.13 ja samaa mieltä Tiinan kanssa; nähtävää ja koettavaa on mielettömästi! /Päivi

Kyllä Gellertin kylpylä kannattaa kokea. /mars

Alle 3 -vuotiaan lapsen kanssa Budapestiin kesäkuussa, mitä kylpylää suosittelisitte lapsiperheelliselle? Muita top-paikkoja pienen kanssa (eläinpuiston lisäksi)? /Nina

Pidennetty viikonloppu takana, kaunis kaupunki. Zara-hotellia voin suositella. Ruokailla kannattaa Trofeassa, kylpylöistä poikkea Szechenyihin. Omatoimimatkaajalle vinkki: Paikallinen opas/tulkki Monika Jakus, puhuu suomea. Kannattaa sopia treffit ja opastuksen jo eka lomapäivään, kolmessa tunnissa sain tietoiskun ja tarvittavat neuvot. Ei mennyt aikaa hukkaan ja oli mukavaa seuraa. /Päppä

Budapest lienee muuttunut paljon siitä kun viimeksi siellä vuonna 2000 kävin. Monesti sitä ennen kyllä tuli käytyä ja aina se vaan viehätti niin kaupunkina kuin ihmistenkin takia.

Viime kerralla asuimme suurlähetystöjen alueella olevassa viehättävässä pikkuhotellissa, jossa oli oma keittiökin, missä sai aamuteen laitettua. Nimi muistaakseni oli Radio Inn ja oppaana oli kohtelias nuorimies Gabor Lazlo. Matkatoimisto taisi olla Lomamatkat.

Metroasema oli lyhyen kävelymatkan päässä, liikenneyhteydet olivat sujuvat ja liput edulliset. Emme käyneet lainkaan turistikadulla ravintoloissa tai ostoksilla, vaan kiertelimme hieman syrjemmällä pienissä ravintoloissa ja tuliaiset ostimme kaikenlaisista myyntikojuista.

Kävimme myös Szentendren taiteilijakaupungissa. Hienoja käsitöitä ja kaunis pikkukaupunki.

Ainoa miinus reissulla oli mieletön helle. Koko viikon paukkasi neljänkympin helteitä, joten olo oli "hieman" tukala. Mutta sehän ei itse kaupungin vika ollut.

Lazlolle terveisiä Turusta, jos satut näkemään. /Riitta

Onko kellään kokemusta kävelykadun varrella olevasta Cosmo Fashion Hotel. Kiitos! /PenaR/Joensuu

Mikä hotelli oisi hyvä. Vaatmukset savuttomia huoneita, hyvä hintaan kuuluva aamupala ja lähellä keskustassa. Hinta n60-80e yö veroineen ja maksuineen. Atlashotel ja arcadia hotel on mietitty mutta näitä on niin paljon. /Majoitus apua

Formula-kisoissa muutama vuosi takaperin vietimme runsaan viikoon tutustumalla B & P:iin. Vaihtoehtoinen kisapaikalle hankkiintuminen voi myös tapahtua paikallisjunalla, noin tunnissa. Tällöin pääsee myös tutustumaan Hungaro Ringin laheiseen kylään, jossa on kisaviikonloppuna aina pienet markkinat. Hinnat enempi kohtuulliset kuin Budan kirppiksella, jonka Forbes listasi 90-luvun alussa Euroopan parhaaksi ja yhdessä yössä hinnat kolminkertaistuivat, ei silti hintataso edelleen kohtuullinen meikäläiseen makuun ja löytöjä on joka myyjällä.

Päärautatieasema on kuuluisa suunnittelijastaan, joka on suomalainen. Onpa sen kuntoa ja kalisteita käyty suomesta asti kunnostamassa. Manner Euroopan vanhin metro on tutustumisen arvoinen ja ei kannata pelästyä jos lippuautomaatit ovat joskus epäkunnossa. Taksilla ajaminen on myös haasteellista jos satut saamaan vanhahkon itäauton. Huolehdi että olet vöissa ja pidä takapenkillä ovenkahvoista kiinni koska huonoimmissa autoissa saattavat aukeilla mutkissa.

Perinteiset kahvilat ovat niistä kiinnostuneille ylenpalttisia keitaita. Perinteinen ruokakauppa kivijalassa saatta myös yllättää sillä lähes joka kaupungiosassa loytyy tuoretta syötävää kellon ympari jolloin eväitä ei tarvitse pakata mukaan ja niita voi täydentää tarpeen mukaan. Majapaikaksi voi myös valita huoneiston esim. vanhastakaupungista jossa hinnat kohtuullisia. Hauska tuliainen vaikka itselleen on tomaatin siemenet joista suomessakin kasvaa lahes alkuperäisen mehukkaita. /Jekk

Olen käynyt Budapestissa nyt 5 kertaa ja aina löytänyt uusia puolia ja aina haluan sinne palata. Budapest on ehdottomasti lempikaupunkini! /Budapestiin aina vain

Olemme menossa tyttöporukalla Budapestiin 3.-6.5.2014. Lukuisista vinkeistä huolimatta vielä jäi kysyttävää, onko kaupungissa yökerhohenkistä porukkaa vai ns. pub?! Ja miten ruokaa on tarjolla ravintoloissa, meneekö keittiöt kiinni 23:00-? /Team Budapestiin!

Tulin juuri Budabestistä viime yönä. Ihastuin kaupungin ilmapiiriin ja siisteyteen. Asuimme Budan puolella ja se oli hyvä valinta. Rauhallista ja vehreää. Minusta kulkeminen oli helppoa. Käytimme metroa, ratikkaa ja bussia. Lentokentältä otettu kartta oli loistava ja sen avulla kuljimme vaivattomasti ympäri kaupunkia. /Pipsa

Kannattaako jättää rahanvaihto Budapestin pankkeihin? Mikä kurssi ja onko iso vaihtopalkkio? /valuutan vaihtaja

Millainen on hintataso Budassa ja onko siellä vilskettä yöelämässä nuorille? Ollaan poikaporukalla lähdössä syksyllä niin ois kiva tietää mitä Buda tarjoaa :) /Tietämätön

Olen käynyt seitsemän kertaa Budapestissä, ja ensi kesälle on jo elokuuksi asunto varattu. Jokaisella kerralla löytyy paljon uutta nähtävää. Kannattaa tosiaan lähteä vähän sitä Vaci utcaa kauemmaksi niin löytyy vaikka mitä ja paljon edullisemmin. /Tomi

Unkari ei ole mikään niin halpa maa kuin kuvitellaan. Asunnon vuokraaminen Budapestistä on yhtä kallista kuin vuokraaminen Brysselistä. Ruoka maksaa enemmän kuin Puolassa, Tšekissä tai Slovakiassa. Julkinen liikenne on edullisempaa kaikissa naapurimaissa, jos Itävaltaa ei ote huomioon. Kuukausikortti Budapestissä maksaa kolme kertaa enemmän kuin Prahassa.

Helmikuussa pitkä viikonloppu Budassa tai Pestissa. Kylmää varmaan? Kylpylään! Suositelkaa hotelleja, ruoka/viini paikkoja. Live music?? /mr&mrs

Niin, Budapest on upea monine nähtävyyksineen ja kokemuksineen, MUTTA koko Unkarissa on koettevaa paljon. Budapestin metro ja ratikkaliikenne on toimiva. Monta kaupunkia on käyty ja jokainen on omine nähtävyyksineen miellyttävä. Lähden Tyttäreni ja kahden tyttärentytön kanssa Budapestiin 16. helmikuuta. Unkarissa olen vieraillut 30 vuotta, ja tunnelma alkaa jo Ferihegyn kentällä, kuin kotiin menossa. /Eine

Jos etsitte erinomaista ruokapaikkaa Budapestistä, niin voin lämpimästi suositella Komedia's Kavehaz osoitteessa Andrassy Utca 26. Ravintola on suoraan operettiteatteria vastapäätä. Pienessä ravintolassa ruoka oli suussa sulavaa ja palvelu loistavaa. Tunnelmaa loi aito pianomusiikki ja hintataso oli kohtuullinen. Kävimme perheen kanssa kahtena iltana ruokailemassa ravintolassa ja molemmilla kerroilla sain melkeimpä elämäni parhaat makuelämykset. Loistava paikka. /Helmikuu 2015

Budapestia on turha verrata Prahaan, Wieniin, Krakovaan, Berliiniin, Muncheniin (Tai Lontooseen, Barcelonaan, Pariisin, Amsterdamiin). Kaikki ovat hienoja ja elämyksiä tuottvia, niinkuin pienemmätkin. Ihastuminen on ihan henkilökohtaista, itse pidän Budapestista paljon, väheksymättä muita. Kaikkialla omasta mielestäni on ihan hirveän hienoja juttuja ja historiaa. Budapestissä suosittelen itse Szehenyin kylpylää. Gellert, jossa useimmat turitit käyvät, on tosi hieni, mutta sadan vuoden takaisessa yhteikunnassa varattu vain ylimmälle yhteisluokalle ja aatelistolle. Budapestissä on tosi vanhoja turkkilaisiakin kylpylöitä (oletettavissa roomalaisten vastaavien paikoilla). Noita luolia ja kukkuloitakin riittää, vaikkei yleisesti kerrota. Ja Sissin linna! /Möttönen

Missä Kannatta vaihtaa valuuttaa? Entä onko kokemuksia BO 33 hotellista? En ole ennen matkustanut metrolla, se pistää miettimään. Mutta iloisin mielin kohta reissuun. /hellen

Mahtava kaupunkohde, jossa ruoka on edullista. Ja ne kylpylät, suosittelen lämpimästi! Kokosimme Budapestin nähtävyyksiä kahden minuutin videokoosteeseen, joka löytyy täältä. /Alde

Jos pitäisi valita unkarilaisia suosikkiasioita, ruoka-aineet olisivat listan kärjessä. Unkarilainen paprika, kurtoskalacs, salami ja monet muut ruokalajit ovat suurta herkkua. Tokaj-viiniä pidetään yhtenä maailman parhaista, ellei jopa parhaana. Budmil-urheiluvaatteet ovat laadukkaita, eikä kukaan tee parempaa gulassia kuin unkarilaiset.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti