Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Edinburgh
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Sateinen päivä Princes Street -kadulla
Edinburghissa säät vaihtelevat kaikkina vuodenaikoina nopeasti ja yhden vuorokauden aikana voi olla luvassa monenlaista säätä.

Edinburghin sää ja ilmasto

Sää Edinburghissa nyt

Sääennuste

Ison-Britannian kansallisen sääpalvelun sääennuste Edinburghiin kertoo millaista säätä alueelle on odotettavissa lähiaikoina.

Milloin matkustat?

Katso, miten lämmintä Edinburghissa on ollut eri kuukausina viime vuosina:

Tammikuu Helmikuu Maaliskuu Huhtikuu Toukokuu Kesäkuu Heinäkuu Elokuu Syyskuu Lokakuu Marraskuu Joulukuu

Ilmasto

Edinburghissa on muun Britannian tavoin leuto ilmasto ympäri vuoden, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että talvisin on hyvin harvoin pakkasta tai edes lunta maassa ja että kesät ovat suhteellisen pitkiä mutta vain harvoin elohopea kohoaa yli hellerajan. Siellä tietenkin sataa usein ja on pilvistä useammin kuin aurinkoista, mutta toisaalta säät vaihtelevat kaikkina vuodenaikoina nopeasti ja yhden vuorokauden aikana voi olla luvassa monenlaista säätä.

Keskimäärin Edinburghissa sataa noin 125 päivänä vuodessa, ja aurinko paistaa siellä alle 1 500 tuntia vuodessa, mikä on vähemmän kuin Helsingissä. Aurinko näyttäytyy hyvin vähän joulu- ja tammikuussa, ja myös marraskuu ja helmikuu ovat hyvin pilvisiä kuukausia. Eniten aurinkoisia päiviä on luvassa touko- ja heinäkuussa, ja myös kesä- ja elokuu ovat varsin aurinkoisia kuukausia. Eniten sadepäiviä on luvassa syksyllä ja tammikuussa, ja vähiten sataa helmi- ja syyskuun välisenä aikana, jolloin on luvassa sateista alle 10 päivänä kuukaudessa.

Kesä

Edinburghin kesäkausi pyörähtää nikotellen liikkeelle huhtikuussa, jolloin päivälämpötilat kohoavat yli 12 asteen ja jolloin jopa 20 asteen lämpötilat ovat mahdollisia. Varsinainen kesä, jolloin ulkona on mukava aterioida päivällä ja joskus illallakin, alkaa vasta toukokuun loppupuolella ja jatkuu aina pitkälle lokakuuhun, mutta kesäkautenakin on hyvä ottaa mukaan lämpimiä vaatteita ja varustautua sadesäitä varten. Öisin on viileää kesälläkin, ja vain heinä- ja elokuussa elohopea pysyttelee normaalisti yli 10 asteen yöaikaan.

Talvi

Talvikausi, jolloin aurinko paistaa vähän ja päivälämpötila on 7-10 asteessa, kestää loka-marraskuun vaihteesta maaliskuun loppupuolelle. Öisin ei tällöin ole välttämättä kovin kylmää, sillä kylmimpinä kuukausina eli joulukuusta helmikuun loppuun lämpötila pysyttelee yleensä nollan yläpuolella. Kaikkien aikojen kylmin yö onkin Edinburghissa ollut vain -15-asteinen. Talvikautena on tästä huolimatta huonoja ilmoja luvassa. Myrskyt ovat tavallisia, ja niitä esiintyy eniten loka- ja toukokuun välisenä aikana.

Parhaat matkustusajat

Edinburghissa on aina melkoisesti vierailijoita etenkin viikonloppuisin, mutta kiireisintä on ehdottomasti pääsiäisenä, heinä-elokuussa ja joulun ja loppiaisen välisenä aikana. Myös ystävänpäivän tienoilla ja Britannian koulujen lomien aikaan, joita on muun muassa lokakuun puolenvälin tienoilla parin viikon ajan, on normaalia enemmän vierailijoita, ja etenkin museot ja muut päänähtävyydet ovat tällöin iltapäivisin tukossa. Kuten muuallakin Britanniassa, viikonloput ovat aina vilkkaampia vierailuaikoja kuin viikonpäivät, ja nähtävyyksille on aina enemmän tungosta ilta- kuin aamupäivisin.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/08

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti