Puola – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Krakova
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Flipperimuseo
Etenkin Keski-Euroopassa flipperin pelaaminen on vielä suosittua. Flipperimuseossa voi pelata useita kymmeniä eri aikakausilta peräisin olevia flippereitä pääsymaksua vastaan niin paljon kuin haluaa.

Muuta ajanvietettä Krakovassa

Krakovassa ei suinkaan ole pakko kierrellä nähtävyyksiä, maistella ruokia, tehdä ostoksia tai olla muuten turistina, vaan se on elävä dynaaminen kaupunki, jossa voi tehdä kaikenlaista. Pakopelihuoneet ovat Krakovassa yleisiä, ja pienet porukat voivat niissä kokeilla taitojaan. Krakovassa on myös mahdollista pelata paintballia, siellä on flipperi-museo, jossa voi pelata kymmeniä eri flippereitä, ja siellä on myös mikroautorata.

Poistu pakopelihuoneesta

Pakopelihuoneet ovat viime vuosina yleistyneet kaikkialla, eikä Puola ole jäänyt buumista jälkeen. Krakovassakin on pakopelihuoneita, jotka tarjoavat ryhmille mahdollisuuden viettää tunnin normaalista poikkeavalla tavalla. Pakopelihuoneita on Krakovassa niin paljon, että on helppo valita sellainen, joka on lähellä majapaikkaa tai alueilla, joilla muutenkin tulee oltua. Krakovassa valtaosa pakopelihuoneista on joko englanninkielisiä tai sitten niitä voi pelata myös englanniksi.

Vanhassakaupungissa oleva The Trap (Świętego Marka 25) [kartalla] on pakopelihuone, jossa on kolme erilaista peliä. Välillä vaihtuviin teemahuoneisiin voi mennä huoneesta riippuen 2–6 pelaajaa, ja hinta määräytyy sen mukaan montako pelaajaa ottaa osaa. Varauksen voi ja kannattaakin tehdä verkkosivuilta, ja paikka on avoinna viikolla klo 16–22 ja viikonloppuisin jo klo 11 alkaen.

Ydinkeskustassa lähellä vanhaakaupunkia sijaitseva Lock & Roll (Łobzowska 12) [kartalla] on paikka, jossa on aina vähintään yksi pakopelihuone mutta jossa ajoittain on enemmänkin niitä. Pelaamaan voi mennä 2–5 henkeä kerrallaan yhteen huoneeseen, ja pelistä laskutetaan aina sama summa, riippumatta pelaajien määrästä. Varauksen voi tehdä klo 9.30–20, ja yksi peli kestää tunnin.

Kazimierzissa, lähellä Wawelin linna-aluetta sijaitseva Escape Challenge (Dietla 4) [kartalla] on pakopelihuone, jossa on kaksi eri teemahuonetta. Niihin mahtuu 2–5 pelaajaa, ja varaus kannattaa tehdä verkkosivuilla etukäteen. Varauksen voi tehdä ajalle klo 10.15–20.45, ja kuten yleensäkin yksi peli kestää tunnin.

Pelaa paintballia

Paintball on jo vanha laji, joka kuitenkin aina tuo vipinää päivään, ja Krakovassa on mahdollista pelata paintballia. Paintball Hall Extremo (Stanisława Żółkiewskiego 17) [kartalla] sijaitsee 10 minuutin kävelymatkan päässä vanhankaupunginaukiosta, ja se on avoinna päivittäin klo 9–20. Siellä korkeintaan 8 ihmistä voi alle viidellätoista eurolla per nuppi pelata 200:lla panoksella kukin sielunsa kyllyydestä paintballia, ja yksi vuoro kestää 2 tuntia.

Vaikka verkkosivut ovat pääasiallisesti puolaksi, on varaussivulla myös englantia ja varauksen tekeminen on helppoa. Mahdollista on myös saada kyyti majapaikalta tänne ja takaisin, mutta englanninkielisillä sivuilla hinta on yli tuplasti normaalin, sillä kyydin lisäksi siihen kuuluu kaikenlaista muuta. Jos haluaa pelata edullisemmin, kannattaa katsella puolankielistä sivua ja tehdä varaus, johon ei sisälly kuljetusta.

Flipperimuseo

Flipperi ei enää ole kovin yleinen näky Suomessa, mutta maailmalla ja etenkin Keski-Euroopassa flipperin pelaaminen on vielä suosittua. Krakovassa on myös Puolan ainoa Flipperimuseo eli Muzeum Flipperów (Stradomska 31) [kartalla], ja se sijaitsee aivan Wawelin lähellä, sen ja Kazimierzin välimaastossa. Museossa voi ryystää olutta, pelata useita kymmeniä eri aikakausilta peräisin olevia flippereitä ja viihtyä montakin tuntia. Flippereitä on 60-luvun lopulta 2010-luvun alkuun, paikka on avoinna päivittäin klo 12–22 ja pääsymaksu, jota vastaan voi pelata niin paljon kuin haluaa, on kymmenen euron tienoilla. Paikan päälle voi vanhastakaupungista nopeasti kävellä Grodzkaa pitkin, ja paikalle pääsee myös eri raitiovaunulinjoilla, kuten 8.

Lähde mikroautoilemaan

Mikroautoilu eli karting on aina ollut formulakuskien ja muidenkin autourheilijoiden ensimmäinen laji, ja se on vauhdikas ajanviete, jota Krakovassa voi harrastaa kotimaata edullisemmin hinnoin. Go Karting Center [kartalla] sijaitsee keskustan ulkopuolella, muta se on monipuolinen ja tasokas paikka viettää muutama tunti. Rata on 360 metriä pitkä, lämmitetyssä hallissa on asfalttipinnoite ja keskuksessa on ravintola, niin että siellä voi syödä vaikka pitsan tai hampurilaisen. Keskus on Kraków Bieżanów -rautatieaseman lähellä, ja mahdollista on siirtyä tänne Krakovan keskustasta junalla ja asemalta taksilla mikroautoradalle.

Mikroautohalli on avoinna päivittäin vähintään klo 14–22 mutta joinain päivinä se avataan jo klo 12 ja suljetaan vasta klo 23. Ajelu ei ole mitään edullista, sillä normaali hinta on yli 10 euroa kahdeksalta minuutilta, mutta syntymäpäivänä saa ajella ilmaisia kierroksia ja keskuksella voi seurata kilpailuja.

Lisää aiheesta:

TripAdvisor esittelee lisää tekemistä Krakovassa.

Teksti: Peter Forsberg
2018/03

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti