Puola – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Krakova
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Hotelli Royal
Krakovassa lyhyellä eli alle neljän yön lomalla olevan on kaikkein paras majoittua vanhaankaupunkiin tai sen tuntumaan. Vanhankaupungin palvelut ovat hyvät, niin että sieltä ei tarvitse niin halutessaan lähteä muualle syömään tai kauppaan.

Parhaat alueet hotellille ja hotellivinkkejä Krakovassa

Tällä sivulla kerrotaan niistä Krakovan alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Huoneiden hinnat ja saatavuus

Krakovasta voi saada kahden hengen huoneen tai huoneiston edullisesti, ja keskikesälläkin siellä voi kaksi ihmistä yöpyä alkaen hintaan 20–30 euroa. Joissain tapauksissa hinnat ovat kovan kilpailun takia alhaisia, mutta halvimpia majapaikkoja kannattaa tutkia tarkkaan, sillä osassa voi olla suuriakin puutteita ja huoneet voivat olla todella pieniä.

Jos haluaa satsata laatuun tai sijaintiin vaikka vanhassakaupungissa, nousee hinta ainakin viiteenkymmeneen euroon, ja laatua haluava saa luksusluokan huoneen hintaan 80 euroa. Hotelleissa yöpyminen on huoneistoja hintavampaa, ja halvimmissa tasokkaissa hotelleissa kahden hengen huone maksaa alkaen 60–80 euroa. Hienojakin hotelleja Krakovassa on, ja siellä voi myös kuluttaa yli sata euroa huoneeseen.

Krakovassa on valtava määrä sekä hosteleita, joissa on yksityishuoneita, että huoneistohotelleja, ja sieltä yleensä löytää ainakin jotakin lyhyelläkin varoajalla. Jos mielii keskeiselle tienoolle, majapaikkaan joka on hinta-laatusuhteeltaan hyvä, kannattaa sellaista ympäri vuoden katsella vähintään pari viikkoa ja kesällä mieluusti kuukauden pari etukäteen. Huoneita on tarjolla ympäri vuoden melkoisesti, mutta niistä pidetyimmät voivat olla varattuja ainakin kesäkauden aikana parikin kuukautta etukäteen.

Majapaikan löytäminen Krakovasta

Huomionarvoinen seikka on se, että Krakovassa on melko vähän hotelleja mutta valtava määrä asuntoja, huoneistoja ja huoneita, joita paikalliset vuokraavat. Siellä on myös valtava määrä mitä erilaisimpia hostel-tyylisiä majapaikkoja, ja monissa niissä on myös yksityishuoneita.

Krakovassa lyhyellä eli alle neljän yön lomalla olevan on kaikkein paras majoittua vanhaankaupunkiin tai sen tuntumaan. Vanhankaupungin ja rautatieaseman välimaastossa oleva alue on kätevä ja usein vanhaakaupunkia edullisempi alue viettää yönsä. Itse vanhakaupunki on monipuolinen alue yöpyä, sillä siellä on sekä vilkkaita katuja, joilla voi öisin olla meteliä, että hiljaisia kujia, joilla on lyömätöntä tunnelmaa.

Mahdollista on myös viettää yönsä vanhankaupunginaukion ja Wawelin välimaastossa olevalla alueella, Grodzka-kadun tuntumassa, ja myös vanhaakaupunkia ympyröivien puistoalueiden toisella puolella on majapaikkoja, joista on lyhyt matka vanhaankaupunkiin ja Waweliin.

Wawelin lähellä oleva Kazimierz on varteenotettava paikka viettää yönsä niille, jotka ovat ennenkin Krakovassa olleet tai jotka ovat siellä ainakin neljä yötä. Siellä pääsee käsiksi Krakovan arkiseenkin puoleen, mutta matkaa keskustaan on melko vähän ja nähtävyyksiä ja kaikenlaista muuta Kazimierzissakin on.

Rautatieaseman ympäristö

2010-luvulla valmistuneen uuden rautatieaseman jokaisella puolella on majapaikkoja, ja niiden joukossa on kaikenlaista hienoista hotelleista hosteleihin. Rautatieasemalta on noin kymmenen minuutin kävelymatka vanhaankaupunkiin, ja aivan lähellä on paljon kauppoja ja jonkin verran ravintoloita. Eniten hotelleja rautatieaseman lähellä on vanhastakaupungista katsottuna sen takana, bussiaseman vieressä, mistä on reilun vartin kävelymatka vanhaankaupunkiin eikä mistään hienosta tunnelmasta tietoakaan. Siellä kuitenkin ovat eräät kaupungin hinta-laatusuhteeltaan parhaat majapaikat, ja sinne yöpyvä on kätevällä tienoolla mutta maksaa vähemmän kuin vanhassakaupungissa yöpyvä. Täällä olevista monista majapaikoista pidetty ja kohtuuhintainen on Sleep Innn.

Rautatieaseman lähellä olevista alueista kätevä on korttelisto, joka on Pawia-kadun vieressä, aseman vieressä olevan ostoskeskuksen ja vanhankaupungin edustalla olevan Barbakan-linnakkeen välimaastossa. Tämä Plac Matejki -nimisen aukion [kartalla] tuntumassa oleva alue on hyvä ravintoloiltaan, yöelämältään ja peruskaupoiltaan, ja matka lentokentälle hoituu mahdollisimman helposti. Se on tietenkin hyvä alue myös niille, jotka aikovat päiväretkelle, ja tältä alueelta voi ajan kanssa helposti tutustua kaikkiin Krakovan osiin. Alue on myös liikenneyhteyksiltään keskustan parhaita, ja jos haluaa vaikka nopeasti Kazimierziin, joen toiselle puolelle Schindlerin tehtaalle tai Nowa Hutaan, pääsee niihin tältä alueelta vaivattomasti raitiovaunulla.

Vanhankaupungin ja rautatieaseman välimaastossa olevista majapaikoista harkitsemisen arvoisia ovat ainakin Angel City Turnau ja Dizzy Daisy Aparments.

Vanhakaupunki, Florianska
Vanhassakaupungissa on melko monipuolinen määrä erilaisia majapaikkoja hienoista hotelleista hosteleihin. Suuria, hyvin varusteltuja hotelleja on kuitenkin enemmän esimerkiksi rautatieaseman ympäristössä tai lähellä Wawelin linnaketta.

Vanhakaupunki ja lähialueet

Vanhakaupunki on suosituin ja kallein alue viettää yönsä, mutta siellä on melko monipuolinen määrä erilaisia majapaikkoja hienoista hotelleista hosteleihin. Vanhassakaupungissa ei juuri ole suuria hotelleja, ja jos mielii suureen, hyvin varusteltuun hotelliin, on niitä enemmän esimerkiksi rautatieaseman ympäristössä tai lähellä Wawelin linnaketta.

Vanhakaupunki on ympäri vuoden vilkas paikka, mutta siellä katuja, jotka ovat lähes aina rauhallisia. Vilkkaimpia katuja ovat yöelämällään loistavat Floriańska ja Szewska, joilla on usein melua aina aamuun asti. Vanhankaupunginaukio on vilkas mutta ei välttämättä mikään kovin äänekäs paikka, joskaan aivan sen tuntumassa ei ole kovin montaa majapaikkaa.

Vanhassakaupungissa on kaikkialla erilaisia majapaikkoja, ja sinne yöpymään mielivän on ainakin kesällä ja muina vilkkaina aikoina kuten viikonloppuina ja yleisinä loma-aikoina paras katsella majapaikkaa ainakin pari kuukautta etukäteen. Vanhankaupungin palvelut ovat hyvät, niin että sieltä ei tarvitse niin halutessaan lähteä muualle syömään tai kauppaan, ja sen tuntumasta on hyvät liikenneyhteydet muualle kaupunkiin.

Vanhakaupunki on myös hyvä alue niille, jotka eivät välitä autoista, sillä sen kaduilla ei ole juuri lainkaan autoja. Niiden, jotka mielivät taksilla tai autolla majapaikalle, kannattaa ottaa huomioon ettei kaikilla kaduilla saa ajaa eikä autolla välttämättä pääse aivan majapaikan ovelle asti.

Varteenotettavia majapaikkoja vanhassakaupungissa ovat esimerkiksi Campanile Cracovia ja Hotel Wenzl.

Kazimierz ja muut keskustan ulkopuolella olevat alueet

Muutaman kilometrin päässä vanhankaupunginaukiosta ja vain muutaman sadan metrin päässä Wawelin linna-alueelta sijaitseva Kazimierz on entinen juutalaiskaupunginosa. Nykyään se on paikka vierailla kirkoissa ja museoissa, ja sen vetonaula on myös yöelämä, joka on kaupungin eläväisintä ja kohtuuhintaisinta. Kaupunginosan palvelut ovat erinomaisia, ja siellä on kauppoja, ravintoloita, baareja ja kaikenlaista muuta.

Kazimierz
Kazimierzin yöelämä on kaupungin eläväisintä, ja alue on hyvä niille, jotka haluavat olla liikkeellä iltaisin ja öisin ja jotka eivät välttämättä halua jatkuvasti olla turistien kansoittamassa vanhassakaupungissa.

Kazimierz on laaja alue, jolle tulee keskustasta ja rautatieasemalta raitiovaunuja mutta jolla on hankala liikkua muuten kuin kävellen. Yöelämän keskusaukiota eli Plac Nowya kannattaa rauhaa rakastavien vältellä, ja myös Kazimierzin molemmilla puolilla kulkevat valtakadut, joita pitkin ratikat kolistelevat, voivat olla ajoittain äänekkäitä.

Kazimierz on hyvä alue niille, jotka haluavat olla liikkeellä iltaisin ja öisin ja jotka eivät välttämättä halua jatkuvasti olla turistien kansoittamassa vanhassakaupungissa. Lyhyellä lomalla Kazimierz voi olla hankala paikka, sillä alueeseen tutustumiseen kuluu aikaa ja matka vanhaankaupunkiin vie sekin aikansa. Wawel on kuitenkin lähellä, samoin kuin Schindlerin tehdas, ja Kazimierz on varteenotettava alue viettää yönsä lähes kenelle tahansa. Se on laaja alue, ja sekä sijaintiin että kulkuyhteyksiin kannattaa kiinnittää huomiota, ja meteliä pelkäävien on hyvä tutkia mitä muut siellä yöpyneet asiaa kommentoineet. Eniten Kazimierzissa on hosteleita, melkoisesti siellä on myös huoneistoja mutta hotellit ovat vähissä. Varteenotettavia majapaikkoja Kazimierzissa ovat ainakin Hotel Astoria ja Hotel Regent.

Muut alueet

Joen toisella puolella oleva Podgórze on alue, jonne lähdetään nykyään käymään etenkin Schindlerin tehtaalla, ja siellä on jonkin verran majapaikkoja. Podgórzen lisäksi majapaikka voi keskustan ulkopuolella olla Starowiślna-kadun varrella, sillä tämä katu johtaa vanhankaupungin vierestä ohi Kazimierzin ja sillalle, joka johtaa Podgórzeen. Sen molemmilla puolilla on erilaisia majapaikkoja, eniten huoneistoja, ja sitä pitkin kulkevilla ratikoilla pääsee nopeasti sekä vanhaankaupunkiin että joen toiselle puolelle. Pidetty huoneistohotelli, joka on aivan tämän kadun vieressä mutta myös kävelymatkan päässä vanhastakaupungista, on Best Apartments Old Town.

Hostelit ja muut edullisimmat vaihtoehdot

Krakovassa on valtava määrä hosteleita, joiden joukossa on monenmoista majapaikkaa. Osa on hienoja, aivan uusia hosteleita, toiset vanhempia ja osa väliaikaisia. Eniten hosteleita on Kazimierzissa, jonne hostel-ihmisiä vetävät sekä keskustaa edullisemmat hinnat että yöelämä. Myös vanhassakaupungissa ja sitä kiertävän puiston toisella puolella on paljon hosteleita. Hosteliin mielivän on hyvä tietää, että ”party hostel” tarkoittaa sitä, että hostel on rauhaton ja siellä on luultavasti meteliä öisin.

Hosteleissa on yhteismajoitushuoneita, joista suomeksi joskus kutsutaan alentavalla nimellä ”makuusali”. Niissä yöpyminen on kaikkein edullisinta ja niihin voi halvimmillaan majoittua alle kymmenellä eurolla. Hosteleissa on myös yksityishuoneita, joskus yhdelle hengelle mutta useimmiten kahdelle, kolmelle tai sitä useammalle hengelle. Hostel voi olla hyvä majapaikka porukoille ja perheillekin, sillä niissä yöpyminen on rentoa ja vanhemmillekin nuorekas kokemus.

Yksi pidetty hostel, jossa on yksityishuoneita monelle hengelle, on Hostel Kubik. Vaikka sen kuvauksessa lukee vanhakaupunki, se ei ole siellä vaan jonkin matkan päässä siitä.

Pidetty mutta erittäin kohtuuhintainen ja aivan aitiopaikalla kivenheiton päässä rautatieasemasta sijaitseva One World Hostel on paikka, jossa on eniten yhteismajoitushuoneita mutta jonkin verran myös yksityishuoneita. Hostel ei kuitenkaan sijaitse itse vanhassakaupungissa, kuten varauspalvelussa väitetään, vaan aivan sen vieressä.

Jos haluaa yöpyä vanhankaupungin pääpaikoilla, sekä pääaukion että yliopiston vieressä, on Intro Hostel erinomainen valinta. Myös siellä on paljon yhteismajoitushuoneita mutta vain muutama yksityishuone.

Kaikki Krakovan hostelit ja myös joitain hosteliksi itseään luokittelevia huoneistoja voi katsoa Booking.comista.

Hosteleita ja muitakin edullisia majapaikkoja voi katsella myös Hostelworldista.

Leirintäalueet

Krakovan keskustan lähellä olevalla suurella puistoalueella on leirintäalueita, jotka ovat sijainniltaan varsin käteviä.

Camping Adam on lähempänä keskustaa. Se on avoinna ympäri vuoden, mutta marraskuun alusta maaliskuun loppuun toiminta on rajallista. Sinne voi viedä asuntoauton reilulla 10 eurolla, ja siellä on hyvät palvelut.

Toinen leirintäalue on Camping Smok, jossa on myös huoneita 2–3 hengelle. Se on parinkymmenen minuutin matkan päässä ydinkeskustasta. Myös se on avoinna ympäri vuoden, ja siellä on kesäisin hyvät palvelut.

Hotelli- ja majapaikkavinkit

Angel City Turnau

(Szlak 50–77)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Rautatieaseman vieressä mutta lähellä vanhaakaupunkia sijaitseva huoneistohotelli, jossa on mitä erilaisimpia huoneita ja josta saa parhaimmillaan tasokkaan asunnon viidelläkympillä. Edullisimpien huoneistojen hintaan ei kuulu aamiainen, mutta alue on sellainen, että sen tuntumassa on paljon aamiaispaikkoja kuten myös muitakin palveluita. Tämä on hyvä majapaikka niille, jotka eivät halua kulkea rautatieasemalta kauas lentoasemalta tullessaan ja jotka eivät halua yöpyä vanhankaupungin hulinassa.

Best Apartments Old Town

(Wielopole 20)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhankaupungin mutta myös Kazimierzin lähellä sijaitseva huoneistohotelli, joka on hintava mutta tilava, tasokas ja hyvin varusteltu. Huoneistot ovat yli kolmenkymmenen neliön suuruisia, ja aamiainen sisältyy vain kaikkein kalleimpien huoneistojen hintaan. Hinnaltaan tämä huoneistohotelli on kuitenkin kalleimmasta päästä, ja se sopii lähinnä luksuksen perässä oleville.

Campanile Cracovia

(ul. Sw. Tomasza 34)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhankaupunginaukion vieressä sijaitseva moderni ja toimiva hotelli, jossa voi yöpyä sijaintiin nähden melko hyvällä hinnalla. Se on hyvä majapaikka niille, jotka pitävät siististä ja toimivasta nykyaikaisesta hotellista. Aamiainen on hintava eikä yleensä sisälly huoneiden hintaan, ja hotellissa on pidetty ravintola.

Dizzy Daisy Aparments

(Kurniki 6)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Rautatieaseman ja vanhankaupungin välimaastossa sijaitseva huoneistohotelli, jossa yöpyvä ei vaivaa päätään lentokenttämatkoilla eikä joudu kävelemään pitkään ennen kuin on vanhassakaupungissa. Kaikki palvelut kulkuyhteyksistä erilaisiin ravintoloihin ja kauppoihin ovat aivan vieressä, mutta huoneistoja ei ole montaa ja varaus kannattaa tehdä ajoissa.

Hotel Astoria

(ul. Józefa 24)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kazimierzissa, lähellä vanhaa synagogaa sijaitseva perinteinen hotelli, jossa on eniten kahden hengen ja jonkin verran yhden ja kolmen hengen huoneita. Tämä on tyylikäs hotelli, jonka huoneet ovat tilavia, ja alue on monipuolinen. Kazimierzissa pääsee ydintä paremmin kiinni Krakovan arkiseenkin puoleen, sen lähellä on valtava määrä ravintoloita, eikä Kazimierzista ole pitkä matka Wawelin linnalle. Vanhakaupunki on jonkin matkan päässä, ja matkan voi taittaa helposti raitiovaunulla ja kävellenkin.

Hotel Regent

(ul. Bozego Ciala 19)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kazimierzissa sijaitseva perinteinen hotelli, jonka kuvauksessa lukee että se sijaitsee vanhassakaupungissa mutta joka on noin vartin kävelymatkan päässä siitä. Siellä on paitsi yhden-, kahden- ja kolmen hengen huoneita myös perhehuoneita, joihin voi majoittua neljä ihmistä. Hotellin lähellä on useita museoita, paljon ravintoloita ja melkoisesti yöelämää, ja sieltä lyhyt kävelymatka Wawelin kukkulalle. Raitiovaunut kulkevat hotellin vierestä, ja niillä pääsee hetkessä vaikka rautatieasemalle.

Hotel Wenzl

(Rynek Glówny 19)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhankaupunginaukiolla oleva perinteinen hotelli, jonka vetonauloihin kuuluu 1700-luvulla perustettu ravintola. Tämä on kaikin tavoin hieno ja moitteeton hotelli, ja tästä neljän tähden hotellista on lyhyt matka rautatieasemalle ja Waweliin. Hotelli on hintava mutta siellä on yleensä vilkkainakin aikoina tilaa, ja se sopii niille, jotka haluavat viettää yönsä Krakovassa tyylillä.

Sleep Innn

(Bosacka 7)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Rautatieaseman takana, rauhallisella mutta vähän karulla alueella sijaitseva huoneistohotelli, jolle on helppo tulla lentoasemalta ja jolta voi hyvin lähteä koska tahansa päiväretkelle. Huoneistot ovat tilavia, tyylikkäitä ja mukavia, ja tämä on kaikin tavoin pidetty ja moitteeton paikka viettää yönsä. Vieressä on useita muitakin samantyylisiä majapaikkoja, mutta tämä on niistä pidetyin ja hinta-laatusuhteeltaan paras. Varaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen, ja tänne majoittuvan kannattaa varautua siihen, että aivan vieressä ei ole paljon ravintoloita. Asemalla on kaikki mahdollinen, ja vanhaankaupunkiin on parinkymmenen minuutin kävelymatka läpi suuren ostoskeskuksen.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2018/03

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti