Puola – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Varsova
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Le Meredien Bristol -hotelli
Kätevä ja keskeinen tienoo hotellille on lähellä Plac Trzech Krzyży -aukiota. Monet hotellit täällä ovat sivukaduilla ja siten rauhallisia.

Miltä alueelta ja mikä hotelli Varsovassa kannattaa valita

Tällä sivulla kerrotaan niistä Varsovan alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Huoneiden hinnat ja saatavuus

Vaikka Varsovan majapaikkojen hintataso on viime vuosina etenkin kesäkuukausina ytimessä noussut, on se edelleen monissa tapauksissa huomattavasti alempi kuin monessa muussa Euroopan metropolissa.

Edullisimmillaan kahden hengen huoneen majatalosta, huoneistohotellista tai hostelista saa 20–25 eurolla, ja jos haluaa majoittua parempaan huoneeseen tai lähemmäs ydintä, nousee hinta 30–40 euroon. Jos suostuu maksamaan 60 euroa, saa ytimestä kohtalaisen tasokkaan huoneiston ja mahdollisesti hotellihuoneen, mutta varsinaiset hotellihuoneet ytimessä maksavat nykyään vähintään 80 euroa. Jos mielii neljän tähden kansainvälisen luokan hotelliin, joka on keskeisellä paikalla, maksaa se vähintään 100–120 euroa.

Jos haluaa säästää majoituskustannuksissa, ei kannata varata ketjuhotellia tai muuta suurta hotellia, vaan kannattaa katsoa ytimestä tai sen läheltä huoneisto. Niiden joukossa on aina edullisia, tai sitten voi siirtyä keskustan ulkopuolelle majataloon tai halpaan hotelliin, jonkalaisen saa koska tahansa alkaen reilulla 20 eurolla. Kaikkein halvimmissa huoneissa voi kuitenkin olla jotakin puutteita tai huone voi olla kovin pieni.

Varsova ei ole huippusuosittu matkakohde, ja sieltä löytää aina lyhyelläkin varoajalla majapaikan. Viikonloput voivat monissa hotelleissa olla rauhallisempia ja edullisempia hinnoiltaan kuin viikonpäivät, etenkin jos kyseessä on liikematkailijoiden suosima hotelli. Hotellien lisäksi huoneistoja on tarjolla entistä enemmän, ja hosteleissa yöpymään mieliville on heillekin entistä enemmän mahdollisuuksia. Kaiken kaikkiaan huonevaraus kannattaa tehdä ainakin viikko pari etukäteen. Jos mielii hinta-laatusuhteeltaan parhaimpiin kuuluvan majapaikan, kannattaa sellaista etenkin heinä-elokuussa varmuuden vuoksi katsella 3–4 viikkoa ennen matkan alkamista.

Hotelli Varsovan ydinkeskustassa Krakowskie Przedmiescie -kadulla
Parhaita alueita majapaikalle Varsovassa ovat Krakowskie Przedmieście ja sitä jatkava Nowy Świat.

Majoituksen löytäminen Varsovasta

Majapaikan löytäminen Varsovasta on yksinkertaista ja sen verran helppoa, ettei sille kannata uhrata liian paljon aikaa. Ydinkeskusta on kätevin paikka yöpyä, eikä sen alueella välttämättä ole sen kalliimpaa tai edes pienempiä huoneita kuin muualla kaupungissa.

Jos haluaa yöpyä kävelymatkan etäisyydellä suurimmasta osasta nähtävyyksiä, kannattaa valita majapaikka, joka on lähellä akselia vanhakaupunkilinnanaukioKrakowskie PrzedmieścieNowy ŚwiatKulttuuri- ja tiedepalatsi.

Mikäli yöpyy päärautatieaseman takana, Mokotówissa tai Pragassa, joutuu julkisiin liikennevälineisiin automaattisesti turvautumaan muulloinkin kuin lentokenttämatkalla. Mokotówin ja Pragan suhteen liikkumista voi edesauttaa se, että majapaikka on lähellä metroasemaa, ja näihin kaupunginosiin majoittuvan on hyvä varmistaa kulkuyhteyksien helppous.

Vanhakaupunki ja uusikaupunki – Vanhanajan tunnelmaa ydinkeskustassa

Vanhakaupunki ja sen vieressä oleva uusikaupunki ovat tunnelmallisia majapaikkoja, mutta näillä alueilla ei ole turhan montaa majapaikkaa. Täällä yöpyvät ovat lähellä päänähtävyyksiä, voivat kävellä moneen paikkaan ja viettää iltaa hotellin naapurissa. Näillä alueilla on hyviä ravintoloita, yöelämää ja jonkin verran kauppoja, ja nähtävyyksiä lähistöllä on huikea määrä.

Nowy Swiat
Krakowskie Przedmieście ja sitä jatkava Nowy Świat ovat katuja, jotka lähialueineen ovat sijainniltaan ja liikenneyhteyksiltään koko Varsovan parhaita yöpyä.

Miinuspuolena täällä olemisessa on se, että kesän vilkkaimpaan aikaan tienoolla pyörii melkoisesti turisteja ja iltaisin on jonkin verran rauhatonta. Liikenneyhteydet eivät myöskään näistä pääosin autottomista paikoista ole hyvät taksillakaan, eikä niiden alueella ole julkisen liikenteen pysäkkejä eikä kummankaan lähellä ole metroasemaa.

Vanhassakaupungissa olevista majapaikoista P&O Apartments

Krakowskie Przedmieście ja Nowy Świat – Varsovan tyylikkäimmät kadut

Linnanaukiolle johtava Krakowskie Przedmieście ja sitä jatkava Nowy Świat ovat katuja, jotka lähialueineen ovat sijainniltaan ja liikenneyhteyksiltään koko Varsovan parhaita alueita majapaikalle. Lähellä on valtavasti nähtävyyksiä, ravintoloita, kauppoja ja illanviettomahdollisuuksia, ja liikenneyhteydet ovat hyvät niin linja-autoilla, raitiovaunulla kuin kahdella metrolinjallakin.

Tällä alueella sijaitsevia pidettyjä majapaikkoja ovat muun muassa Hostel Helvetia, Le Meridien Bristol ja Residence St. Andrew's Palace.

Plac Trzech Krzyży -aukion tienoot – Rauhallinen ja tyylikäs tienoo lähellä kaikkea tärkeää

Alue, joka Nowy Światilta katsoen on aleja Jerozolimskie- eli Jerusalem-valtakadun toisella puolella, lähellä plac Trzech Krzyży -aukiota, on kaikin tavoin keskeistä ja kätevää tienoota hotellille. Täällä tosin kadut ovat vieläkin vilkkaammin liikennöityjä kuin Nowy Światin tuntumassa, mutta monet hotellit ovat sivukaduilla ja aina rauhallisia.

Alue on muodostunut koko kaupungin tyylikkäimmäksi, täällä on erittäin hyvät ostospaikat ja etenkin muodin perässä olevat viihtyvät täällä kuin kotonaan. Vaikka alue on hivenen syrjässä kaikkein vilkkaimmasta ydinkeskustan osasta, on täältä hyvin lyhyt kävelymatka minne tahansa ydinkeskustan alueelle. Jos mielii ydinkeskustan ulkopuolelle, ovat kulkuyhteydet tältä alueelta erinomaiset minnepäin kaupunkia tahansa.

Tällä alueella sijaitsevia pidettyjä majapaikkoja ovat muun muassa Mercure Warszawa Grand ja Novotel Warszawa Centrum

Centralna
Alue Nowy Światin ja päärautatieaseman (Centralna) välimaastossa on sekin hyvää tienoota hotellille.

Nowy Świat -kadun ja päärautatieaseman välimaasto – Kätevä tienoo keskeisimmillä alueilla

Alue Nowy Światin ja päärautatieaseman (Centralna) välimaastossa on sekin hyvää tienoota hotellille. Paljon hotelleja on etenkin Kulttuuri- ja tiedekeskuksen ja päärautatieaseman naapurissa, ja alueelle on kohonnut useita kansainvälisiä laadukkaita ketjuhotellejakin. Täällä yöpyvä on ainakin teoriassa kävelymatkan päässä vanhastakaupungista, liikenneyhteydet ovat erinomaisia ja etenkin päiväretkille tai muihin kaupunkeihin seuraavaksi mielivät viihtyvät täällä. Kaikki tärkeä on lähellä, parhaille ostospaikoille on lyhyt matka ja ravintoloitakin on lähistöllä joka lähtöön.

Alueen eniten pidettyjen hotelleihin kuuluvat esimerkiksi Platinum Residence ja Royal Route Residence.

Rautatieaseman takana tai muualla syrjemmällä keskustassa

Jos hotelli on rautatieaseman takana, lähempänä Zachodnia-rautatieasemaa, on sieltä pakko tulla julkisilla liikennevälineillä keskustaan. Varsovassa yöpyvän tosin on aina hyvä pitää mielessä, että taksilla paikasta toiseen siirtyminen on edullista, etenkin 2–4 hengelle. Toinen samanlainen alue on toisessa suunnassa, kuninkaallisen reitin loppupäässä, jossa on metroasemia ja jonka läpi kulkee paljon busseja ja raitiovaunuja. Jos varmistaa kulkuyhteydet ja on esimerkiksi lähellä metroasemaa, pääsee vähän kauempaakin siirtymään ytimeen muutamassa minuutissa.

Hivenen kauempana ydinkeskustasta sijaitsevista hotelleista hyvä on etenkin Hotel Belwederski.

Praga – Lyhyen metromatkan päässä keskustan humusta

Praga on rauhallinen paikka, joka on parhaimmillaan kesäaikaan, ja siellä yöpyvä voi täysin siemauksin nauttia kaupunginosan keskustasta poikkeavasta tarjonnasta ja mielenkiintoisista katumaisemista. Pragassa on sodan pommituksista hyvin säilyneen työläiskaupunginosan tunnelmaa, siellä on hyvät palvelut ja yöelämääkin löytyy. Kulkuyhteydet ovat hyvät, metrolla hurauttaa keskustaan nopeasti ja bussit ja ratikat vievät parissa minuutissa Linnanaukiolle.

Pragassa esimerkiksi edullinen mutta tasokas on Hotel Hetman, joka sijaitsee aivan lähellä metroasemaa.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Varsovassa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hyviä hotelleja Varsovassa

Hostel Helvetia

(Sewerynóv 7)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Ydinkeskustassa, aivan yliopiston ja Nowy Świat -kadun naapurissa sijaitseva korkeatasoinen hostel, jossa nuoret ja seikkailuhenkiset viihtyvät erityisen hyvin.

Hotel Hetman

(Klopotowskiego 36)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Pragan mielenkiintoisessa kaupunginosassa sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, jonka hinta-laatusuhdetta pidetään erityisen hyvänä. Hotelli sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä raitiovaunupysäkiltä ja myös metroasemalta.

Mercure Warszawa Grand

(Krucza 28)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Neljän tähden taatun tason hotelli, joka on saunoin ja muin herkuin varusteltu ja joka sijaitsee noin 10 minuutin kävelymatkan päässä sekä rautatieasemasta että pääkadusta. Alueen kätevyys ja rauhallisuus, aamiainen ja tilavat huoneet ovat saaneet erityisen paljon kiitosta.

Le Meridien Bristol

(Krakowskie Przedmieście 42–44)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kaupungin hienoimpien hotellien joukkoon kuuluva Bristol sijaitsee aivan Linnanaukion naapurissa, lyhyen kävelymatkan päässä kaikesta merkittävästä keskustassa. Hotelli tarjoaa ainutlaatuiset puitteet ikimuistoiselle yöpymiselle, ja sen kahvila kuuluu kaupungin parhaisiin.

P&O Apartments Old Town

(ul. Miodova 12)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhassakaupungissa sijaitseva huoneistohotelli, jolla on valtava määrä mitä erilaisimpia huoneita 1–8 hengelle. Huoneistot on varusteltu keittiöin, joissa on ruokailutila, ja huoneistot ovat avaria ja valoisia.

Platinum Residence

(ulica Grzybowska 61)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Ydinkeskustan tuntumassa, Mirów-kaupunginosan entisissä juutalaiskortteleissa sijaitseva kohtuuhintainen huoneistohotelli, jolta pääsee nopeasti julkisilla kulkuneuvoilla kaikkialle kaupunkiin. Hotellissa on monta kerrosta, ja siellä voi yöpyä vaikka 20. kerroksessa. Huoneissa on mahdollisuus laittaa omia ruokiaan ja lomailla tyylikkäissä, tilavissa huoneistoissa.

Hotel Belwederski

(Belwederska 44C)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Suuren puistoalueen ja Belwederski-palatsin vieressä mutta matkan päässä ytimestä sijaitseva kolmen tähden hotelli, joka nauttii suomalaisten suosiota. Huoneet ovat tilavia, ja monissa on erilliset oleskelu- ja ruokailutilat. Mukavat vuoteet, respan avuliaisuus ja vieressä oleva puistoalue ovat saaneet paljon positiivista palautetta. Hotellilta pääsee helposti julkisilla ytimeen.

Novotel Warszawa Centrum

(Marszałkowska 94/98)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä rautatieasemaa, metroaseman vieressä sijaitseva neljän tähden suuri hotelli, josta on kävelymatka kaupungin pääpaikoille. Huoneet on modernisti sisustettu ja osa niistä on suuria, ja tämä on myös hotelli, johon voi hyvin ottaa lapsia mukaan. Hotellin aamiainen ja sijainti ovat saaneet erityisen paljon kiitosta.

Residence St. Andrew's Palace

(Ulica Chmielna 30)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Keskustan pääkävelykadun eli Chmielnan varrella sijaitseva korkeatasoinen hotelli, joka on kaupungin parhaiden shoppailumahdollisuuksien naapurissa. Huoneistohotellissa on tilaa, mahdollisuus tehdä omat ruoat ja tyyliä vaikka muille jakaa, joten täällä yöpymistä voidaan vain suositella.

Royal Route Residence

(Nowy Świat 29 / 3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Erinomaisella paikalla päätien varrella, kävelymatkan päässä vanhastakaupungista sijaitseva huoneistohotelli, jossa on valtava määrä erilaisia huoneistoja. Tilavat huoneistot soveltuvat erityisen hyvin suurille, jopa 7 hengen ryhmille, mutta niiden joukossa on myös hyviä huoneistoja kahdelle hengelle. Huoneistoista on pidetty paljon, sijaintia kehuvat kaikki ja etenkin useamman hengen ryhmät ovat pitäneet huoneistoista.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2019/09

Muokattu: 30.11.2019  |  Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti