Booking.com
Le Meredien Bristol -hotelli
Kaupungin hienoimpien hotellien joukkoon kuuluva Bristol sijaitsee aivan Linnanaukion naapurissa.

Miltä alueelta ja mikä hotelli Varsovassa kannattaa valita

Tällä sivulla kerrotaan niistä Varsovan alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Huoneiden hinnat ja saatavuus

Varsovan hotellien hintataso on monissa tapauksissa uskomattoman alhainen, ja hintataso pysyttelee huokeana myös kaikkein kiireisimpinä matkustusaikoina. Tasokkaan huoneen tai huoneiston saa kahdelle hengelle alkaen alle 30 eurolla, eikä hintataso ole paljon korkeampi ydinkeskustassa kuin sen ulkopuolella.

Tasokkaan viiden tähden hotellin saa kaupungista helposti alle 80 eurolla kahdelle hengelle, ja kaikkein kalleimmat huoneet maksavat nekin vain 100–150 euroa kahden hengen huoneelta. Kaiken kaikkiaan normaalia tasoa hakevien ei oikeastaan kannata mihinkään vuodenaikaan sijoittaa yli 50–60 euroa kahden hengen huoneeseen.

Varsova ei ole huippusuosittu matkakohde, ja sieltä löytää aina lyhyelläkin varoajalla majapaikan. Viikonloput voivat monissa hotelleissa olla rauhallisempia ja edullisempia hinnoiltaan kuin viikonpäivät, etenkin jos kyseessä on liikematkailijoiden suosima hotelli. Hotellien lisäksi huoneistoja on tarjolla entistä enemmän, ja hosteleissa yöpymään mieliville on heillekin entistä enemmän vaihtoehtoja. Kaiken kaikkiaan huonevaraus kannattaa tehdä ainakin viikko pari etukäteen. Jos mielii hinta-laatusuhteeltaan parhaimpiin kuuluvan majapaikan, kannattaa sellaista etenkin heinä-elokuussa varmuuden vuoksi katsella 3–4 viikkoa ennen matkan alkamista.

Majoituksen löytäminen Varsovasta

Majapaikan löytäminen Varsovasta on yksinkertaista ja sen verran helppoa, ettei sille kannata uhrata liian paljon aikaa. Ydinkeskusta on kätevin paikka yöpyä, eikä sen alueella välttämättä ole sen kalliimpaa tai edes pienempiä huoneita kuin muualla kaupungissa.

Jos haluaa yöpyä kävelymatkan etäisyydellä suurimmasta osasta nähtävyyksiä, kannattaa valita majapaikka, joka on lähellä akselia vanhakaupunkilinnanaukioKrakowskie PrzedmieścieNowy ŚwiatKulttuuri- ja tiedepalatsi.

Mikäli yöpyy päärautatieaseman takana, Mokotówissa tai Pragassa, joutuu julkisiin liikennevälineisiin automaattisesti turvautumaan muulloinkin kuin lentokenttämatkalla. Mokotówin ja Pragan suhteen liikkumista voi edesauttaa se, että majapaikka on lähellä metroasemaa, ja näihin kaupunginosiin majoittuvan on hyvä varmistaa kulkuyhteyksien helppous.

Vanhakaupunki ja uusikaupunki – Vanhanajan tunnelmaa ydinkeskustassa

Vanhakaupunki ja sen vieressä oleva uusikaupunki ovat tunnelmallisia majapaikkoja, mutta näillä alueilla ei ole turhan monta majapaikkaa. Täällä yöpyvät ovat lähellä päänähtävyyksiä, voivat kävellä moneen paikkaan ja viettää iltaa hotellin naapurissa. Näillä alueilla on hyviä ravintoloita, yöelämää ja jonkin verran kauppoja, ja nähtävyyksiä lähistöllä on huikea määrä.

Nowy Swiat
Krakowskie Przedmieście ja sitä jatkava Nowy Świat ovat katuja, jotka lähialueineen ovat sijainniltaan ja liikenneyhteyksiltään koko Varsovan parhaita yöpyä.

Miinuspuolena täällä olemisessa on se, että kesän vilkkaimpaan aikaan tienoolla pyörii melkoisesti turisteja ja iltaisin on jonkin verran rauhatonta. Liikenneyhteydet eivät myöskään näistä pääosin autottomista paikoista ole hyvät taksillakaan, eikä niiden alueella ole julkisen liikenteen pysäkkejä eikä kummankaan lähellä ole metroasemaa.

Vanhassakaupungissa olevista majapaikoista Old Town Apartments on erityisen maininnan arvoinen.

Krakowskie Przedmieście ja Nowy Świat – Varsovan tyylikkäimmät kadut

Linnanaukiolle johtava Krakowskie Przedmieście ja sitä jatkava Nowy Świat ovat katuja, jotka lähialueineen ovat sijainniltaan ja liikenneyhteyksiltään koko Varsovan parhaita yöpyä. Lähellä on valtavasti nähtävyyksiä, ravintoloita, kauppoja ja illanviettomahdollisuuksia, ja liikenneyhteydet ovat hyvät niin linja-autoilla, raitiovaunulla kuin kahdella metrolinjallakin.

Tällä alueella sijaitsevia pidettyjä majapaikkoja ovat muun muassa Hostel Helvetia, Le Meridien Bristol ja Residence St. Andrew's Palace.

Plac Trzech Krzyży -aukion tienoot – Rauhallinen ja tyylikäs tienoo lähellä kaikkea tärkeää

Alue, joka Nowy Światilta katsoen on aleja Jerozolimskie- eli Jerusalem-valtakadun toisella puolella, lähellä plac Trzech Krzyży -aukiota, on kaikin tavoin keskeistä ja kätevää tienoota hotellille. Täällä tosin kadut ovat vieläkin vilkkaammin liikennöityjä kuin Nowy Światin tuntumassa, mutta monet hotellit ovat sivukaduilla ja aina rauhallisia.

Alue on muodostunut koko kaupungin tyylikkäimmäksi, täällä on erittäin hyvät ostospaikat ja etenkin muodin perässä olevat viihtyvät täällä kuin kotonaan. Vaikka alue on hivenen syrjässä kaikkein vilkkaimmasta ydinkeskustan osasta, on täältä hyvin lyhyt kävelymatka minne tahansa ydinkeskustan alueelle. Jos mielii ydinkeskustan ulkopuolelle, ovat kulkuyhteydet tältä alueelta erinomaiset minnepäin kaupunkia tahansa.

Alueen majapaikoista hyviä ovat esimerkiksi Sheraton Warsaw Hotel ja Hotel Rialto.

Centralna
Alue Nowy Światin ja päärautatieaseman (Centralna) välimaastossa on sekin hyvää tienoota hotellille.

Nowy Świat -kadun ja päärautatieaseman välimaasto – Kätevä tienoo keskeisimmillä alueilla

Alue Nowy Światin ja päärautatieaseman (Centralna) välimaastossa on sekin hyvää tienoota hotellille. Paljon hotelleja on etenkin Kulttuuri- ja tiedekeskuksen ja päärautatieaseman naapurissa, ja alueelle on kohonnut useita kansainvälisiä laadukkaita ketjuhotellejakin. Täällä yöpyvä on vielä kävelymatkan päässä vanhastakaupungista, liikenneyhteydet ovat erinomaisia ja etenkin päiväretkille tai muihin kaupunkeihin seuraavaksi mielivät viihtyvät täällä. Kaikki tärkeä on lähellä, parhaille ostospaikoille on lyhyt matka ja ravintoloitakin on lähistöllä joka lähtöön.

Alueen eniten pidettyjen hotelleihin kuuluvat esimerkiksi Platinum Residence ja Polonia Palace Hotel.

Rautatieaseman takana – Syrjemmällä mutta ydinkeskustaa alemmat hinnat

Jos hotelli on rautatieaseman takana, lähempänä Zachodnia-rautatieasemaa, on sieltä pakko tulla julkisilla liikennevälineillä keskustaan. Varsovassa yöpyvän tosin on aina hyvä pitää mielessä, että taksilla paikasta toiseen siirtyminen on edullista, etenkin 2–4 hengelle.

Hivenen kauempana ydinkeskustasta sijaitsevista hotelleista hyvä on etenkin Premiere Classe Varsovie.

Praga – Lyhyen metromatkan päässä keskustan humusta

Praga on rauhallinen paikka, joka on parhaimmillaan kesäaikaan, ja siellä yöpyvä voi täysin siemauksin nauttia kaupunginosan keskustasta poikkeavasta tarjonnasta ja mielenkiintoisista katumaisemista. Pragassa on sodan pommituksista hyvin säilyneen työläiskaupunginosan tunnelmaa, siellä on hyvät palvelut ja yöelämääkin löytyy. Kulkuyhteydet ovat hyvät, metrolla hurauttaa keskustaan nopeasti ja bussit ja ratikat vievät parissa minuutissa Linnanaukiolle.

Pragassa esimerkiksi edullinen mutta tasokas on Hotel Hetman, joka sijaitsee aivan lähellä metroasemaa.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Varsovassa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia.

Hyviä hotelleja Varsovassa

Hostel Helvetia

(Sewerynóv 7)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Ydinkeskustassa, aivan yliopiston ja Nowy Świat -kadun naapurissa sijaitseva korkeatasoinen hostel, jossa nuoret ja seikkailuhenkiset viihtyvät erityisen hyvin.

Hotel Hetman

(Klopotowskiego 36)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Pragan mielenkiintoisessa kaupunginosassa sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, jonka hinta-laatusuhdetta pidetään erityisen hyvänä. Hotelli sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä raitiovaunupysäkiltä ja myös metroasemalta.

Hotel Rialto

(Wilcza 73)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Melko lähellä päärautatieasemaa sijaitseva korkeatasoinen hotelli, jossa yöpyvät voivat nukkua yönsä häiriöittä. Aamiainen, palvelutaso, ystävällisyys ja huoneet ovat saaneet paljon kiitosta asiakkailta.

Le Meridien Bristol

(Krakowskie Przedmieście 42–44)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kaupungin hienoimpien hotellien joukkoon kuuluva Bristol sijaitsee aivan Linnanaukion naapurissa, lyhyen kävelymatkan päässä kaikesta merkittävästä keskustassa. Hotelli tarjoaa ainutlaatuiset puitteet ikimuistoiselle yöpymiselle, ja sen kahvila kuuluu kaupungin parhaisiin.

Old Town Apartments

(29 Nowy Świat asunto 3 /rynek Starego Miasta)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Harvoja vanhassakaupungissa sijaitsevia majapaikkoja, jossa yöpyvä pääsee nauttimaan keskustan tunnelmasta täysin siemauksin. Vanhankaupunginaukion lähellä on paljon palveluita, kohtalaiset yhteydet muualle kaupunkiin ja paljon illanviettomahdollisuuksia, mutta mikään varsinainen ilonpitopaikka vanhakaupunki ei ole. Hotellia varatessa on hyvä pitää mielessä, että avaimet noudetaan itse Nowy Światilta mutta huoneistot sijaitsevat vanhankaupunginaukion laidalla.

Platinum Residence

(ulica Grzybowska 61)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Ydinkeskustan tuntumassa, Mirów-kaupunginosan entisissä juutalaiskortteleissa sijaitseva kohtuuhintainen huoneistohotelli, jolta pääsee nopeasti julkisilla kulkuneuvoilla kaikkialle kaupunkiin. Hotellissa on monta kerrosta, ja siellä voi yöpyä vaikka 20. kerroksessa. Huoneissa on mahdollisuus laittaa omia ruokiaan ja lomailla tyylikkäissä, tilavissa huoneistoissa.

Polonia Palace Hotel

(Al. Jerozolimskie 45)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Korkeatasoinen mutta kohtuuhintainen hotelli aivan Centrum-metroaseman vieressä, kävelymatkan päässä Nowy Świat -kadulta ja monilta nähtävyyksiltä. Yöpyminen täällä tapahtuu tyylillä, aamiaisella maistellaan vodkaa ja kuohuviiniä, ja muutenkin tässä hotellissa yöpyvät voivat olla varmoja siitä, että majapaikka tuli valittua onnistuneesti.

Premiere Classe Varsovie

(UIica Towarowa 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Keskustan pääkävelykadun eli Chmielnan varrella sijaitseva korkeatasoinen hotelli, joka on kaupungin parhaiden shoppailumahdollisuuksien naapurissa. Huoneistohotellissa on tilaa, mahdollisuus tehdä omat ruoat ja tyyliä on vaikka muille jakaa, joten täällä yöpymistä voidaan vain suositella.

Residence St. Andrew's Palace

(Ulica Chmielna 30)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Keskustan pääkävelykadun eli Chmielnan varrella sijaitseva korkeatasoinen hotelli, joka on kaupungin parhaiden shoppailumahdollisuuksien naapurissa. Huoneistohotellissa on tilaa, mahdollisuus tehdä omat ruoat ja tyyliä vaikka muille jakaa, joten täällä yöpymistä voidaan vain suositella.

Sheraton Warsaw Hotel

(Boleslawa Prusa 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Sheraton-ketjuun kuuluva korkeatasoinen hotelli, joka sijaitsee aivan ydinkeskustan parhailla paikoilla, kävelymatkan päässä monilta nähtävyyksiltä ja muilta merkittäviltä paikoilta. Hotelli on korkeatasoinen, mutta sen amerikkalaistyyliseen henkeen kuuluu myös kaikenlaisten lisien kauppaaminen eivätkä kaikki suinkaan innostu siellä yöpymisestä.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
Tarkistettu ja uudistettu: 2016/07

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti