Puola – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Gdansk
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Ulica Dluga
Hyvä tienoo hotellille Gdańskissa edelleenkin on ydinkeskustan alue, joka on helppo kartaltakin löytää Długa-kadun ja Długi-aukion ympäristöstä.

Mikä hotelli Gdańskissa kannattaa valita ja miltä alueelta

Tällä sivulla kerrotaan niistä Gdańskin alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja. Käymme myös jonkin verran läpi muun Kolmoiskaupungin eli Sopotin ja Gdynian majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Hinnat ja saatavuus

Hotellihuoneiden ja muiden majapaikkojen hinnat ovat Gdańskissa viime vuosina nousseet, ja kaupunki on lähes ympäri vuoden vilkas matkakohde. Gdańskin keskustasta on vaikea saada huonetta edullisesti, ja tämä pätee paitsi kesällä, joka on toukokuun alusta syyskuun loppupuolelle myös sellaisina loma-aikoina kuin pääsiäisenä ja viikonloppuina. Jos mielii oikein edullisen huoneen, saa sellaisen parilla kympillä keskustan ulkopuolelta myös kesäkauden aikana mutta mieluiten kesäkauden alussa tai loppuvaiheissa tai sitten talvikaudella. Tällaisissa majapaikoissa on kuitenkin puutteita, ja ne voivat sijaita ankealla tienoolla.

Huoneiden hinnat ovat Gdańskissa todellakin nousseet “keskieurooppalaiselle” tasolle, vaikka moni muu asia onkin aika lailla jäljessä. Gdańskin suosio edullisena ja mielenkiintoisena kaupunkina, jonne lentää lukuisia halpalentoyhtiöitä, on tehnyt siitä äärimmäisen suositun vierailupaikan, ja huoneista nyhdetään sen mukaisesti. Hostelpedin saa 10–15 eurolla, ja hostelista saa 3–4 hengen huoneen 60–70 eurolla. Kahden hengen huone irtoaa hotellista alkaen noin 50 eurolla, mutta enemmän valinnanvaraa on jos suostuu maksamaan yli 60 euroa. Jos haluaa kolmen tai neljän tähden hotelliin, joka on ytimessä, joutuu siitä kesällä maksamaan vähintään 70 euroa ja usein yli 80. Reilulla sadalla eurolla saa luksusluokan huoneen neljän tähden hotellista.

Toukokuun alun ja syyskuun alun välisenä aikana varaus kannattaa tehdä ainakin 4–6 viikkoa etukäteen, ja jos mielii saada huoneen yhdestä ytimen hinta-laatusuhteeltaan parhaista hotelleista, varaus kannattaa tehdä ainakin 2 kuukautta etukäteen. Viikonloput ja kaikki loma-ajat kesäkauden ulkopuolella ovat myös ajankohtia, jolloin varaus kannattaa tehdä kuukauden pari etukäteen. Huoneen saa kalliista ketjuhotellista koska tahansa lyhyelläkin varoajalla, mutta sellaiseen kuluu herkästi yli satanen per yö.

Minne Gdańskissa kannattaa majoittua

Gdańskissa hotellit sijaitsevat pääosin kolmella eri tienoolla: rautatieaseman vieressä olevassa vanhassakaupungissa, turistien suosimalla ydinkeskustan alueella Długa-kadun ympäristössä ja sen päässä olevan Długi-aukion takana, Spichlerze-saarella ja vielä sen takana olevan Nowa Motława -joen rannalla, jonne on viime vuosikymmenen aikana kohonnut tasokkaita hotelleja ja muitakin majapaikkoja.

Näistä vanhaankaupunkiin on paras yhteys julkisilla rautatieaseman kautta, mutta myös Długa-kadun ympäristöön on helppo tulla julkisilla. Sen sijaan Długi-aukion takana olevat saaret ovat hivenen kauempana, niin että lentokenttämatka hoituu parhaiten yksityiskyydeillä. Muille alueille kuin näille ei kaupungissa ensi kertaa vierailevan kannata majoittua, ja muidenkin on hyvä olla tietoisia hankalista matkoista ydinkeskustan ulkopuolelle.

Gdańskin lisäksi myös muualla Kolmoiskaupungin alueella on majapaikkoja. Paras paikka majoittua Gdańskin lisäksi on Sopot, mutta tämä on kesäajan kohde, jonne ei muina vuodenaikoina kannata mennä kuin erityissyistä.

Główne miasto – Ydinkeskusta Długa-kadun ja Długi-aukion ympäristössä

Hyvä tienoo Gdańskissa edelleenkin on ydinkeskustan alue, joka on helppo kartaltakin löytää Długa-kadun ja Długi-aukion ympäristöstä. Tällä alueella on hyvä määrä erilaisia majapaikkoja, joista monet ovat melko pieniä ja näin tunnelmallisiakin [kartalla].

Jokirantaa
Jos haluaa yöpyä merellisessä Gdańskissa, kannattaa hotelli varata Motława-joen rannoilta.

Nähtävyydet, kaupat, ravintolat, kahvilat ja yöelämä ovat kaikki lähellä, julkisia ei tarvitse kuin korkeintaan lentokenttämatkoille mutta niin halutessaan ytimestä pääsee minne tahansa Kolmoiskaupungin alueelle. Päärautatieasemalle on ydinkeskustasta jonkin verran kävelymatkaa, mutta sen voi kulkea myös julkisilla ja karttaa tutkiva löytää oikoteitä. Alue ei ole mitenkään merkittävästi hintavampi kuin muut alueet, mutta siellä on jopa tungosta kesäaikaan ja näin varaus ydinkeskustan majapaikkoihin on hyvä tehdä muutaman viikon etukäteen.

Majapaikkoja löytyy kaikkialta tämän tunnelmallisen kaupunginosan alueelta, ja mikäli haluaa yöpyä merellisessä Gdańskissa, kannattaa hotelli varata Motława-joen rannoilta. Alue on melko laaja, autoja sillä liikkuu vähän, taksit eivät välttämättä pääse aivan hotellin oven eteen ja näin on hyvä tutustua siihen, missä hotelli sijaitsee rautatieasemaan ja joenrantaan nähden. Lähellä joenrantaa on vilkasta, ravintolat ovat vieressä ja muutenkin täällä on urbaania tunnelmaa kesät talvet mutta lähempänä vanhaakaupunkia tunnelma on toinen, sivukaduilla on aina hiljaista ja ydinkeskustasta voikin varata miltei minkälaisen majapaikan tahansa.

Hyviä hotelleja tällä alueella ovat esimerkiksi Hanza Hotel, Hotel Wolne Miasto, Liberum ja Qubus Hotel Gdansk.

Stare Miasto – Vanhakaupunki

Rautatieaseman vieressä sijaitseva vanhakaupunki on varsinainen vanhakaupunki [kartalla] vain nimeltään. Alun perin tämä oli modernin Gdańskin vanhimpia osia, mutta toisen maailmansodan pommitusten jälkeen ani harva rakennus rakennettiin uudelleen ja nykyään aluetta leimaavat lähinnä sosialistiajan rakennelmat.

Alueen pääpaikat ovat Rajska-kadun varrella, lähellä Madison-keskusta ja useita suuria hotelleja. Tämä on vähän liikemiesmäinen alue yöpyä, mutta yhteydet lentoasemalle ovat hyvät, rautatieasemalta pääsee jatkuvasti kulkevilla junilla muualle Kolmoiskaupungin alueelle ja ydinkeskustan pääpaikoille kuten Długa-kadulle on reilun 10 minuutin kävelymatka. Tämäkin alue on melko laaja, ja näin jos hotelli sijaitsee lähellä kauppahallia [kartalla] on tästä hyvin lyhyt matka Długalle.

Krolewski-hotelli
Spichlerzenillä (”vilja-aittasaarella”) sijaitsevalla Szafarnia-kadulla ja sen ympäristössä on suuria, hyvin varustettuja hotelleja. Kuvassa Królewski-hotelli.

Vanhassakaupungissa on hyvät, modernit ostospaikat, ja jonkin verran ravintoloita ja nähtävyyksiäkin siellä on, etunenässä uusi toisen maailmansodan kauhuihin keskittyvä museo ja myös uudehko solidaarisuuskeskus, jonka vieressä on entisen telakka-alueen portti. Vanhankaupungin liepeillä on kuitenkin niin paljon tarjontaa etenkin rautatieaseman ympäristössä ja ydinkeskustan laitakaduilla kuten Szeroka-kadulla [kartalla], että näille kävelee hyvin nopeasti kaikkialta vanhankaupungin alueelta.

Hyviä hotelleja tällä alueella ovat esimerkiksi Hotel Bonum, Mercure Gdansk Hevelius, Celestin Residence, Grand-Tourist Center Point Apartments, Hotel Almond Business & SPA ja Hotel Number One

Spichlerze ja Nowa Motławan rannat

Varsin uusi alue nykyisellään on Spichlerze eli niin sanottu ”vilja-aittasaari” ja sen takana oleva alue, etenkin Szafarnia-kadun varrella [kartalla]. Etenkin viljasaarella on jo pitkään ollut erilaisia majapaikkoja hosteleista hotelleihin, mutta alue on vasta nyt saamassa muotoaan ja muuttuu vääjäämättä hyväksi paikaksi viettää yönsä.

Täälläpäin on monipuolinen valikoima erilaisia majapaikkoja, mutta Szafarnia-kadulla ja sen ympäristössä on paljon suuria, hyvin varustettuja hotelleja, joista ei niin halutessaan tarvitse edes poistua. Majapaikoiltaan tämä alue on vähän samantyylinen kuin vanhakaupunki, ja myös täältä on hyvin lyhyt kävelymatka ydinkeskustaan, Długi-aukion tienoille. Paljon kuitenkin riippuu siitä, missä hotelli tarkalleen ottaen sijaitsee, sillä jos se sijaitsee Spichlerzessä, on kävelymatkaa Długi-aukiolle hyvin vähän mutta lentoasemabussin pysäkille kyllä ainakin lähes kilometri. Szafarnia-kadulta on pidempi matka Długi-aukiollekin, ja sinne majoittuva joko kävelee vähän normaalia enemmän tai sitten käyttää taksia.

Alue ei välttämättä kaikkia miellytä, mutta sen vieressä sijaitsee merimuseon osia, konserttitalo ja kaikenlaista muutakin, jota etenkin kesällä on hyvä tarkastella. Tämä on myös merellisintä Gdańskia, jossa laivoja näkyy ja jossa on hyvä nauttia Gdańskin merellisestä puolesta. Hyviä hotelleja tällä alueella ovat esimerkiksi Dom Muzyka ja Hotel Królewski.

Hotelli Sopotissa
Sopot on kesäaikaan oiva yöpymispaikka niille, jotka haluavat vain käydä vierailulla Gdańskin keskustassa ja viihtyvät paremmin Sopotin pitkällä hiekkarannalla.

Sopot

Gdańskin keskustan lisäksi Sopot on kesäaikaan oiva yöpymispaikka niille, jotka haluavat vain käydä vierailulla Gdańskin keskustassa ja viihtyvät paremmin Sopotin pitkällä hiekkarannalla. Sopotissa ei ole perinteisesti ollut paljon hosteleita tai muita halvimpia majapaikkoja, mutta siellä on runsaasti hotelleja, pensionaatteja ja yksityismajoitusmahdollisuuksia.

Sopotin majapaikat ovat kohtuuhintaisia muulloin kuin heinä-elokuussa, jolloin monet hotellit ja pensionaatit nostavat hintojaan. Mikäli Sopotissa haluaa yöpyä keskikesällä, kannattaa varaus tehdä hyvissä ajoin etukäteen. Sopotissa on hyvä yöpyä rannan tuntumassa, mutta Monte Cassino -katu on ärsyttävän vilkas yöelämän keskus kesäisin niille, jotka eivät yöelämään halua ottaa osaa. Hyvä hotelli Sopotissa on esimerkiksi Hotel Rezydent.

Pieni matkaopas Sopotiin

Gdynia

Myös Gdyniassa voi yöpyä, ja siellä on jonkin verran hotelleja. Gdynia on kuitenkin laaja alue, jolla on paljon erikoisia tienoita, etenkin sataman tuntumassa, joten majapaikan sijaintiin on hyvä kiinnittää erityistä huomioita etenkin niiden, jotka eivät ole omalla autolla liikkeellä. Gdynia on todellinen lapsiperheiden paratiisi, sillä siellä on melkoinen määrä kaikenlaista niin lapsia kuin nuoriakin kiinnostavaa.

Pieni matkaopas Gdyniaan

Hostelit ja muut edulliset vaihtoehdot

Gdańskissa on paljon hosteleita, joista monet ovat erittäin hyviä ja rentoja majapaikkoja niille, jotka eivät tarvitse huippuhotellin hemmottelua. Hosteleissa on niin yksityis- kuin yhteismajoitushuoneitakin (eli “makuusaleja”), niissä tapaa muitakin matkalaisia ja niissä on kaikki yleensä huomattavasti hotelleja edullisempaa.

Yleiset tilat ovat usein hyviä, keittiöt kuuluvat asiaan ja kaikenlaista ohjelmaa baarikierroksista peleihin on myös luvassa niitä haluaville. Hostelit ovat nuorekkaita, rentoja yöpymispaikkoja, mutta nykyisin niissä näkee kaikenlaisia ja -ikäisiä ihmisiä. Hosteleissa on yhteismajoitushuoneita, joissa on edullisinta yöpyä, mutta niissä on yleensä myös 1–3-hengen huoneita ja joskus myös perhehuoneita. Hosteleita löytyy kansainvälisistä varauspalveluista, kuten Booking.comista ja Hostels.comista.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Gdanskissa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkkejä Gdańskiin, Gdyniaan ja Sopotiin

Dom Muzyka

(Lakowa 1–2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Spichlerzen takana, kävelymatkan päässä Długi-aukiolta sijaitseva edullinen hotelli, jonka palvelut, aamiainen ja parkkipaikat ovat saaneet paljon kiitosta. Hotellin toisella puolella sijaitseva vilkkaasti liikennöity katu ei sovi herkkäunisille, joten hyvissä ajoin varaavien kannattaa tiedustella hiljaisempia huoneita. Tämä on parkkipaikkansa takia hyvä hotelli niille, jotka ovat omalla autolla liikkeellä.

Hanza Hotel

(Tokarska 6)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Tämä korkeatasoinen hotelli, joka usein nostaa hintojaan melkoisesti kesällä, sijaitsee hienolla paikalla Motława-joen rannalla, Gdańskin kuuluisan nostokurjen naapurissa, ja siellä yöpyvät voivat olla varmoja siitä, että majapaikka on onnistuneesti valittu. Tämä on ydinkeskustan parhaita majapaikkoja, mutta lentokenttämatka hoituu parhaiten yksityiskyydillä.

Hotel Bonum

(Sieroca 3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Bonum on Gdańskin pidetyimpiä majapaikkoja ja sijaitsee 10 minuutin kävelymatkan päässä Długi-aukiosta. Hotelli on saanut paljon kiitosta ystävällisestä palvelusta, siisteydestä ja aamiaispöydästään. Tämä on edullinen perushotelli, joka sijaitsee vanhankaupungin alueella, hivenen syrjässä, niin että hotellin vieressä ei ole paljon mitään. Tästä on kuitenkin vain muutaman minuutin kävelymatka syömään, ostoksille ja nähtävyyksiä katsomaan.

Hotel Królewski

(Ołowianka 1)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Tämä majapaikka on koko Gdańskin pidetyimpiä edullisia hotelleja. Se sijaitsee joenrannalla aivan filharmoniatalon vieressä, mutta täältä on jonkin verran kävelymatkaa Długi-aukiolle ja joihinkin muihin ydinkeskustan osiin.

Hotel Rezydent

(Plac Konstytucji 3 Maja 3, Sopot)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Sopotissa sijaitseva hyvätasoinen hotelli, joka ei asiakkaiden mielestä ole viiden tähden hotellin tasoa mutta joka on Sopotin muihin tasokkaisiin hotelleihin nähden huokeahintainen. Hotelli sijaitsee erinomaisella paikalla lähellä Sopotin rautatieasemaa ja rantaa, mutta kesäiseen aikaan monet ovat valitelleet ulkoa kuuluvaa yöjuhlijoiden mekastusta.

Mercure Gdańsk Stare Miasto

(Heweliusza Jana 22)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Suuri keskeisellä paikalla sijaitseva hotelli, joka on lähellä rautatieasemaa ja jolta on helppo kulkea niin rautatieasemalle kuin muualle alueelle junalla. Vieressä on hyviä ostospaikkoja, ja ydinkeskustan pääpaikoille on vartin kävelymatka.

Wolne Miasto

(ulica Świętego Ducha 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Pidetty, erinomaisella paikalla sijaitseva hotelli, josta on lyhyt pyräys rautatieasemalle, Długa-kadulle ja vanhankaupungin ostospaikoille. Vaikka nimessä esiintyy vanhakaupunki, on tämä ydinkeskustan puolella sijaitseva hotelli, jonka sijainti on saanut erittäin paljon kiitosta.

Celestin Residence

(ul. Straganiarska 19)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Erinomaisella tienoolla pääpaikkojen ja rautatieaseman välimaastossa sijaitseva huoneistohotelli, jossa on huoneita ja huoneistoja 1–5 hengelle. Hotellin lähellä on ravintoloita, yöelämää ja kauppoja, ja pääpaikoille ja joenrannalle on lyhyt matka. Hotelli nauttii suurta suomalaisten suosiota, ja varaus kannattaa tehdä ainakin kuukausi ennen matkaa.

Grand-Tourist Center Point Apartments

(Garncarska 29 (vastaanotto ))
Tutustu hotelliin ja varaa huone Huoneita ja huoneistoja on tarjolla tämän paikallisen yrittäjän kautta, ja tasokkaan huoneen tai huoneiston saa tätä kautta vanhankaupungin käteviltä kaduilta, rautatieaseman ja pääpaikkojen välimaastosta. Huoneistot ovat suomalaisten suuressa suosiossa, ja varaukset kannattaa tehdä kuukauden pari etukäteen, sillä huoneistoja ei ole kymmenittäin. Huoneistot ovat hyvin varusteltuja, ja niissä voi syödä ainakin pieniä aterioita.

Hotel Almond Business & SPA

(Torunska 12)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Erinomaisella paikalla, aivan ytimessä mutta joenrannalla ja lähellä monia nähtävyyksiä sijaitseva hotelli, jossa on parhaiten huoneita 1–3 hengelle. Aamiaista kuohuviineineen on kehuttu, hotellia pidetään äärimmäisen siistinä ja suomalaiset yöpyvät tässä hotellissa jatkuvasti. Hotellissa on kylpyläosasto saunoineen ja hoitoineen, ja tämä on erinomainen neljän tähden majapaikka etenkin talvikaudella ja niille, jotka haluavat yhdistää kaupunkiloman ja kylpyläloman.

Hotel Number One

(Jaglana 4)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vanhassakaupungissa, mutta lähellä suurimpia nähtävyyksiä sijaitseva kolmen tähden hotelli, jossa on uima-allas, sauna, kuntosali ja muita höysteitä. Sijainti on erinomainen, ja tänne majoittuva voi hyvin parissa kolmessa päivässä tutustua keskustan oleellisimpaan antiin. Kolmesta tähdestä huolimatta hotelli on äärimmäisen tasokas ja pidetty, ja se on kansainvälinen paikka viettää lomansa. Hotellissa on huoneita 1–4 hengelle.

Liberum

(Dluga 84–85)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Pääkadun varrella, kaikkein keskeisimmillä paikoilla sijaitseva hotelli, jossa on huoneita 1–4 hengelle. Hotellin varustelutaso, sijainti, aamiainen ja yleisilme ovat saaneet paljon kiitosta. Huoneet ovat kookkaita ja hienosti sisustettuja, hotellissa on hyvät palvelut ja kaikki on äärimmäisen tyylikästä ja vaivatonta.

Qubus Hotel Gdansk

(ul. Chmielna 47/52)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Ytimessä mutta vilkkainakin aikoina rauhallisena pysyttelevällä tienoolla sijaitseva neljän tähden hotelli, joka on kaikin tavoin tasokas. Hotellissa on kuntokeskus, äänieristetyt huoneet ja runsaasti tilaa. Aamiainen, siisteys ja ilmainen jokiristeily ovat ilahduttaneet siellä yöpyneitä, joiden joukossa on aina useita suomalaisia.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2019/04

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti