Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Puerto de la Cruz on parhaimmillaan lokakuun alusta maaliskuun loppuun. Suomesta Teneriffalle lentävä laskeutuu lähes poikkeuksetta sen eteläiselle lentoasemalle, josta on noin puolentoista tunnin matka Puerto de la Cruziin.
koristekuva Hivenen syrjässä sijaitseva Puerto de Mogán on Gran Canarian etelärannikon helmiä, sillä se on tunnetusti autenttisempi ja vähemmän räikeä turistipaikka kuin muut etelärannikon lomapaikat
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Lissabon
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Katunäkymä Baixa-kaupunginosassa
Lissabonin ydinkeskusta eli Baixa on kaupungin kätevin ja monesti kallein paikka yöpyä. Tällä alueella yöpyvät voivat nähdä valtaosan oleellisesta kävelymatkan etäisyydellä.

Minkälainen hotelli Lissabonissa kannattaa valita ja miltä alueelta

Tällä sivulla kerrotaan niistä Lissabonin alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Majoituksen löytäminen Lissabonista

Lissaboniin matkustavan on hyvä aloittaa majapaikan etsiminen ydinkeskustasta ja paikalta, joka on metroaseman lähellä. Baixassa on erilaisia majapaikkoja, myös edullisia, mutta huoneet voivat olla joskus turhan pieniä. Alfama ja Bairro Alto eivät ole kovin hyviä paikkoja hotellille, mutta Chiadossa, joka on neljäs keskustan kaupunginosa, on hosteleja ja muitakin majapaikkoja.

Chiadon vieressä olevat kaupunginosat kuten Estrela ja São Bento ovat varteenotettavia tienoita majapaikoille, mutta on hyvä huomata, että alueella on vähän metroasemia, lähimpänä vilkkaasti liikennöidyn Largo do Raton laidalla.

Jos haluaa keskustan ulkopuolelle, on kenties paras suosiolla katsella heti hotellia tai muuta majapaikkaa rannikolta, missä Estoril ja Cascais ovat pääpaikkoja mutta missä on muitakin paikkakuntia.

Ydinkeskusta Baixa - kaiken keskellä mutta hintava

Lissabonin ydinkeskusta eli Baixa on kaupungin kätevin ja monesti kallein paikka yöpyä. Tällä alueella yöpyvät voivat nähdä valtaosan oleellisesta kävelymatkan etäisyydellä. Baixan kävelykadut ovat mielenkiintoisia ja tarjoavat niin kauppoja, ravintoloita kuin yöelämääkin. Lisäksi lyhyen kävelymatkan päässä sijaitsevat Bairro Alto ja Chiado tarjoavat valtavan määrän yöelämää ja muuta ajanvietettä kivenheiton päässä.

Baixa on kiireinen kaupunginosa päiväsaikaan mutta hiljenee melkoisesti iltaisin, eikä siellä kuin poikkeustapauksessa ole rauhatonta öiseen aikaan. Liikenneyhteydet ovat erinomaiset niin raitiovaunulla kuin metrollakin, ja Rossio-aukiolta lähtee paikallisjunia Sintraan.

Varteenotettavia vaihtoehtoja Baixassa ovat mm. kohtuuhintainen Brown’s Downtown, korkeatasoinen Hotel Metropole ja konstailematon Hotel Mundial.

Alfama, Bairro Alto ja Chiado - turistien suosimia vilkkaita alueita, joilla myös edullisia vaihtoehtoja

Turistien ja juhlakansan mieleen olevat Alfama ja Bairro Alto eivät ole hotellien sijainnin puolesta hyviä seutuja, sillä alueilla on hotelleja vähän ja ne ovat muutenkin epäkäytännöllisiä. Mäkinen Alfama on mukava tienoo, mutta yöpyä on parempi alhaalla Baixassa. Bairro Alto on klo 22.00 jälkeen kesäaikaan ja muulloinkin viikonloppuisin bailukeskus, jossa on meteliä ja järjestyshäiriöitä. Myös Chiado, keskustan neljäs mielenkiintoinen kaupunginosa, on vaikea paikka hotellille, sillä niitä on siellä vähän ja ne ovat kaupungin kalleimmasta päästä.

Chiadossa (kuten Alfamassa ja Bairro Altossakin) on jonkin verran hosteleja eli retkeilymajoja, jotka Lissabonissa ovat perinteisesti olleet tasokkaita majapaikkoja. Sellaiset hostelit kuin Shiado Hostel (Rua Anchieta 5) ja The Elevator Hostel (Rua Nova da Trindade 2-5 ) ovat kumpikin Chiadon mukavilla kaduilla sijaitsevia huokeahintaisia mutta korkeatasoisia majapaikkoja, joissa on huoneita 2-6 hengelle ja joissa yöpyminen maksaa alkaen 10 euroa per henkilö.

Sao Bento
Estrelan, Lapan, Santoksen ja São Benton muodostama alue mäkien rinteillä, rantabulevardin yläpuolella, on varteenotettava tienoo majapaikalle.

Estrela, Lapa, Santos ja São Bento - puistoja ja rauhaa keskusta-aluetta edullisemmin

Keskustan ulkopuolella Estrelan, Lapan, Santoksen ja São Benton muodostama alue mäkien rinteillä, rantabulevardin yläpuolella, on varteenotettava, turvallinen tienoo majapaikalle. Aluetta hallitsevat suurlähetystöt ja eduskuntatalo, ja siellä on paljon puistoja. Suurelta osalta aluetta pääsee bussilla tai raitiovaunuilla 25E ja 28E Baixaan ja muualle kaupunkiin. Alueella on mukavia puistoja ja yleensä Baixaa edullisemmat hinnat, ja päiväretkille Cascaisiin ja Estoriliin pääsee läheisiltä paikallisjuna-asemilta.

Tältä seudulta kannattaa katsastaa esimerkiksi huoneistohotelli Alecrim 15, joka sijaitsee kävelymatkan päässä rantapromenadilta ja Cais do Sodrén metro-, lautta- ja rautatieasemalta.

Muita alueita

Muualla Lissabonissa suosittu tienoo hotellille on Parque Eduardo VII -puiston ympäristö ja etenkin alue Avenida de Liberdade -bulevardin varrella ja siitä muutaman korttelin pohjoiseen Saldanha-kaupunginosan alueella. Täällä on lähistöllä puiston yhteydessä paljonkin nähtävää, ja sen vieressä on kaksi merkittävää taidemuseota. Alue on trendikäs ruokailu- ja illanviettopaikka juuri Saldanhan pääaukion tienoilla, sen metroaseman vieressä.

Kulkuyhteydet keskustaan ovat useiltakin metroasemilta hyvät. Matka ydinkeskustaan kestää 10-15 minuuttia, ja asemien vierestä voi kätevästi nousta lukuisiin kaupunkikierrosbusseihin, jotka ovat suosittuja kaupunkiin saapuvien turistien keskuudessa. Alueen hotellit ovat hinta-laatusuhteeltaan edullisempia kuin Baixassa, ja siellä on myös rauhallisempaa iltaisin ja öisin.

Tältä seudulta kannattaa harkintaan ottaa esimerkiksi kohtuuhintainen Hotel Alif Avenidas ja kovasti muuallakin kehuttu Marquês de Pombal Hotel.

Cascais ja Estoril - lähistön rantalomakohteet

Lissabonin keskustan lisäksi lähellä sijaitsevat rantalomakohteet ovat hyviä hotellille. Tyylikäs, puistojen ja satama-alueen hallitsema Cascais on oiva lomapaikka, ja sen lukuisat rannat ja mielenkiintoiset kadut tarjoavat näkemistä ja tekemistä ympäri vuoden. Sieltä on 30-40 minuutin ja parin euron paikallisjunamatka Cais do Sodré -asemalle Lissabonin keskustaan, ja näin kaupunkiin on helppo lähteä nähtävyyksiä katselemaan ja illallisellekin. Cascaisissa sijaitsevista hotelleista varteenotettava vaihtoehto on vaikkapa Vila Gale Cascais.

Cascaisin vieressä sijaitseva Estoril on tunnettu kasinostaan, ja sen rannat ovat pidempiä ja tilavampia kuin Cascaisin. Pitkä rantabulevardi on Estorilissa parhaimmillaan, ja sen usealtakin juna-asemalta on alle 40 minuutin matka Lissabonin keskustan tuntumaan. Yöelämä on Estorilissa ja Cascaisissa etenkin kesäaikaan eläväistä, ja shoppailukin onnistuu siellä varsin hyvin, joten Lissaboniin tulee lähdettyä lähinnä nähtävyyksiä katselemaan. Estorilissa sijaitsevista hotelleista etenkin Lido Hotel on hinta-laatusuhteeltaan erinomainen.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Lissabonissa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkit

Brown’s Downtown

(Rua Dos Sapateiros 69-79)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Baixan metroaseman naapurissa, kaiken keskellä sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, jonka huoneissa on erinomaiset varustelut mukaan lukien tietokoneet ja langaton internet jokaisessa huoneessa.

Hotel Alif Avenidas

(Avenida Duque D’Avila, 189)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä Parque Eduardo VII:tä, Saldanhan kaupunginosassa sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, joka sijaitsee jonkin matkan päässä keskustasta mutta metroaseman vieressä. Varustelutaso on hyvä, ja myös palvelutaso ja henkilökunnan ystävällisyys maininnan arvoisia.

Hotel Metropole

(Rossio 30)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Baixan pääaukion laidalla sijaitseva korkeatasoinen hotelli, jossa yöpyvä pääsee nauttimaan lähistön nähtävyyksistä, shoppailumahdollisuuksista, yöelämästä ja erinomaisista liikenneyhteyksistä.

Hotel Mundial

(Praça Martim Moniz 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Ydinkeskustassa, mielenkiintoisella paikalla lähellä pääaukioita sijaitseva hotelli, josta on kävelymatka niin Alfamaan kuin Chiadoonkin.

Lido Hotel

(Rua Alentejo 12)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Estorilissa, harrastusmahdollisuuksien ja upeiden rantojen lähistöllä sijaitseva huokeahintainen hotelli, josta on lyhyt matka juna-asemalle. Hotellin aamiainen ja henkilökunnan kielitaitoisuus ovat plussaa.

Marquês de Pombal Hotel

(Avenida Liberdade 243)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Korkeatasoinen ja pidetty keskihintainen hotelli, joka sijaitsee Lissabonin pitkän pääbulevardin varrella, lähellä metroasemaa ja alle vartin matkan päässä keskustasta. Palvelu on tasokasta, ja kätevä sijainti helpottaa kaupunkiin tutustumista.

Alecrim 15

(Rua do Alecrim 15)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Pieni huoneistohotelli, jonka huoneistoissa on mukava mutta yksinkertainen sisustus. Sijaitsee vilkkaalla, juhlijoiden suosimalla alueella Cais do Sodrén aseman ja kauppahallin vieressä, mutta melusta ei juuri kukaan ole valittanut.

Vila Gale

(Rua Frei Nicolau deOliveira, 80)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Cascaisin rantalomakohteessa sijaitseva hotelli, joka sijaitsee lähellä suuria puistoja, rantoja ja Cascaisin keskustan rautatieasemia. Suuret huoneet, hyvä aamiainen ja rauhallinen sijainti ovat saaneet paljon kiitosta.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
Tarkistettu ja uudistettu: 2016/02

Lukijoiden kommentteja

Me yövyttiin kesällä kahdessa My Story Hotels -ketjun hotellissa, Rossiossa ja Ourossa, ja oltiin kovin tyytyväisiä. Blogistamme löytyy laajempi arvio kyseisistä hotelleista. /Cocoa etsimässä

Ehdottomasti kannattaa ottaa hotelli läheltä metroasemaa. Olin myöhään "liikenteessä" varaamassa hotellia ja otin hotellin Parque Eduardon pohjoisreunan "korkeudelta". Matkaa hop on- hop off-bussien lähtöpaikalle oli noin 1 km. Siitä keskustaan on vielä matkaa, joten käveltyä tuli ihan tarpeeksi. /Liisa

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti