Englanti – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Lontoo
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
jokiristeily
Jokiristeilyt kulkevat aina Greenwichiin ja toiseen suuntaan Kew Gardensiin, ja niille on helppo nousta keskustassa olevilta laitureilta.

Ajanviete

Lontoossa riittää näkemistä ja tekemistä, mutta siellä ja lähiseuduilla voi myös harrastaa erikoisia asioita ja oppia uutta. Tällä sivulla esitellään muutama tavallisuudesta poikkeava ajanvietemahdollisuus kaupungissa vieraileville.

Lähde laivaristeilylle

Lontoo on mahtavan Thames-joen rannalla sijaitseva metropoli, ja joenrantojen upeisiin maisemiin kannattaa tilaisuuden tullen tutustua muutenkin kuin sen rannoilla kävellen. Jokiristeilyt kulkevat aina Greenwichiin ja toiseen suuntaan Kew Gardensiin, ja niille on helppo nousta keskustassa olevilta laitureilta, kuten Embankment-metroaseman vierestä, South Bank -laiturista läheltä London Eye -maailmanpyörää ja London Bridge -sillan vierestä.

Thames Clippers on Thamesin pääasiallinen laivayhtiö, ja sen laivoihin pääsevät Oyster-kortilla päivä-, viikko- tai kuukausilipulla matkustavat puolella hinnalla ja laivoihin on myös päivälippuja, joilla voi matkustaa rajattomasti. Mikäli mielii matkata Lontoon pikkukanavia pitkin vaikkapa Camdenista ns. Little Veniceen, on London Waterbus Company siihen hyvä valinta.

Tutustu Lontooseen pyörän selästä

Kaupungin kaduille on ilmaantunut paljon pyöräikaistoja, joita pitkin on entistä helpompi kulkea paikasta toiseen, ja monissa puistoissa on väyliä, joita pitkin kulkevat vain pyörät. Nuoret etenkin ovat innostuneet pyörällä paikasta toiseen liikkumisesta, mutta reittiä kannattaa suunnitella etukäteen ja pyörän kanssa kannattaa olla erityisen tarkkana Lontoon aina vilkkailla kaduilla.

Vietä ilta Stand Up -komiikan parissa

Lontoo on Euroopan ykköspaikkoja stand up -komiikan puolesta, ja siellä ollessa kannattaa harkita komediaesitykseen menemistä. Comedy Store oli yksi ensimmäisiä komiikkaklubeja kaupungissa, ja tämä Piccadilly Circuksen lähellä sijaitseva klubi on edelleenkin kaupungin ykköspaikkoja nauraa mahansa kipeäksi. Soho Theatre (Dean Street 21) on korkeatasoisen komiikan esityspaikka, ja 99 Club tarjoaa tilaisuuden tutustua komiikan maailmaan eri paikoissa ympäri kaupungin.

Laula karaokea

Karaoken laulaminen on erityisen suosittua Japanissa, missä on tyypillistä, että pariskunnat laulavat ravintolassa omassa kopissaan karaokea niin, ettei yleisöstä tarvitse välittää. Lontoossa Sohossa sijaitsevassa Lucky Voice -ravintolassa (Poland Street 52) on mahdollista japanilaistyylisesti, omassa yksityisessä kopissa, laulaa 1-12 henkeä ilman että muut sitä kuulevat. Tässä ravintolassa on ruokana pizzaa ja pikkupurtavia, mutta juomalista on melkoinen, siihen sisältyy runsaasti japanilaisia juomia kuten sakea ja juomat tuodaan koppiin kunhan painaa "thirsty" -nappulaa. Laululistan voi laatia ennen ravintolaan menemistä verkkosivujen kautta, ja kussakin kopissa on asuja ja hattuja, joiden kanssa voi eläytyä kunnolla esitykseen.

Esimerkiksi Timeoutissa on lisää vaihtoehtoista tekemistä Lontoossa.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2011/10

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti