Englanti – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuvaGibraltar on erikoinen Ison-Britannian merentakainen alue, joka sijaitsee Espanjan Andalusiassa, Iberian niemimaan eteläisimmissä osissa. Tämä on pala Englantia Välimeren rannalla, ja tämä on paikka, jossa käydään ahkerasti päiväretkellä Costa del Solilta ja muualta Andalusiasta.
koristekuva Äkkilähtöjen avulla voit löytää tavallista edullisemman matkan tai päätyä seikkailulle yllättävään paikkaan. Mutta mitä pitää ottaa huomioon ennen äkkilähdön varaamista? Lue kattava tietopaketti matkailijalle!
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Lontoo
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
jokiristeily
Jokiristeilyt kulkevat aina Greenwichiin ja toiseen suuntaan Kew Gardensiin, ja niille on helppo nousta keskustassa olevilta laitureilta.

Ajanviete

Lontoossa riitt nkemist ja tekemist, mutta siell ja lhiseuduilla voi mys harrastaa erikoisia asioita ja oppia uutta. Tll sivulla esitelln muutama tavallisuudesta poikkeava ajanvietemahdollisuus kaupungissa vieraileville.

Lhde laivaristeilylle

Lontoo on mahtavan Thames-joen rannalla sijaitseva metropoli, ja joenrantojen upeisiin maisemiin kannattaa tilaisuuden tullen tutustua muutenkin kuin sen rannoilla kvellen. Jokiristeilyt kulkevat aina Greenwichiin ja toiseen suuntaan Kew Gardensiin, ja niille on helppo nousta keskustassa olevilta laitureilta, kuten Embankment-metroaseman vierest, South Bank -laiturista lhelt London Eye -maailmanpyr ja London Bridge -sillan vierest.

Thames Clippers on Thamesin pasiallinen laivayhti, ja sen laivoihin psevt Oyster-kortilla piv-, viikko- tai kuukausilipulla matkustavat puolella hinnalla ja laivoihin on mys pivlippuja, joilla voi matkustaa rajattomasti. Mikli mielii matkata Lontoon pikkukanavia pitkin vaikkapa Camdenista ns. Little Veniceen, on London Waterbus Company siihen hyv valinta.

Tutustu Lontooseen pyrn selst

Kaupungin kaduille on ilmaantunut paljon pyrikaistoja, joita pitkin on entist helpompi kulkea paikasta toiseen, ja monissa puistoissa on vyli, joita pitkin kulkevat vain pyrt. Nuoret etenkin ovat innostuneet pyrll paikasta toiseen liikkumisesta, mutta reitti kannattaa suunnitella etukteen ja pyrn kanssa kannattaa olla erityisen tarkkana Lontoon aina vilkkailla kaduilla.

Viet ilta Stand Up -komiikan parissa

Lontoo on Euroopan ykkspaikkoja stand up -komiikan puolesta, ja siell ollessa kannattaa harkita komediaesitykseen menemist. Comedy Store oli yksi ensimmisi komiikkaklubeja kaupungissa, ja tm Piccadilly Circuksen lhell sijaitseva klubi on edelleenkin kaupungin ykkspaikkoja nauraa mahansa kipeksi. Soho Theatre (Dean Street 21) on korkeatasoisen komiikan esityspaikka, ja 99 Club tarjoaa tilaisuuden tutustua komiikan maailmaan eri paikoissa ympri kaupungin.

Laula karaokea

Karaoken laulaminen on erityisen suosittua Japanissa, miss on tyypillist, ett pariskunnat laulavat ravintolassa omassa kopissaan karaokea niin, ettei yleisst tarvitse vlitt. Lontoossa Sohossa sijaitsevassa Lucky Voice -ravintolassa (Poland Street 52) on mahdollista japanilaistyylisesti, omassa yksityisess kopissa, laulaa 1-12 henke ilman ett muut sit kuulevat. Tss ravintolassa on ruokana pizzaa ja pikkupurtavia, mutta juomalista on melkoinen, siihen sisltyy runsaasti japanilaisia juomia kuten sakea ja juomat tuodaan koppiin kunhan painaa "thirsty" -nappulaa. Laululistan voi laatia ennen ravintolaan menemist verkkosivujen kautta, ja kussakin kopissa on asuja ja hattuja, joiden kanssa voi elyty kunnolla esitykseen.

Esimerkiksi Timeoutissa on lis vaihtoehtoista tekemist Lontoossa.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2011/10

l majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeiss kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisksi esittelemme eri alueiden pidetyimpi ypymispaikkoja.

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun kyttehdot ja tietosuojakytnt.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti