Englanti – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Lontoo
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Hotellin julkisivu
Majoittumalla kävelyetäisyydelle sellaisesta metroasemasta, jolle lentoasemaltakin voi saapua helposti, muodostuu lomasta huomattavasti vähemmän hektinen ja vähemmän liikkumista vaativa.

Mikä hotelli Lontoossa kannattaa valita ja miltä alueelta

Lontooseen matkalle lähtevän kannattaa kiinnittää erityistä huomiota majapaikan varaamiseen ja siihen mille alueelle siellä haluaa majoittua. Valtaosassa tapauksia tietylle, kulkuyhteyksiltään hyvälle alueelle majoittuminen on järkevin valinta, sillä muutamalle alueelle on helppo paitsi saapua lentoasemalta myös siirtyä muualle kaupunkiin.

Jonkin verran riippuu siitä mille lentoasemalle kone laskeutuu, mutta yleisesti ottaen Paddingtonin aseman tienoo ja etenkin sen vieressä oleva Bayswater, siitä toisella puolella Hyde Parkia oleva South Kensington ja toisella puolella keskustaa sijaitsevan St Pancras -aseman lähellä olevat alueet ovat lentokenttämatkoja ajatellen ihanteellisia. Jos onnistuu majoittumaan kävelyetäisyydelle asemasta, jolle lentoasemalta on paras saapua, muodostuu lomasta huomattavasti vähemmän hektinen ja vähemmän liikkumista vaativa kuin jos majoittuu hankalaan paikkaan.

Lontoossa majapaikkojen hinnat ovat korkeita, eikä siellä juuri ole edullisia hotellihuoneita tai muita majapaikkoja. Hostelit ovat edullisempia, mutta ne soveltuvat vain joillekin matkustajille, kuten nuorille, joskin Lontoossa on tyypillistä, että myös keski-ikäiset ja sitäkin vanhemmat yöpyvät hostelissa. Lontoossa on esimerkiksi South Kensingtonissa lähellä Earl’s Courtin metroasemaa paljon hosteleita ja jonkin verran halpoja hotellejakin, mutta vaikka niistä voi saada huoneen kohtuuhinnalla, on taso usein huono, jopa järkyttävä, ja etenkin kylpyhuoneet voivat olla huonoja ja sijaitsevat tietenkin käytävällä.

Majapaikkojen hinnat, vilkkaimmat matkustusajankohdat ja saatavuus

Lontoossa edullisimmat majapaikat ovat hosteleita, joissa peti yhteismajoitushuoneessa voi maksaa 20 euroa mutta keskeisissä, hyvissä hosteleissa hinnat alkavat usein yli 30 eurosta. Hostelien halvimmat yksityishuoneet kuten halvimpien hotellienkin yksityishuoneet ovat usein varsin keskihintaisia, niin että kahden hengen huone maksaa 100–130 euroa, riippuen matkustusajankohdasta. Tasoltaan moitteettoman hotellin, joka sijaitsee hyvällä paikalla, saa alkaen reilusta 150 eurosta, joskin hiljaisina aikoina sellaisen voi löytää muutaman kympin edullisemminkin. Luksus maksaa Lontoossa paljon, ja jos haluaa yöpyä vaikka Park Lanen varrella Hyde Parkin ja Buckingham Palacen lähistöllä, maksaa se satoja euroja per yö.

Lontoo on aina vilkas paikka, mutta erityisen vilkasta siellä on kesäkauden aikana huhti–toukokuulta lokakuulle. Myös lokakuun syyslomaviikot ovat normaalia vilkkaampia aikoja, kuten myös monet muut loma-ajat kuten joulun ja uudenvuoden tienoo, helmikuun lopun talvilomaviikot ja pääsiäinen, jonka jälkeen kesäkausi yleensä alkaa.

Kalleimmat hinnat ovat keskikesällä kesäkuulta syyskuulle, ja matkan ajoittamisen tämän jakson ja lomien ulkopuolelle voi tulla edullisemmaksi. Paras ratkaisu kuitenkin on matkustaa Lontooseen silloin kun sinne haluaa matkustaa ja varata majapaikkansa muutama viikko tai kuukausi etukäteen, niin että löytää hinta-laatusuhteeltaan parhaan majapaikan. Kannattavaa on myös tutustua eri tienoisiin ja niiden tarjontaan, sillä esimerkiksi South Kensingtonista voi löytyä hyvältä paikalta kohtuuhintainen hotelli vilkkainakin matkustusaikoina.

Parhaita alueita majapaikalle Lontoossa

Lontoossa monet suomalaiset majoittuvat Bayswateriin ja muualle Paddingtonin aseman tienoille, sillä sinne on hyvät yhteydet lentoasemilta ja muutenkin sijainti on kävelyä ja julkisia ajatellen erinomainen.

Toinen tienoo, joka vetää suomalaisia puoleensa, on aivan tämän alueen lähellä olevan Marble Archin tienoo, ja myös siihen pätee aivan samat asiat, joskin Oxford Street ja Soho ovat lähempänä.

Kolmas alue, jolta suomalaiset ovat varailleet paljon hotelleja, on toisella puolella Hyde Parkia ja Kensington Gardensia sijaitseva South Kensington. Se on yhdessä sen vieressä sijaitsevan Earl’s Courtin kanssa toinen Lontoon alue, jolla on normaalia enemmän ja normaalia monipuolisemmin hotelleja ja muita majapaikkoja.

Myös aivan eri puolella kaupunkia oleva St Pancras -aseman tienoo, jonka lähellä on Bloomsbury mutta myös Tottenham Court Road, on varsin suosittu alue majapaikalle, sillä myös sieltä on hyvät liikenneyhteydet lentoasemille ja muualle kaupunkiin.

Lontoossa on muitakin alueita, joille voi majoittua, mutta ensi kertaa tai lyhyellä lomalla olevan kannattaa yöpyä kätevällä, keskeisellä paikalla. Jos Lontoossa on käynyt ennenkin ja kaupunki on tuttu ja jos haluaa majapaikan kautta tutustua johonkin tiettyyn kaupunginosaan, on siellä myös sellaisia alueita kuin Chelsea, joilla on majapaikkoja.

Paddington
Lontoossa monet suomalaiset majoittuvat Bayswateriin ja muualle Paddingtonin aseman tienoille.

Bayswater–Paddington: Valtavasti valinnanvaraa ja erinomainen hinta-laatusuhde

Sijainniltaan kätevä Bayswater–Paddington sijaitsee lähellä Paddingtonin asemaa [kartalla], Hyde Parkia, Edgeware Roadia, Kensington Gardensia ja Queenswaytä [kartalla].

Tämän laajan alueen lähellä on useita metroasemia, joihin kuuluvat myös Lancaster Gate ja Bayswater. Liikenneyhteydet ovat usean metroaseman kautta hyvät kaikkiin suuntiin, niin että jos saapuu lentoasemalta tai muilla tavoin minne tahansa, voi esimerkiksi Stratfordin, Liverpool Streetin, Victoria Stationin, Heathrow’n ja St Pancrasin asemilta suoraan saapua jollekin alueen monista metroasemista.

Niille, jotka pitävät kävelemisestä, alue on erinomainen, sillä Lontoon tunnettuihin puistoihin on lyhyt matka ja niissä on aina mukava kiertää katsastamassa vaikka Kensington Palace tai Albert MemorialAlbert Memorial. Oxford Streetille on reilun puolen tunnin kävelymatka ja toiseen suuntaan kävellessä Portobello Road tulee vastaan alle puolessa tunnissa.

Paddingtonin ja Queenswayn metroasemien välisellä alueella on mukava viettää jonkin verran aikaa, ja etenkin Queensway ja Edgeware Road [kartalla] ovat maailmanluokan katuja, joihin on kannattavaa tutustua. Niillä on paljon kauppoja ja kaikenlaista mielenkiintoista, ja molemmat kadut sijaitsevat monikulttuurisilla alueilla, joilla on väriä ja elämää. Jos ei iltaisin halua lähteä syömään jonnekin muualle, on alueella ja etenkin näillä kahdella kadulla kaikenlaisia ruokapaikkoja ja myös illanviettopaikkoja. Turistien mieltymykset tietäen alueella on myös melkoinen määrä perinteisiä pubeja, joihin isotkin porukat ovat tervetulleita.

Suomalaisten suosimia hotelleja tällä alueella ovat etenkin Caesar, Central Park Hotel, Lancaster Gate, Park Grand Paddinton Court ja Royal Eagle Hotel.

Kaikki majapaikat Bayswaterissa ja Paddingtonissa

Soho
Bloomsbury–Soho on hotellikielellä tunnettu nimi alueelle Marble Arch - ja Holborn -metroasemien välillä.

Marble Arch ja Holborn: Vilkas ja keskeinen alue

Lontoon keskeisimmät majapaikat sijaitsevat alueella, joka on Marble Arch - ja Holborn -metroasemien välisellä alueella [kartalla], ja hotellikielellä sen nimi on Bloomsbury–Soho. Alue on osa West Endin huvittelukeskusta, jossa kaikki on lähellä, jossa on ympäri vuoden ja vuorokauden vilkasta ja jossa yöpyminen maksaa enemmän kuin oikeastaan millään muulla Lontoon alueella. Kaikki on täällä käden ulottuvilla, ja mikäli mielii matkustella metrolla ympäri kaupungin tai käydä päiväretkellä, on täältä eräät kaupungin kätevimmät liikenneyhteydet minne tahansa.

Alue on vilkkautensa vuoksi melko turvallinen, joskaan yön hiljaisina tunteina ei yksikseen kannata turhaan hortoilla Sohon kaduilla. Alueella on valtava määrä kaikenlaista tekemistä ja nähtävää, ja mikäli majoittuu tänne, ei ensimmäisen Lontoon matkan aikana sieltä välttämättä tarvitse muualle lähteäkään.

Sellaiset tunnetut kadut kuin ostoskatu Oxford Street, kirjakauppakatu Charing Cross Road, teattereistaan tunnettu Shafterbury Avenue ja Tottenham Court Road, joka tunnetaan lähinnä Oxford Streetin päässä olevan metroaseman takia, ovat tällä alueella. Sen alueella ovat myös kuuluisat aukiot Trafalgar Square, Leicester Square ja Piccadilly Circus.

Pienen matkaoppaan suosittelemista hotelleista Rathbone ja The Grange Clarendon Hotel sijaitsevat Bloomsbury–Soho -alueella.

Kaikki majapaikat Bloomsburyssa ja Sohossa

Kensington
Kensington–Earl's Court on kätevä alue etenkin Heathrow’n lentoasemalle laskeutuville.

South Kensington–Earl's Court: Erinomainen hinta-laatusuhde

Yksi monipuolisimpia ja sijainniltaan kätevimpiä alueita etenkin Heathrow’n lentoasemalle laskeutuville on Kensington–Earl's Court. Tämä metroasemien Earl's Court ja South Kensington väliin jäävä alue [kartalla] on kaikin puolin erinomainen yöpymispaikka, sinne pääsee erittäin hyvin metrolla monesta paikasta ja sieltä on hyvät liikenneyhteydet, kuten vartissa Piccadilly Circukselle ja muualle aivan ytimeen.

Tämä on myös hyvää maastoa kävellä, sillä alueen lähellä ovat South Kensingtonin kuuluisat museot kuten Natural History Museum, Harrods ja Knightbridgen hienostokorttelit ovat kävelymatkan päässä, Chealsean kuulu King’s Road on reilun vartin kävelymatkan päässä ja Earl’s Court on kävelymatkan päässä Chelsean jalkapallojoukkueen kotiareenasta, Stamford Bridgesta.

Ostoksia täällä voi harrastaa jonkin verran, ravintoloiden kanssa saa olla tarkkana sillä osa niistä on turistirysiä etenkin Gloucester Road -metroaseman tuntumassa ja pubeja on siellä täällä, niin että yömyssyn voi ottaa muualle lähtemättä. Hintataso on huomattavasti edullisempi kuin ydinkeskustassa, ja tunnelmaltaan tämä on autenttisempaa Lontoota kuin hotellien valtaama Bayswater.

Suomalaisten mieleen olleita hotelleja tällä alueella ovat Garden View ja Melia London Kensington.

Kaikki hotellit South Kensingtonissa ja Earl’s Courtissa.

Upper Street, Islington
Islingtonissa on Angel-metroaseman lähellä valtava määrä kauppoja, ravintoloita ja baareja.

St Pancras–Islington: Kauppoja ja ravintoloita mutta vain vähän turisteja

Vilkas ja hyvien liikenneyhteyksien varrella sijaitseva alue itäisessä Lontoossa on St Pancras–Islington. Alue on vilkas nimenomaan St Pancras -aseman [kartalla] tuntumassa, ja sinne voi saapua suoraan Lutonin lentoasemalta tai Eurostarilla muualta Euroopasta. Muualtakin voi saapua etenkin Eustonin metroasemalle tai Russell Squaren metroasemalle, ja näin lähes miltä tahansa lentoasemalta pääsee vaivattomasti tälle keskeiselle alueelle.

Alue tästä pohjoiseen kohti Islingtonia on mukavaa seutua, jolla ei liiku paljon turisteja ja jolla sijaitsee hyviä ravintoloita ja kaikenlaisia kauppoja. Islingtoniin majoittuvan kannattaa ehdottomasti varmistaa, ettei metroasema ole turhan kaukana, ja hyvä onkin majoittua lähelle Angel-metroasemaa [kartalla], jonka lähellä on valtava määrä kauppoja, ravintoloita ja baareja.

Puitteiltaan ja sijainniltaan hyviä majapaikkoja tällä alueella ovat St Giles Hotel London ja Generator London, joka on hostel mutta jossa on paljon yksityishuoneita.

Kaikki St Pancras -aseman lähellä olevat hotellit.

Knightsbrige
Chelsea–Knightsbrige alueella voi tehdä ostoksia yläluokan suosimissa putiikeissa ja löytää miltei minkälainen ravintola tahansa.

Chelsea: Varakkaiden asuinalue

Hienostokaupunginosa Chelsea sijaitsee lähellä Kensingtonia, ja jotkut voivat intoutua yöpymään Chelsea–Knightsbrige alueella, joka alkaa Hyde Parkin puiston kulmalta läheltä Harrodsin tavarataloa ja päättyy Chelsean Thamesin jokinäkymiin. Alue on laaja mutta siinä mielessä yhtenäinen, että se on hyvin varakkaan väestön asuinaluetta ja että siellä ei ole Hyde Parkin kulmausta lukuun ottamatta suurta määrää hotelleja.

Mikäli onnistuu löytämään hotellin joko Knightsbridgen metroaeman tuntumasta tai King's Roadin yläpäästä läheltä Sloane Square -metroasemaa [kartalla], on tämä monin tavoin hyvä valinta. Alueella voi tehdä ostoksia yläluokan suosimissa putiikeissa, käydä pubeissa, löytää miltei minkälainen ravintola tahansa ja muutenkin nauttia Länsi-Lontoon tunnelmasta ja hienosta katunäkymistä täysin siemauksin. Liikenneyhteydet ovat heikonlaiset muualta kuin Knightsbridgestä ja Sloane Squarelta, joten muiden kuin taksilla matkustavien kannattaa kiinnittää huomiota metroaseman läheisyyteen.

Varteenotettava majapaikka alueella on Pestana Chelsea Bridge Hotel.

Spitalfields
Spitalfields on alue itäisen Lontoon porteilla.

The City ja Spitalfields: Kohti Itä-Lontoota

Keskustan itäpuolella on kaupunginosia, joissa on paljon hotelleja, ja yksi tällainen on nykyisin The City eli neliömailin kokoinen Lontoon finanssikeskus. Tämän alueen parhaat ja keskeisimmät paikat eivät ole itse asiassa finanssikeskuksen kortteleissa, joissa ei ole juuri muuta mielenkiintoista kuin Fleet Streetin [kartalla] pubit.

Huomattavasti parempi alue itäisen Lontoon porteilla on alue jota kutsutaan nimellä Spitalfields ja jonka eläväinen keskus on Spitalfields Market [kartalla], kauppahalli joka uudistettiin ja monen mielestä muun alueen tavoin pilattiin joskus ennen vuoden 2012 olympialaisia. Sen tuntumassa ovat kuitenkin edelleen vierailupaikat kuin Petty Coat Lanen torikatu, Columbia Roadin kukkamarkkinat, Brick Lanen intialaiset ravintolat, Brick Lanen eläväiset viikonloppumarkkinat ja myös muutama metroasema.

Täällä ei ole perinteisesti ollut montaakaan hotellia tai muuta majapaikkaa, mutta sinne on viime vuosikymmenen aikana laajojen rakennusprojektien yhteydessä kohonnut useitakin majapaikkoja, joista jotkut sijaitsevat liian kaukana metroasemasta - täällä yöpyvien kannattaakin kiinnittää erityistä huomiota metroaseman läheisyyteen. Mikäli löytää hotellin vaikkapa metroasemien Liverpool Street tai Aldgate East läheltä [kartalla], on se tällöin suositeltava paikalla.

Hinnat ovat täällä keskustaa edullisempia, ja ostosmahdollisuudet ovat erinomaiset myös viikonloppuisin, alueella olevien kuten Brick Lanen ja Petticoat Lanen markkinoiden takia. Alue lähellä Hoxton Square -aukiota [kartalla] on nykyään trendikäs baarialue, ja täällä on myös melkoinen valikoima kaikenlaisia ravintoloita. Alueella voi myös päästä intialaisiin tunnelmiin, sillä Brick Lane [kartalla] on jo vuosikymmeniä ollut Lontoon aasialaisten keskus, ja täällä on usein hyvinkin eksoottinen tunnelma.

Kaikki majapaikat Lontoon Cityssa ja Spitalfieldsissa.

Hostelit

Lontoon hostelit Booking.comissa ja Hostelworldissa

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Lontoossa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkit Lontoossa

Caesar Hotel

(26–33 Queens Gardens)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Bayswaterissa, neljän metroaseman lähellä sijaitseva hotelli, joka sijaitsee modernissa rakennuksessa ja turvallisella alueella. Kohtuuhintainen valinta niille, jotka haluavat liikkua paljon metrolla.

Central Park Hotel

(Queensborough Terrace 49)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä Paddingtonin asemaa ja hyvin lähellä Queenswayn ja Bayswaterin metroasemia sijaitseva kolmen tähden hotelli, jossa suomalaiset ovat viihtyneet hyvin. Se on hotellien suosimalla, turvallisella alueella lähellä monia eläväisiä katuja. Tältä alueelta voi kävellä joihinkin paikkoihin kuten Hyde Parkiin mutta sieltä pääsee metrolla nopeasti Oxford Streetille ja moneen muuhunkin paikkaan. Hotellissa on huoneita oikeastaan vain kahdelle hengelle, ja ne ovat tässä modernissa hotellissa hyvän kokoisia.

Garden View Hotel

(29–31 Nevern Square)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hyvien yhteyksien päässä Heathrow'n lentokentältä, lähellä Earl's Court -metroasemaa sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, joka sijaitsee varsin mukavalla alueella ja jonka aamiainen on saanut runsaasti kiitosta.

Generator London

(37 Tavistock Place, Russell Square)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Aivan lähellä St Pancras/King's Cross -rautatie- ja metroasemaa sijaitseva hotelli, hyvällä Lontoon itäisen keskustan alueella sijaitseva hostel, jossa on paljon yhden- ja kahden hengen huoneita yhteismajoitushuoneiden lisäksi.

Lancaster Gate Hotel

(66 Lancaster Gate)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Erinomaisella paikalla Bayswaterissa sijaitseva hyvätasoinen hotelli, jonka aamiainen ja huoneet ovat saaneet paljon kiitosta. Hotellin alue on turvallinen, ja tänne on helppo saapua monelta eri lentoasemalta mutta etenkin Heathrow’n lentoasemalta.

Melia Hotel Kensington

(61 Gloucester Road)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hyvät yhteydet Heathrow'n kentälle ja Piccadilly Circukselle metrolla, Gloucerster Road metroasema aivan naapurissa ja alueella hyviä ravintoloita ja pubeja. Hintalaatu-suhteeltaan erinomainen valinta läntisessä Lontoossa.

Park Grand Paddington Court

(Devonshire Terrace 27)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä Paddingtonin asemaa ja myös Lancaster Gaten metroasemaa sijaitseva neljän tähden vähän keskihintaista hintavampi hotelli, jossa on huoneita 1-3 hengelle. Sen sijainti hotellien täyttämällä alueella on turvallinen ja kätevä, sillä sieltä voi kävellä moneen paikkaan ja liikenneyhteydet ovat etenkin metrolla erinomaiset. Huoneissa on äänieristys ja ilmastointi, ja hotelli on vanhanajan tyylistään huolimatta modernisti sisustettu ja varusteltu. Tämä on tyylikäs, toimiva hotelli, joka soveltuu kuin nakutettu niille, joiden kone laskeutuu Heathrow'n lentoasemalle.

Park Lane Mews Hotel

(2 Stanhope Row)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Tyylikäs mutta hintalaatusuhteeltaan erinomainen hotelli, joka sijaitsee yhdellä Lontoon arvostetuimmista alueista, kävelymatkan päässä Piccadilly Circukselta.

Pestana Chelsea Bridge Hotel & Spa

(354 Queenstown Road)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Chelsean hienostokaupungin kupeessa, joen toisella puolella sijaitseva moderni hotelli, jonka palvelutaso ja huoneet ovat saaneet paljon hyvää palautetta. Sloane Square -metroasemalle on jonkin verran kävelymatkaa, mutta bussit ja taksit kulkevat alueella hyvin. Tämä hotelli on melko lähellä Victoria Stationia, jonne tulee paljon busseja ja junia Britanniasta ja myös lentoasemilta.

Rathbone Hotel

(30 Rathbone Street)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä Oxford Streetiä sijaitseva hotelli, josta on lyhyt matka metroasemille ja erinomaiset palvelut niin hotellissa kuin sen ympäristössäkin.

Royal Eagle Hotel

(Craven Road 26-30)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Parin korttelin päässä Paddingtonin asemasta sijaitseva kolmen tähden keskihintainen hotelli, jossa suomalaiset ovat viihtyneet hyvin. Hotellin sijainti hotellien täyttämällä alueella on turvallinen, ja hotellilta voi nopeasti kävellä paitsi Paddingtonin metroasemalle myös Lancaster Gaten metroasemalle. Hotellissa on huoneita 2-4 hengelle, ja hintavan aamiaisen voi lisämaksusta sisällyttää huoneen hintaan. Hotelli on kaikin tavoin pelkistetty perushotelli, jossa tärkeää ovat sijainti ja siisteys. Tämä on erityisen kätevä hotelli niille, jotka mielellään kävelevät parisssakymmenessä minuutissa Oxford Streetille.

St Giles Hotel London

(Bedford Avenue)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Aivan Tottenham Court Roadin ja Oxford Streetin vieressä sijaitseva kolmen tähden hotelli, jossa on paljon erilaisia, lähinnä keskihintaisia huoneita yhdelle tai kahdelle hengelle. Hotellille on helppo siirtyä metrolla monesta eri paikasta, kuten Paddingtonin asemalta, Stratfordista ja St Pancrasilta, joille lentoasemilta saapuu kyytejä. Hotellin sijainti on ideaali ostoksia, yöelämää, kulttuuria, ruokailua, Charing Cross Roadin kirjakauppoja ja Sohossa pyörimistä ajatellen. Hotelli soveltuu erityisen hyvin myös niille, jotka sekä kävellen että julkisin haluavat tutustua tarkasti Lontoon ytimeen ja muihinkin keskustan osiin. Hotellin jotkut huoneet on ilmastoinnilla varustettu, ja osaan huoneista kuuluu aamiainen.

The Grange Clarendon Hotel

(34–37 Bedford Place)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kätevällä paikalla keskustan itäosissa, lähellä Russell Squarea sijaitseva hotelli, jolta on hyvät yhteydet kaikkialle kaupunkiin ja jonka varustelutaso on saanut paljon ylitystä.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti: Peter Forsberg
2022/08

Kysymyksiä ja vastauksia

Missä lontoossa kannattaa majoittua?

Lontoossa on monia alueita, jotka ovat suomalaisten matkailijoiden suosiossa. Yksi suomalaisten suosima alue on Bayswater, joka sijaitsee lähellä Paddingtonin asemaa. Tämä alue on kätevä lentokentälle ja sieltä takaisin matkustaville, ja sieltä on hyvät yhteydet myös muualle Lontooseen. Toinen suomalaisten suosima alue on Bloomsbury–Soho, jossa kaikki on lähellä ja jossa on aina vilkasta, mutta toisaalta myös kallista. Kolmas suomalaisten suosima alue on South Kensington, joka sijaitsee lähellä Hyde Parkia ja Kensington Gardensia. Tällä alueella on enemmän ja monipuolisempia hotelleja kuin useimmilla muilla Lontoon alueilla. St Pancrasin aseman seutu on myös suosittu alue suomalaisten keskuudessa, sillä sieltä on hyvät yhteydet sekä lentokentälle että muualle Lontooseen. Lontoossa on monia muitakin matkailijoiden suosimia alueita, mutta ensimmäistä kertaa tai lyhyellä matkalla vierailevien kannattaa majoittua keskeisellä paikalla.

Miten Lontoossa kannattaa valita majoitus perheelle?

Perheen pienimmät väsyvät helposti suuressa kaupungissa, ja Lontoossa lapsiperheiden kannattaakin varata hotelli keskeiseltä paikalta, jolloin vältytään pitkiltä metromatkoilta. Jos haluaa käydä Lontoon lapsiystävällisissä museoissa, parhaat hotellit löytyvät South Kensingtonin alueelta. Jos aikoo tutustua lasten kanssa perhenähtävyyksiin Westminsterin ja West Endin ympäristössä, Covent Garden tai South Bank / Waterloo ovat hyviä alueita majoittua. Isommat perheet saattavat tarvita erillisiä tai yhdistettävissä olevia huoneita, joita löytyy joistakin suuremmista hotelliketjuista. Premier Inn -ketjun hotelleissa ja Travelodgessa on molemmissa perhehuoneita, mutta joissakin muissa Lontoon edullisissa hotelleissa on varattava useampi kuin yksi huone. Esimeriksi Covent Gardenissa sijaitsevassa The Resident -hotellissa on perhehuoneita, joissa on mikroaaltouunilla ja jääkaapilla varustettu minikeittiö. Kensingtonin alueella, puolestaan, The Queen's Gate -hotelli on varteenotettava vaihtoehto. Se on hyvin lähellä sekä tiedemuseota että luonnonhistoriamuseota, ja siellä on neljän hengen perhehuoneita (joihin voi pyytää myös pinnasängyn).

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti