Englanti – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Parhaiten Ateenaan on Suomesta suoria lentoja kesällä, ja perillä Ateenaan lentoasema on reilun puolen tunnin metromatkan päässä ydinkeskustasta. Muualta Kreikasta Ateenaan on helppo matkustaa lentäen, lautalla, bussilla tai junalla, mutta kaikkein suosituinta sinne on matkustaa lautalla Kreikan saaristosta.
koristekuva Prahaan pääsee Helsingistä useilla eri lentoyhtiöiden suorilla lennoilla, mutta myös Tampereelta ja Turusta on lentoja Riian kautta Prahaan. Kulkeminen lentoasemalta ytimeen bussilla ja metrolla on vaivatonta ja ruuhkatonta.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Lontoo
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Hotellin julkisivu
Huomioi Lontoon valtava koko. Valitse hotelli, joka on keskustassa tai aivan sen liepeillä ja lisäksi, että metro tai ainakin bussi tulee sen lähelle.

Mikä hotelli Lontoossa kannattaa valita ja miltä alueelta

Tällä sivulla kerrotaan niistä Lontoon alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Suomalaisten kanssamatkustajien hyviksi arvioimien hotellien joukosta voi myös löytyä sopiva. Näitä ovat mm. The Bailey’s Hotel London, The Alexandra ja Norfolk Towers Paddington.

Majoituksen löytäminen Lontoosta

Lontoosta on helppo löytää hotelli tai muu majapaikka, mutta kannattaa aina pitää mielessä, että Lontoon majapaikat ovat Euroopan kalleimpia ja että sieltä on hankala saada kelvollista kahden hengen huonetta alle 100 eurolla. Hotellia etsiessä kannattaa myös pitää mielessä kaupungin valtava koko, sillä jos majoittuu liian kauas keskustasta, valuu aika auttamatta hukkaan keskustan ja majapaikan välillä matkustaessa. Näin ollen kannattaa valita hotelli, joka on keskustassa tai aivan sen liepeillä, ja lisäksi kannattaa aina varmistaa, että metro tai ainakin bussi tulee hyvin lähelle majapaikkaa.

Lontoon hotellit ovat kalliita miltei missä tahansa kaupunginosassa, joskin yöpyminen lähellä Piccadilly Circusta on kalliimpaa kuin muualla yöpyminen ja myös sellaisissa hienostokaupunginosissa kuin Mayfair yöpymisestä maksetaan aina enemmän, mille saa sitten kyllä vastinetta keskeisen, siistin ja turvallisen ympäristön muodossa. Mikäli hotelliin ei halua laittaa satoja euroja, kannattaa yöpyä hostelissa, joita Lontoossa on kaikkialla joka lähtöön. Hosteleissa voi yöpyä yhteismajoitushuoneessa alkaen noin 10 punnalla per yö, ja niistä löytyy poikkeuksetta myös kahden hengen huoneita, joissa yöpyminen maksaa yleensä 35-50 euroa per huone.

Marble Arch ja Holborn - Vilkas ja keskeinen alue

Lontoon keskeisimmät majapaikat sijaitsevat alueella, joka on Marble Arch - ja Holborn -metroasemien välisellä alueella, ja tätä hotellikielellä kutsutaan alueeksi nimeltä Bloomsbury-Soho. Alue on osa West Endin huvittelukeskusta, jossa kaikki on lähellä, jossa on ympäri vuoden ja vuorokauden vilkasta ja jossa yöpyminen maksaa enemmän kuin vähän syrjemmällä. Kaikki on täällä käden ulottuvilla, ja mikäli mielii matkustella metrolla ympäri kaupungin tai käydä päiväretkellä, on täältä kaupungin kätevimmät liikenneyhteydet minne tahansa.

Alue on vilkkautensa vuoksi melko turvallinen, joskaan yön hiljaisina tunteina ei yksikseen kannata turhaan hortoilla Sohon kaduilla. Alueella on valtava määrä kaikenlaista tekemistä ja näkemistä, ja mikäli majoittuu tänne, ei ensimmäisen Lontoon matkan aikana sieltä välttämättä tarvitse muualle lähteäkään. Pienen matkaoppaan suosittelemista hotelleista Rathbone ja The Clarendon sijaitsevat Bloomsbury-Soho -alueella.

Mayfair-Marylebone - Rauhallisia katuja sopivan kaukana vilskeestä

Toinen keskeinen mutta rauhallisempi seutu majapaikalle on Mayfair-Marylebone. Alue ei ole kovinkaan yhteneväinen muulla tavoin kuin siinä mielessä, että joitain vilkkaita katuja kuten Bond, Oxford ja Baker streetiä lukuun ottamatta siellä on melko rauhallista, ja vain muutaman korttelin päässä kaupungin vilkkaimmista kaduista saattaa olla vilkkaimpaan aikaankin täysin hiljaista.

Alueelta on hyvät liikenneyhteydet muihin kaupunginosiin, ja sieltä on mahdolista löytää hotelli erittäin rauhalliselta kadulta, jolla ei ole melua tai hämärämiehiä. Tänne majoittuvan on erityisen hyvä shoppailla, ja myös ruokailu ja yöelämä hoituvat täällä eikä tarvetta lähteä muualle näitä varten tule. Harkinnanarvoinen vaihtoehto alueella on esim. Park Lane Mews.

Bayswater-Paddington - Valtavasti valinnanvaraa ja erinomainen hinta-laatusuhde

Hintalaatu-suhteeltaan erinomainen Bayswater-Paddington sijaitsee aivan tämän alueen vieressä, ja se on Hyde Parkin pohjoispuolelle muodostunut kiireinen, urbaani kaupunginosa, jossa on valtava määrä hotelleja, kansainvälinen tunnelma ja katuja, jotka vaihtelevat äärimmäisen vilkkaista hyvin rauhallisiin.

Edgware Roadin ja Queenswayn väliin jäävä alue on klassinen valinta Lontoon hotellille, siellä on hyvin turvallista ympäri vuorokauden ja siellä on riittävästi ravintoloita ja pubeja, niin ettei sieltä tarvitse lähteä illalla muihin kaupunginosiin. Shoppailumahdollisuudet ovat etekin Queenswaylla värikkäät, ja tämä on hyvää tienoota sekä yöpyä turistien kanssa että lähteä shoppailemaan paikallisten kanssa. Liikenneyhteydet ovat erinomaiset mm. Heathrow'n kentälle Heathrow Express -junalla, ja hinnat tuppaavat täällä olemaan melkoisesti ydinkeskustaa alhaisempia. Hyviä valintoja alueella ovat mm. Lancaster Gate ja Caesar.

Kensington-Earl's Court - Erinomainen hinta-laatusuhde

Toinen erinomainen paikka hintalaatu-suhteeltaan on Kensington-Earl's Court. Tämä Earl's Court - ja South Kensington -metroasemien väliin jäävä alue on kaikin puolin erinomainen yöpymispaikka, sinne pääsee erittäin hyvin metrolla Heathrow'n kentältä ja sieltä on hyvät liikenneyhteydet, mm. noin vartissa Piccadilly Circukselle.

Shoppailua täällä voi harrastaa jonkin verran, ravintoloiden kanssa saa olla tarkkana sillä osa niistä on turistirysiä etenkin Gloucester Road -metroaseman tuntumassa ja pubeja on siellä täällä, niin että yömyssyn voi ottaa muualle lähtemättä. Hintataso on huomattavasti edullisempi kuin ydinkeskustassa, ja tunnelmaltaan tämä on autenttisempaa Lontoota kuin hotellien valtaama Bayswater. Hyviä vaihtoehtoja alueella ovat mm. Garden View ja Rydges.

Chelsea - Varakkaiden asuinalue

Hienostokaupunginosa Chelsea sijaitsee lähellä Kensingtonia, ja jotkut voivat intoutua yöpymään Chelsea-Knightsbrige alueella, joka alkaa Hyde Parkin puiston kulmalta läheltä Harrodsin tavarataloa ja päättyy Chelsean Thamesin jokinäkymiin. Alue on laaja mutta siinä mielessä yhtenäinen, että se on hyvin varakkaan väestön asuinaluetta ja että siellä ei ole Hyde Parkin kulmausta lukuun ottamatta suurta määrää hotelleja.

Mikäli onnistuu löytämään hotellin joko Knightsbridgen metroaeman tuntumasta tai King's Roadin yläpäästä läheltä Sloane Square -metroasemaa, on tämä monin tavoin hyvä valinta. Alueella voi tehdä ostoksia yläluokan suosimissa putiikeissa, käydä pubeissa, löytää miltei minkälainen ravintola tahansa ja muutenkin nauttia länsi-Lontoon tunnelmasta ja hienosta katunäkymistä täysin siemauksin. Liikenneyhteydet ovat heikonlaiset muualta kuin Knightsbridgestä ja Sloane Squarelta, joten muiden kuin taksilla matkustavien kannattaa kiinnittää huomiota metroaseman läheisyyteen. Hyvä vaihtoehto aluella on esim. Pestana Chelsea Bridge Hotel.

The City - Haasteellinen finanssialue

Ydinkeskustan itäpuolella on kaupunginosia, joissa on paljon hotelleja, ja yksi tällainen on nykyisin The City eli neliömailin kokoinen Lontoon finanssikeskus. Täällä ei ole perinteisesti ollut montaakaan hotellia tai muuta majapaikkaa, mutta sinne on viime vuosina, laajojen rakennusprojektien ja olympialaisiin liittyvän rakentamisen yhteydessä kohonnut useitakin majapaikkoja, joista jotkut sijaitsevat liian kaukana metroasemasta - täällä yöpyvien kannattaakin kiinnittää erityistä huomiota metroaseman läheisyyteen. Mikäli löytää hotellin vaikkapa Liverpool Street tai Aldgate Eastin läheltä, on se tällöin suositeltava paikalla.

Hinnat ovat täällä keskustaa edullisempia, ja shoppailumahdollisuudet ovat erinomaiset myös viikonloppuisin, alueella olevien markkinoiden takia. Alue lähellä Hoxton Square -aukiota on nykyään trendikäs baarialue, ja täällä on myös melkoinen valikoima kaikenlaisia ravintoloita. Alueella voi myös päästä intialaisiin tunnelmiin, sillä Brick Lane on jo vuosikymmeniä ollut Lontoon aasialaisten keskus, ja täällä on usein hyvinkin eksoottinen tunnelma. Alueen hyvistä hotelleista mainittakoon City Hotel.

St Pancras-Islington - Kauppoja ja ravintoloita mutta vain vähän turisteja

Vilkas ja hyvien liikenneyhteyksien päässä sijaitseva alue itäisessä Lontoossa on St Pancras-Islington. Alue on vilkas nimenomaan St Pancras -aseman tuntumassa, ja täältä pääsee junalla muualle Britanniaan ja Eurostarilla vaikka Pariisiin ja liikenneyhteydet kaikkialle Lontooseen ovat erinomaiset. Alue tästä pohjoiseen kohti Islingtonia on mukavaa seutua, jolla ei liiku paljon turisteja ja jolla sijaitsee hyviä ravintoloita ja kaikenlaisia kauppoja. Islingtoniin majoittuvan kannattaa ehdottomasti varmistaa, ettei metroasema ole turhan kaukana, ja hyvä onkin majoittua lähelle Angel-metroasemaa, jonka lähellä on valtava määrä kauppoja, ravintoloita ja baareja. Varteenotettava vaihtoehto alueella on esim. hostel-tyyppinen The Generator.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Lontoossa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkit Lontoossa

Caesar Hotel

(26-33 Queens Gardens)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Bayswaterissa, neljän metroaseman lähellä sijaitseva hotelli, joka sijaitsee modernissa rakennuksessa ja turvallisella alueella. Kohtuuhintainen valinta niille, jotka haluavat liikkua paljon metrolla.

City Hotel

(12-20 Osborn Street)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Cityssa, finanssikeskuksessa lähellä Aldgate East -metroasemaa ja Brick Lanea sijaitseva huokeahintainen hotelli, jonka huoneiden varustelutaso ja koko ovat saaneet paljon kiitosta.

Garden View Hotel

(29-31 Nevern Square)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hyvien yhteyksien päässä Heathrow'n lentokentältä, lähellä Earl's Court -metroasemaa sijaitseva kohtuuhintainen hotelli, joka sijaitsee varsin mukavalla alueella ja jonka aamiainen on saanut runsaasti kiitosta.

Generator Hostel

(37 Tavistock Place, Russell Square)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Aivan St Pancras/King's Cross -rautatie- ja metroasemaa sijaitseva hotelli, hyvällä Lontoon itäisen keskustan alueella sijaitseva hostel, jossa on paljon yhden- ja kahden hengen huoneita yhteismajoitushuoneiden lisäksi.

Lancaster Gate Hotel

(66 Lancaster Gate)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Erinomaisella paikalla Bayswaterissa sijaitseva hyvätasoinen hotelli, jonka aamiainen ja huoneet ovat saaneet paljon kiitosta.

Park Lane Mews Hotel

(2 Stanhope Row)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Tyylikäs mutta hintalaatusuhteeltaan erinomainen hotelli, joka sijaitsee yhdellä Lontoon arvostetuimmista alueista, kävelymatkan päässä Piccadilly Circukselta.

Pestana Chelsea Bridge Hotel & Spa

(354 Queenstown Road)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Chelsean hienostokaupungin kupeessa, joen toisella puolella sijaitseva moderni hotelli, jonka palvelutaso ja huoneet ovat saaneet paljon hyvää palautetta. Sloane Square -metroasemalle on jonkin verran kävelymatkaa, mutta bussit ja taksit kulkevat alueella hyvin.

Rathbone Hotel

(30 Rathbone Street)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä Oxford Streetiä sijaitseva hotelli, josta on lyhyt matka metroasemille ja erinomaiset palvelut niin hotellissa kuin sen ympäristössäkin.

Rydges Kensington

(61 Gloucester Road)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hyvät yhteydet Heathrow'n kentälle ja Piccadilly Circukselle metrolla, Gloucerster Road metroasema aivan naapurissa ja alueella hyviä ravintoloita ja pubeja. Hintalaatu-suhteeltaan erinomainen valinta läntisessä Lontoossa.

The Clarendon

(34-37 Bedford Place)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kätevällä paikalla keskustan itäosissa, lähellä Russell Squarea sijaitseva hotelli, jolta on hyvät yhteydet kaikkialle kaupunkiin ja jonka varustelutaso on saanut paljon ylitystä.

Muut Lontoon hotellit

Jos et vielä löytänyt sopivaa hotellia, katso tästä kaikki hotellivaihtoehdot Lontoossa ja lisäksi tarjoushintaiset vaihtoehdot. Jos olet lähdössä heti, katso ja hyödynnä viimehetken tarjoukset.

Teksti: Peter Forsberg
2011/10

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti