Englanti – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Bodrum on Turkin länsirannikon suosituimpia lomakohteita, ja vuosikymmeniä sen lämmin ja rento lomatunnelma on vetänyt ihmisiä puoleensa. Aurinko paistaa Bodrumissa lähes takuuvarmasti toukokuun alusta pitkälle lokakuuhun. Vedet ovat lämpimiä, sateet harvinaisia ja hinnat ovat pahimmillaankin huomattavasti kotimaan hintoja edullisempia.
koristekuva Izmir on Turkin kolmanneksi suurin kaupunki, ja se sijaitsee maan länsirannikolla. Se on metropoli, jossa on noin kolme miljoonaa asukasta, mutta keskusta on pieni ja kaikkeen olennaiseen voi tutustua siellä parissa päivässä.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Hotelleja – Brighton
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Brighton Pier
Kemptown (kuvassa olevan Brighton Pier -laiturin itäpuolella) on mukava kaupunginosa, jossa ranta on vieressä ja bussiasemalle lyhyt matka mutta etäisyyttä on sen verran, että pahin melu on tarpeeksi kaukana.

Minkälainen hotelli Brightonissa kannattaa valita ja miltä alueelta?

Tällä sivulla kerrotaan niistä Brightonin alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Majoituksen löytäminen Brightonista

Vaikka Brighton on suuri ja laajalle levittäytynyt kaupunki, on se turistin näkökulmasta monin tavoin kätevä vierailupaikka. Keskustassa on tilaa melkoisesti ja etäisyydet vaikuttavat pitkiltä, mutta loppujen lopuksi kaikki oleellinen on hyvin pienen alueen sisällä eikä kaupungissa joudu kävelemään kilometritolkulla paikasta toiseen vaikkei julkisia käyttäisikään. Hotellit ovat kätevästi keskittyneet rannan lähistölle tai sitten lähelle rautatieasemaa, jonka alue on hyvä yöpymispaikka rautateitse kaupunkiin saapuville ja niille, jotka haluavat olla kesäviikonloppuisinkin takuuvarmasti rauhallisella tienoolla.

Brightonissa hotelli kannattaa varata yhdeltä sen kolmesta keskustan pääseudusta: Kemptownista, rannan läheisyydestä Preston Streetin kulmilta tai sitten North Laine -alueelta, joka on rautatieaseman vieressä. Kaikki nämä alueet ovat kävelymatkan eli alle kilometrin päässä Poole Valley -linja-autoasemasta, jonne lentokenttä- ja Lontoon-bussit tulevat. Rannalla etenkin lähellä Brighton Pier -laituria on kesäviikonloppuisin rauhatonta ja meluista, mutta valtaosa rähinästä ja metelistä on keskittynyt King’s Road -rantabulevardille ja yhdelle sen sivukaduista, West Streetille. Yöpymällä ainakin muutaman sadan metrin päässä näistä voi olla kesäviikonloppuisinkin varma, että yöt voi viettää rauhassa nukkuen.

Ydinkeskusta

Aivan ydinkeskustaksi Brightonissa voi mieltää alueen, joka on heti Brighton Pier -laiturin vieressä ja jolta on lyhyt kävelymatka kaikkialle keskustaan. Alueen ainoa miinuspuoli on se, että täällä on rauhatonta viikonloppuisin ja etenkin kesällä, ja näin sitä kannattaa ehkä ainakin keskikesän viikonloppuina vältellä.

Kemptown

Kemptown, joka sijaitsee Brighton Pier -laiturin itäpuolella, on mukava kaupunginosa, jossa on hyviä kauppoja, jonkin verran ravintoloita ja myös yöelämää, mutta ei niin paljon kuin ydinkeskustassa. Ranta on aivan vieressä, Brighton Pier -laiturille ja bussiasemalle on muutaman sadan metrin matka mutta etäisyyttä on sen verran, että pahin melu on tarpeeksi kaukana, jotta yönsä voi viettää rauhassa. Kemptownissa on valtavasti majapaikkoja, ja parhaimmistoon kuuluvat esimerkiksi Brighton Marina House ja Gulliver's - Guest House.

Preston Streetin tienoot

Kemptownin lisäksi toinen keskittymä majapaikkoja lähellä rantaa mutta varsin rauhallisella ja silti palveluiltaan hyvällä alueella on Preston Streetin ja rantakatu King’s Roadin kulmauksen tienoilla. Preston Street on tunnettu ravintoloistaan ja pubeistaan, lähistöllä on paljon kauppoja ja ranta on aivan vieressä. Täältä on Brighton Pier -laiturille ja lentokenttäbussipysäkille alle kilometrin kävelymatka, eikä täällä yöpyvä välttämättä joudu turvautumaan lainkaan julkisiin liikennevälineisiin. Hyviä tällä alueella sijaitsevia hotelleja ovat esimerkiksi Brighton House ja The Oriental - Guest House.

North Laine -alue

Ainoa tienoo, joka rannan lähistön lisäksi on majapaikalle sopivaa aluetta Brightonissa, on North Laine -alueella tai sen lähistöllä, lähellä rautatieasemaa. Tämä on kätevää, rannan tuntumaa rauhallisempaa aluetta, jolla on paljon värikkäitä katunäkymiä, hyviä kauppoja ja paljon ruokapaikkoja. Illanviettopaikkojakin täällä on, mutta tänne asti eivät viikonlopputuristit mielellään lähde, ja näin täällä on melko rauhallista myös viikonloppuina. Matkaa Brighton Pier -laiturille ja linja-autoasemalle täältä on korkeintaan kilometri. Hyvä tällä alueella sijaitseva majapaikka on esimerkiksi Ibis Brighton City Centre.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Brightonissa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkkejä Brightonissa

Brighton House

(52 Regency Square)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hyvällä paikalla lähellä Preston Streetiä ja rantaa sijaitseva hotelli, joka on kohtuuhintainen mutta joka kuuluu kaupungin pidetyimpien majapaikkojen joukkoon. Kaikki on lähellä kaupoista ravintoloihin ja rantaan, eikä lentokenttäbussillekaan ole kuin noin puolen kilometrin matka.

Brighton Marina House

(8 Charlotte Street)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Nimestään huolimatta tämä erittäin pidetty ja kohtuuhintainen majapaikka ei sijaitse Marina-alueella vaan Kemptownissa, noin puolen kilometrin päässä lentokenttäbussista ja Brighton Pier -laiturista. Täällä yöpyneet eivät ole löytäneet moitteen sijaa tästä hotellista.

Gulliver’s - Guest House

(12a New Steine)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kemptownissa, monen muun hyvän majapaikan ja Brighton Pier -laiturin läheisyydessä sijaitseva pieni 11 huoneen hotelli, joka on varsin huokeahintainen ja joka tarjoaa hyvän aamiaisen. Kaikki on lähellä, lentokenttäbussille on lyhyt matka, ranta on aivan vieressä mutta keskeisestä sijainnista huolimatta ei turhan meluisa kesäviikonloppuisinkaan.

Ibis Brighton City Centre

(88-92 Queens Road)
Tutustu hotelliin ja varaa huone North Laine -alueella, lähellä rautatieasemaa ja alle kilometrin päässä rannalta sijaitseva suuri ja nykyaikaisesti varustettu hotelli, joka on kohtuuhintainen mutta pidetty majapaikka. Täällä yöpyvän on hyvä saapua vain sadan metrin päässä sijaitsevalle rautatieasemalle, mutta linja-autoasemallekin on vain noin kilometrin matka. Lähellä on paljon kaikenlaista kaupoista yöelämään ja ravintoloihin, mutta täällä ei ole kesäviikonloppuisinkaan turhan rauhatonta tai meluisaa.

The Oriental - Guest House

(9 Oriental Place)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä rantaa ja Preston Streetia sijaitseva pikkuhotelli, jonka varustelutaso on hyvin nykyaikainen ja josta on lyhyt matka moneen paikkaan. Ranta, ravintolat, kaupat ja yöelämä ovat lähellä, mutta keskeisestä sijainnista huolimatta West Street ja muut meluisat kadut ovat sen verran kaukana, että täällä voi nukkua rauhassa kesäviikonloppuinakin.

Muut Brightonin hotellit

Jos et vielä löytänyt sopivaa hotellia, katso tästä kaikki hotellivaihtoehdot Brightonissa.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/09

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti