Englanti – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Brighton
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Brighton Pier (CC License: Attribution-ShareAlike 4.0 International)
Brightonissa on tapana joko majoittua lähelle Brightonin kuulua laituria tai sitten lähelle rautatieasemaa.

Minkälainen hotelli Brightonissa kannattaa valita ja miltä alueelta?

Brighton on majapaikoiltaan monipuolinen ja osan vuotta kohtuuhintainen paikka, ja siellä on tapana joko majoittua lähelle Brightonin kuulua laituria tai sitten lähelle rautatieasemaa, jolle voi junalla hurauttaa Lontoosta tunnissa tai Gatwickin lentoasemalta puolessa tunnissa.

Kaupungissa on melkoinen määrä erilaisia majapaikkoja huoneistoista halpoihin hotelleihin, perushotelleihin ja hienoihin hotelleihin, mutta hosteleita siellä on vähän. Brightonin hotellien hintataso vaihtelee melkoisesti ajankohdan mukaan, ja hintavinta siellä on yöpyä kesällä, kesäviikonloppuina ja lomien aikaan, jolloin talvellakin monet saapuvat Brightoniin vaihtamaan vapaalle. Brightonista voi saada vilkkainakin matkustusaikoina hotellihuoneen alle sadalla eurolla, ja hiljaisempina aikoina siellä on paljon hyviä huoneita 60–80 eurolla.

Vaikka Brightonissa on valtava määrä hotelleja ja muita majapaikkoja, kannattaa varaus tehdä ainakin kuukausi mutta mieluiten pari etukäteen.

Majoituksen löytäminen Brightonista

Vaikka Brighton on suuri ja laajalle levittäytynyt kaupunki, on se turistin näkökulmasta monin tavoin kätevän kokoinen vierailupaikka. Keskustassa on tilaa melkoisesti ja etäisyydet vaikuttavat pitkiltä, mutta loppujen lopuksi kaikki oleellinen on hyvin pienen alueen sisällä eikä kaupungissa joudu kävelemään kilometritolkulla paikasta toiseen vaikkei julkisia käyttäisikään.

Hotellit ovat kätevästi keskittyneet rannan lähistölle ja lähelle rautatieasemaa, jonka tuntumassa oleva alue on hyvä yöpymispaikka rautateitse kaupunkiin saapuville ja niille, jotka haluavat olla kesäviikonloppuisinkin takuuvarmasti rauhallisella tienoolla.

Parhaat alueet majapaikalle

Brightonissa hotelli kannattaa varata yhdeltä sen kolmesta keskustan pääseudusta: Kemptownista, rannan läheisyydestä Preston Streetin kulmilta tai sitten North Laine -alueelta, joka on rautatieaseman vieressä. Kaikki nämä alueet ovat kävelymatkan eli alle kilometrin päässä Poole Valley -linja-autoasemasta, jonne lentokenttä- ja Lontoon-bussit tulevat.

Rannalla etenkin lähellä Brighton Pier -laituria (Brighton Palace Pier) on kesäviikonloppuisin rauhatonta ja meluista, mutta valtaosa rähinästä ja metelistä on keskittynyt King’s Road -rantabulevardille ja yhdelle sen sivukaduista, West Streetille [kartalla]. Yöpymällä ainakin muutaman sadan metrin päässä näistä paikoista voi kesäviikonloppuisinkin olla varma siitä, että yöt voi viettää rauhassa nukkuen.

Ydinkeskusta

Aivan ydinkeskustaksi Brightonissa voi mieltää alueen, joka on aivan laiturin [kartalla] vieressä ja jolta on lyhyt kävelymatka kaikkialle keskustaan. Alueen ainoa miinuspuoli on se, että täällä on rauhatonta viikonloppuisin ja etenkin kesällä, ja näin sitä kannattaa ehkä ainakin keskikesän viikonloppuina vältellä.

Kemptown (CC License: Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)
Kemptown, joka sijaitsee laiturin itäpuolella, on mukava kaupunginosa, jossa on valtavasti majapaikkoja.
Kuva: Ian Cunliffe (CC BY-SA 2.0)

Kemptown

Kemptown [kartalla], joka sijaitsee laiturin itäpuolella, on mukava kaupunginosa, jossa on hyviä kauppoja, jonkin verran ravintoloita ja myös yöelämää, mutta ei niin paljon kuin ydinkeskustassa. Ranta on aivan vieressä, Brighton Pierille ja bussiasemalle on muutaman sadan metrin matka mutta etäisyyttä on sen verran, että pahin melu on tarpeeksi kaukana, jotta yönsä voi viettää rauhassa. Alue on kuitenkin melko laaja, niin että sillä on merkitystä majoittuuko kortteleihin, jotka ovat aivan laiturin vieressä vai kauemmas siitä.

Kemptownissa on valtavasti majapaikkoja, ja parhaimmistoon kuuluvat esimerkiksi Brighton Marina House, Gulliver's - Guest House ja Legends Hotel, joka sijaitsee hyvin lähellä laituria.

Preston Streetin tienoot

Kemptownin lisäksi toinen keskittymä majapaikkoja lähellä rantaa mutta varsin rauhallisella ja silti palveluiltaan hyvällä alueella on Preston Streetin ja rantakatu King’s Roadin kulmauksen [kartalla] tienoilla. Preston Street on tunnettu ravintoloistaan ja pubeistaan, lähistöllä on paljon kauppoja ja ranta on aivan vieressä. Täältä on laiturille ja Poole Valleyn linja-autoasemalle alle kilometrin kävelymatka, eikä täällä yöpyvä välttämättä joudu turvautumaan lainkaan julkisiin liikennevälineisiin.

Hyviä tällä alueella sijaitsevia hotelleja ovat esimerkiksi Brighton House ja The Oriental - Guest House.

North Laine
Rannan lähistön lisäksi ainoa majapaikalle sopiva alue Brightonissa on alue nimeltään North Laine.
Kuva: Peter Forsberg

North Laine

Ainoa tienoo, joka rannan lähistön lisäksi on majapaikalle sopivaa aluetta Brightonissa, on alue nimeltään North Laine tai sen lähistöllä, lähellä rautatieasemaa [kartalla]. Tämä on kätevää, rannan tuntumaa rauhallisempaa aluetta, jolla on paljon värikkäitä katunäkymiä, hyviä kauppoja ja paljon ruokapaikkoja. Illanviettopaikkojakin täällä on, mutta tänne asti eivät viikonlopputuristit mielellään lähde, ja näin täällä on melko rauhallista myös viikonloppuina. Matkaa laiturille ja linja-autoasemalle täältä on korkeintaan kilometri.

Suomalaisten suosiossa on ollut rautatieaseman naapurissa sijaitseva kohtuuhintainen ketjuhotelli Ibis Brighton City Centre.

Hostelit ja muut edullisimmat majapaikat

Brightonissa on tällä hetkellä heikosti hosteleita, eikä se ole lainkaan hyvä vierailupaikka pienellä matkakassalla oleville. Muutenkin kaupunki on hintavampi kuin keskivertokaupunki Britanniassa, ja hinnat siellä ovat yhtä korkeita kuin Lontoossa. Lisäksi Brighton on jatkuvien turistivirtojen takia hankala kaupunki, jossa on usein niin paljon vierailijoita, että edullisimmat majapaikat ovat jo aikoja sitten menneet.

Jos Brightonissa mielii hosteliin, on siellä YHA Brighton, jossa on yhteismajoitushuoneita ja yksityishuoneita. Se on koko kesäkauden ajan tukossa, niin että sieltä on puolikin vuotta etukäteen hankala löytää edes punkkaa. Hinnat voivat myös olla käsittämättömän korkeita, mutta tällä hetkellä Brightonissa ei ole muita hostel-tyylisiä majoituksia tai muutakaan mikä maksaisi juurikaan alle 60 euroa yöltä.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Brightonissa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkkejä Brightonissa

Brighton House

(52 Regency Square)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hyvällä paikalla lähellä Preston Streetiä ja rantaa sijaitseva hotelli, joka on kohtuuhintainen mutta joka kuuluu kaupungin pidetyimpien majapaikkojen joukkoon. Kaikki on lähellä kaupoista ravintoloihin ja rantaan, eikä lentokenttäbussillekaan ole kuin noin puolen kilometrin matka.

Brighton Marina House

(8 Charlotte Street)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Nimestään huolimatta tämä erittäin pidetty ja kohtuuhintainen majapaikka ei sijaitse Marina-alueella vaan Kemptownissa, noin puolen kilometrin päässä lentokenttäbussista ja laiturista. Täällä yöpyneet eivät ole löytäneet moitteen sijaa tästä hotellista.

Ibis Brighton City Centre - Station

(88–92 Queens Road)
Tutustu hotelliin ja varaa huone North Laine -alueella, lähellä rautatieasemaa ja alle kilometrin päässä rannalta sijaitseva suuri ja nykyaikaisesti varustettu hotelli, joka on kohtuuhintainen mutta pidetty majapaikka. Täällä yöpyvän on hyvä saapua vain sadan metrin päässä sijaitsevalle rautatieasemalle, mutta linja-autoasemallekin on vain noin kilometrin matka. Lähellä on paljon kaikenlaista kaupoista yöelämään ja ravintoloihin, mutta täällä ei ole kesäviikonloppuisinkaan turhan rauhatonta tai meluisaa.

Legends Hotel

(Marine Parade 31–34)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kolmen tähden siististi ja modernisti sisustettu perushotelli, jonka monissa huoneissa on merinäköala ja jossa on monenmoisia huoneita mutta oikeastaan vain yhdelle tai kahdelle hengelle. Huoneet ovat kookkaita ja viihtyisiä, kylpyhuoneita on pidetty suihkua myöten hyvinä mutta huoneiden hintaan ei kuulu aamiainen, jota pidetään hyvänä mutta joka on melko hintava. Huoneiden hinnat ovat ainakin muulloin kuin vilkkaimpina aikoihin kohtuullisia, ja siellä yöpyneet ovat kiitelleet etenkin sijaintia, henkilökuntaa ja varustelutasoa, joka ei edusta perinteistä englantilaista tyyliä.

OYO Gulliver’s

(12a New Steine)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kemptownissa, monen muun hyvän majapaikan ja laiturin läheisyydessä sijaitseva pieni 11 huoneen hotelli, joka on varsin huokeahintainen ja joka tarjoaa hyvän aamiaisen. Kaikki on lähellä, lentokenttäbussille on lyhyt matka, ranta on aivan vieressä mutta keskeisestä sijainnista huolimatta ei turhan meluisa kesäviikonloppuisinkaan.

The Oriental - Guest House

(9 Oriental Place)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä rantaa ja Preston Streetia sijaitseva pikkuhotelli, jonka varustelutaso on hyvin nykyaikainen ja josta on lyhyt matka moneen paikkaan. Ranta, ravintolat, kaupat ja yöelämä ovat lähellä, mutta keskeisestä sijainnista huolimatta West Street ja muut meluisat kadut ovat sen verran kaukana, että täällä voi nukkua rauhassa kesäviikonloppuinakin.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Arild Vågen, Ian Cunliffe, Peter Forsberg
2023/01

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti