Englanti – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
ilmoitus
High Street
Majapaikat Oxfordissa sijaitsevatkin yleensä ydinkeskustassa, eivätkä hinnatkaan ole sen kalliimpia ydinkeskustassa kuin syrjemmällä.

Minkälainen hotelli Oxfordissa kannattaa valita ja miltä alueelta

Oxfordiin suunnattavan kannattaa majoittua sen ydinkeskustaan, lähelle linja-autoasemaa tai muualle ytimen alueelle, jolloin voi kävellä paikasta toiseen. Huoneita saa sieltä alkaen noin 40 eurolla, ja huoneiden keskihinnan voi ajatella olevan 80 euron kieppeillä.

Oxford on hyvin suosittu vierailupaikka viikonloppuisin ja kesäisin, joskaan läheskään kaikki vierailijat eivät siellä yövy, mutta tästä huolimatta majapaikka kannattaa aina varata ainakin kuukausi ennen vierailua.

Majoituksen löytäminen Oxfordista

Hinnat

Hintataso on Oxfordissa korkea, ja vuodepaikat täyttyvät ympäri vuoden etenkin viikonloppuisin, joten varaukset kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen.

Edullisimmat huoneet Oxfordin kaupungissa maksavat talvisin noin 50 euroa, ja alle 60 eurolla on siellä sellaisia hotelleja kuin EasyHotel.

Kolmen tähden hotelliin pääsee alkaen reilulla 70 eurolla, ja halvimmat hienoiksi luokiteltavat majapaikat maksavat edullisimmillaan noin 80 euroa. Kesäisin ja viikonloppuisin Oxfordista on vaikea saada tasokasta kahden hengen huonetta keskustasta alle 100 eurolla, eikä siellä oikeastaan enää ole normaalia edullisempia majapaikkoja, lukuun ottamatta yhtä hostelia.

Ydinkeskustan alue

Tavallisen turistin näkökulmasta Oxfordissa kannattaa majoittua vain keskustaan, ei sen ulkopuolelle. Sillä, millä seudulla tarkkaan ottaen ydinkeskustassa majapaikka on, ei ole kovin suurta merkitystä, mutta on tietenkin hyvä sijoittua kohtalaisen lähelle joko linja-auto- tai rautatieasemaa, sillä ne sijaitsevat muutaman sadan metrin päässä toisistaan ja lähellä Oxford Castle -linnaketta.

Majapaikat Oxfordissa sijaitsevatkin yleensä ydinkeskustassa, eivätkä hinnatkaan ole sen kalliimpia ydinkeskustassa kuin syrjemmällä.

Kaikkia Oxfordin majapaikkoja voi katsella Booking.comissa.

The Bear Hotel Oxfordshiren alueella
Jos haluaa yöpyä muualla kuin Oxfordin keskustassa eli jossakin Oxfordshiren kreivikunnan alueella, on siellä erilaisia majapaikkoja.

Hostelit

Vuoden 2023 alussa Oxfordissa oli jäljellä vain yksi hostel, pitkään toiminnassa ollut, tasokas Central Backpackers (13 Park End Street), joka sijaitsee aivan bussiaseman vieressä. Sen hintataso on jonkin verran noussut, mutta siellä voi yöpyä yhteismajoitushuoneessa alkaen noin 30 eurolla.

Koko Oxfordshire

Jos haluaa yöpyä muualla kuin Oxfordin keskustassa eli jossakin Oxfordshiren kreivikunnan alueella, on siellä erilaisia majapaikkoja mutta kulkuyhteyksiin kannattaa tutustua ennen lopullisen päätöksen tekemistä. Viikonloppuisin ja etenkin sunnuntaisin bussit kulkevat harvakseltaan ja usein pidempiä reittejä kuin viikolla.

Edullisimmat kahden hengen huoneet maksavat talvikaudella noin 40 euroa, ja varsin monipuolinen valikoima hotelleja on niille, jotka sijoittavat huoneeseen 50–60 euroa.

Kaikkia Oxfordshiren majapaikkoja voi katsella Booking.comissa.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Oxfordissa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkkejä Oxfordin keskustassa

Mercure Oxford Eastgate Hotel

(73 High Street)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Pääkadun varrella ja hienoimpien kampusten vieressä sijaitseva hyvätasoinen hotelli, jonka huoneet tosin ovat melko pieniä. Kaikki asiakkaat eivät ole olleet täysin tyytyväisiä hotellin palveluun, mutta se on kelvollinen majapaikka, mikäli muut keskustan hotellit ovat täynnä.

Old Bank Hotel

(92–94 High Street)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Pääkadun varrella, hienoimpien yliopiston rakennusten vieressä sijaitseva kallis huippuluokan hotelli, jossa yöpyvä voi nukkua rauhassa. Englantilaistyylinen sisustus ja palvelumentaliteetti varmistavat, että lomasta Oxfordissa tulee onnistunut eikä hotellilta ole mihinkään pitkä matka kävellen.

Old Parsonage Hotel

(1 Banbury Road)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kartalta katsottuna hivenen syrjässä lähellä Jericho-kaupunginosaa sijaitseva kallis hotelli, joka kuitenkin on vain kivenheiton päässä St Giles -aukiosta ja Broad Streetistä. Hotellissa on vanhanajan tyyliä, se sijaitsee mukavalla alueella ja se on saanut pääasiassa kehuja siellä yöpyneiltä.

Royal Hotel Oxford

(Park End Street)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Oxfordin hotellien joukossa hintatasoltaan keskikastia edustava modernisti sisustettu majapaikka, joka sijaitsee hyvin lähellä rautatieasemaa ja linja-autoasemaa. Kaikki on lähellä yöelämästä ravintoloihin ja nähtävyyksiin, hotelli on mukava, palvelu on hyvää ja hinta-laatusuhdekin on varsin hyvä.

The Jericho Hotel

(Walton Crescent 25)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hiljattain nimensä muuttanut perushotelli, joka on ollut suomalaisten mieleen ja jossa on erilaisia keskihintaisia, maksimissaan viisi henkeä vetäviä huoneita. Huoneiden varustelutaso on aika perusluokkaa, ja ne ovat monen asiakkaan mielestä melko tilavia. Hotellissa tarjotaan aamiaista, ja siellä yöpyneet ovat kehuneet hotellin hiljaista mutta melko keskeistä sijaintia, alakerran libanonilaista ravintolaa ja siisteyttä. Negatiivistakin palautetta on tullut, ja hotellin kuvaukseen ja arvioihin kannattaa tutustua, jos on tarkka esimerkiksi kylpyhuoneen ja rappusten kanssa.

The Randolph Hotel

(Beaumont Street)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Aivan keskustan parhailla paikoilla, St Giles -aukion ja Broad Streetin vieressä oleva korkeatasoinen mutta myös kallis majapaikka, jossa yöpyvä pääsee nauttimaan perinteisestä englantilaistyylisestä sisustuksesta ja palvelusta.

Tower House Guesthouse

(Ship Street 15)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kodikas, keskeisellä paikalla sijaitseva majatalo, jossa on erilaisia kahden hengen huoneita niin perustyyliin kuin luksustakin etsiville. Huoneet ovat kohtalaisen kookkaita ja hyvin varusteltuja, mutta majatalossa ei tarjoilla aamiaista tai ole oikeastaan mitään palveluita, mutta kaikkea mahdollista on hotellin ympäristössä. Majatalossa yöpyneet ovat kiitelleet sen sijaintia, lähistön näkymiä ja henkilökunnan avuliaisuutta.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Peter Forsberg, Chris Dorney
2023/01

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti