Englanti – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Lontoo
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Tower of London, Beefeater
Tower of London-linnakompeleksi toimii mainiona ja opettavaisena vierailupaikkana lapsiperheille.

Lasten kanssa Lontoossa

Tällä sivulla esittelemme muutaman vierailukohteen lapsiperheille.

Puistot

Lontoon puistot ovat poikkeuksellisia ja hyviä vierailukohteita ympäri vuoden. Parhaimmillaan ne ovat maalis-lokakuussa, ja tätä pidetäänkin kaupungissa kesäaikana. Puistoissa on erityisen hyviä leikkikenttiä lapsille, ja muutenkin ne ovat siistejä ja tilavia paikkoja temmeltää, tutustua kasveihin ja katsella lintuja ja muitakin eläimiä.

Puistoissa on miltei poikkeuksetta järviä tai lampia, joilla voi soudella, ja niistä löytyy aina kahviloita ja ravintoloita, joissa voi virkistäytyä. Wc:t ovat varsin yleisiä ja hyvin esillä, ja puistot ovat turvallisia oleskelupaikkoja, joissa kaupungin pöly ja kiire katoavat hetkessä.

Hyde Park ja Kensington Gardens ovat hyviä vierailupaikkoja lapsiperheille, ja etenkin alueet Dianan muistosuihkulähteen tuntumassa ja Queenswayn metroaseman vieressä olevan Prinsessa Dianan leikkipuiston alueella ovat hyviä paikkoja lapsiperheille viettää aikaa.

Regent's Park on sekin erinomainen puisto lapsiperheille, ja kuten Hyde Parkissakin täällä voi tutustua erilaisiin kasveihin, kukkiin ja lintuihin. Regent's Parkin alueella sijaitsee myös London Zoo eli eläintarha, joka tietenkin on huippuluokan vierailukohde. Keskustan suurista puistoista Green Park ja St James's Park ovat nekin erinomaisia kohteita lapsiperheille, ja linnuista kiinnostuneet lapset viihtyvät hyvin St James's Parkin järven maisemissa. Myös Greenwichin puisto tähtitorniäkineen on erityisen hyvä vierailupaikka lapsiperheille, ja Greenwich on muutenkin joenrantansa puolesta hyvä oleskelupaikka lapsiperheille.

Museot

Lontoon museot ovat nekin täysin ainutlaatuisia ja suurelta osin ilmaisia vierailukohteita, ja näistä monet ovat erikoistuneet lasten viihdyttämiseen ja opettamiseen. South Kensington -metroaseman vieressä sijaitseva museorypäs on erityisen hyvä paikka viettää aikaa koko perheen voimalla, ja niin tiedemuseo kuin luonnonhistoriallinenkin museo ovat lapsiperheiden suosikkikohteita koko kaupungissa.

Greenwichissä sijaitseva Merenkulkumuseo on sekin lapsiperheille erityisen hyvä vierailukohde, ja muista museoista British Museumia on hyvä ainakin vilkaista, Sotamuseo sopii vähän varttuneemmille lapsille ja Trafalgar Squaren laidalla sijaitsevat National Gallery ja National Portrait Gallery ovat hyviä vierailukohteita vähän varttuneemmille lapsille, joilla on kiinnostusta taiteeseen.

Museot ovat yleensä avoinna ma-su klo 10-18.00, ja näissä kuten kaikissa muissakin Lontoon vierailupaikoissa on hyvä muistaa, että paikalliset eivät anna lastensa häiritä muita eikä äänekästä käytöstä siedetä muualla kuin erikseen lapsille tarkoitetuissa vierailupaikoissa, joskin niissäkin kannattaa aina ottaa muut huomioon.

Tower of London

Yksi parhaita maksullisia vierailupaikkoja Lontoossa on televisiosta kuuluisan Tower Bridge -sillan vieressä sijaitseva Tower of London -alue, johon kuuluu suuri, sisäänpääsymaksullinen linna, ja lisäksi kaikenlaista muuta, kuten osia Rooman valtakunnan aikaisista muureista ja Thamesin jokinäkymiä.

Tower of London-linnakompeleksi on nykyään Unescon suojelukohde, ja se toimii mainiona ja opettavaisena vierailupaikkana lapsiperheille, ja täällä voi nähdä menneisyyden kauheuksia kuten mestauslavoja ja nähdä keskiaikaisiin pukuihin pukeutuneita näyttelijöitä, jotka esittelevät minkälaista elämä aikoinaan Lontoossa oli. Linnan ensimmäiset osat, joista kuuluisin on White Tower eli valkea torni, saivat alkunsa 1070-luvulla, ja vuoteen 1285 mennessä linna alkoi muistuttaa sitä mitä se vielä nykyäänkin on.

Linnake oli alunperin kuninkaallisten asuinpaikka, asevarasto ja rahanlyöntipaja, mutta myöhemmin se toimi pahamaineisena vankilana, ja sen tyrmämäinen luonne onkin nykyisin yksi sen vetonauloista. Linnassa on paljon mielenkiintoista nähtävää kuuluisista kruunun jalokivistä Henrik VIII:n suosimaan mestauslavaan, ja Beefeater-vartioiden asuihin pukeutuneet oppaat tekevät linnakkeen alueella ilmaisia tunnin kestäviä kierroksia, alkaen Middle Tower -tornista puolen tunnin välein.

London Dungeon

London Dungeon sijaitsee London Bridge -sillan ja metroaseman vieressä, ja se on hyvä vierailupaikka vähän varttuneemille lapsille. Kuten etuovella sanotaan "Enter at your own risk" eli sisään mennään omalla vastuulla, joskaan todellista vaaraa ei melko pahan pelottelun lisäksi tässä luolamaisessa paikassa ole.

Paikan luonteeseen kuuluu aavemainen musiikki, kummitusmaiset venekyydit, erilaiset makaaberit härvelit, monessa paikassa virtaava tekoveri ja paikan työntekijät, jotka ovat sonnustautuneet pelottaviin asuihin ja joiden joukosta löytyy tietenkin myös Viiltäjä-Jack. Kokemus kestää 90 minuuttia ja maksaa melkoisesti, mutta silti sinne on kova tungos etenkin viikonloppuisin ja koulujen lomien aikaan. Varsin hyvä ajankohta vierailla on aika ennen Halloweenia, ja muutenkin paikan luonne muuttuu vähän ajankohdan mukaan, ja kaikesta saa hyvin tietoa nettisivujen kautta.

TimeOut antaa kaikenlaista tietoa lasten kanssa Lontooseen matkustaville.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2011/10

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lukijoiden kommentteja

Löydettiin perheen kanssa http://www.zebraskate.co.uk/ Tripadvisorin kautta. Lapset osallistui hauskalle puolen päivän rullaluisteluleirille Hyde Parkissa ja nauttivat suuresti. Luistimet ja kypärät sai sieltä ja vanhemmille hetki laatuaikaa. Suosittelen. /Annika

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti