Tanska – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Legoland
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Pirate Splash Battle (Merirosvojen vesisota), Legoland
Lego Ninjago -lohikäärme
Legoland on jaettu osiin teemojen mukaan. Valtava Ninjago-alue oli vuoden 2016 uusi tulokas.

Tanskan Legoland ja Billund

Vuonna 1968 perustettu Legoland on lapsiperheiden suosikkikohde Tanskassa.

Legolandista löytyy nähtävää ja tehtävää kaikenikäisille. Legolandista löytyy niin huvipuistolaitteita, kuin vaikuttavia Legoista rakennettuja rakennelmia kuten esim. pienoisversiot maailman tunnetuimmista nähtävyyksistä. Huvipuistolaitteita Legolandista löytyy niin perheen pienimmille kuin vauhdikkaimpia vuoristoratoja isoimmille lapsille. Puistossa pääsee hyvin kulkemaan lastenrattailla, ja rattaat voi halutessaan myös vuokrata puistosta.

Puisto on jaettu yhdeksään eri osioon eri teemojen mukaan. Vuoden 2018 uutuus oli Flying Eagle- vuoristorata ja myöskin saman alueen kanoottirataa on uusittu. Huvipuistolaitteiden ajelemisen ja rakennelmien ihastelemisen ohessa, Legolandissa on tietenkin myös mahdollisuus ostaa kaikenlaisia erilaisia Legotuotteita ja tehdä omia rakennelmia legoista.

Edullisinta on ostaa pääsyliput puistoon etukäteen netistä, mutta ne voi tietenkin ostaa myös paikan päällä huvipuistosta. Välillä eri yrityksillä ja kaupoilla on myös kampanjoita, joissa voi saada vapaalipun puistoon, joten kannatta pitää silmänsä auki tarjouksien varalta, mikäli suunnitellee vierailua Legolandiin.

Milloin kannatta matkustaa

Billundin sää- ja ilmastosivultamme selviää miten lämmintä Billundissa on eri kuukausina ja millainen sää siellä nyt ja ennusteen mukaan lähiaikoina vallitsee.

Jos Legolandiin on menossa ensimmäistä kertaa sen tutkimiseen kannattaa varata pari päivää, sillä yleensä varsinkin lapset viihtyvät paikassa sen verran hyvin, ja ruuhkaisina lomakausina joihinkin laitteisiin ja alueille saattaa joutua jonottamaan.

Vilkkain lomakausi Tanskassa on heinäkuussa, joten jos haluaa välttyä pahimmilta jonoilta, vierailu kannattava ajoittaa tämän kauden ulkopuolelle.

Legoland aukeaa keväällä maaliskuun loppupuolella, ja on auki marraskuuhun. Syksyllä puisto ei ole auki kaikkina viikonpäivinä, joten tarkemmat aukioloajat kannattaa tarkistaa puiston kalenterista. Kevät saapuu Tanskaan aikaisemmin kuin Suomeen, joten esim. toukokuussa voi olla sopiva sää Legoland-vierailulle. Tanskassa tuulee kuitenkin kovaa, joten sää voi ajoittain tuntua kylmemmältä kuin mitä mittari näyttää. Vuoden aikana puistossa on eri tapahtumia ja teemoja ja esimerkiksi Halloweenina puisto somistetaan halloweenteemalla. Ohjelmatarjontaan ja erikoistapahtumiin voi tutustua Legolandin omilla nettisivuilla

Matkustaminen

Sekä Finnair, että Norwegian liikennöi suorilla lennoilla Suomen ja Billundin lentokentän välillä. Toinen, ja usein edullisempi vaihtoehto on lentää Kööpenhaminaan, josta pääsee autolla tai junalla noin kolmessa tunnissa Billundiin. Auton vuokraamiseen löytyy useita vaihtoehtoja molemmilta lentokentillä, mutta myös julkisilla pääsee kulkemaan melko vaivattomasti Billundista läheisiin kaupunkeihin.

Rejseplanen-sivustolta tai -sovelluksesta voi kätevästi tarkistaa julkisen liikenteen yhteydet ja hinnat.

Majoittuminen

Legolandista löytyy Legon oma hotelli, jossa huoneet ovat luonnollisesti eri Lego-teemoilla sisustettu, ja vuonna 2019 aivan Legolandin viereen avataan uusi Legoland Castle Hotel, joka muistuttaa valtavaa linnoitusta. Vieressä sijaistee myös Legolandin ja La Landian mökit, jotka ovat myös mukava vaihtoehto majoittumiseen.

Edullisempaa vaihtoehtoa ovat seudun hotellit ja esimerkiksi aivan lentokentän kupeessa sijaitsee myös hotelli. Airbnb-majoituksiakin on jonkin verran tarjolla seudulla, mutta varsinkin lomakausina kannattaa olla aikaisin liikkeellä näiden varaamisessa.

Majoittuja voi myös läheisten kaupunkien hotelleihin, esim. puolen tunnin bussimatkan päässä sijaitsevassa Vejlessä, jolloin samalla pääsee tutustumaan kauniiseen tanskalaiskaupunkiin.

Yhdistettyjä hotelli- ja lippupaketteja Legolandiin voi myös ostaa ja löytää tarjouksia Legolandin-sivuilta.

Myös esim. Ikaalisten matkatoimisto myy matkapaketteja Suomesta Legolandiin.

Abu Simbel Legolandissa
Jungle Racers
Legoista rakennettu satama
Kai, Ninjago

Ruokailu

Ruokailun löytyy useita ravintoloita Legolandissa, sekä viereisessä Legohouse:ssa, josta löytyy mm. hauska ravintola, jossa ruokatilaus tehdään rakentamalla se legopalikoista.

Kesällä voi olla hyvä ajatus pakata mukaan omat eväät ja nauttia piknikistä puistossa, koska siihen löytyy loistavat puitteet omien eväiden syömiselle ja jos haluaa muutakin kuin ”huvipuistoruokaa”.

Lego Ninjago -lohikäärme
Eläinpuisto Giveskov Zoosta löytyy niin dinosauruspuisto kuin safaripuisto oikeilla safarieläimillä.

Billundista löytyy kahviloita ja ravintoloita ja mikäli majoittuu johonkin läheiseen kaupunkiin, paikalliseen ravintolatarjontaan kannattaa tietenkin tutustua.

Muuta tekemistä Legolandin lähellä

Legohouse sijaistee Legoland-puiston ulkopuolella, ja Legohousesta löytyy niin täysin ilmaisia aktiviteettejä kuin osioita, johon voi ostaa lipun. Legohouse on kuin tiedekeskus, jossa leikkiminen ja legoilla rakentaminen on pääasiassa.

Legolandin vieressä sijaistee La Landia vesipuisto, josta löytyy niin sisä- kuin ulkoilma-altaitakin. Sen vierestä löytyy sisä-seikkailupuisto Monky Tonky -land, joka on samankaltainen sisäleikkipuisto kuin. Hop Lop Suomessa..

Legolandin lähistöltä löytyy myös muita kiinnostavia kohteita lapsiperheille. Esim. eläinpuisto Giveskov Zoo, on kiva kohde useamman päivän Billundissa viettäville. Eläinpuistosta löytyy niin dinosauruspuisto kuin safaripuisto oikeilla safarieläimillä.

Vejlen kaupungissa sijaitsee tiedekeskus Økolariet, jossa on vaihtuvia näyttelyitä ja sisäänpääsy on ilmainen.

Jos kaipaa vielä muita vinkkejä niitä voi tarkistaa Billundin turismisivustolta, josta löytää muun muassa vinkkejä ulkoilu ja- luontokohteista ja ajankohtaisista tapahtumista.

Kirjoittaja Stina Henriksson opiskelee ja työskentelee Tanskan Jyllannissa.
LinkedIn: Stina Henriksson ja Instagram: @stinkkih
2018/07

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti