Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Kauppa vanhassakaupungissa, Budva
Vanhassakaupungissa on paljon putiikkeja, joista saa tyypillisiä tuliaisia, kuten laventeli-tuotteita. Sunnuntaisin lähes kaikki liikkeet ovat kiinni.

Ostokset, ravintolat ja yöelämä Budvassa

Ostokset

Budvassa on hyvin rajalliset ostosmahdollisuudet, mutta vanhankaupungin ja linja-autoaseman välimaastossa oleva pieni uusi keskusta [kartalla] on paikka, jossa on eniten keskitetysti kauppoja. Siellä on mukava ainakin yhtenä päivänä kierrellä, ja pienten liikkeiden lisäksi siellä on pari kauppakeskusta, joihin kuuluvat varsin hintava kauppahalli (zelena pijaca) ja ostoskeskus TQ Plaza.

Vanhassakaupungissa on paljon putiikkeja, joista saa tyypillisiä tuliaisia, kuten laventeli-tuotteita, jotka ovat hyvin samanlaisia kuin Kroatian rannikolla. Jos haluaa saada läpileikkauksen parhaista turisteille suunnatuista ostoksista, kannattaa vain kävellä vanhankaupungin kaduilla ja katsella tarjontaa.

Sunnuntaisin lähes kaikki liikkeet ovat kiinni, mukaan lukien valintamyymälät. Näin ollen esimerkiksi alkoholiostokset kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen, mutta pahimman sattuessa kioskeista saa sunnuntaisinkin varsin maukasta paikallista olutta, joka on A-oluen vahvuista.

Ruoat ja ravintolat

Budvassa parhaiten ravintoloita on vanhassakaupungissa, pitkän rannan edustalla ja linja-auton lähistöllä. Eniten turisteille suunnattuja ravintoloita on vanhassakaupungissa, vanhankaupungin ja rannan välimaastossa [kartalla] ja rannan edustallaRannan edustan tunnelmia, ja nämä ovat myös puitteiltaan parhaat paikat mennä syömään. Vaikka hinnat ovat vähän yläkanttiin, on etenkin rannalla mukava syödä ja juoda aamusta iltaan, ja sieltä kannattaa katsella mieleisiä paikkoja jo etukäteen, sillä lähes kaikilla ravintoloilla on ruokalistat selkeästi nähtävissä niiden ulkopuolella.

Linja-autoaseman lähistö

Jos majapaikka on linja-autoaseman lähistöllä, on alueella ravintoloita, ja niissä voi ainakin teoriassa syödä paikallisten ruokien lisäksi aasialaisia ruokia, italialaisia ruokia ja hampurilaisten kaltaisia pikaruokia. Ravintoloita on eniten kesäaikaan, mutta alku- ja loppukaudesta kaikki ravintolat eivät ole avoinna.

Linja-autoaseman Mercur-ravintolalla on palvelultaan huono maine, mutta se käy ruokapaikaksi parhaiten aamiaisaikaan ja ennen kuin lähtee bussilla jonnekin. Muissa tapauksissa samalla kadulla olevan Hotel Grbaljin ravintola, jolla on suuri katettu terassi, soveltuu hätätapauksessa lounas- tai illallispaikaksi, ja se on myös hyvä paikka vain juomalle.

Jos linja-autoaseman lähellä haluaa syödä kunnolla, on yksi hyvä katu sen takana oleva Obilaznica [kartalla] ja sen lähistö. Kadulla on erilaisia ravintoloita, mutta paras maine on paikallisella perheomisteisella ravintolalla, nimeltään Konoba Bocun. Ruokalistan hintoineen voi nähdä verkkosivulta, ja täällä kuten muissakin paikallisissa ravintoloissa grillattu mustekala (lignje na žaru) on aina varma valinta ja myös grillattu taimen (pastrmka na žaru) on hyvä ateria. Ravintola on aivan Obilaznican vieressä, mutta eri kadulla.

Katu, jolla on keskitetysti paljon ravintoloita ja muita palveluita, on Mainski put [kartalla]. Jos vain haluaa syömään, kannattaa suunnata sinne ja katsella tarjontaa. Kadun parhaisiin ravintoloihin kuuluvat tyypilliset paikalliset ravintolat Relax Grill ja Kafana Stella.

Ravintola Coco, Budva
Houkuttelevasti laiturilla sijaitseva Coco Restaurant on hyvä ravintola, jonne voi mennä myös aamiaiselle.

Rannan edusta

Pitkän rannan edustalla on paljon ravintoloita, joilla on houkuttelevia terasseja. Monella ravintolalla on ruokalista selkeästi nähtävänä ravintolan ulkopuolella, ja yleisesti ottaen ravintolat rannan tuntumassa ovat kalliimpia kuin linja-autoaseman lähellä.

Huomattavia ravintoloita on muutama, ja niihin kuuluu rannan keskivaiheilla oleva Jadran kod Krsta [kartalla], joka tarjoaa tyypillisiä paikallisia ruokia, kuten grillikaloja ja -lihoja. Sillä on laajat terassitRanta-alueen terasseja ja rannan ravintoloista parasta tunnelmaa.

Ruokailijoita terassilla rannalla
Rannalla vanhankaupungin tuntumassa on myös muutama paikka tunnelmalliselle ranta-aterialle.

Toinen hyvä ravintola on houkuttelevasti laiturilla sijaitseva Coco Restaurant, jonne voi mennä myös aamiaiselle.

Kolmas normaalia huomattavampi ravintola on Obala [kartalla], jonka vieressä on useita muitakin ravintoloita. Sen tarjontaan kuuluvat paikalliset ruoat, ja hinnat ovat siellä tälle tienoolle kohtuullisia.

Vanhakaupunki ja sen lähistö

Rannan lisäksi turistit syövät mielellään ainakin kerran vanhassakaupungissa. Sen lisäksi sen lähellä on ravintoloita, joita on hyvä valikoima vanhankaupungin ja rannan välimaastossa, venelaiturien ja huvipursisataman yhteydessä.

Yksi hyvä ravintola, jossa on mukava viettää iltaakin, on aivan vanhankaupungin porttien vieressä oleva Old Fisherman’s Pub [kartalla]. Tässä äärimmäisen merellisessä ravintolassa on monipuolinen valikoima erikoisoluita, mutta paikallinen, A-oluen vahvuinen Nik on alueen omaa laadukasta perusolutta.

Vanhassakaupungissa on paljon ravintoloita, jotka suurin piirtein kaikki on turisteille suunnattu, ja monet niistä ovat toiminnassa vain kesän parhaina kuukausina. Siellä voi vain kävellä ja katsoa sopivan ravintolan, mutta jos haluaa pelata varman päälle, on Konoba Stari Grad [kartalla] keskikastin yläpuolella. Se on aivan rannan vieressä, ja rannalla on myös muutama paikka, joista hotellin ravintolan terassi Astoria on yksi mahdollisuus tunnelmalliselle ranta-aterialle.

Lisää Budvan ravintoloita:

TripAdvisor esittelee Budvan ruokapaikkoja.

Pubi vanhassakaupaungissa
Vanhassakaupungissa on monenmoista pubia ja baaria.

Yöelämä

Budvassa on muulloin kuin keskikesällä laimea yöelämä. Paikalliset eivät paljon baareissa juhli, joten turistit vastaavat yöelämästä. Parhaat tienoot viettää iltaa ovat vanhakaupunki, jossa on monenmoista pubia ja baaria, rannan edustalla olevat terassit [kartalla] ja linja-autoaseman lähellä oleva Mainski put -katu [kartalla], jolla on myös hyvä määrä ravintoloita. Ravintolat ja hotellien baarit ovat aivan käypiä paikkoja ottaa olut tai sitä terävämpi, ja myös kahvilat tarjoilevat oluita ja viinojakin.

Oluen saa monesta paikasta parilla eurolla ja joskus edullisemminkin, mutta rannan edustalla olevilla terasseilla ja vanhassakaupungissa hinnat nousevat herkästi kolmeen euroon ja siitä ylöspäin. Lähes kaikkialla edullista on paikallinen olut, ja niistä yleistä on montenegrolainen Nik eli viralliselta nimeltään “Nikšićko” (“nikshitshko”). Sen lisäksi serbialainen Jelen lasketaan paikallisten oluiden joukkoon, ja myös se on A-oluen vahvuista ja edullista. Erityisen hyvänä oluena pidetään tummaa olutta (Nik tamno), ja olut tunnetaan Montenegrossa kuten muissakin slaavilaisissa maissa nimellä “pivo”.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/04

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti