Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Capri
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Via Roma
Eniten kauppoja on Caprin kaupungin pääaukion tuntumassa, ja siltä ohi bussiaseman ja kohti Anacapria kulkevan Via Roman varrella.

Valuutta, ostokset, ravintolat, yöelämä ja tapahtumat

Valuutta, pankkiautomaatit, rahanvaihto ja maksukortit

Caprilla on käytössä euro, joten tässä mielessä siellä on helppo toimia. Pankkiautomaatteja on rajallisesti, mutta jos käteinen loppuu, saa sitä etenkin saaren suurimmista keskuksista. Pankkiautomaattien kanssa saa olla tarkkana, sillä osa niistä voi laskuttaa yksinkertaisista nostoista ylimääräistä. Kaikkein paras Caprille on mennä niin, että käteistä on mukana sen verran, että nostoille ei tule tarvetta. Maksukortit käyvät monissa paikoissa, mutta käteistä kannattaa Caprilla aina pitää mukana.

Ostokset

Caprille ei lähdetä ostoksille, eikä siellä paljon kauppoja olekaan. Eniten kauppoja on Caprin kaupungin pääaukion tuntumassa, ja siltä ohi bussiaseman ja kohti Anacapria kulkevan Via Roman varrella. Jonkin verran kauppoja on myös pääaukion toisella puolella olevissa kortteleissa, ja nämähän ovat kujia, joita kaikki Caprilla vierailevat tutkivat.

Anacaprissa on jonkin verran liikkeitä, ja ne ovat pääasiallisesti niiden katujen varrella, joiden varrella ovat myös nähtävyydet. Pääkatu on Via (Giuseppe) Orlandi [kartalla], ja sen varrella on liikkeitä, jotka myyvät tyypillisiä alueen tuotteita, kuten ruokia, juomia, vaatteita, asusteita, kenkiä ja taidetta.

Caprilla on jonkin verran valintamyymälöitä. Marina Grandessa on satamakadulla pieni valintamyymälä, josta voi ostaa välttämättömimpiä tarvikkeita. Samanlainen liike on Caprin kylässä, Via Roman varrella ja bussiaseman vieressä, ja sieltä saa myös lämmitettäviä välipaloja, kuten pitsapaloja ja paikallisia katuruokia. Anacaprissa on muutama valintamyymälä, ja esimerkiksi Piazza Edwin Ceriolla [kartalla] on valintamyymälä.

Huomionarvoinen seikka Caprilla on se, että monet liikkeet sulkeutuvat iltapäivän ajaksi. Monet liikkeet, niin pienet kuin suuretkin ja myös monet valintamyymälät, sulkevat ovensa noin klo 13–15/16, joskin osa voi sulkea vasta klo 13.30 tai klo 14. Etenkin muulloin kuin kesällä Capri ja Anacapri ovat varsin kuolleita iltapäivisin, ja iltapäivät on paras pyhittää nähtävyyksien kiertelylle niin keskuksissa kuin muuallakin saarella. Talvikauden aikana osa liikkeistä on täysin tai lähes täysin kiinni, ja kaikkein paras tehdä ostoksia on maalis-huhtikuulta loka-marraskuuhun.

Capri.com esittelee ostosmahdollisuuksia.

Ravintolan pasta-annos Italiassa
Caprilla kannattaa maistella merenelävillä höystettyä pasta-annosta.

Ruoat ja ravintolat

Capri on monen muun Italian lomapaikan kanssa hintava paikka ruokailla ja myös juoda yhtään mitään. Aterialle ruokajuomineen tulee herkästi hintaa vähintään 15–20 euroa, mutta rahoistaan tarkka voi saada pitsan ja pulloveden reilulla kymmenellä eurolla. Aterioiden hinnan lisäksi loppusummaan lasketaan myös palveluraha (coperto tai servizio), joka normaalisti on 2–3 euroa per ruokailija. Satamassa on pari ravintolaa, jotka mainostavat sitä, että heillä ei ole palvelurahaa, mutta yleensä tällaiset paikat laskuttavat esimerkiksi ruokajuomista ylimääräistä. Myös kahviloissa on palveluraha, jota tosin ei erikseen mainita, mutta jos kahvilassa ei juo juomaansa tiskillä, jolloin monet juomat ovat kohtuullisissa hinnoissa, ja tarjoilija tuo sen pöytään, maksaa esimerkiksi kahvi 4–5 euroa. Niiden, joilla ei ole rajatonta matkakassaa, kannattaa tutkia tarkoin hintoja palvelumaksuista siihen mitä maksaa juoma pöydässä (al tavolo) verrattuna siihen mitä tiskillä (al banco).

Ravintola Marina Grandessa Caprilla
Parhaita ja myös hintavimpia ruokia Caprilla ovat kalaruoat ja merenelävät, ja kaikkein edullisimmin pääsee, jos syö pitsaa.

Monet ravintolat sulkevat ovensa osaksi vuotta, ja monet ovat avoinna vain lounaalla ja illallisella. Satamassa on ravintoloita, jotka ovat aina avoinna, mutta sielläkin osa paikoista sulkee ainakin osaksi talvikautta ovensa. Yleisintä on olla kiinni tammikuussa, monet ovat kiinni myös helmikuussa ja osa on suljettu koko talvikauden ajan, eli marraskuulta maaliskuun puoliväliin. Monet ravintolat myös sulkevat ovensa iltapäivisin, ja tyypillinen ajankohta, jolloin on normaalia hankalampia löytää avointa ravintolaa, on klo 15–18.

Caprilla on melkoinen määrä ravintoloita ja pizzerioita. Niitä on eniten keskuksissa, mutta kaikkein paras ja myös hintavin paikka ruokailla on Caprin kaupunki. Siellä aivan pääaukion (La Piazzetta) tuntumassa on muutama saaren paras ravintola. Hyvällä ravintolalla ei Caprilla ole vain hyvät ruoat vaan myös hyvät näkymät, ja tällaiset ravintolat ovat Caprin kaupungissa tavallisia. Kaikkein parhaita ja myös hintavimpia ruokia ovat kalaruoat ja merenelävät, ja kaikkein edullisimmin pääsee, jos syö pitsaa.

Caprin kaupungin pääaukion ympäristössä olevista ravintoloista muutama on normaalia parempi ja niillä on myös erinomaiset näkymät Napolinlahdelle. Da Giorgio [kartalla] on erinomainen paikka maistella merenelävillä höystettyä pasta-annosta samalla kun ihailee maisemia.

Toinen tasokas ravintola, joka myös on aivan pääaukion tuntumassa, on Buca di Bacco [kartalla]. Ravintola nauttii paikallisten suosiota, ja erityisen hyvinä siellä pidetään merenelävillä höystettyä pasta-ateriaa ja pitsoja.

Anacaprissa on enemmän ravintoloita, siellä näkee jonkin verran kohtuullisia hintoja mutta ravintoloiden taso ei välttämättä ole kovin hyvä. Ravintoloita tulee vastaan jos kulkee pitkin pääkujaa (Via Orlandi), ja osa ravintoloista esittelee tarjontaansa ulkopuolella.

Materita [kartalla] on Anacaprissa vanha turistien ja paikallisten suosikki, ja se on suljettu iltapäivisin (klo 15–19). Ravintolan bravuuri on puulämmitteisessä uunissa valmistettu napolilaistyylinen pitsa.

Jonkin verran ytimen ulkopuolella sijaitseva, erittäin pidetty pizzeria on Aumm Aumm [kartalla]. Sekin on kiinni iltapäivisin (klo 15.30–18) mutta vain su–ke.

Caprilla ruoat ovat sen verran hintavia, että ravintoloita kannattaa tutkia etukäteen ja sitä, että vain menee johonkin ravintolaan syömään, kannattaa vältellä. Hyviä apuvälineitä löytää hyväksi todettu ravintola ovat Capri.com ja TripAdvisor.

Tapahtumat

Caprilla on jonkin verran tapahtumia, ja silloin kun on jotakin normaalia juhlallisempaa, kuten uudenvuoden aattona, kokoonnutaan La Piazzettalla, joka on Caprin kaupungin pääaukio. Myös pääsiäinen on suuri juhla, ja samoin heinäkuun 4. päivä, jolloin Anacaprin suojelupyhimys (Sant’Antonio) on juhlinnan kohde. Myös 30.7., jolloin koko Caprin suojelupyhimystä (San Constantino) juhlitaan, on ympäri saaren paljon erilaisia juhlia.

Elokuun ensimmäisen viikon aikana on kansanperinnejuhlat, jolloin oppii saaren pitkistä ja vahvoista perinteistä. Sitäkin suurempi juhla on syyskuun alussa, jolloin Anacaprissa 10 päivän ajan juhlitaan sadonkorjuuta, musiikilla ja yleisellä ilonpidolla.

Caprilla on jonkin verran muitakin tapahtumia, kuten vuoden lopussa ja alussa pidettävä elokuvafestivaali.

Tietoa tapahtumista saa kuukauden pari ennen niiden alkamista Capri.comista.

Yöelämä

Caprin yöelämä on seesteistä ja hintavaa, ja suurimpia illanviettotapoja siellä ovat myöhäinen illallinen ja sitä seuraavat pari yömyssyä. Juomien hinnat ovat sellaisia, että monet mieluummin nauttivat jotakin majapaikan parvekkeella tai puutarhassa, mutta Caprilla on myös paljon terasseja, joille on mukava istahtaa.

Caprin kaupungin La Piazzetta on iltaisinkin saaren eläväisin paikka, ja jos majapaikka on Caprin kaupungissa, on se luonnollinen kohde iltaisin. Paras illanviettopaikka, joka on avoinna klo 22.30–04, on Anema e Core [kartalla]. Huomionarvoinen seikka on kuitenkin se, että sisäänpääsymaksu on 40 euroa ja yksi drinkki maksaa vähintään 15 euroa.

Jos Anacaprissa haluaa oikein ottaa ilon irti, on suurella aukiolla (Piazza Edwin Cerio) [kartalla] The Queen, joka tosin on avoinna vain klo 24 tai 01 asti. Se on nykyään enemmänkin ruokapaikka, mutta joinain iltoina se saa diskomaisia piirteitä.

Lisää illanviettopaikkoja voi paikantaa Capri.comista.

Opas jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 3: Perheet, liikkuminen, matkat ja hotellit.


Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2019/12

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti