Italia – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Capri
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Tuolihissi
Anacaprissa on tuolihissi, joka kulkee Piazza Vittorialta saaren korkeimmalle paikalle, vähän alle 600 metrin korkeudessa olevalle Monte Solarolle.

Perheet, liikkuminen, matkat ja hotellit

Perheen kanssa Caprilla

Capri ei ole hyvä kohde perheille, joilla on minkään ikäisiä lapsia matkassa mukana. Saari on hankalakulkuinen ja mäkinen, niin että parhaissa voimissaan oleva keski-ikäinenkin on siellä helisemässä. Lapsille tai nuorille saarilla on hyvin vähän tekemistä, eikä siellä ole kovin hyviä rantoja tai mitään perheille suunnattuja nähtävyyksiä. Merimatka sinne on varsin tyyni huhtikuulta lokakuulle, mutta talvikaudella päiväretkellä Caprilla vierailevat perheet varautuvat kovaan merenkäyntiin. Capri on myös äärimmäisen suosittu kohde niin päiväretkelle kuin muutaman yön kestävälle lomallekin, ja siellä on valtavia tungoksia etenkin heinä- ja elokuussa mutta myös muina loma-aikoina ja kesäkauden ajan viikonloppuisin. Saari on myös hintava paikka etenkin majapaikkojen ja ruokien puolesta, ja sinne suuntautuva matka tulee huomattavasti normaalia lomamatkaa kalliimmaksi.

Jos Caprille mielii lastensa kanssa, on se kohtalainen kohde ainakin päiväretkelle yli 15-vuotiaiden kanssa, mutta saaren tarjontaan kannattaa etukäteen tutustua. Kannattavaa on laatia jonkinlainen sotasuunnitelma sen suhteen mitä siellä haluaa ja missä järjestyksessä nähdä.

Julkinen liikenne ja liikkuminen paikasta toiseen

Caprilla voi kävellä, nousta Caprin kaupunkiin funikulaarilla, liikkua bussilla, hypätä taksiin, vuokrata skootterin ja nousta tuolihissillä saaren korkeimmalle kohdalle.

Kävely ja pienimuotoinen patikointi

Caprilla voi kävellä ja jopa patikoida, mutta siellä on suuria korkeuseroja ja lyhyetkin matkat tuntuvat raskailta. Helpoin kävelymatka on Marina Granden ja Caprin kaupungin välillä, ja nämä 300 askelmaa on suurin piirtein yhtä hankala kävellä ylös- ja alaspäin. Caprin ja Anacaprin tai Anacaprin Marina Granden välillä ei kannata kävellä, sillä matkoihin liittyy ikäviä osuuksia, joilla joutuu kävelemään kapean tien laidalla.

Caprin kaupungissa kannattaa kävellä mahdollisimman paljon, sillä sen sokkeloisissa kortteleissa on kaikenlaista mielenkiintoista. Caprin kaupungista on mahdollista myös ylämäkeen ja noin 40 minuutissa kävellä Villa Jovikselle [kartalla], mutta reitti kulkee valtaosan ajasta jyrkkää ylämäkeä. Jos Caprilla haluaa kävellä normaalia enemmän, kannattaa tutustua mahdollisuuksiin ja reitteihin etukäteen. Italy beyond the Obvious ja Napoli Unplugged esittelevät reittejä.

Bussi Via Roma -kadulla Caprilla
Bussit ovat pieniä, ja niiden pääasialliset reitit ovat Marina Grande, Caprin, Anacaprin ja Marina Piccolan välillä.

Funikulaari ja bussit

Nykyään funikulaariin, joka kulkee Marina Grandesta Caprin kaupunkiin, on 2 euroa maksava lippu, joka pitää ostaa Marina Granden katamaraani- ja laivayhtiöiden lipputiskin vierestä. Samasta paikasta voi myös ostaa 2 euroa maksavia bussilippuja, joita busseissa myydään hintaan 2,50 euroa. Enää ei ole tunti- tai päivälippuja, ja jokaiselle matkalle joutuu ostamaan erillisen lipun. Jos aikoo matkustella bussilla montakin matkaa, kannattaa lippuja ostaa kerralla monta.

Bussit ovat pieniä, ja istumapaikka niistä löytyy vain muutamalle vanhukselle. Ne liikkuvat varsin hyvin, ja pääasialliset reitit ovat Marina Grande, Caprin, Anacaprin ja Marina Piccolan välillä. Toukokuulta lokakuulle sekä funikulaari että bussit ovat tupaten täynnä, ja niihin voi joutua jonottamaan, ja myös lippukassoille on usein pitkiä jonoja.

Takseja satamassa
Takseja on erityisen paljon satamassa, Anacaprin Piazza Vittorialla ja Caprin kylän pääaukion lähellä, Via Roman varrella.

Taksi

Caprilla on takseja, jotka ovat viehättävän näköisiä mutta hintavia. Niitä on erityisen paljon satamassa, Anacaprin Piazza Vittorialla ja Caprin kylän pääaukion lähellä, Via Roman varrella.

Takseihin mahtuu 6 matkustajaa, ja ne ovat yleensä avoautoja, joista voi ihailla maisemia. Takseissa on mittarit mutta saarella on myös kiinteitä hintoja. Hinnat ovat usein erilaisia 1–4 hengelle kuin ne ovat 5–6 hengelle.

Matka satamasta Caprin kaupunkiin maksaa 17 tai 22 euroa, ja samantyylisiä hintoja voi odotella jos matkustaa Caprista Anacapriin tai Anacaprista satamaan. Jos satamasta haluaa porhaltaa suoraan siniselle luolalle, maksaa se 40 tai 45 euroa. Jos taksin tilauttaa paikalle, mukana on matkalaukku, jos matkustaa yöllä tai jos mukaan ottaa lemmikin, tulee lisämaksua kustakin 2 euroa.

Hintoja voi katsella Capri.comista. Taksien kanssa voi tehdä myös muutaman tunnin tai koko päivän kestäviä kierroksia, ja niiden hinnoista on tapana neuvotella kuskin kanssa.

Skootterin vuokraaminen

Caprilla ei kannata yrittää pyöräillä mutta siellä voi ajaa skootterilla. Niitä vuokrataan siellä monessa paikassa, mutta saari on äärimmäisen mäkinen eikä siellä ajelu ole helppoa. Jos kokemusta on jyrkillä teillä ajamisesta ja homma on kaikin puolin tuttua, voi Caprilla hyvin vuokrata skootterin, jolloin voi muutamassa tunnissa kiertää kaikki nähtävyydet.

Tuolihissi

Anacaprissa on tuolihissi [kartalla], joka kulkee Piazza Vittorialta saaren korkeimmalle paikalle, vähän alle 600 metrin korkeudessa olevalle Monte Solarolle. Hissi on eri vuodenaikoina toiminnassa vähän eri ajoin, mutta ympäri vuoden se avataan klo 9.30. Yhdensuuntainen matka maksaa 9 euroa ja edestakainen 12 euroa, ja matka kestää reilut 10 minuuttia suuntaansa.

Capri.com kertoo liikkumisesta saarella.

Lautta Napolista saapuu Caprille
Autolautat Napolista Caprille liikkuvat kovassakin tuulessa mutta katamaraanit jäävät silloin herkästi satamaan.

Siirtyminen lentoasemalta tai muilta asemilta Caprille

Napolin lentoasemalta [kartalla] voi siirtyä Alibusilla suoraan satamaan. Viiden euron hintainen lippu ostetaan käteisellä kuskilta. Lentoasemalta voi myös hurauttaa taksilla satamaan. Satamaan voi siirtyä myös taksilla tai metrolla, jolloin lähin asema katamaraaneille on Municipio ja lautoille Università. Metro on etenkin aamuruuhkia vältteleville erinomainen tapa siirtyä satamaan, sillä sen lähellä olevat kadut ovat usein täysin tukossa.

Satamassa on kaksi terminaalia, joista toisesta [kartalla]lähtevät nopeat alukset ja toisesta [kartalla] lautat. Lipun voi ostaa etukäteen mutta sen voi hankkia myös juuri ennen matkaa.

Jos haluaa siirtyä suoraan Caprille ilman viivästyksiä, muulloin kuin huhti-lokakuussa kannattaa mennä suosiolla autolautalla, sillä ne liikkuvat kovassakin tuulessa mutta katamaraanit jäävät herkästi satamaan.

Aikatauluja ja hintoja voi katsella asiaan vihkiytyneiltä verkkosivuilta.

Caprille voi Napolin lisäksi siirtyä Sorrentosta, josta matka maksaa suurin piirtein saman verran mutta kestää vain vartin suuntaansa. Sorrentosta tulee katamaraaneja, jotka liikkuvat talvikaudella huonosti, joten tämä yhteys on parhaimmillaan kesäkauden aikana.

Caprille voi myös siirtyä helikopterilla, ja kaikista tavoista, joilla Caprille voi siirtyä, kertoo Capri.com.

Omatoimimatkat ja järjestetyt matkat

Caprille voi matkustaa omatoimisesti päiväretkelle, mutta sinne järjestävät retkiä monet tahot, kuten suomalaiset matkatoimistot. Caprille voi matkustaa muutaman yön lomalle omatoimisesti tai matkatoimistojen järjestämille matkoille, ja on oikeastaan makukysymys kummasta pitää enemmän. Omatoimimatkailija kuitenkin voi helposti yhdistää eri kohteita, ja mahdollista on esimerkiksi viettää muutama yö Napolissa tai Sorrentossa.

Lentoaika Helsingistä Napolin kentälle on noin 3 ½ tuntia. Siirtymiseen lentoasemalta saarelle menee parhaassa tapauksessa 2 ½ tuntia, mutta jos käyttää pelkästään julkisia, voi matkaan kulua pidempään.

Omatoimisesti tehtävät matkat

Finnairin koneilla voi lentää ympäri vuoden välilaskulla ja toukokuun alusta syys-lokakuun vaihteeseen suorilla lennoilla Napoliin.

Helsingistä voi lentää välilaskullisilla lennoilla Napoliin toukokuulta lokakuulle Norwegianin koneilla, joita tosin kulkee vain kerran viikossa, lukuun ottamatta elokuuta, jolloin lentoja on parina viikkona kaksi.

Lisää lentoja voi katsella Skyscannerista.

Järjestetyt matkat

Tjäreborg järjestää matkoja Caprille, kuten myös muuallekin samalle tienoolle. Sinne voi matkustaa ympäri vuoden välilaskullisilla lennoilla, tai sitten toukokuun alun ja syyskuun lopun välisillä suorilla lennoilla. Matkaa kuitenkin tulee pari kolme tuntia lisää lentoaseman ja saaren matkustamisen välillä. Tjäreborg järjestää tuntuvasta lisämaksusta taksi- tai minibussikuljetuksen lentoasemalta Caprin saarelle, jolloin kuljetaan välillä noin tunti lautalla. Kuljetuksissa on se hyvä puoli, että ne vievät Caprilla perille asti. Myös omatoiminen siirtyminen on mahdollista, ja se tulee ainakin edullisemmaksi mutta voi myös olla hankalampaa ja kestää pidempään.

Aurinkomatkat tekee toukokuun alun ja syyskuun lopun välisenä aikana matkoja Caprille. Matkaan voi lähteä kerran viikossa torstaisin, ja viikon matkat maksavat alkaen ja ajankohdasta riippuen 1400–1700 euroa.

Anacaprin seudulla
Anacaprissa majapaikkojen hinnat ovat yleensä edullisimpia.

Hotellit ja muut majapaikat

Capri on majapaikoiltaan hintava mutta entistä monipuolisempi saari. Ennen siellä oli melko rajallisesti majapaikkoja, mutta nykyään monet tarjoavat asuntojaan vuokralle. Edullisimpia hintoja on yleensä Anacaprissa, kalleimpia Caprissa eikä juuri muualla kannata yöpyä kuin erikoistapauksessa. Jos majoittuu keskuksien ulkopuolelle, on luvassa paljon kävelyä tai kalliita taksikyytejä. Anacaprissa ja Caprissa kannattaa majoittua keskeiselle paikalle, sillä muuten aika valuu hukkaan majapaikan ja muun saaren välillä kulkiessa.

Capri on äärimmäisen vilkas paikka heinä- ja elokuussa, ja koko kesäkauden ajan viikonloput ovat vilkkaita. Vilkkaat ajat ovat hintavia, mutta jos Caprilla viettää muutaman yön esimerkiksi maalis-huhtikuussa tai loka-marraskuussa muulloin kuin viikonloppuna, voi löytää normaalia edullisempia huoneistoja. Varaukset kannattaa ympäri vuoden tehdä kuukausia etukäteen. Myös keskitalvella kuten tammikuussa jo pari kuukautta etukäteen 90 % majapaikoista on mennyt, joten mihinkään vuodenaikaan ei majapaikan varaamista kannata jättää tekemättä hyvissä ajoin etukäteen.

Capri Townin seutuja
Caprin kaupungissa edullisimmat majapaikat maksavat reilut 50 euroa per yö, mutta tällaiset majapaikat voivat olla puolen kilometrin tai kilometrin päässä Caprin kaupungin keskustasta.

Caprin kaupunki

Edullisimmat majapaikat maksavat reilut 50 euroa per yö, mutta tällaiset majapaikat voivat olla puolen kilometrin tai kilometrin päässä Caprin kaupungin keskustasta. Melkoinen määrä majapaikkoja maksaa 60–70 euroa, ja jos haluaa yöpyä oikein tasokkaasti, saa 80–100 eurolla kolmen tai neljän tähden hotellin tai huoneiston. Näitä kalliimpia hintoja tulee paljon vastaan, ja jotkut majapaikat maksavat 200–500 euroa per yö.

Normaalin hinnan lisäksi paikan päällä laskutetaan vielä ”city tax” eli vero, joka on nykyään Italian turistien suosimissa paikoissa pakollinen ja huomattava lisäkustannus. Napolissa vero on alhaisempi kuin monessa muussa paikassa, mutta Napoliin kuuluvalla Caprilla viiden tähden majapaikasta joutuu maksamaan lisää 5 euroa per henkilö per yö ja kolmen tähden tai sitä vaatimattomammasta 2,50 euroa per henkilö per yö. Alle 18-vuotiaiden ei tarvitse maksaa tätä veroa.

Jos haluaa tasokkaan huoneen parhailta paikoilta, on La Perla Blu aivan pääaukion tuntumassa. Edullisimmillaan kaksi ihmistä voi yöpyä siellä 60:llä eurolla.

Sitä vähän enemmän tyyliä on myös pääaukion laitamilla sijaitsevassa Dolce Vitassa. Sieltä voi edullisimmillaan saada kahden hengen huoneen alle sadalla eurolla.

Anacapri

Anacaprista voi saada huoneen alle 40 eurolla, mutta ne ovat harvinaisia. Sielläkin hinnat ovat nousseet, ja monet huoneistot maksavat 70–80 euroa. Anacaprin keskeisillä paikoilla on jonkin verran enemmän 80–100 euron huoneistoja kuin Caprin kaupungissa, mutta sielläkin rahaa palaa melkoisesti majapaikkaan.

Yksi Caprin edullisimpia majapaikkoja, jossa kaksi ihmistä voi yöpyä alle 40 eurolla, on R & D. Siellä on useita erilaisia huoneita ja myös huone kolmelle hengelle.

Jos haluaa sijoittaa laatuun, on toinen aivan Anacaprin ytimessä sijaitseva majapaikka Villa Pollio. Siellä on muutama erilainen huone ja huoneisto, ja niiden hinnat ovat parhaimmillaan 150–200 euroa yöltä.

Lisää majapaikkoja:

Kaikki Caprin saaren majapaikat Booking.comissa.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2019/12

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti