Thaimaa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Hua Hin
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Rantabaari
Ranta
Vaikka Hua Hin on monen matkatoimiston esitteissä, on se parhaimmillaan lomakohteena yhdistettynä muihin paikkoihin.

Hua Hin, Thaimaa

Sivu 1: Esittely, sää, ilmasto, nähtävyydet ja ajanvietemahdollisuudet
Sivu 2: Valuutta, ostokset, ravintolat, yöelämä ja tapahtumat
Sivu 3: Perheet, liikkuminen, matkat ja hotellit

Keski-Thaimaassa, neljän viiden tunnin matkan päässä Bangkokista sijaitseva Hua Hin on yksi Thaimaan tunnetuimpia paikkakuntia, joka jo vuosikymmeniä on ollut suomalaisten suosima matkakohde. Sinne lähdetään paitsi viikon parin lomalle myös viettämään koko talvi tai pysyvästi asumaan, ja Hua Hinin elämänmenoon kuuluvat siellä asuvat länsimaalaiset, joista monet ovat eläkeiässä. Lomakohteeksi se soveltuu parhaiten aikuisille, ja niin pariskunnat, porukat kuin yksinäiset seikkailijatkin viihtyvät siellä ainakin muutaman päivän.

Vaikka Hua Hin on monen matkatoimiston esitteissä, on se parhaimmillaan lomakohteena yhdistettynä muihin paikkoihin, etenkin Bangkokiin tai sen ja Bangkokin välimaastossa oleviin kaupunkeihin tai sitten sen lähellä oleviin saariin. Yksinään Hua Hin on hyvä kohde niille, jotka haluavat golfata tai tutustua lähialueen nähtävyyksiin ja rantoihin. Sinne on helppo siirtyä Bangkokista, ja Hua Hin on nykyään hyvin yhteydessä myös lahden toisella puolella olevaan Pattayaan, jonne on vain puolentoista tunnin lauttamatka.

Hua Hinin parhaat ominaisuudet ovat sen golfkentät, rannat, leppoisa tunnelma, erinomaiset ruoat, kohtalaisen hyvät ostospaikat ja vilkas yöelämä. Hua Hin on monipuolinen kaupunki, sillä siellä sekoittuvat niin länsimaalainen kuin thaimaalainenkin kulttuuri, ja se on yksi Thaimaan helpoimmin lähestyttäviä kaupunkeja. Hua Hiniin on kannattavaa lähteä marraskuulta maaliskuulle, ja jos onnistuu välttelemään Suomen loma-aikoja, tulee matka ainakin jonkin verran edullisemmaksi kuin joulu- tai talvilomalla.

Sää, ilmasto ja parhaat matkustusajat

Sää tällä hetkellä

Sääennuste

Norjan meteorologisen laitoksen tarkkana pidetty 10 vuorokauden ennuste Hua Hiniin.

Pilvikartta Hua Hinin alueelle, muualle Thaimaahan ja lähimaihin

Ilmasto

Hua Hinissä on trooppinen ilmasto, jonka pääpiirteet ovat ne, että paras aika on marraskuulta maaliskuulle ja monsuunikausi on toukokuulta lokakuulle. Marraskuulta tammi-helmikuulle on ”viileä ja kuiva kausi”, ja maalis- ja huhtikuu ovat keskitalvea kuumempia aikoja. Sateet yleistyvät huhtikuun alkupuolelta lähtien, ja maksimilämpötila nousee huhtikuussa yleensä 37–38 asteeseen.

Marraskuun alku on usein vielä sateinen aika, ja marraskuussa voi sataa lähes kymmenen kertaa. Sateet kuitenkin tulevat usein kuun alkupuolella, ja sateiden tauottua alkaa vuoden paras aika. Monsuunisateiden jälkeen on vehreää, ilma puhtaan oloista ja joulukuuhun mennessä kosteusprosentti on alle 70, mikä on Thaimaassa epätavallista. Esimerkiksi Pattayalla, Phuketissa ja Krabilla on ympäri vuoden kosteampaa, ja Hua Hin on jonkin verran vähemmän kostean kuuma kohde kuin monet muut Thaimaan kolkat. Näin ollen siellä voi marraskuulta maaliskuulle harrastaa kaikenlaista paremmin ulkona kuin kuumemmissa ja kosteammissa paikoissa.

Marraskuun lopulta helmikuun loppuun korkein päivälämpötila on 30 asteen tienoilla, ja kosteusprosentti on 67–73. Öisin kuitenkin on trooppisen kuumaa, ja näin ilmastoitu huone on valtaosalle välttämätön. Kosteaan kuumuuteen tottuu viikossa parissa, mutta joiltakin menee sitä kauemman, ja ensimmäisten parin viikon aikana etenkään keskipäivää ei kannata viettää auringossa tai edes ulkona. Talvella ei sada juuri lainkaan, ja Hua Hin, joka on yksi Thaimaan aurinkoisimpia kolkkia, on erityisen aurinkoinen paikkakunta joulukuun alusta huhtikuun loppuun.

Maaliskuun alusta lähtien päivälämpötilat nousevat herkästi yli 32 asteen, ja maaliskuun loppuun mennessä normaali päivälämpötila on 35–38 astetta. Huhtikuu on yleensä kuumin kuukausi, eikä huhtikuussa kenties kuun alkupuolta lukuun ottamatta ole kovin järkevää enää matkustaa Hua Hiniin.

Kovimmat sateet ovat toukokuun alusta marraskuun alkuun, ja kaikkein sateisimpia kuukausia ovat touko-, syys- ja lokakuu. Lokakuussa sataa 250 milliä, ja se eritoten on kuukausi, jolloin Hua Hiniin tai muuallekaan Thaimaahan ei ole mieltä lähteä.

Hua Hinin sää- ja ilmastosivultamme selviää miten lämmintä Hua Hinissä on eri kuukausina ja millainen sää siellä nyt ja ennusteen mukaan lähiaikoina vallitsee.

Parhaat matkustusajat

Kaikkein parhaat matkustusajat ovat talvella aikoina, jolloin ei ole yleisiä lomia. Marraskuun puolivälistä jouluun tai sen jälkeiseen aikaan, ja uudelleen loppiaisen jälkeisestä viikosta helmikuun puoliväliin. Joulu- ja hiihtoloma tuovat normaalia enemmän vierailijoita, mutta Hua Hin ei kuulu kaikkein suosituimpiin vierailupaikkoihin eikä siellä ole samanlaisia tungoksia kuin joissain muissa kohteissa.

Hua Hiniin voi hyvin matkustaa koko talvikauden ajan, marraskuun puolivälistä huhtikuun puoliväliin. Tärkeintä on pitää mielessä se, että maaliskuun loppupuolelta eteenpäin päivälämpötilat nousevat niin korkeiksi, että aamuisinkaan ei ole enää mukava golfata, pelata tennistä tai tehdä paljon muutakaan. Talvikaudella aamupäivät ovat sen verran mukavia, että ulkona voi tehdä mitä tahansa golfaamisesta pyöräilyyn.

Turisteja rannalla Hua Hinissä
Nähtävyyksiä enemmän Hua Hinissä kiinnostavat ranta ja ajanviete. Enemmän nähtävää on läheisessä Phetchaburissa.

Nähtävyydet ja ajanvietemahdollisuudet

Monen muun suositun Thaimaan lomapaikan tavoin Hua Hin ei ole paikka, jossa olisi paljon nähtävyyksiä, mutta siellä on muutama näkemisen arvoinen paikka. Paljon enemmän nähtävää on läheisessä Phetchaburissa, jossa vierailua voi suositella niille, jotka haluavat nähdä ikimuistoisia ja ainutlaatuisia nähtävyyksiä.

Nähtävyyksiä enemmän Hua Hinissä kiinnostavat ranta, golf, yöelämä, ostokset ja erilaiset ajanvietemahdollisuudet, joihin kuuluu monia muualtakin Thaimaasta tuttuja aktiviteetteja.

Wat Hua Hin

Hua Hinin pääkatujen risteyksessä [kartalla], kellotornin vieressä, on keskustan ainoa varsinainen buddhalainen temppelialue (wat), jossa on pari hienoa rakennusta. Kuten monet muutkin Thaimaan temppelialueet se tuntuu olevan aina remontissa, mutta siellä voi silti vierailla. Sen läpi voi yksinkertaisesti kävellä matkalla kauppahallilta ja muilta parhailta ostospaikoilta, tai rautatieaseman suunnalta, matkalla Hilton-hotellin tienoille tai rannalle.

Kaunein rakennus on pää temppeli (engl. pagoda ), ja muutkin rakennukset ovat kauniita ja remontin valmistuttua entistäkin kauniimpia. Alueelle ei ole pääsymaksua, ja sinne voi mennä päiväsaikaan.

Temppelialueella on kuten muillakin temppelialueilla Thaimaassa koiria, jotka saattavat alkaa haukkua ja lähteä kohtikin. Paikalliset ovat kuitenkin yleensä lähellä, ja koirasta kannattaa vain kävellä poispäin eikä niitä saa missään tilanteessa lähestyä saati koskettaa.

Wat Mahathat Worawihan -temppelialue
Phetchaburissa kannattaa käydä keskustan temppelialueella (Wat Mahathat Worawihan).

Phetchaburin nähtävyydet

Hua Hinissa on lähinnä ajanvietemahdollisuuksia, mutta nähtävyyksiä sinne ei ole kerääntynyt. Hienoja rakennuksiakaan ei juuri ole, sillä thaimaalaiset uskovat lujasti kummituksiin ja siihen, että vanhoissa taloissa kummittelee. Näin ollen talot mieluummin pannaan matalaksi ja rakennetaan uusi tilalle, ja ovathan tropiikin talot kovin heppoisia ja jatkuvan kosteuden pehmentämiä.

Tuk tuk
Tuk-tuk -kuskien ja muiden kuskien kanssa voi neuvotella kyydin nähtävyyksille.

Yksi rakennus, joka on muita kauniimpi ja vanha, on rautatieasemaHua Hinin rautatieasema, ja jos haluaa oikein nähdä kunnon nähtävyyksiä, kannattaa sieltä ajaa tunnissa junalla Phetchaburiin, joka on noin tunnin matkan päässä. Junamatkat ovat äärimmäisen edullisia (alle 20 bahtia tunnin matka kolmannessa luokassa) ja myös erilaisten myyjien ja muun touhun takia mielenkiintoisia, mutta junissa on se huono puoli, että ne voivat olla useita tunteja myöhässä. Näin ollen kannattaa ensin katsoa taululta, koska junan pitäisi lähteä ja koska sitä odotetaan paikalle, ja tämä ennuste pitää yleensä hyvin paikkansa.

Phetchaburissa on kaksi nähtävyyttä yli muiden, ja niitä lähdetään sinne Bangkokistakin katsomaan. Rautatieaseman edustalla on tuk-tuk -kuskeja ja muitakin kuskeja, joiden kanssa kannattaa neuvotella. He voivat viedä joko kukkulan päällä olevan Phra Nakhon Khirin juurelle tai sitten luolalle, ja nämä molemmat ovat melko huikaisevia nähtävyyksiä. Jos aikaa on koko päivä, voi hyvin järjestää koko retken niin että ensin käy toisella nähtävyydellä, sitten toisella ja palaa sen jälkeen rautatieasemalle. Jos ei halua lähteä keskustaan seikkailemaan ja syömään, voi syödä rautatieasemaa vastapäätä olevissa kojuissa. Jos on aikaa, keskustassa kannattaa vierailla kortteleissa, jotka ovat joen lähellä, ja käydä myös keskustan temppelialueella (Wat Mahathat Worawihan) [kartalla], jonka valkea stupa eli hautakumpuHautakumpu Wat Mahathat Worawihanin temppelialueella on näkemisen arvoinen.

Hua Hinista voi tietenkin porhaltaa Phetchaburiin, joka tunnetaan myös nimellä Phetburi, taksilla tai isompi porukka minibussilla. Matka-aika on suurin piirtein sama, ja sama taksi voi viedä useaan eri kohteeseen, mikä tulee 3–4 hengen porukoille kohtuuhintaiseksi. Mitä erilaisimmat taksipalvelut, matkatoimistot ja kojut, joissa myydään retkiä, voivat järjestää koska tahansa retken Phetchaburiin. Matkaan on hyvä lähteä aikaisin aamulla, ja nähtävyydet ovat avoinna klo 16 tai klo 17 asti.

Tham Khao Luang -luola
Tham Khao Luang on Thaimaan merkittävin luolassa oleva pyhiinvaelluspaikka.

Tham Khao Luang

On vaikea sanoa, kumpi kaupungin päänähtävyyksistä on suuremman näkemisen arvoinen mutta valtaosalle helpommin lähestyttävä niistä on Khao Luang -luola [kartalla], jonne on rautatieasemalta noin neljän kilometrin matka. Se on hämmästyttävä paikka, jonne ei ole pääsymaksua ja jonne lähes kuka tahansa voi helposti laskeutua alas muutaman kymmenen porrasta. Luolassa on vähän viileämpää kuin ulkona mutta myös hyvin kosteaa, ja sen tunnelmaa lisäävät aukot, joista aurinko aamu- ja iltapäivällä paistaa luolaan.

Tämä on maineeltaan Thaimaan merkittävin luolassa oleva pyhiinvaelluspaikka, ja täällä yksi Thaimaan kuuluisimmista kuninkaista (Rama IV) oli aikansa munkkina. Jokaisen thaimaalaisen miehen on elämänsä aikana suotavaa olla munkkina vähintään kuukauden ja mieluiten vuoden, ja myös kuninkaalliset ajelevat päänsä, laittavat päälleen oranssin viitan ja kerjäävät ruokansa.

Luolassa on vaikutuksen tekeviä Buddha-patsaita, Buddhan jalanjälki ja kaikenlaista muuta sellaista, joka tekee siitä ainutlaatuisen vierailupaikan. Jos tänne tulee tuk-tukilla, kannattaa järjestää niin, että tuk-tuk myös vie sieltä pois. Luolan edustalta on vaikea saada tuk-tuk -kyytiä, ja jos saa, on se täysin ylihintainen.

Phra Nakhon Khiri
Phetchaburissa on kaksi nähtävyyttä yli muiden. Toinen niistä on Phra Nakhon Khiri.

Phra Nakhon Khiri

Aika kaukana luolasta ja melkoisen kävelymatkan päässä myös keskustan joenrantojen ympäristöstä on Phetchaburin suurin ylpeydenaihe, Phra Nakhon Khiri -puisto [kartalla]. Se on kukkulan päällä oleva alue, jonne pitää kavuta sen edustalta tai sitten voi pyytää tuk-tukia viemään kukkulan taakse, mistä kulkee köysijuna (cable car) ylöspäin ja joka tulee tietenkin myös alaspäin. Puistoon on 150 bahtin pääsymaksu, ja joihinkin rakennuksiin, kuten palatsiin jossa esitellään kuninkaallisten asuintiloja ja huonekaluja, ei saa mennä sisään kengät jalassa. Palatsissa ei saa ottaa valokuvia, ja kaikki on tehty selväksi kyltein ja hymyilevää henkilökuntaa riittää. Muita näkemisen arvoisia rakennelmia ovat valkea stupaStupa Phra Nakhon Khirin alueella ja Wat Phra Kaew Noi, joille tosin on kiipeämistä.

Wat Phra Kaew Noi
Näkemisen arvoinen rakennelma Phra Nakhon Khiri -puistossa on Wat Phra Kaew Noi.

Kolmella kukkulalla oleviin rakennuksiin tutustumiseen kuluu terveeltä keski-ikäiseltä ihmiseltä noin puolitoista tuntia. Kenkien on oltava hyvät ja tukevat, lakki on hyvä olla päässä ja aurinkorasvaa kannattaa laittaa. Vettä myydään paikan päällä, mutta ruokaa alueella ei saa.

Kaikkein tärkein asia alueella on kuitenkin se, että apinat vaanivat jo sen juurella, ja ne ovat kiinnostuneita kaikesta, jonka sisällä voisi olla ruokaa tai juomaa. Näin ollen ei kannata roikottaa muovikassia tai pitää mukanaan mitään kantamusta, joka ei ole olkalaukku tai muu vartalonmyötäinen kantamus. Pullosta ei kannata juoda vettä liian näkyvästi vaan lähellä rakennuksia, joiden lähelle apinat eivät tule. Apinat voivat myös yrittää napata kameran, puhelimen tai jotakin muuta, ja ne kannattaa pitää muulloin kuin niitä käytettäessä piilossa. ApinatApinoita ovat ongelma myös alhaalla, ne pyörivät kukkulalla olevan kauniin temppelin [kartalla] ympäristössä ja ne varastavat jopa jäisiä teemukeja niiltä, jotka liian huolettomasti istuvat alueen lähellä olevalle terassille ja laskevat juoman pöydälle. Apinoiden temppuilua voi seurata kaikkialla kukkulan lähistöllä, mutta niitä ei kannata lähestyä, koskea tai ruokkia.

Lisää aiheesta:

TripAdvisorin käyttäjät kertovat kokemuksistaan luolalla.

TripAdvisorin käyttäjät kertovat kokemuksistaan kukkulalla.

Ranta Hua Hin
Rannat ovat keskipäivän aikana sen verran kuumia, että useimmat korkeintaan makailevat varjossa.

Ajanviete

Hua Hin on kostean kuuma paikka, jossa on harvoin päivisin alle 30 astetta tai öisin alle 22 astetta. Siellä on kosteaa lähes aina, ja oikeastaan vain aamupäivisin siellä voi harrastaa ulkona jotakin muuta kuin oleskella, uida tai ratsastella rannalla. Golf on hyvin suosittua, ja ratoja on useita. Rannalla oleskelu on sitäkin suositumpaa, ja rannalla voi esimerkiksi liikkua ponilla.

Rannat

Hua Hinissä ja sen lähellä on rantoja, jotka tosin ainakin keskipäivän aikana ovat sen verran kuumia, että useimmat korkeintaan makailevat varjossa. Rannoilla on mukavinta oleskella aamu- tai iltapäivällä, ja parhaimmillaan ne ovat alkaen noin puolitoista tuntia ennen auringonlaskua. Auringonlaskujen tarkkailu rannalla tai niiden tuntumassa olevilta terasseilta on suosittua, ja tämä onkin hyvä ajanviete ainakin yhtenä tai kahtena iltana.

Paleo Beach Shack Bar Paleo Beach Shack Bar (täyskuva)
Hua Hinin päärannalle (Hua Hin Beach) ilmaantuu muina päivinä paitsi keskiviikkoisin rantabaareja, kuten Paleo Beach Shack Bar.

Pääranta – Hua Hin Beach

Hua Hinin keskustan ranta on helposti paikannettavissa korkean Hilton-hotellin ansiosta, ja sinne voi siirtyä kahta pääreittiä pitkin. Toinen on rantatien päässä [kartalla], missä on myös kiinalainen temppeli, ja toinen on Soi 61, joka tulee rautatien edustalta suoraan rannan eteen. Kadulla on ravintoloita, mopovuokraamoita ja kojuja, joista saa yllättävän hyvän laatuisia vaatteita ja rantatarvikkeita, ja hinnatkin ovat varsin hyviä. Jos jatkaa läpi portin, tulee vastaan lisää kojuja, mutta nämä eivät ole yhtä hyviä ja ovat rannan välittömän läheisyyden takia kalliimpia.

Ranta on pitkä ja hienohiekkainen, ja muina päivinä paitsi keskiviikkoisin sille kasataan rantatuoleja ja sille ilmaantuu rantabaareja, kuten Paleo Beach Shack Bar [kartalla]. Rannalla olevilla aurinkotuoleilla ja -pedeillä voi myös syödä ja juoda, ja ruokalistaa voi tarkastella niiden vieressä. Ranta on pitkä ja varsin mukava, ja etenkin klo 15–16 alkaen siitä tulee suosittu paikka, sillä keskipäivän kuumuus alkaa tällöin vähän hellittää. Monelle Hua Hinissä oleskelevalle vierailu rannalla alkuillasta on rituaali, joka on tuttu muistakin Thaimaan lomapaikoista. Rannalla on mukava kävellä, ja se onkin suosittua, mutta sitä voi ravata edestakaisin myös ponilla, joiden vuokraajia rannalla on muulloin kuin keskiviikkoisin kymmenittäin.

Hua Hinin pitkä pääranta riittää useimmille, mutta alueella on muitakin rantoja, joihin täällä pidempään kuin muutaman päivän oleskelevat voivat tutustua.

Muut rannat

Khao Tao on vuori, jonka juurella on ranta nimeltään Hat Sai Noi [kartalla]. Täällä voi uida syvissä vesissä, ja sen vieressä olevassa lomakylässä on pari ravintolaa. Tämä on viikolla melko hiljainen ranta, mutta viikonloppuisin se on kauden aikana vilkas. Ranta tunnetaan myös nimillä Khao Takiab Beach, Khao Tao ja Kao Tao.

Cham-am on paikkakunta Hua Hinistä pohjoiseen, ja se on kaikin tavoin edullisempi kuin Hua Hin. Siellä on halvemmat majapaikat, ja siellä on enemmän thaimaalaisia kuin Hua Hinissä, joka on ulkomaalaisten suosima turistipaikka. Cham-amin ranta [kartalla] on kuten Hua Hinissäkin rautatieasemalta alkavan tien päässä, ja sitä pitkin kävelemällä asemalta voi sinne nopeasti siirtyä. Junalla matka Cham-amiin kestää vain muutaman minuutin ja maksaa muutaman bahtin. Cham-amiin on helppo siirtyä myös taksilla tai tuk-tukilla, sekä Hua Hinistä että muualta lähialueilta.

Golf

Yksi suurimpia syitä lähteä Hua Hiniin on golfin pelaaminen, sillä siellä on lähes kymmenen kenttää ja golfaajat ovat käyneet siellä jo vuosikymmeniä. Erilaisia kierroksia ja myös koko päivän kestäviä golfretkiä on helppo järjestää, ja esimerkiksi rautatieaseman lähikortteleissa on paikkoja, joissa voi järjestää itselleen kierroksen.

Green feet ovat 1800–3700 bahtia, ja pakollinen ”caddy fee” on 300–350 bahtia. Tarjolla on myös koko päivän kestävä retki eri kentille, ja sellaiselle pääsee alkaen noin kahdella tuhannella bahtilla. Monet kentät ovat vähän syrjemmällä, mutta Royal Golf Club [kartalla] on rautatieaseman takana. Golfkierroksia voi myös järjestää matkatoimistoissa ja muualla, ja myös suomalaiset matkatoimistot järjestävät golfmatkoja ja kentät voi varata etukäteen vaikka koko loman ajaksi. Yksi paikka, jossa voi järjestää itselleen kierroksen, retken tai muuta, on aivan rautatieaseman vieressä [kartalla] oleva toimisto, joka mainostaa tarjontaansa näyttävästi.

Jos kierroksen tai retken järjestää ulkopuolisen toimijan kuten suomalaisen matkatoimiston tai kansainvälisten verkkosivujen kautta, voi kaikki maksaa jonkin verran enemmän. Tietoa eri kentistä saa esimerkiksi Golf Hua Hinistä, ja niitä voi sivuilta myös varata.

Kansainvälisistä sivuista Golf Savers voi tuoda säästöjä ainakin pääasiallisen kauden ulkopuolella, ja esimerkiksi kolme kierrosta kerrallaan varattuna tulee halvemmaksi kuin yksi kierros kerrallaan.

Hierontapaikka Hierontapaikka (täyskuva)
Thai-hieronnalla on maine, että se on rajua eikä sovi kaikille. Hierontaa on kuitenkin monenmoista.

Hieronta

Thai-hieronnalla on ristiriitainen maine, ja sillä on myös sellainen maine, että se on rajua eikä sovi kaikille. Hierontaa on kuitenkin monenmoista, ja esimerkiksi jalkapohjien hieronta on harmitonta ja rentouttavaa. Hierojat ovat Hua Hinissä äärimmäisen aktiivisia, ja he jättävät jopa Pattayan hierojat varjoonsa. On vaikea kävellä baarien hallitsemissa kortteleissa ja niiden lähellä kauppahallin ja rannan välimaastossa muutamaa sekuntia kauempaa ilman, että hierontaa tarjottaisiin. Hinnat ovat kaikkialla samoja, ja Hua Hinissä joutuu maksamaan vähän enemmän kuin joissain muissa paikoissa. 150–200 bahtilla saa jonkinlaisen puolen tunnin hieronnan, mutta erilaisia mahdollisuuksia on lähes loputtomasti.

Yksi paikka, joka erottuu muista, on sokeiden hierojien Thai Massage by the Blind [kartalla], joka sijaitsee pääkadulla, jonkin matkaa Hua Hinin ytimestä pohjoiseen. Se on avoinna päivittäin klo 7–21, ja 200 bahtilla saa jonkinlaisen puolen tunnin hierontasession. Ihmisten kokemuksista siellä voi lukea TripAdvisorista.

Muita ajanvietemahdollisuuksia:

Bangkok.com esittelee Hua Hinin ajanvietteitä.

TripAdvisor esittelee tekemistä ulkosalla.

Opas jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 2: Valuutta, ostokset, ravintolat, yöelämä ja tapahtumat.


Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2019/04

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti