Thaimaa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Hua Hin
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Lapsi rattaissa rannalla
Hua Hin ei oikeastaan ole mikään varsinainen perhekohde, mutta sinne voi lähteä lomailemaan tai siellä voi viettää omatoimimatkalla muutaman yön.

Perheet, liikkuminen, matkat ja hotellit

Perheen kanssa Hua Hinissä

Hua Hin ei oikeastaan ole mikään varsinainen perhekohde, mutta sinne voi lähteä lomailemaan tai siellä voi viettää omatoimimatkan yhteydessä muutaman yön. Jo parissa päivässä Hua Hinin luonne käy täysin selväksi, eikä siellä välttämättä tarvitse sen kauempaa olla.

Jos saapuu Hua Hiniin varsinaiselle lomalle, esimerkiksi pakettimatkalle, löytyy sieltä tekemistä ja sen lähistöllä on erilaista nähtävää. Hua Hinin ranta on pitkä ja mukava, ja niin lapset kuin nuoretkin viihtyvät siellä hyvin. Rannan vieressä oleva Hilton-hotelli on kaupungin maamerkki, ja sen vieressä olevat korttelit ovat yöelämään keskittyviä kortteleita, joita perheiden on alkuillasta lähtien paras vältellä. Muilta osin Hua Hin on siisti kaupunki, mutta siellä on aina kuumaa ja kosteaa, liikennettä on muutamalla pääkadulla aika paljon ja teiden ylittäminen voi aluksi tuntua uskaliaalta puuhalta.

Hua Hinissä on hyviä ostospaikkoja, siellä on ruokia laidasta laitaan, golfaus on siellä suosittua myös perheiden keskuudessa ja ranta on pitkä ja leveä. Hua Hinin alueella on muitakin rantoja, joilla vierailu on rantojen ystäville kannattavaa. Hua Hin on jonkin verran hintavampi paikka kuin normaalit thaimaalaiset kaupungit, mutta jos esimeriksi syö paikallisia ruokia kauppahallin tienoilla, pysyvät ateriointikulut minimaalisina. Jos Hua Hinissä mättää pitsaa, hampurilaisia ja muita länsimaisia ruokia, maksavat ruoat lähes saman kuin Suomessa.

Yksi hyvä vierailupaikka aina kuumassa ja kosteassa Hua Hinissä on viidakko-teemainen vesipuisto, Vana Nava [kartalla], joka toisin kuin monet muut vesipuistot on avoinna myös iltaisin, sillä klo 17.30–21 siellä on grillibileet. Sinne on äärimmäisen helppo hetkessä ja pilkkahinnalla siirtyä junalla asemalle nimeltään Nong Kae, joka on aivan sen vieressä.

Hua Hin kuuluu Thaimaan helpoiten lähestyttäviin vierailupaikkoihin, sillä siellä ei ole aivan yhtä kuumaa ja kosteaa kuin esimerkiksi Pattayan suunnalla tai Krabilla ja Phuketissa. Se on myös monin tavoin harmiton vierailupaikka, eikä siellä ole pelkoa malariasta eikä denguekuumekaan ole kovin yleinen. Tästä huolimatta hyttysmyrkkyä kannattaa ostaa paikallisista apteekeista tai valintamyymälöistä, ja niistä suihkutettavat ovat parhaita. Sitä kannattaa laittaa muutaman kerran päivässä, ja iltaisin on hyvä käydä suihkussa, sillä kostea kuumuus luo otolliset olosuhteet ihottumalle.

Hua Hiniin matkustavan on hyvä olla tietoinen siitä, että se on bangkokilaisten suosiossa viikonloppuisin, ja mikäli mahdollista kannattaa ainakin saapumispäivä olla muu päivä kuin perjantai tai lauantai.

TripAdvisor antaa vinkkejä Hua Hiniin matkaaville perheille

Tuk tuk
Tuk-tukit ovat yleisiä, mutta turistilta ne yleensä pyytävät normaalia enemmän.

Julkinen liikenne ja liikkuminen paikasta toiseen

Hua Hinissa liikutaan pääasiallisesti kävellen, mutta siellä voi vuokrata pyörän, skootterin tai auton, ja siellä on tuk-tukeja, takseja ja muita kulkuneuvoja. Tuk-tukit ovat yleisiä, mutta turistilta ne yleensä pyytävät normaalia enemmän, etenkin asemien tuntumassa ja pimeyden laskeuduttua. Pimeän aikaan Thaimaassa on kaikkialla ikävä liikkua, joten aina on hyvä iltaisin olla majapaikan tuntumassa. Jos haluaa harrastaa yöelämää, kannattaa hotelli tai muu majoitus varata läheltä. Jos ei haluaa olla rannalla, kannattaa yöpyä rannasta etelään olevissa kortteleista, joista on matkaa baarialueelle.

Kaiken kaikkiaan sitä, että joutuu Hua Hinin sisällä jatkuvasti siirtymään muuten kuin kävellen kannattaa vältellä, sillä loppujen lopuksi välimatkat ovat aika lyhyitä ja ytimessä voi siirtyä nopeasti paikasta toiseen. Jos majoittuu ytimen ulkopuolelle, kannattaa varautua siihen, että joutuu käyttämään aikaa ja rahaa siirtymiseen tai sitten loma tulee pääosin vietettyä majapaikan ympäristössä.

Taksipalveluita Soi Bintabaht -kadulla Taksipalveluita Soi Bintabaht -kadulla (täyskuva)
Takseja ei ole kovin paljon kaduilla bongattavina, mutta majapaikka voi tilata taksin, ja taksipalveluita on etenkin rannan lähellä olevissa kortteleissa.

Paras tapa siirtyä keskipitkiä tai pitkiäkin matkoja, eli parista kilometristä pidemmälle on normaali taksi. Niitä ei ole kovin paljon kaduilla bongattavina, mutta majapaikka voi tilata taksin, taksipalveluita on etenkin rannan lähellä olevissa kortteleissa kymmenittäin ja tuk-tukit odottelevat asiakkaita lähes kaikkialla. Kilometrin matka voi maksaa 50–150 bahtia, parin kilometrin suurin piirtein saman verran ja pidempiä matkoja varten taksipalveluilla (taxi service) on hinnastot, jotka näyttävät mitä matkat maksavat.

Kuskit tekevät mieluiten vähän pidempiä matkoja kuin kilometrin pari, joille tuk-tuk on 2–3 hengelle paras ratkaisu. Taksit vievät Bangkokin lentoasemalle, lähikaupunkeihin tai vaikka Kwaijoen siltaa katsomaan. Taksipalveluilla on esitteitä, joissa mainostetaan Hua Hinin ympäristössä tehtäviä kierroksia ja muita mahdollisuuksia, jotka tulevat 2–4 hengen porukoille edullisiksi.

Junalla voi siirtyä joitain melko lyhyitäkin matkoja, mutta parhaimmillaan ne ovat vähän pidemmille matkoille, kuten vierailulle Phetchaburiin. Myös Bangkokiin voi mennä junalla, mutta junat ovat lähes aina myöhässä. Televisioruudut näyttävät alkuperäisen saapumisajan ja oletettavan saapumisajan, joka usein on hyvin lähellä totuutta ainakin puolisen tuntia ennen junan saapumista.

Skootterin, pyörän, auton tai muunkin menopelin saa helposti vuokralle. Pelkästään rannalle johtavalla kadulla (Soi 61) [kartalla] on useita vuokraamoitaSkootterivuokraamo. Myös majapaikat voivat järjestää skoottereita ja muita liikennevälineitä, ja normaali hinta päivän skootterivuokralle on 200 bahtia plus polttoaine.

Bangkokin liikennettä
Bangkokista on sen verran lyhyt matka Hua Hiniin, että matka tavallisesti tehdään bussilla tai taksilla.

Siirtyminen lentoasemalta tai muilta asemilta Hua Hinin ytimeen

Suomesta Hua Hiniin pääsee nopeiten niin, että lentää Bangkokiin ja siirtyy sieltä heti taksilla tai minibussilla Hua Hiniin. Näin pääsee noin 5 tunnissa ja joskus nopeamminkin lentoaseman ulkopuolelta majapaikan ovelle. Bangkokista voi siirtyä myös minibussilla, bussilla, junalla tai taksilla myöhemmin Hua Hiniin. Hua Hiniin on helppo siirtyä junalla Phetchaburista ja Surat Thanin suunnalta, mutta esimerkiksi Phuketista sinne on pitkä matka. Hua Hiniin voi nykyään tulla katamaraanilla lahden yli Pattayalta, jonne ennen tehtiin viiden kuuden tunnin mittaisia taksimatkoja.

Bangkokin lentoasemalta Hua Hiniin

Bangkokista on sen verran lyhyt matka Hua Hiniin, että matka tavallisesti tehdään bussilla tai taksilla.

Linja-auto

Lentoasemalta bussit lähtevät ensimmäisen kerroksen (Level 1) 8. portilta (Gate 8), jossa myös taksitolpat sijaitsevat. Bussikyyti kestää noin 5 tuntia ja maksaa vähän alle 300 bahtia. Busseja lähtee tunnin ja ajoittain puolen tunnin välein mutta vain klo 6.30–18. Bangkokiin etenkin aamupäivällä saapuvalle ja nopeasti Hua Hiniin mielivälle tämä on hinta-laatusuhteeltaan paras ratkaisu. Samalla bussilla pääsee myös muualta Bangkokista Hua Hiniin, ja samalla bussilla hoituu myös paluumatka. Lentoaseman bussiaseman lisäksi bussi pysähtyy ennen ydinkeskustaa, Bangkok Bankin edustalla, paikassa nimeltään Cha-am [kartalla].

Taksi
Lentoasemalta voi siirtyä taksilla suoraan ja mukavasti alle 2000 bahtilla Hua Hiniin majapaikan edustalle.

Taksi

Samasta paikasta, josta bussit lähtevät, voi siirtyä taksilla suoraan ja mukavasti alle 2000 bahtilla majapaikan edustalle. Matkaan kuluu vähintään 4 tuntia mutta yhteys on nopeampi kuin bussikyyti.

Jos haluaa tilata auton etukäteen ja varmistaa kaiken, ovat yksityiskyydit, joiden joukossa on myös pienille ryhmille sopivia, kenties parempia. Bangkok-Hua Hin Taxi, Hua Hin Cab ja Taxi Service Bangkok ovat joitain monista yhtiöistä, joiden kyydissä pääsee Hua Hiniin.

Minibussi tai bussi yksittäisille matkustajille tai ryhmille.

Esimerkiksi Taxi Service Bangkok pystyy järjestämään lentoasemalta tai muualta Bangkokista ryhmille kyydin minibussilla.

Jos Bangkokista haluaa muutaman päivän kuluttua siirtyä bussilla tai minibussilla Hua Hiniin, yksi varsin helppo tapa saada kyyti yhdelle tai kahdelle hengelle minibussissa on mennä Khao San Roadin joenpuoleisessa päässä [kartalla] oleviin matkatoimistoihin, joista voi järjestää kyydin. Ne voivat hakea majapaikalta tai sitten kannattaa mennä majapaikan lähimpään matkatoimistoon, ja niitä on myös Khao San Roadin varrella ja muualla tällä turistien suosimalla alueella. Minibussit pysähtyvät yleensä kellotornin kohdalla, ja sehän on aivan pääkallopaikalla, lähellä rautatieasemaa, Hilton-hotellia, rantaa ja yöelämään keskittynyttä korttelistoa.

Hua Hiniin voi kulkea myös normaalilla bussilla (big bus), jolloin mennään Mo-Chit bussiasemalle tai eteläiselle bussiasemalle (Southern Bus Terminal). Matka on paras tehdä taksilla, ja matkaan kannattaa lähteä aamulla. Matka kestää 4–5 tuntia, ja lippu, joka ostetaan ennen matkaa tiskiltä, maksaa 150–250 bahtia.

Hua Hinin rautatieasema Hua Hinin rautatieasema (täyskuva)
Hua Hinin rautatieasema on ydinkeskustassa, mutta sieltä on ainakin kaupunkia tuntemattomalle hankala siirtyä kävellen muualle kuin aivan viereen.

Junalla muualta Thaimaasta Hua Hiniin

Hua Hinin kaunis ja vilkas rautatieasema [kartalla] on ydinkeskustassa, mutta sieltä on ainakin kaupunkia tuntemattomalle hankala siirtyä kävellen muualle kuin aivan viereen. Hua Hinin ydin on sekava ja vilkas paikka, jossa on kostean kuumaa, ja lyhyetkin matkat tuntuvat siellä aluksi raskailta. Aseman edustalla on miehiä, jotka tarjoavat tuk tuk -kyytejä, mutta ne maksavat 150–200 bahtia. Jos kävelee vähän matkaa, ylittää tien ja lähtee aseman edustalta suoraan kohti rantaa, tulee muutaman kymmenen metrin päässä vastaan muitakin kuskeja, jotka voivat viedä eri puolille Hua Hiniä 50–100 bahtilla. Myös monet majapaikat tulevat rautatieasemalle hakemaan asiakkaan ja voivat myös lähtiessä tarjota kyydin, ja normaali hinta tällaiselle kyydille on 100 bahtia.

Bangkokista voi siirtyä junalla Hua Hiniin pääasialliselta asemalta tai muilta Bangkokin asemilta, jotka ovat matkan varrella. Lippu ostetaan Hua Lamphong -asemalta [kartalla], jolle pääsee metrolla etukäteen, ja paras on hankkia lippu jo edellisenä päivänä. Juna luultavasti lähtee ajoissa mutta voi saapua perille myöhässä. Lippu on edullinen, edullisimmillaan vähän yli euron, ja matka kestää junasta riippuen 3 ½–4 ½ tuntia.

Linja-autolla muualta Thaimaasta Hua Hiniin

Thaimaassa liikutaan sekä minibusseilla, joihin mahtuu korkeintaan kymmenkunta ihmistä, ja normaaleilla busseilla, joka on paras niille, joilla on matkalaukku tai muu vastaava iso pakaasi mukana. Minibussissa joutuu usein maksamaan toisen paikan hinnan matkatavaroille, mutta joskus näin ei ole. Tästä kannattaa ennen lipun ostamista kysäistä, ja jos matka alkaa toisen kaupungin minibussi-asemalta, lippu ostetaan vasta ennen sen lähtemistä. Isoihin busseihin, jotka joissain kaupungeissa lähtevät samoilta asemilta ja joissain omilta asemiltaan, ostetaan lippu ennen lähtöä. Liput ovat edullisia, mutta Thaimaassa on päiväsaikaan ja etenkin alkuillasta ruuhkaista, ja matkaan saattaa kulua kauemman kuin annetaan ymmärtää.

Paras tapa järjestää onnistunut matka on se, että menee taksiasemalle, matkatoimistoon tai bussiasemalle, ja järjestää kyydin. Hinnat ovat kaikkialla samanlaisia, mutta isolla bussilla liikkuminen on kaikkein edullisinta. Hua Hinissä jäädään pois eri kohdissa keskustaa, ja yleinen pysäkki on Soi 51:n kohdilla. Kaikkein paras Hua Hiniin on muista kaupungeista matkustaa kyydillä, joka vie perille asti, eli taksilla tai paikallisen matkatoimiston järjestämällä minibussikyydillä, tai sitten junalla. Kaikkein paras Thaimaassa on myös olla siirtymättä yhtä soittoa yli 5 tuntia kestäviä matkoja, lukuun ottamatta yöjunia, jotka ovat varteenotettavia yli 6 tunnin matkoilla mutta parhaimmillaan yli 8 tunnin matkoilla.

Hua Hinin ja Pattayan välillä kulkeva katamaraani Hua Hinin ja Pattayan välillä kulkeva katamaraani (täyskuva)
Pattayan ja Hua Hinin välillä voi siirtyä katamaraanilla, joka vie kaupungista toiseen 2 tunnissa.

Katamaraanilla Pattayalta Hua Hiniin

Nykyään rannikolta lahden yli voi siirtyä nopealla aluksella, joka vie kaupungista toiseen 2 tunnissa. Se lähtee Pattayalta klo 13 ja Hua Hinista klo 16, ja aikuisten matka maksaa 1250 bahtia, lasten (2–12 v.) 950 bahtia. Alus lähtee Hua Hinin eteläpuolella olevalta laiturilta ja saapuu Pattayan päälaiturille [kartalla]. Sieltä voi siirtyä tai sinne voi siirtyä taksilla, tuk-tukilla tai junalla, joka kulkee kahdelta lähellä olevalta asemalta. Käytännössä kuitenkin taksi, tuk-tuk tai majapaikan järjestämä kyyti ovat parhaat tavat siirtyä Hua Hinin ytimeen.

Saarilta Hua Hiniin

Hua Hinin edustalla on saaria, joilta tosin on matkaa Hua Hiniin. Yleensä parempi on käyttää Chumphonia, jos kysymyksessä on Koh tao, tai Surat Thania, jos kysymyksessä on Koh Samui tai Koh Pha-Ngan. Saarilta Hua Hiniin haluavan on parempi siirtyä Chumphoniin, mutta myös Hua Hiniin tulee 6–13 tunnissa lauttoja, joista osa tulee yön yli. Ne saapuvat Hua Hinin päälaiturille [kartalla], jolta voi siirtyä helposti monella eri konstilla Hua Hinin ympäristöön tai keskustan eri osiin.

Lisää aiheesta:

Hua Hin.com esittelee seikkaperäisesti miten muualta voi siirtyä Hua Hiniin.

Finnairin lentokone Bangkokin lentokentällä (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Finnair lentää suoraan Bangkokin lentoasemalle (Suvarnabhumi Airport (BKK)).
Kuva: David McKelvey /Flickr (CC BY 2.0)

Omatoimimatkat ja järjestetyt matkat

Hua Hin on hyvä mahdollinen omatoimikohde, sillä sinne on Bangkokista helppo siirtyä ja siellä on kaikenlaisia majapaikkoja, joita on helppo suomeksi varausjärjestelmien kautta varata. Omatoimimatkaan voi yhdistää muitakin kohteita, kuten saaria tai Phetchaburin. On myös mahdollista lentää ensin esimerkiksi Krabiin tai Phuketiin ja siirtyä niistä Hua Hiin. Näin ollen voi lentää Bangkokiin tai lähteä Bangkokista tai sitten saapua Krabille tai Phuketiin ja siirtyä niistä pikkuhiljaa Hua Hinin suuntaan. Tällainen matka on tietenkin lomamatkaa raskaampi, ja useimmille omatoimimatka on aivan hyvä niin, että varaa edestakaiset lennot Bangkokiin, siirtyy sieltä Hua Hiniin ja mahdollisesti lomailee jossakin Bangkokin ja Hua Hinin välimaastossa muutaman yön. Bangkokissa kannattaa viettää vähintään neljä yötä putkeen, jotta kaupungissa pääsee edes pintapuolisesti sen elämänmenosta kiinni.

Pakettimatkat ovat omatoimimatkoja kalliimpia ja vähemmän joustavia, mutta yleensä kuljetukset Bangkokista kuuluvat asiaan ja huolehtimista on mahdollisimman vähän. Matkalle tulee kuitenkin hintaa, ja tunnetusti matkatoimistot vetävät ylimääräisistä kuljetuksista ja päiväretkistä mahdollisimman paljon välistä.

Bangkokin lentoasema (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Hua Hinin suuntaan haluavan kannattaa laskeutua Bangkokin lentoasemalle (Suvarnabhumi Airport BKK)

Omatoimisesti tehtävät matkat

Jos haluaa matkustaa omatoimisesti Hua Hiniin, ensin pitää hoitaa itsensä Thaimaahan. Sinne on helppo päästä etenkin marraskuulta maaliskuulle, ja edullisimmillaan yhdensuuntaisen lipun voi saada vähän alle 300 eurolla ja edestakaisen lipun vähän alle 500 eurolla. Monasti kuitenkin yhdensuuntaiset matkat etenkin Thaimaasta takaisin Eurooppaan maksavat yli 400 euroa, ja taloudellisesti kannattavinta on ostaa heti edestakainen lippu.

Hua Hinin suuntaan haluavan kannattaa laskeutua Bangkokin lentoasemalle (Suvarnabhumi Airport BKK). Sinne lentävät monet yhtiöt, kuten Aeroflot, Finnair, Norwegian ja UIA. Finnair lentää suoraan, ja Aeroflot on yleensä edullisin yhtiö ja sen koneet ovat erinomaisia. Norwegianin kanssa pitää ensin lentää toiseen Pohjolan pääkaupunkiin, ja UIA tekee välilaskun Kiovassa.

Skyscannerista voi katsoa lisää lentoyhtiöitä ja reittejä.

Lentoasemalta voi, kuten ylhäällä on selvitetty, siirtyä suoraan taksilla tai bussilla Hua Hiniin, tai Bangkokista voi myöhemmin junalla, bussilla, minibussilla tai taksilla siirtyä Hua Hiniin. Omatoimimatkailijan on myös mahdollista pysähtyä matkan varrella esimerkiksi Phetchaburissa, joka on mukavasti Bangkokin ja Hua Hinin välimaastossa. Bangkok on suuri ja sekava kaupunki, josta on lähes kaikissa tapauksissa aikaa vievää ja hankalaa siirtyä pois. Sinne ei ole kannattavaa jäädä päiväksi pariksi, vaan jos mielii lomailla rannikolla, kannattaa siirtyä Bangkokista pois heti lennon laskeuduttua.

Järjestetyt matkat

Hua Hiniin tehdään paljon pakettimatkoja, ja eri matkatoimistojen tarjontaa on kannattavaa vertailla. Yleisesti ottaen matkoja tehdään talvikauden aikana, mutta Hua Hiniin on järkevää matkustaa vasta marraskuun puolivälin jälkeen, eikä sinne ole kannattavaa lähteä enää maaliskuun loppupuolen jälkeen.

Hua Hinissä on sen verran hyviä ja edullisia ruokia tarjolla, että mitään all inclusive -paketteja ei kannata edes katsella. Jos haluaa säästää matkan hinnassa, kannattaa vältellä etenkin joululomaa, ja jos valitsee 2 tai 3 tähden hotellin, voi säästää melkoisesti verrattuna 4 tai 5 tähden hotelliin.

Hotellin sijaintiin on järkevää kiinnittää tarkkaa huomiota, sillä Hua Hinin ympäristössä on lomakyliä, joilta on hankala nopeasti siirtyä muualle. Jos haluaa tutustua nimenomaan Hua Hinin päärantaan, parhaisiin ostospaikkoihin, parhaisiin ruokiin, iltatoreihin ja rautatieaseman takana olevaan golfkenttään kannattaa majoittua ytimeen, korkeintaan kilometrin päähän Hilton-hotellista, joka on Hua Hinin rannan vieressä.

Tjäreborg tekee lomamatkoja Hua Hiniin. Ne ovat edullisempia kuin monen muun matkatoimiston matkat, ja alimmillaan on mahdollista viettää 11 vuorokautta 700–800 eurolla.

Aurinkomatkat järjestää normaaleja matkoja ja myös golfmatkoja, joilla kentän varaukset voi tehdä jo etukäteen.

Myös Tui järjestää matkoja Hua Hiniin.

Hotelli Hua Hinissä
Näkyvin ja kuuluisin majapaikka Hua Hinissä on Hotel Hilton.

Hotellit ja muut majapaikat

Hua Hinin ydinkeskusta, joka on suurin piirtein rannan, rautatieaseman ja kauppahallin välisellä alueella, on paras alue majapaikalle niille, jotka haluavat käydä rannalla, pelata golfia, tehdä ostoksia parhailla paikoilla, syödä edullisia paikallisia ruokia ja ylipäätään tutustua nimenomaan Hua Hiniin ja sen osin melko arkiseen ja tyypilliseen thaimaalaiseen elämänmenoon.

Jos ei halua niinkään viettää aikaa ytimessä, voi varata huoneen vaikka yhdestä alueen monista lomakeskuksista, joissa on uima-allas ja joka voi myös olla keskustan ulkopuolella olevien rantojen lähistöllä.

Sky Bar
Hotellin sijaintiin kannattaa kiinnittää huomiota koska illanviettopaikoilla, jotka ovat Hilton-hotellin vieressä olevilla kaduilla, on rauhatonta ja lieveilmiöitä.

Sijaintiin kannattaa kiinnittää huomiota, ja yksi tärkeä asia on se, että illanviettopaikoilla, jotka ovat Hilton-hotellin vieressä olevilla kaduilla, on rauhatonta ja lieveilmiöitä, kuten länsimaisia miehiä viihdyttäviä baarityttöjä, joiden läheisyydessä kaikki eivät halua olla. Toisaalta alue Hilton-hotellin vieressä on kaikkein paras kohde majapaikalle niille, jotka nimenomaan ovat kiinnostuneet Hua Hinin vireästä yöelämästä.

Hua Hin on kostean kuuma paikka, jossa ilmastointi on välttämätön. Monet sanovat, että ilmastointi päällä ei ole kannattavaa nukkua, mutta etenkin keskipäivän kuumuudessa ja alkuillan kosteudessa se on kylmyyteen tottuneelle suomalaiselle välttämättömyys.

Hotellien ja lomakeskusten lisäksi Hua Hinissä on muuallakin Thaimaassa yleisiä majataloja (guesthouse), jotka usein ovat perheomistuksessa. Ne ovat erinomaisia majapaikkoja, joissa on rauhallista ja ystävällistä, ja niissä yleensä saa myös tuntumaa paikalliseen elämänmenoon, thaimaalaiseen arkeen ja ulkomaalaisten eli expatien elämään, sillä he saattavat omistaa thaimaalaisen vaimonsa huolehtiman guesthousen tai heitä voi olla niiden pitkäaikaisina asiakkaina. Guesthousessa voi helposti yöpyä alle 500 bahtilla ilmastoidussa huoneessa, jossa on oma kylpyhuone.

Kaupungin näkyvin ja kuuluisin majapaikka on Hotel Hilton, joka on tietenkin tylsä ketjuhotelli mutta joka on luksusluokan kansainvälinen hotelli. Siellä yllätykset ovat vähissä ja taso taattu, ja siellä yöpyvä on kaiken olennaisen lähellä mutta melun kantamattomissa. Hotellin hyviin puoliin kuuluu myös se, että jos pikkurahan puute ei vaivaa, pääsee sen edestä ilman huolta taksilla tai muulla menopelillä nopeasti niin lähelle kuin kauaskin.

Jos haluaa säästellä rahojaan ja nukkua pienessä mutta hyvin varustellussa ja pidetyssä majatalossa, on King’s Home hyvä sellainen lähellä rantoja ja pääpaikkoja mutta ei aivan kaikkein vilkkaimmissa kortteleissa.

Sitäkin edullisempi, uima-altaalla varusteltu on Victor Guesthouse, mutta se on hyvä lähinnä niille, jotka ovat liikkeellä pienellä matkakassalla tai jotka eivät juuri suunnittele viettävänsä aikaa huoneessaan.

Keskustan ulkopuolella, kohtuuhintainen, hyvin varusteltu ja pidetty on Samsha Guesthouse. Se soveltuu niille, jotka haluavat pysytellä poissa keskustan humusta mutta jotka voivat halutessaan sinne tai rannalle siirtyä melko nopeasti.

Kaikki Booking.comin majapaikat Hua Hinissa

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Peter Forsberg, David McKelvey /Flickr, Roger Price /Wikimedia
2019/04

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti