Thaimaa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Krabi
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Railayn kelluva laituri lähllä Krabia
Railayn kelluva laituri lähllä Krabia (täyskuva)
Railayn kelluva laituri lähllä Krabia (neliökuva)
Ilmoitus
Paljonko enintään maksaisit
hotellista per yö?
Alle 50 €50–100 €100–150 €
Booking.comin ehdotukset näet
klikkaamalla hintaa.
Cro Magnon Man Intersection, Krabi Town Thai-ruokaa, pad thai

Krabi, Thaimaa

Etelä-Thaimaassa sijaitseva Krabi on yksi Thaimaan monipuolisimpia ja suosituimpia lomapaikkoja, joka talvisin vetää suomalaisia puoleensa. Krabin parhaisiin antimiin kuuluvat paratiisimaiset rannat, uskomattomat näkymät, monipuoliset harrastusmahdollisuudet, eräät maailman parhaat ruoat ja yleinen ilmapiiri, joka vie hetkessä pois arjen harmaudesta. Krabi on ystävällinen ja harmiton lomapaikka, jossa viihtyvät lähes kaikki, ja se on suosittu perheiden ja pariskuntien lomapaikka. Sinne kannattaa lähteä marraskuulta huhtikuulle, ja kaikkein paras siellä on vierailla silloin kun ei ole yleisiä loma-aikoja.

1. Tekemistä

Thaimaan ruoat ovat eräitä maailman parhaita, ja myös Krabilla on mahdollista maistella lyömättömiä ruokia. Vaikka Krabi ei olekaan yksi maan parhaista ostosalueista, voi siellä tehdä monenmoisia ostoksia. Sukellus, kalliokiipeily, saaria kiertävät risteilyt ja venekierrokset, kajakilla soutelu ja kalastus kuuluvat asioihin, joita Krabilla on mahdollista harrastaa. Perinteisten kulttuuripläjäysten sijaan Krabilla voi mennä seuraamaan thainyrkkeilyä, siellä on erilaisia tapahtumia ja yöelämä vetää monia puoleensa.

2. Nähtävää

Krabilla on roppakaupalla luonnonmukaisia nähtävyyksiä, ja niiden kiertely yhdessä rannalla oleskelemisen ja erilaisten retkien lisäksi korvaavat perinteisten nähtävyyksien puutetta. Krabin kaupungista pääsee Pak Nam -joen varrella oleviin kohteisiin. Suurin ja suosituin lomakeskus on Ao Nang, joka on vilkas mutta melko siisti ja harmiton paikka viettää lomansa. Sen vieressä oleva Noppharat Thara on vähemmän suosittu lomapaikka, mutta sillä on omat hyvät puolensa ja se on hyvin erilainen paikka kuin Ao Nang. Niiden lähellä sijaitseva Railay on paratiisimainen niemennokka, jossa kannattaa loman aikana käydä vierailemassa.

3. Selviytymisopas

Kaikkein paras aika Krabilla alkaa joulukuun aikana, ja tammi-, helmi- ja maaliskuu ovat vuoden aurinkoisimpia ja vähäsateisimpia kuukausia. Jos Krabille lentää suoraan Suomesta, Bangkokista tai muualta, on siirtyminen lentoasemalta suhteellisen helppoa ja nopeaa. Kävely onnistuu hyvin etenkin Krabin kaupungissa, Ao Nangissa ja sen vieressä olevilla lomapaikoilla. Railayssa ei voi muuten oikein edetäkään kuin kävellen. Paikkakunnalta toiselle voi kulkea avolavabussilla. Veneellä voi siirtyä Railayhin ja saarille. Krabi on monin tavoin Thaimaan suosituista turistikohteista siistein, turvallisin ja harmittomin. Se soveltuu sekä lapsiperheille että niille, joilla on teini-ikäistä jälkikasvua.

4. Hotellit ja majoittuminen

Hotelli- ja aluevinkeissä kerrotaan niistä Krabin alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.


Krabi matkakohteena

Krabilla on monia hyviä alueita, joilla voi vierailla, ja useimmat viettävät yönsä Ao Nangissa. Krabilla vietettävään lomaan voi yhdistää monia eri asioita, ja sinne lähdetään vain rannalla olemaan, tutustumaan Krabin lähistöllä oleviin lukuisiin saariin tai sitten harrastamaan jotakin tiettyä, kuten kiipeilemään Railayn kallioilla tai sukeltamaan Krabin edustalla oleville saarille. Krabille voi hyvin myös lähteä vain lepolomalle, jonka aikana vähän tutustuu eri alueisiin, syö hyviä ruokia ja lataa akkuja. Krabin rannat ovat eräitä Thaimaan parhaita, ja siellä voi myös viettää perinteitä rantalomaa, johon voi yhdistää monenmoisia ajanvietteitä.

Väki kiipeä mäkeä Railayssa
Krabilla vietettävään lomaan voi yhdistää monia eri asioita, kuten kiipeilyä Railayssa.

Krabi on melko erilainen lomapaikka kuin sen lähellä oleva Phuket tai maan toisella puolella sijaitseva Pattaya, jotka molemmat ovat yöelämästään kuuluisia. Krabilla voi etenkin Ao Nangissa ja Krabin kaupungissa ottaa iltaisinkin ilon irti, mutta se on melko vaaraton illanviettopaikka, jossa vain paikoin on baarityttöjä ja muita yöelämän lieveilmiöitä. Krabille ei lähdetäkään pääasiassa iltaa viettämään, vaan se rento, ystävällinen ja kiireetön lomapaikka, jossa trooppisesta lomasta voi nauttia täysin siemauksin.

Krabilla on trooppinen ilmasto, johon kuuluu pari kolme vuodenaikaa. Joulukuun alusta maaliskuun puoliväliin on vähäsateista ja aurinkoista, ja lämpötilat ja ilman kosteusprosentti ovat tähän vuodenaikaan siedettävimmillään. Kaikkein paras aika Krabilla kuten monessa muussakin Thaimaan kolkassa alkaa joulukuun aikana, ja tammi-, helmi- ja maaliskuu ovat vuoden aurinkoisimpia ja vähäsateisimpia kuukausia.

Monet ensimmäistä kertaa Thaimaahan matkustavat ovat huolissaan monista eri asioista, ja monet huolet liittyvät hygieniaan ja turvallisuuteen. Ruokamyrkytykset, erilaiset kuumetaudit kuten malaria ja onnettomuudet pelottavat Krabille ja muualle Thaimaahan matkustavia. Moni myös muistelee matkalaisten kokemuksia parinkymmenen vuoden takaa, mutta Thaimaa on monin tavoin muuttunut, siistiytynyt ja modernisoitunut, eikä oikeastaan minkäänlaisia huolia ole luvassa niille, jotka tiedostavat vaarat ja tuntevat pelisäännöt.

Suurin huolenaihe paikan päällä on kostea kuumuus, joka ei jätä rauhaan oikeastaan hetkeksikään ja jota voi paeta vain ilmastoituihin tiloihin. Aurinko helottaa taivaankannen lakipisteestä koko päivän, ja pilvisinä päivinä kosteusprosentti voi olla aurinkoista päivää korkeampi. Kaikkein paras on varmistaa, että majapaikassa on ilmastointi, ja herkimpien on parempi ainakin aluksi vältellä liikkumista ulkosalla tai auringossa keskipäivän aikana. Jotkut ovat kuitenkin sitä mieltä, että ilmastointia ei kannattaisi pitää päällä öisin, ja kun on vähän tottunut kuumuuteen, kannattaakin yrittää nukkua vain tuulettimen kanssa. Yksi tärkeä asia on veden juominen, ja vettä tulisi juoda litrakaupalla joka päivä. Vettä voi ostaa kaikkialta, se on edullista ja kaikkein paras on kuljetella mukanaan erillistä, pestävää vesipulloa, jota voi täyttää isommista vesipulloista.

Wat Kaew, temppelialue
Krabilla on yksi hieno temppelialue, Wat Kaew, jonka upea temppeli on Krabin hienoin perinteinen nähtävyys.

Krabin nähtävyydet

Krabi kuuluu samaan sarjaan monen muun Thaimaan lomapaikan kanssa, eikä siellä juuri ole perinteisiä nähtävyyksiä. Siellä kuitenkin on roppakaupalla luonnonmukaisia nähtävyyksiä, ja niiden kiertely yhdessä rannalla oleskelemisen ja erilaisten retkien lisäksi korvaavat nähtävyyksien puutetta. Krabin varsinaiset nähtävyydet ovat pääosin Krabin kaupungissa, jossa on hieno buddhalainen temppelialue, tai sen lähellä, jossa on tiikeriluolatemppeli. Ao Nangin lähistöllä sijaitsee ”simpukoiden hautausmaa”, joka myös voidaan laskea Krabin alueen merkittäviin nähtävyyksiin.

Buddhalaiset temppelialueet (wat) ovat yleisiä Thaimaassa ja lähimaissa, mutta lomapaikoissa niitä on harvakseltaan. Krabillakin on oikeastaan vain yksi hieno temppelialue, Wat Kaew, jonka upea temppeli (pagodi) on koko Krabin hienoin perinteinen nähtävyys. Viralliselta nimeltään temppelialue on Wat Kaew Korawaram, ja sitä kannattaa lähestyä Soi 6:n kohdalla olevaa sisäänkäyntiä pitkin. Upeat koristellut portaat vievät ylös valkealle temppelille, joka on sellaiseksi uusi, vasta vuonna 1887 rakennettu. Temppelin edustalla on laaja, 2500 neliön suuruinen tasanne, jolta on mukava katsella muualle Krabin kaupunkiin. Temppelin sisällä on suuri Buddha-patsas ja muuta buddhalaisuuteen kuuluvaa esineistöä.

Muutaman kilometrin päässä Krabin kaupungista sijaitseva Wat Tham Seua eli tiikeriluola (Tiger Cave) ei vain ole tyypillinen buddhalainen temppelialue, vaan myös ainutlaatuinen luonnonnähtävyys. Alue on viidakkoa, temppeli on viidakon keskellä olevassa luolassa ja alueella asuvat munkit luovat alueelle omaa tunnelmaansa. Luolan pääasialliset nähtävyydet ovat erilaiset buddhalaisuuden symbolit, muistomerkit ja pyhäinjäännökset. Suurin vetonaula on monessa Thaimaan muussakin temppelissä nähtävä ”Buddhan jalanjälki”. Luolalle päästäkseen pitää kavuta lähes 1300 askelmaa, mikä ei ole Krabin kosteassa kuumudessa mikään pikkujuttu. Ylhäällä maisemat ovat hienot, ja tämä on paikka, joka tarjoaa näkymät kaikkiin ilmansuuntiin.

Meren rannalla, lähellä Ao Nangia sijaitsee simpukoiden hautausmaa. Tämä on ainutlaatuinen paikka, sillä hautausmaa on vähintään 25 miljoonaa vuotta vanha mutta jotkut paikalliset väittävät sen olevan jopa 75 miljoonaa vuotta vanha. Tämä on siis erityisen hyvä vierailupaikka geologiasta ja muusta vastaavasta kiinnostuneille, ja tämä on yksi maailman kolmesta simpukoiden hautausmaasta, joissa yksinkertaisesti on kymmeniä miljoonia vuosia vanhoja simpukoita. Simpukoiden ympärillä on tutustumisen arvoisia trooppisia metsiköitä, ja lähellä on myös kiinalaistyylinen buddhalainen temppeli. Kaiken nähdäkseen tämä onkin paikka, jonne on parempi tulla oppaan kanssa kuin aivan itsekseen, sillä opas voi nopeasti selvittää kaikenlaisia asioita, jotka muuten jäävät hämärän peittoon.

Ostokset

Krabin parhaista ostoksista saa läpileikkauksen kun menee Krabin kaupunkiin ja tutustuu pääkadun ja sen ja joenrannan välissä olevien sivukatujen tarjontaan. Monelle thaimaalaiset tuotteet ovat etukäteen ainakin vähän tuttuja, ja moni tietää, että sellaiset asiat kuin apteekkituotteet, elintarvikkeet, vaatteet, kengät ja erilaiset arvokkaat tuotteet kullasta koruihin ovat hyviä ostoksia. Jos onnistuu välttelemään piraattituotteita, ovat paikallisesti valmistetut tuotteet, jotka voivat hyvin olla länsimaista alkuperää mutta Thaimaassa tai muissa lähimaissa valmistettuja, erinomaisissa hinnoissa ja laadultaan hyviä.

Elintarvikkeiden löytäminen mistäänpäin Krabia ei ole ongelma, ja monet liikkeet kuten 7-Eleven -kaupat ovat avoinna 24 tuntia vuorokaudessa. Kauden aikana marraskuulta huhtikuulle kaikki on avoinna päivittäin, mutta monsuunikauden aikana monet paikat sulkeutuvat. Näin on etenkin rantalomapaikoissa, joissa käydään vain talvisin, mutta Krabin kaupungissa on tietenkin elämää myös hiljaisina aikoina.

Elintarvikkeita saa hyvin myös iltatoreilta, joita on Krabin kaupungissa sekä joenrannalla lähellä Kong Ka -laivalaituria (päivittäin klo 17–22) että kauppahallia vastapäätä (pe–su klo 17–22), City Hotellin takana. Kauppahallista saa pähkinöitä ja muita herkkuja, mutta pähkinöiden kanssa kannattaa sekä siellä että muualla olla tarkkana. Ne voivat olla täysin ylihintaisia, ja kannattaa kiinnittää huomiota pakkauksen kokoon. Thaimaassa on myös muita, aasialaisia herkkuja, kuten pähkinän tapaisia papuja, merilevää ja mitä ihmeellisimpiä paikallisia tuotteita, joista osa on peräisin Japanista ja Koreasta.

Hinnat Krabilla vaihtelevat melkoisesti, mutta yleisesti ottaen lähes kaikki on Suomeen verrattuna edullista. Edullisimpia ovat paikalliset tuotteet, kuten käsityöt, koristeet ja vaatteet. Hinta-laatusuhteeltaan vaatteet ovat hyviä ostoksia, samoin kengät ja muut asusteet, ja myös lääkkeet, muut apteekkituotteet ja optikoista saatavat tuotteet ovat edullisia. Elintarvikkeet, erilaiset kojuissa ja toreilla myytävät herkut ja paikalliset tuotteet ja liikkuminen julkisilla tai taksillakin ovat erityisen edullisia. Kalliita ovat länsimaiset tuotteet, luksusluokan tuotteet, alkoholi ja myös tupakka on kalliimpaa kuin muut tuotteet.

Ravintolan terassi Railayssa
Paratiisimainen Railay on paikka, jossa Krabin-lomalla kannattaa käydä. Ruokailu Railayssä on kalliimpaa kuin Krabin kaupungissa.

Ravintolat ja ruoka

Thaimaassa kannattaa suosia paikallisia ruokia, ja mitä lähempää ruoka on peräisin, sen parempaa se yleensä on. Aivan perusannokset, jotka tehdään nopeasti wokissa ja jotka tarjotaan riisillä tai nuudeleilla, joita molempia on erilaisia, ovat hinta-laatusuhteeltaan kaikkein parhaita. Niihin kuuluu muuallakin tuttuja ruokia kuten Pad Thai (pát thai), joka on aina varteenotettava ja lähes aina erinomainen ateria. Sellaisen saa ruuhkaisesta Krabin kaupungin keskustan kauppahallin kojusta 40 bahtilla.

Thaimaa on paikka, jossa on ruokia kaikille, ja Krabi on monipuolinen paikka ruokiensa suhteen. Hygieniasta ei kannata olla turhan huolissaan mutta iltatorien kojuilla, joilla on grillilihoja ja joitain muita tuotteita, jotka voivat olla mahalle liikaa, voi tulla vastaan. Terveellä talonpoikaisjärjellä voi kuitenkin nopeasti havaita, mikä on puhdasta ja mikä ei. Kana, liha ja jotkin muut tuotteet voivat olla huonosti säilytettyjä, mutta merenelävät pidetään jäissä ja ovat aina turvallisia. Hedelmät ovat erinomaisia ja terveellisiä aamiaisia ja välipaloja, ja niitä kannattaa paloiteltuna ostella toreilta ja muualta. Etenkin papaija, ananas, vesimeloni ja mango ovat erinomaisia. Vihanneksia ei kannata paljon syödä raakana, normaalit salaatit kannattaa jättää väliin, mutta esimerkiksi riisiaterioiden höysteenä tulevat kuoritut kurkunpalat ja tomaatinviipaleet ovat harmittomia.

Suuri yllätys ja pettymys kasvissyöjille Thaimaassa on se, että kasvisruoat ovat harvinaisia ja että lähes kaikissa aterioissa on lihaa, kalaa tai ainakin kalakastiketta. Pad Thai, joka on Euroopassa usein tarjolla kasvisversiona, sisältää aina jonkin verran katkarapuja ja kenties jotakin muuta sellaista mikä ei ole puhdasta kasvista. Normaalit kojut ja ravintolat eivät ole soveliaita kasvissyöjille, mutta on helppoa olla syömättä lihaa (eli sikaa, nautaa tai kanaa) mutta täydellistä merenelävien tai kalojen välttelyä ei niissä oikein voi harrastaa. Krabilla on kasvissyöjille suunnattuja ravintoloita ja intialaisia ravintoloita, joissa on aina paljon erilaisia kasvisruokia. Monet kasvisruokia tarjoavat ravintolat tarjoavat myös liha- ja kalaruokia, ja kuten intialaiset ravintolatkin, jotka tarjoavat vaikkapa tandoori-lihaa, ne soveltuvat porukoille, joissa on sekä kasvis- että lihansyöjiä. Eniten kasvisruokia tarjoavia ravintoloita tulee vastaan Krabin kaupungissa, mutta niitä on melkoisesti myös Ao Nangissa.

Thaimaan ruoat kuuluvat hinta-laatusuhteeltaan maailman parhaisiin, ja siellä on monessa paikassa mahdollista syödä kaikki ateriat eurolla tai korkeintaan puolellatoista. 40 bahtia on monessa paikassa normaali hinta aterialle, ja tällaisia hintoja tulee jonkin verran vastaan Krabin kaupungin päätien varrella olevissa kojuissa ja sen sivukatujen kuten Soi 10:n varrella. Myös kauppahallissa ja iltatoreilla voi syödä melko kohtuullisilla hinnoilla, ja Krabin kaupungissa on mahdollista syödä hyvin 40–80 bahtilla. Varsinaisissa ravintoloissa hinnat ovat korkeampia, mutta Krabin kaupungissa voi syödä hyvän aterian ruokajuomineen 100–150 bahtilla. Tällaiset ateriat ovat thaimaalaisia ruokia, ja muualta peräisin olevat ruoat ovat aina kalliimpia. Jos haluaa syödä länsimaisia ruokia, kuten pitsan, pihvin tai hampurilaisen, voi se maksaa 200–400 bahtia. Hintavia ovat myös japanilaiset ja korealaiset ravintolat, jotka tosin yleensä ovat korkeaa tasoa.

Tuk tuk
Krabi on melko laaja alue, mutta siellä on yllättävän helppo siirtyä paikasta toiseen.

Saapuminen Krabille ja liikkuminen paikasta toiseen

Krabi Airport (KBV) on Krabin lentoasema, ja se sijaitsee noin 15 kilometrin päässä Krabin kaupungista ja 27 kilometrin päässä Ao Nangista. Sieltä pääsee Ao Nangiin noin 40 minuutissa, ja jos Krabille menee pakettimatkalle, kuuluu kuljetus joko hintaan tai sen voi ylihintaisena ottaa lisämaksusta. Lentoasemalta on helppo siirtyä nopeasti paitsi Krabin kaupunkiin ja Ao Nangiin myös muualle Krabin alueelle tai lähialueille.

Jos kuljetus ei sisälly matkan hintaan tai jos ei ole maksanut siitä lisämaksua, selviää siitä myös pakettimatkalainen kohtalaisen helposti. Omatoimimatkailijan ei tarvitse miettiä kyytejä etukäteen, vaan lentoasemalta voi siirtyä bussilla Krabin kaupunkiin tai Ao Nangiin ja taksilla voi siirtyä minne tahansa. Joillain hotelleilla on omia kuljetuksia, jotka voivat olla suurin piirtein saman hintaisia kuin lentoaseman tarjoamat taksi- ja pakettiautokyydit. Tätä kannattaa majapaikkaa varatessa selvitellä ja hyvissä ajoin kysyä asiasta.

Krabi on melko laaja alue, mutta siellä on yllättävän helppo siirtyä paikasta toiseen ja siellä on mahdollista matkustella myös pimeyden laskeuduttua paremmin kuin joissain muissa Thaimaan lomakohteissa. Kävely onnistuu hyvin etenkin Krabin kaupungissa, Ao Nangissa ja sen vieressä olevilla lomapaikoilla. Railayssa ei voi muuten oikein edetäkään kuin kävellen, ja Krabilla on muitakin alueita, joilla lähinnä kävellään.

Jos haluaa siirtyä pidempiä matkoja, on Krabilla kuten muuallakin Thaimaassa avolavabusseja (songthaew), jotka lähtevät tietyistä paikoista. Avolavabussilla kulkeminen on edullista, mutta sen lähtöä voi joutua joskus pitkäänkin odottelemaan ja se kulkee hitaasti, sillä se tyyttäilee ja varmistaa, että jokainen ymmärtää, että tarjolla on kyyti. Niinpä avolavabussista voi tehdä avolavataksin, jolloin se charter-tyylisesti otetaan omaan käyttöön ja kerrotaan kuskille minne halutaan. Sellaisella voi mennä lyhyen matkan, vaikka vain Ao Nangista johonkin lähirannalle, tai sitten sillä voi vaikka kierrellä koko päivän ja vierailla eri paikoissa.

Mopotaksikuskit, joita on aina esimerkiksi Krabin kauppahallia vastapäätä, on helppo tunnistaa oranssien liivien ansiosta. He vievät mielellään minne tahansa Krabin kaupungin alueella ja muuallakin. Mopolla on edullista liikkua, mutta se on hyvä vain yhdelle hengelle ja mopon takana on raskas matkustaa pidempään kuin 10–15 minuuttia.

Mopon tai skootterin vuokraaminen on yleistä, ja sellaisella pääsee hyvin sinne minne haluaa. Liikennettä ei Krabin teillä ole koskaan valtavasti, eikä siellä ole paljon jyrkkiä mäkiä tai mutkia. Aiempi kokemus mopoilusta tai skootterilla ajamisesta on kuitenkin välttämättömyys, eikä Krabille kannata lähteä opettelemaan sellaisella ajamista. Ei myöskään kannata heti sinne saavuttuaan hypätä skootterin selkään, vaikka kokemusta olisikin, ja ensi päivät on hyvä kerätä paikallistuntemusta apostolinkyydillä ja avolavojen kyydistä.

Railayn lomakeskus
Matkatoimistojen hotellit ovat usein neljän tähden lomakeskuksia.

Krabin-matkat

Jos haluaa lentää suoraan Krabin lentoasemalle, muutama lentoyhtiö Suomesta lentää sinne, mutta ne eivät lennä sinne koko vuotta. Kun lentoja ei kesäkautena ole, pitää lentää Bangkokiin, jossa voi vaihtaa konetta ja jatkaa lentäen Krabille. Mahdollista on myös lähteä Bangkokista junalla tai bussilla kohti etelää, vierailla matkan varrella erilaisissa paikoissa ja mennä sitten Krabille. Matkan varrella on mielenkiintoisia paikkoja, joista vain osa on turistien suuressa suosiossa: suuri turistipaikka on esimerkiksi Hua Hin, ja Phetchaburi on suosittu vierailupaikka, mutta harva viettää siellä yönsä.

Junat ovat aina myöhässä, joskus tuntitolkulla, mutta jos lähtee Bangkokista yöjunalla, lähtee se yleensä aikataulun mukaisesti. Junissa on eri luokkia, ja kaikkein paras hinta-laatusuhteeltaan on ilmastoitu vaunu, jossa on kaksi sänkyä päällekkäin käytävän molemmilla puolilla ja joiden sängyissä saa verhon takia olla aivan rauhassa. Alapeti, jolla on enemmän tilaa ja jolla voi istuskella, on kalliimpi kuin yläpeti. Muitakin osastoja on, ja joissain junissa on kalliimpia yksityisosastoja ja erilaisia mahdollisuuksia, mutta valtaosalle ilmastoidussa perusvaunussa nukkuminen on mukava ja turvallinen tapa matkustaa pitkä matka kohtuuhinnalla. Joissain junissa on ravintolavaunu, joka iltaisin muuttuu lähes diskoksi, ja Thaimaassa junalla matkustaminen voi olla mieleenpainuva kokemus.

Matkatoimiston järjestämät matkat ovat yleensä viikon tai kahden mittaisia. Ne ovat melko hintavia, reilusti yli kaksi kertaa sen mitä viikon matka vaikka Kanariasaarille maksaa, mutta lentomatka on pitkä ja hotellit usein neljän tähden lomakeskuksia. Lähes kaikkien matkatoimistojen hotellit ovat Ao Nangissa, joka on täysin turistipaikka mutta josta on helppo käydä muualla Krabilla ja tehdä erilaisia meriretkiä. Jos Thaimaan-matkalla haluaa säästää, kannattaa tehdä hinta-laatusuhteeltaan parempi kahden viikon matka ja kannattaa tyytyä kahden tai kolmen tähden hotelliin neljän tai viiden tähden hotellin sijaan.

Paikkavinkkejä

Ostokset: [ Kartalla ] Ao Nangissa lisää liikkeitä Paljon liikkeitä on mutkassa, joka on Haeng-joen tuntumassa, Noppharat Tharan ja Ao Nangin välimaastossa.
Kulttuuria ja tapahtumia: [ Kartalla ] Hat Ton Sai -ranta, jolla on useita reggae-baareja ja esimerkiksi Last Bar, joka on monikerroksinen, menevä illanviettopaikka. Baarit ovat rannasta vähän poispäin, sisämaassa.
Tekemistä ja ajanvietettä: [ Kartalla ] Railay tunnetaan yhtenä maailman parhaista kiipeilypaikoista, ja siellä näkee monenmoisia kiipeilijöitä siellä täällä. Vaikka ei haluaisi kiipeillä köysien kanssa vaikeita reittejä, voivat siellä rohkeat kavuta ylös lähellä Railay East -rantaa olevalle näköalapaikalle, missä tosin on omat riskinsä.
Alue alueelta: [ Kartalla ] Niemennokassa olevat rannat ovat eräitä Krabin parhaita. Siellä on tilaa vaikka muille jakaa, ja näkymät ovat ihanteellisia.
Alue alueelta: [ Kartalla ] Jos Railayhyn saapuu Krabin kaupungista, saapuu vene itäisen rannan (East Railay) kelluvalle laiturille (floating pier), joka on suurin piirtein itäisen rannikon puolivälissä.
Kulttuuria ja tapahtumia: [ Kartalla ] Yksi hyvä osoite halvan oluen ystäville on Poo Dam, jossa on 80 bahtin olut ja erinomaiset kalaruoat.
Ostokset: [ Kartalla ] Keskiviikkoisin pidettävä iltatori on hyvä vierailupaikka, ja se on liikenneympyrän ja 7-Elevenin välisellä kadulla.
Ostokset: [ Kartalla ] Oli sitten tarvetta lääkkeille, muille apteekkituotteille, silmälaseille tai niiden oheistuotteille, kengille, vaatteille, kullalle, koruille, elektroniikalle tai monenmoisille tuotteille, on pääkatu ns. Cro-Magnon Man –risteyksen tienoilla kaikkein parhaimmillaan.

Muita www-palveluita

Krabin matkailusivut  |  Krabi Wikipediassa  |  Thaimaan turvallisuustilanne (Ulkoasiainministeriö matkustustiedote)  |  Google Maps: Krabi, Thaimaa

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2019/04

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti