Thaimaa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Pattaya
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Pitkähäntäveneitä Pattayalla
Pitkähäntäveneitä Pattayalla (täyskuva)
Pitkähäntäveneitä Pattayalla (neliökuva)
Ilmoitus
Paljonko enintään maksaisit
hotellista per yö?
Alle 50 €50–100 €100–150 €
Booking.comin ehdotukset näet
klikkaamalla hintaa.
Soi Buakhao Ranta Ko Sametilla

Pattaya, Thaimaa

Jo kolmen vuosikymmenen ajan suomalaiset ovat sankoin joukoin lähteneet lomailemaan ja jopa muuttaneet Pattayalle, joka sijaitsee sadan kilometrin päässä Bangkokista kaakkoon. ”Pattis” on muodostunut myös monen suomalaisen osavuotiseksi asuinpaikaksi, mutta valtaosa siellä vierailevista lähtee sinne viikon tai parin mittaiselle lomalle.

Pattaya ei ole seikkailijoiden suosima paikka, johon lähdettäisiin Thaimaan-kierroksen aikana sen kummemmin tutustumaan, mutta se vetää puoleensa monenmoisia ihmisiä. Ilmasto siellä on asia, joka ei petä, ja siellä on tiettyinä vuodenaikoina aina samanlaista. Merivesi on ympäri vuoden 28–30 asteista, ja niinpä sinne lähdetään sukeltamaan lähes vuoden ympäri. Päivälämpötila on harvoin yli 35 astetta eikä juuri koskaan alle 25.

Pattaya on monipuolinen lomapaikka, jossa voi syödä niin paikallisia kuin länsimaisiakin ruokia, siellä voi riekkua ympäri vuorokauden ulkoilmabaareissa ja siellä voi harrastaa mitä erilaisimpia asioita, joskin kostea kuumuus asettaa omia rajojaan tekemiselle. Pattaya on rento, ystävällinen, pääosin erittäin kohtuuhintainen ja mieleenpainuva lomapaikka, joka tosin on perinteisesti enemmänkin länsimaisten miesten kuin naisten mieleen. Vaikka Pattaya ei ole mikään varsinainen perhelomakohde, ovat Jomtien ja Naklua paikkoja, joissa perheetkin viihtyvät.

Tekemässä syömistä

1. Tekemistä

Thaimaassa on aivan ylittämättömät antimet, ja ruokailu siellä kuuluu aina loman kohokohtiin. Ostosten perässä juokseminen kuumalla ja kostealla Pattayalla hyydyttää nopeasti. Pattayalla ja lähistöllä voi harrastaa monenmoisia asioita vedessä. Pattayan yöelämä on legendaarista, ja puhutaan jopa shokkitilasta (Pattaya Culture Shock), jonka matkalainen usein kokee ensi kertaa kaupungin keskustan ulkoilmabaarit ja yleisen katukuvan nähdessään. Kuten muuallakin Thaimaassa thainyrkkeily on Pattayalla suosittua.

Rantojen nähtävyyksillä

2. Nähtävää

Pattayan keskustan kaupunkikuva on rantakatuineen, ulkoilmabaareineen ja kaoottisine liikenteineen jo sinänsä nähtävyys, ja valtaosalta siellä lomailevista kuluu muutama päivä niiden sulatteluun. Jos Pattayalla kuitenkin haluaa nähdä jotakin tyypillistä thaimaalaista ja edes yhden temppelialueen, on siellä mahdollista tutustua tällaisiin nähtävyyksiin. Pattayalla kannattaa mennä jonkinlaiselle veneretkelle tai risteilylle, kuten muutaman kilometrin päässä sijaitsevalle paratiisimaiselle saarelle tai lahden toiselle puolelle Hua Hiniin.

Selvitymässä liikenteessä

3. Selviytymisopas

Matkusti Pattayalle koska tahansa kannattaa siellä varautua kosteaan trooppiseen ilmastoon, joka hikoiluttaa ja on erilainen kuin Etelä-Euroopan kuivat kuumat kesäilmat. Pattayalle voi saapua kahdelle eri bussiasemalle, rautatieasemalle tai laivalaiturille. Kaikkein paras Pattayalla on kävellä paikasta toiseen. Ainoa julkinen liikenneväline on bussi, joihin kuuluu baht-bussiksi kutsuttu avolavabussi ja tavalliset bussit. Thaimaassa ei oikeastaan ole luvassa huolia niille, jotka tiedostavat turvallisuuteen ja hygieniaan liittyvät riskit ja tuntevat pelisäännöt.

Iso hotelli Hilton

4. Hotellit ja majoittuminen

Hotelli- ja aluevinkeissä kerrotaan niistä Pattayan alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.


Pattaya matkakohteena

Pattaya on monen vuosikymmenen ajan vetänyt puoleensa länsimaisia turisteja, ja viime vuosikymmenen aikana siitä on tullut entistä suositumpi myös aasialaisten keskuudessa. Pattaya on yhdessä sellaisten läheisten kalastajakylien kuin Jomtienin ja Nakluan kanssa kasvanut laajaksi loma-alueeksi, jonne lähdetään lähinnä marraskuulta huhtikuulle lomailemaan tai muuten vain aikaa viettämään. Sen lisäksi, että Pattaya lähitienoineen vetää puoleensa viikon tai kahden lomalla olevia pakettimatkalaisia, sinne matkustavat vähintäänkin yhtä paljon omatoimimatkailijat.

Rantapromenadi Pattayalla
Vuoden aikana Pattayalla käy reilut miljoona turistia, ja he saapuvat sinne eniten joulukuun puolivälin ja maaliskuun puolivälin välisenä aikana.

Pattayan huomattavin piirre on alueen kansainvälisyys, ja Thaimaan ulkomaalaisväestöstä se vetää puoleensa suurta osaa. Siellä asuu pysyvästi kymmeniä tuhansia eurooppalaisia, ja siellä on myös intialaisia, kiinalaisia, japanilaisia ja muualta maailmasta peräisin olevia asukkaita. Suurin osa sinne muuttaneista on aasialaisten ja venäläisten perheiden ja pariskuntien lisäksi länsimaisia, yleensä kypsään ikään ehtineitä miehiä, jotka ovat mieltyneet paikalliseen elämänmenoon ja hintatasoon ja jotka yleensä lyövät hynttyyt yhteen paikallisen, itseään huomattavasti nuoremman naisen kanssa.

Pattaya sijaitsee Bangkokista noin 100 kilometriä etelään, ja siellä asuu pysyvästi reilut 300 000 asukasta, joista yli viidesosa on ulkomaalaisia. Vuoden aikana siellä käy reilut miljoona turistia, ja he saapuvat sinne eniten joulukuun puolivälin ja maaliskuun puolivälin välisenä aikana. Pattayan keskus on Pattaya City, joka on kaiken keskus, ja niin lomalaiset kuin monet länsimaalaiset ulkomaalaiset (”expats” eli suomeksi ”länkkärit”) viihtyvät myös Jomtienissä, joka on rauhallisempi kuin Pattayan hektinen keskusta. Monet perheet ja muutkin lomailevat mieluusti myös Nakluassa, joka on Pattayan pohjoispuolella ja jonka alueella on kaikenlaista tekemistä ja nähtävää.

Yksi tärkeä asia on se, että vaikka kartoilla kaikki näyttää Pattayalla olevan lähellä ja koko kaupunki käden ulottuvilla, ei paikan päällä näin ole. Välimatkat ovat pitkiä ja puuduttavia, kostea kuumuus tekee kävelemisestä tuskallista ja taivaankannen laelta porottava aurinko tuo sekin omia ongelmiaan. Myös vilkas ja arvaamaton liikenne, joka talvisin tuottaa paljon pölyä ja myös saasteita, tekee joidenkin katujen ylittämisestä hankalaa ja antaa muutenkin pitkälle kävelylle ikävän säväyksen. Näin ollen yhdelle päivälle ei kannata suunnitella liikaa tekemistä, vaan Pattayalla kannattaa ottaa rennosti ja vierailla yhdessä paikassa yhden päivän aikana.

Historiaa

Pattaya sai alkunsa amerikkalaissotilaiden ansiosta, sillä 500 sotilasta saapui 29.6.1959 viikon lomalle Pattayalle. He viettivät aikaansa nykyisen Walking Streetin tuntumassa, sillä sinne oli muutama vuosi sitten ilmestynyt baareja. Sana heidän lomastaan levisi ja sotilaita saapui Bangkokiin ja Pattayalle lomille koko Vietnamin sodan ajan.

Sodan jälkeen Pattaya alkoi pikkuhiljaa vetää puoleensa tavallisia turisteja, ja alue on kasvanut ja kehittynyt pienestä kalastajakylästä laajaksi alueeksi, joka on Pattayan lahden rannoilla. Pattayan lahtea voi ihailla hiekkarannalla, joka ei kuulu alueen parhaisiin, ja sen tuntumasta voi lähteä vaikka pikaveneellä tutustumaan Pattayan lahden hiekkarantoihin ja saariin. Lahden tarjonnan lisäksi Pattayalla on kasvistieteellinen puutarha mutta muuta täysin luonnonmukaista sen ympäristössä on aika vähän.

Tawan-ranta, Koh Larn
Nähtävyyksiä houkuttelevampaa on lähteä kostean kuumalla Pattayalla meriretkelle, etenkin Koh Larnille.

Pattayan nähtävyydet

Pattaya on helppo paikka perinteisten nähtävyyksien puolesta, sillä siellä ei juuri sellaisia ole, ja lomalla voi keskittyä muuhun kuin nähtävyyksien kiertelyyn. Pattayan keskustan kaupunkikuva on rantakatuineen, ulkoilmabaareineen ja kaoottisine liikenteineen jo sinänsä nähtävyys, ja valtaosalta siellä lomailevista kuluu muutama päivä niiden sulatteluun. Nähtävyyksiä houkuttelevampaa on myös lähteä kostean kuumalla Pattayalla meriretkelle, etenkin Koh Larnille, sillä siellä on alueen parhaita rantoja.

Pattayan ytimen ja Jomtienin välimaastossa sijaitseva Wat Phra Khao Yai tunnetaan kartoissa myös nimellä Big Buddha, ja se on yksi Pattayan ytimen ainoista suurehkoista buddhalaisista temppelialueista. Nehän ovat Thaimaassa ja muualla entisessä Indokiinassa hyvin tavallisia, ja niitä on muissa Thaimaan kaupungeissa pilvin pimein. Pattayan ympäristössä niitä kuitenkin on harvakseltaan, ja jos haluaa nähdä esimerkin tällaisesta temppelialueesta, kannattaa vierailla täällä.

Lähellä Walking Streetia, satamaa ja temppelialuetta sijaitsee kukkula nimeltään Khao Phra Tamnak, joka tunnetaan myös nimillä Pattaya Viewpoint ja Khao Pattaya View Point. Tämä on pieni temppelialue, joka on kukkulan päällä, ja alueen tarjontaan kuuluvat myös kahvila ja Thaimaan merivoimien perustajan muistomerkki. Temppeli on nimeltään Wat Khao Phra Bat, ja sinne saavutaan sankoin joukoin Buddhaa kumartamaan. Jos aikoo temppeliin sisään, pitää olla kunnolla pukeutunut eikä liian pieniä sortseja, bikinejä tai naisten näkyvillä olevia hartioita sallita. Myös muita sääntöjä on hyvä noudattaa, ja etikettejä voi katsella jo etukäteen mutta temppelialueilla on selkeitä tauluja, joissa kerrotaan mikä ei ole sallittua.

Jonkin matkan päässä ytimestä pohjoiseen sijaitsee kolmiulotteinen taidegalleria, Art in Paradise. Tämä on sovelias vierailupaikka paitsi taiteenystäville myös muille, sillä siellä on paljon uusia, yllättäviä ja hauskoina pidettyjä ulottuvuuksia. Seinämaalaukset ovat hämääviä ja kolmiulotteisia, ja erilaisten kikkojen avulla silmät hämätään luulemaan, että eläimet syöksyvät seinien läpi. Paikassa on kymmenellä eri teemalla varustettua näyttelytilaa, joissa on yli 100 taideteosta, ja niiden joukossa on paljon tunnettuja maalauksia. Kaikesta saa ottaa valokuvia, lapset viihtyvät täällä hyvin ja tämä on viihteellinen paikka, jonne voi tulla tunniksi pariksi.

Ostokset

Vaatteet ovat kenties parhaita ostoksia, ja kannattaa katsella paikallisesti valmistettuja vaatteita ja jättää piraattituotteet väliin. Paikallisesti valmistettuja vaatteita saa sekä pää- että rantakadulta. Myös kengät, vyöt ja muut asusteet ovat siellä erittäin hyvissä hinnoissa, ja sieltä voi myös ostaa itselleen paikan päällä mukana kulkevan laukun. Kultaa, jalokiviä, kelloja ja muuta vastaavaa Pattayalla on myynnissä paljon. Aurinkorasvat, hyttysmyrkyt, voiteet ja muut vastaavat tuotteet kannattaa ostaa vasta paikan päällä. Niitä on erinomainen valikoima pelkästään 7-Eleven -liikkeissä, ja niissä on myös mitä erilaisimpia tuotteita, jotka auttavat itikoiden pistoksiin, mahavaivoihin, päänsärkyyn ja muihin vaivoihin.

Pattayan kadut on nimetty hyvin yksinkertaisesti, ja ostoskatujen paikantaminen on äärimmäisen helppoa. Pääkatu on kohti merenrantaa kulkeva ”Central Pattaya Road”. Pääkadulla on paljon erilaisia kauppoja, kojuja ja pieniä kauppakeskuksia, ja niistä saa kaikenlaista tyypillistä thaimaalaista ja monia olennaisimpia ostoksia. Kultasepänliikkeet ovat Thaimaassa yleisiä, ja niitä on tämän kadun varrella. Kadun varrelta voi ostaa monenmoisia vaatteita, ja niin niitä kuin muutakin esitellään näkyvästi jalkakäytävällä. Jos haluaa ostaa hedelmiä, karkkia tai muuta tyypillistä thaimaalaista, on lähellä Soi Buakhaon kulmausta keskustan parhaat apajat niille.

Pääkadun sivukaduista ostosmielessä oleellisimpia ovat Soi Buakhao ja Pattaya 2 Road. Soi Buakhaon ja merenrannan välissä on varsinainen Pattayan ydin. Soi Buakhao on varsin mukava katu monessa eri mielessä, ja sen varrella on jonkin verran kauppoja. Sillä on useita pankkiautomaatteja ja rahanvaihtopaikkoja, ja sen alkupäässä on varsin hyvä valintamyymälä.

Valtaosa niin paikallisista kuin turisteistakin viettää aikansa rantakadun varrella. Sen ostoskeskukset ovat kaupungin parhaat. Erityisen hyvä on Hilton-hotellin alakerrassa oleva Central Festival, johon voi siirtyä myös 2 Roadin kautta. Sen alakerrassa oleva vaatekauppa Uniqlo myy hinta-laatusuhteeltaan aivan ylittämättömän hyviä vaatteita. Ne on valmistettu sekä Thaimaassa että lähimaissa, ja ne ovat paikalliseen tyyliin täysin luonnollisista materiaaleista valmistettuja ja monet vaatteet soveltuvat erityisen hyvin kuumaan ja kosteaan ilmastoon.

Ruokahalli
Ruokahalli pääkadun ja Soi Buakhaon kulmauksen vieressä on hyvä paikka syödä lounaan tai varhaisen illallisen.

Ravintolat ja ruoka

Paikalliset ruoat ovat terveellisiä, puhtaita ja parhaista aineista nopeasti laitettu, ja ne paistetaan sillä tavalla, että vihannesten ja muiden ainesten vitamiinit ja muut hyvät asiat eivät liian kuumenemisen seurauksena katoa. Thaimaalaiset ruoat eivät ole maailmalla paria annosta lukuun ottamatta kovin tuttuja, mutta ne ovat samantyylisiä kuin vietnamilaiset ruoat, joita maailmalla tulee paljon vastaan. Pattaya poikkeaa silti monin tavoin tyypillisestä thaimaalaisesta kaupungista, ja harvassa asiassa tämä on yhtä selkeää kuin ruokailuun liittyvissä asioissa. Siellä syödään hämmästyttävän länsimaisesti, ja jopa siellä pysyvästi asuvat länsimaalaiset ja siellä talvensa viettävät nauttivat usein pihvejä ja muita länsimaisia ruokia sen sijaan, että söisivät tasoltaan lyömättömiä paikallisia ruokia.

Parhaita aterioita ovat yksinkertaiset annokset, joissa on riisiä tai nuudelia ja jotka paistetaan yhdessä valikoitujen ainesten kera. Kaikkein parhaita ja yleisimpiä ovat merenelävät, joita kerrankin saa popsia täysin tuoreina ja ilman suuria kustannuksia. Merenelävät pidetään parhaiten kylmässä, ja näin ne ovat lähes poikkeuksetta takuuvarmoja valintoja myös vastikään Thaimaahan saapuneille ja muille, jotka pelkäävät vieraita bakteereja ja hygienian puutetta. Muita tyypillisiä pääruokia ovat liha, joka harvoin on kovin hyvää, kana, sianliha ja ankka.

Pääkatu (Central Pattaya Road / Th Pattaya Klang) on hyvä ravintolakatu koko matkansa varrella, ja yksi huomionarvoinen piirre on se, että sen merenrannan puoleisessa päässä on useita hyviä aamiaispaikkoja. Niistä saa länsimaisia aamiaisia 80–150 bahtilla, ja monet paikat ovat mukavia ja ilmastoituja.

Huomattavin paikka syödä erinomaisesti lounaan tai varhaisen illallisen on pääkadun ja Soi Buakhaon kulmauksen vieressä oleva ruokahalli. Siellä on kymmenkunta kojua, jotka myyvät melko samantyylisiä ruokia, ja vaikka thaimaalaiset ruoat ovat pääosassa, on siellä myös muita kuten kiinalaisia ja länsimaisia ruokia. Se on hyvä paikka mennä myös mehulle, sillä siellä on valtavat valikoimat mitä erilaisimpia mehuja 30 bahtilla, mikä on Pattayalla poikkeuksellista. Ruoat ovat kalliimpia lounasaikaan (100–150 bahtia) kuin myöhemmin, ja iltaisin, jolloin ruokahallia jo suljetaan ja siellä on hiljaista, voi syödä alle 100 bahtilla. Tämä on erityisen hyvä paikka kalaruoille ja mereneläville, mutta kasvissyöjille täällä on joitain salaatteja lukuun ottamatta hyvin vähän syömistä.

Baht-bussi
Ainoa julkinen liikenneväline on bussi, joihin kuuluvat baht-bussiksi kutsuttu avolavabussi ja tavalliset bussit.

Saapuminen Pattayaan ja liikkuminen paikasta toiseen

Jos Pattayaan saapuu normaalilla linja-autolla (big bus), on lopullinen määränpää yleensä linja-autoasema (Pattaya Bus Terminal). Linja-autoasemlta siirrytään eteenpäin avolavataksilla, joka lähtee sitten kun se on täynnä, ja matkatavarat laitetaan mihin ne sopivat. Tyypillinen hinta ytimeen on 50 bahtia, mutta matka Jomtieniin tai muualle voi maksaa 100–150 bahtia. Ennen kuin bussiin nousee kerrotaan kuljettajalle tarkalleen mihin on menossa, ja on hyvä olla olemassa kartta ja hotellin nimi ja osoite vaikka puhelimessa. Saattaa myös olla hyvä idea kirjoittaa paperilapulle ylös hotellin nimi ja osoite ja vaikka lähimpien suurten katujen risteys. Pattayan keskustassa on vain muutama pääkatu, joista monet ovat yksisuuntaisia, joten tarkan osoitteen antaminen helpottaa perille pääsemistä.

Jos Pattayaan saapuu minibussilla, se mihin siellä päätyy riippuu paljolti siitä mistä sellaiseen on noussut ja minkätyylinen minibussi se on. Jos on lähtenyt Bangkokista esimerkiksi Khao San Roadilta muiden länsimaisten turistien kanssa minibussilla kohti Pattayaa, vie se yleensä hotellille asti. Minibussikyyti onkin vaivattomin tapa päästä perille asti. Ongelma voi olla, jos on paljon matkatavaraa, mutta tästä voi Khao San Roadin alkupäässä olevissa matkatoimistoissa ennen lipun ostamista neuvotella. Jos nousee minibussiin Bangkokissa esimerkiksi Mo Chit -asemalla, on hyvinkin mahdollista, että Pattaya on vain bussin reitin varrella ja tällöin matkustajat jätetään pysäkille, jota hämäävästi kutsutaan ”Pattayan minibussiterminaaliksi”. Kysymyksessä on vain risteys, joka on kohti Rayongia ja Tratia johtavan moottoritien varrella. Kaikkein paras on välttää normaalia minibussi-kyytiä Pattayalle, ja sinne on paras saapua joko suurella linja-autolla tai hotellille asti vievällä minibussi-kyydillä.

Bangkok
Matka Bangkokista Pattayalle kestää bussilla 2–3 tuntia ja yleensä mieluummin kolme kuin kaksi.

Pattayan-matkat

Suomesta Pattayalle on paras matkustaa niin, että lentää ensin Bangkokiin ja siirtyy sieltä Pattayalle. Matka Bangkokista Pattayalle kestää bussilla 2–3 tuntia ja yleensä mieluummin kolme kuin kaksi. Kaikkein kannattavinta on siirtyä heti Bangkokista Pattayalle, sillä Bangkokissa ensin lentoasemalta muualle kaupunkiin siirtymiseen ja uudestaan siirtymiseen rautatie - tai linja-autoasemalle kuluu paljon aikaa. Jos aikoo viettää loman pääsiassa Pattayalla mutta haluaa silti tutustua Bangkokiin, kannattavinta on viettää Bangkokissa muutama päivä loman lopuksi.

Matkatoimistot järjestävät matkoja Pattayaan, mutta hotellin kanssa saa olla tarkkana. Hotelli voi olla kaukana ytimestä, esimerkiksi Jomtienissä, tai se voi olla hankalassa paikassa. Ruoat ovat Thaimaassa sen verran hyviä, että all inclusive -tarjouksia ei kannata katsella. Jos haluaa viettää aikaa ihmisten parissa rannalla ja muualla sen tuntumassa Pattayan ytimessä, kannattaa hotelli valita läheltä rantaa. Kannattaa kuitenkin vältellä pääillanviettokadun (Walking Street) ympäristöä, sillä siellä on meluisaa alkuillasta aamunkoittoon.

Paikkavinkkejä

Saapuminen perille: [ Kartalla ] Jos Hua Hinista saapuu nopealla aluksella Pattayaan, saapuu päälaiturille. Se on pääasiallisen illanviettoalueen (Walking Street) vieressä, eikä sen lähelle ole järkeä majoittua, mutta sieltä voi kävellä majapaikkoihin, jotka ovat korkeintaan kilometrin parin päässä.
Ravintolat ja ruoat: [ Kartalla ] Hyvä paikka aamiaiselle on aivan pääkadun risteyksen lähellä, Soi Buakhaon varrella olevan LK Royal Wing -hotellin alakerta, jossa voi 200 bahtilla syödä ja juoda noutopöydästä niin paljon kuin haluaa.
Alue alueelta: [ Kartalla ] Pääkatu kulkee Bangkokin ja Tratin välillä kulkevan moottoritien ja hiekkarannan välimaastossa. Se on parhaimmillaan Soi Buakhaon ja rannan välimaastossa, ja tällä pätkällä voi tehdä monenmoisia asioita.
Lähistön nähtävyydet: [ Kartalla ] Koh Laniin ja Hua Hiniin pääsee Walking Streetin päässä olevalta laiturilta, nimeltään Bali Hai.
Matkat ja matkustaminen: [ Kartalla ] Hua Hin sijaitsee lahden toisella puolella, ja sieltä voi siirtyä Pattayalle nopealla aluksella kahdessa tunnissa. Alus lähtee ja saapuu päälaiturille, joka on illanviettokadun (Walking Street) päässä.
Ravintolat ja ruoat: [ Kartalla ] Jos haluaa mennä autenttiseen ja edulliseen thaimaalaiseen ravintolaan, sijaitsee Big C Extran vieressä eli melkoisen matkan päässä rantakadulta Flying Vegetable Restaurant, josta saa monia kaikkein suosituimpia thaimaalaisia ruokia reilusti alle sadalla bahtilla.
Saapuminen perille: [ Kartalla ] Jos Bangkokista päätti siirtyä rautateitse Pattayalle, on rautatieasema suurin piirtein samanlaisen matkan päässä kuin linja-autoasemakin. Sen edustalla on aina odottelemassa ainakin mopomiehiä ja tuk-tukeja, mutta avolavataksi on erinomainen kyyti muualle kaupunkiin.
Alue alueelta: [ Kartalla ] Pääasiallinen vetonaula on kuitenkin ranta, jonka yhteydessä on hyvät harrastusmahdollisuudet ja paljon erilaisia palveluita. Rantaloma on täällä parhaimmillaan marraskuun jälkimmäiseltä puoliskolta maaliskuun loppupuolelle, ja tähän aikaan kaikki palvelut ovat toiminnassa. Keskiviikko on täälläkin kuitenkin päivä, jolloin rantatuoleja ei laiteta esille vaan silloin levätään.
Ostokset: [ Kartalla ] Soi Buakhao on varsin mukava katu monessa eri mielessä, ja sen varrella on jonkin verran kauppoja. Sillä on useita pankkiautomaatteja ja rahanvaihtopaikkoja, ja sen alkupäässä on varsin hyvä valintamyymälä.

Muita www-palveluita

Pattayan matkailusivut  |  Pattaya Wikipediassa  |  Thaimaan turvallisuustilanne (Ulkoasiainministeriö matkustustiedote)  |  Google Maps: Pattaya, Thaimaa

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2019/03

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti