Thaimaa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Pattaya
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Hotelli Hilton, Beach Road
Muualle jatkuvasti siirtyminen on kostean kuumuuden takia raskasta ja vie lomalaiselta nopeasti mehut. Näin ollen majapaikka kannattaa valita tienoolta, josta on ensisijaisesti kiinnostunut.

Mikä hotelli Pattayalla kannattaa valita ja miltä seudulta

Tällä sivulla kerrotaan niistä Pattayan alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Hinta ja saatavuus

Pattayalta voi saada huoneen 300–500 bahtilla, ja siellä voi helposti myös löytää majapaikan, joka maksaa kymmenen kertaa enemmän. Pattayan hintataso vaihtelee majapaikkojen osalta yhtä paljon kuin ruokienkin hintataso, ja hinnat ovat korkeammat matkustuskauden aikana (marras-maaliskuu) kuin muina vuodenaikoina. Varsinaiset hotellit ovat kalleimpia, ja varsin hyvä tapa säästää rahaa muihin tarpeisiin on yöpyä majatalossa (guesthouse). Hosteleita Pattayalla on melkoisesti, ja ne ovat hyviä nuorille ja ikinuorille. Myös baareilla ja joillain muilla paikoilla on huoneita, ja jos haluaa yöpyä tällaisissa paikoissa, kannattaa varata pari yötä Booking.comista ja sitten paikan päällä katsella jotakin sellaista, jota ei varausjärjestelmistä löydy.

Halvan huoneen, jossa ei välttämättä ole ilmastointia, saa 300–500 bahtilla. Niitä on aivan ytimessäkin, vaikka pääkadun varrella, mutta niitä voi olla vaikea löytää muuten kuin kävelemällä ja katselemalla mainoksia. Niitä on jonkin verran myös varausjärjestelmissä, ja sellaisen saadakseen silloin kun on loma-aika pitää olla hyvissä ajoin ennen matkaa liikkeellä.

Edullisen ilmastoidun huoneen ytimen tai sen lähistön majatalosta tai hotellista saa alkaen 400–500 bahtilla ja muulloin kuin joulukuun alun ja maaliskuun alun välisenä aikana tätäkin edullisemmin. Jos haluaa nukkua varsinaisessa hotellissa, jossa on ainakin pari tähteä, maksaa se 600 bahtista ylöspäin. Monet huoneet maksavat 800–1200 bahtia, mutta ne ovat sitten jo hienoja hotelleja, joissa tulee oleskeltua enemmän kuin majatalossa. Sijoittamalla 1500–2000 bahtia saa kahden hengen huoneen lomakeskuksesta, jossa on uima-allas ja neljä tähteä, eikä paljon tämän enempää kannata maksaakaan. Eli Pattayalta saa niin halutessaan helposti ilmastoidun huoneen 15–20 eurolla kahdelle hengelle, ja jonkinlaista luksusluokan laatua on luvassa niille, jotka sijoittavat huoneeseen vähintään 1000 bahtia eli noin 30 euroa.

Ranta
Pattayalla on aina kuuma, ja siellä halvimmat huoneet on varustettu vain tuulettimella. Vastikään Thaimaahan saapunut läkähtyy ulkona ja ilmastoitu huone on todellinen tuki ja turva.

Pattayalla on melko vilkasta koko matkustuskauden ajan, eli marraskuun jälkimmäiseltä puoliskolta maaliskuun puolivälin tienoille. Tästä varsinaisesta matkustusajasta joululoma joulun tienoilta tammikuun puoliväliin on kaikkein vilkkainta aikaa, ja jos Pattayalle menee tähän aikaan, kannattaa varaus tehdä mahdollisimman paljon etukäteen. Toinen ajankohta, jolloin on normaalia enemmän ihmisiä paikalla, on helmikuun jälkimmäinen puolisko. Toisaalta Pattaya on suosittu japanilaisten, kiinalaisten ja korealaisten keskuudessa, ja heillä on omia loma-aikojaan ja heitä pyörii Pattayalla koko matkustuskauden ajan. He kuitenkin yöpyvät yleensä jossakin isossa keskustan ulkopuolella olevassa hotellissa, eikä heidän lomailunsa juurikaan vaikuta majapaikkojen saatavuuteen Pattayan keskustassa.

Ilmastointi

Pattayalla on aina kuuma, ja siellä halvimmat huoneet on varustettu vain tuulettimella. Tuuletinhuoneeseen tottuu mutta vastikään Thaimaahan saapunut läkähtyy ulkona ja ilmastoitu huone on todellinen tuki ja turva. Hyvin harvoin edes vuodenvaihteen aikoihin on alle 25 astetta öisin, ja ulkona on valtaosan vuodesta hikoiluttavan kuumaa yön tunteinakin.

Parhaat alueet majapaikalle

Pattaya on laajalla alueella, ja siellä majapaikan sijainti ratkaisee paljon. Muualle jatkuvasti siirtyminen on kostean kuumuuden ja keskipäivän aikaan paahtavana helottavan auringon takia raskasta ja vie lomalaiselta nopeasti mehut. Näin ollen majapaikka kannattaa valita tienoolta, josta on ensisijaisesti kiinnostunut, ja varmistaa, että siltä on helppo päästä vierailemaan ainakin muutamassa paikassa.

Pattayan ympäristössä on paljon lomakyliä ja suojaisia resortteja, joilta on hankala siirtyä muualle ja joilla loma pääasiassa vietetään. Kannattaa myös harkita sitä, onko all inclusive -paketti tarpeellinen, sillä Pattayalla on mukava kierrellä erilaisia ruokapaikkoja ja myös käydä iltatoreilla, joilla on hyvää tunnelmaa ja edullisia mutta lyömättömiä ruokia.

Pattayan ydin

Jos haluaa tutustua koko Pattayaan ja etenkin sen ytimeen sekä mahdollisesti vierailla Koh Lanilla tai muilla saarilla, kannattaa majoittua Pattayan ytimeen. Se on parhaimmillaan Soi Buakhaon ja rantakadun välimaastossa, ja kaikkein äänekkäimmillään ja räikeimmillään se on lähellä Walking Streetia ja satamalaituria.

Soi Buakhao
Soi Buakhao on varsin vilkas katu myös iltaisin, mutta sen tuntumassa on useita hyviä majapaikkoja, joihin ei kantaudu melua.

Jos mielii riekkua baareissa aamuun asti, kannattaa majoittua lähelle Walking Streetia, mutta jos mieluummin nukkuu öisin, kannattaa majoittua Walking Streetista mahdollisimman kauas ja myös 2 Roadin äänekkäistä baareista kannattaa pysyä kaukana.

Soi Buakhao on varsin vilkas katu myös iltaisin, mutta sen tuntumassa on useita hyviä majapaikkoja, joihin ei kantaudu melua.

Jos majoittuu tämän ytimen ulkopuolella, kannattaa varautua siihen, että tulee käytettyä mopotakseja tai muita kyytejä, jotka kallistavat ja hankaloittavat matkaa.

Hyvä hotelli Soi Buakhaon sivukadulla, erinomaisella paikalla on Aura House, joka on yksinkertainen ja edullinen ilmastoitu ja perheomistuksessa oleva guesthouse. Sen vieressä oleva LK Royal Suite tarjoaa tyyliä ja tasoa samalla tienoolla, ja sen aamiainen on suosittu muidenkin kuin asukkaiden keskuudessa.

Rannan hiljaisemmissa osissa, lähellä Nakluaa sijaitseva Baboona Beachfront Living on pidetty ja hyvin varusteltu kompleksi. Rannan toisessa, vilkkaammassa päässä sijaitseva E-outfitting Boutique Hotel Pattaya on sekin varsin hyvin varusteltu. Melko lähellä Walking Streetia mutta melun kantamattomissa sijaitseva Le Private on tyylikäs, hyvällä paikalla sijaitseva hotelli.

Jomtien

Jos mielii viettää rauhallista lomaa ja vierailu Pattayan ytimessä on lähinnä ostos- ja ruokailureissu, voi hyvin majoittua Jomtieniin. Sieltä pääsee baht-bussilla nopeasti ja edullisesti Pattayan ytimeen. Jomtien on perheystävällinen ja leppoisa lomapaikka, jossa tosin on hyvin vähän mitään paikallista ja jossa hinnat esimerkiksi ruokien suhteen ovat tyypillisiä thaimaalaisia paikkakuntia paljon korkeampia.

Yleensä lähellä rantaa sijaitsevat hotellit ovat kalliita, mutta Jomtienissä on rannan tuntumassa varsin edullisiakin hotelleja. Huomionarvoinen seikka on se, että Jomtien kuten Nakluakin on etenkin joululomalla suosittu lomakohde, ja varaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen, kenties jo kesän loppupuolella.

Yksi erittäin hyvä hotelli lähellä rannan rauhallisimpia osia on D Varee Jomtien Beach, jossa on kaikki palvelut. Sitä lähellä sijaitseva Seven Seas Resort by Pool Access on kompleksi, jonka yhteydessä on mökkejä ja erilaisia majoitusmahdollisuuksia.

Naklua

Naklua on lomapaikka lähellä Pattayan rannan pohjoispuolta, ja sitä kutsutaankin Pohjois-Pattayaksi. Se on etenkin saksalaisten ja pohjoismaalaisten suosiota nauttiva rantapaikka, joka on sopiva perheille ja niille, jotka eivät ole saapuneet Pattayalle baareissa roikkumaan ja baarityttöjen kanssa seurustelemaan.

Tawaen Beach, Koh Lan
Pattayan ympäristössä on hotelleja monessa paikassa, esimerkiksi Koh Lanin saarella 7 kilometrin päässä. Se on vähän erilainen lomapaikka, ja siellä jotkut voivat viihtyä ainakin muutaman yön.

Nakluassa huoneiden hinnat eivät ole mitenkään erityisen edullisia vaan yleensä kalliimpia kuin Pattayan ytimessä, mutta hotellit ovat hyvin varusteltuja uima-altailla ja muilla höysteillä. Mitä lähempänä rantaa hotelli on, sitä kalliimpi se yleensä on, mutta sijainti on tärkeä. Jos haluaa tutustua myös Pattayan ytimeen, voi olla kannattavaa olla melko lähellä alueen pääkatua (Naklua Road), jota pitkin pääsee baht-bussilla nopeasti ytimeen.

Yksi normaalia kohtuuhintaisempi hotelli, jossa on hyvät varustelut, on The Green Park Resort. Toinen varsin kohtuuhintainen mutta hyvin varusteltu hotelli-kompleksi on neljän tähden Let’s Hyde Pattaya Resort & Villas.

Muut paikat

Pattayan ympäristössä on hotelleja monessa paikassa, ja kannattavaa on varmistaa, ettei se ole paikassa, josta ei ole helppo siirtyä omatoimisesti muualle.

Yksi mahdollisuus majapaikalle on Koh Lan (Ko Larn), joka on saari 7 kilometrin päässä Pattayan rantakadulta. Se on vähän erilainen lomapaikka, ja siellä jotkut voivat viihtyä ainakin muutaman yön.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Pattayassa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkkejä Pattayalla

Aura House

(375/12, Moo 9 Soi Bua Khaow)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hyvällä paikalla lähellä pääkatua ja monia hyviä ravintoloita, kauppoja ja baareja sijaitseva guesthouse. Se soveltuu erityisen hyvin yksinäisille matkustajille ja pariskunnille, ja sen ilmastoidut huoneet ovat melko tilavia. Jos haluaa säästää majoituskustannuksissa ja olla aivan pääkallopaikalla, on tämä hyvä majapaikka, joka kuitenkin kannattaa varata hyvissä ajoin ennen matkaa.

Baboona Beachfront Living

(Pattaya Beach Road, Between Pattaya Soi 3 And Soi 4)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Tyylikäs hotelli melko lähellä rannan äänekkäitä eteläosia mutta melun kantamattomissa. Ilmastoiduissa huoneissa on parveke, jääkaappi ja muut höysteet, ja niin näköaloja kuin sijaintiakin on kehuttu. Tämä on hyvä hotelli niille, jotka haluavat olla lähellä pääpaikkoja ja jotka kenties mielivät lähteä käymään saarilla tai siirtyvät Hua Hiniin.

E-outfitting Boutique Hotel Pattaya

(519/105 Moo 10, Pattaya Sai 2 Rd., Soi 8)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Pariskunnille soveltuva hieno hotelli lähellä Walking Streetia ja laivalaituria, mutta melu ei tänne asti kantaudu ja sijaintia on paljon kiitelty. Henkilökunta, puhtaus ja keskeinen sijainti ovat saaneet paljon kiitosta, ja kookkaat huoneet ovat tyylikkäitä.

Le Private

(312/37 Soi Lengkee)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Tyylikäs guesthouse, joka sijaitsee lähellä Walking Streetia mutta jonne ei kantaudu yöelämän meteliä. Ostospaikat, ravintolat ja laivalaituri ovat lähellä, ja hotellilta on helppo siirtyä myös muualle Pattayalle. Huoneet ovat tilavia ja ilmastointi on huippuluokkaa, ja hotellissa on eniten huoneita yhdelle ja kahdelle hengelle.

LK Royal Suite

(66/33 M.9 Central Pattaya Road)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Soi Buakhaon varrella, sadan metrin päässä pääkadusta ja puolen kilometrin päässä rannasta sijaitseva suuri ja tyylikäs hotelli, jonka alakerrassa nautittava aamiainen vetää puoleensa myös muita kuin hotellin asiakkaita. Huoneet ovat tilavia ja hyvin ilmastoituja, ja hotellissa on kuntosali ja uima-allas. Jokaisessa huoneessa on sohvanurkkaus ja parveke. Hotellissa on eniten kahden hengen huoneita.

Jomtienissä

D Varee Jomtien Beach

(457 Moo 12 Jomtien, Soi 13–14 Beach Road)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Rannalla sijaitseva suuri ja tyylikäs hotelli, jossa on kaikki höysteet ja jonka huoneisiin harva on tyytymätön. Hotellilta on helppo baht-bussilla lähteä kohti Pattayan ydintä, ja hotellilta voi nopeasti kävellä Jomtienin pääpaikoille. Valtaosa huoneista on kahdelle hengelle, mutta siellä on myös neljän hengen sviitti.

Seven Seas Resort by Pool Access

(Room D119 324/90 Chayapruk Rd)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Suuri uima-altaalla ja muilla höysteillä varusteltu kompleksi, jossa on bungaloweja ja huoneita. Jokainen huone tai huoneisto on ilmastoitu ja varustettu keittiöllä ja huoneistoissa on sohvanurkkauksia ja muitakin tiloja kuin makuuhuone. Sijainti rannalla ja baht-bussin reitin varrella on hyvä, ja tämä on erinomainen majapaikka myös perheille ja muille sellaisille, jotka mieluusti viettävät yönsä saman katon alla.

Nakluassa

Let’s Hyde Pattaya Resort & Villas

(Soi Naklua 18/2, 20150 Pohjois-Pattaya)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vain parin kilometrin päässä Pattayan pääkadusta sijaitseva suuri kompleksi, jossa on uima-allas, puutarha ja grillaustilat. Kaikissa huoneissa on parveke, ja ne ovat ilmastoituja ja tilavia. Hotelli on hyvin varusteltu ja mukava, ja se soveltuu hyvin niille, jotka haluavat lomailla lähellä hotellillaan. Eniten huoneita on kahdelle hengelle.

The Green Park Resort

(240/5 Moo 5, Soi Naklua 22)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lomakeskus, jossa voi hyvin viettää koko loman, mutta jolta on melko helppo lähteä käymään Pattayan ytimessä. Ilmastoidut huoneet on sisustettu perinteiseen thaimaalaiseen tyyliin, ja huoneissa on tilaa jopa 3–5 hengelle. Allasalue, sijainti, aamiainen ja hotellin rauhallinen ilmapiiri ovat saaneet paljon kehuja.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2019/03

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti