Thaimaa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Phuket
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Hotelli Phuketin kaupungissa (Phuket Town)
Phuket Town on siitä kätevä, että sieltä voi vierailla julkisilla liikennevälineillä lähes kaikkialla saarella ja siellä on kansainvälistä tunnelmaa ja erinomaisia ravintoloita ja kauppoja.

Parhaat alueet hotellille ja hotellivinkkejä Phuketilla

Tällä sivulla kerrotaan niistä Phuketin alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Hinta ja saatavuus

Phuketin majapaikkojen hinnat vaihtelevat sen mukaan missä ne sijaitsevat ja minkä tyylinen majapaikka on kyseessä. Ydin on yleensä kalliimpi kuin vähän syrjällä oleva tienoo, lomakeskus (resort) on aina kalliimpi kuin perushotelli ja perushotelli on lähes poikkeuksetta hintavampi kuin samaa tasoa oleva majatalo (guesthouse). Hostelit ovat joissain paikoissa kuten Patongissa yleisiä, ne eivät ole niin halpoja kuin voisi luulla mutta ne ovat lähes poikkeuksetta korkeaa tasoa ja hyvin varusteltuja.

Yleisesti ottaen huoneen majatalosta, jossa ei ole ilmastointia, saa alkaen 300 bahtilla, 400 bahtilla saa majatalosta huoneen ilmastoinnilla ja 500 bahtilla voi yöpyä kunnon hotellissa, mutta ei kaikkialla Phuketissa. Patong ja sellaiset normaalia hohdokkaammat lomapaikat kuin Surin ja Bangtao oat huomattavasti kalliimpia kuin edullisemmat paikkakunnat. Vaikka edullisia huoneita on tarjolla, maksavat useimmat turistit kuitenkin normaalia enemmän, ja moni törsää perushuoneeseen 800 bahtia tai jopa 1000 bahtia.

Etsimällä varauspalvelusta hotellin hyvissä ajoin etukäteen, eli talvella ainakin pari kolme viikkoa etukäteen mutta mielellään kuukauden pari, voi hyvän huoneen saada 500–700 bahtilla. Lomakeskuksissa on aina hintavaa, eikä turhan halpaan kannata mennäkään, ja lomakeskuksessa voi hyvin kulua 2000–4000 bahtia per yö.

Kaikkein vilkkainta Phuketissa on joulu- ja hiihtolomien aikaan. Vuoden viimeinen ja ensimmäinen viikko ovat aina vilkkaita, vuoden toinen viikko on sekin normaalia vilkkaampi ja helmikuun kaksi viimeistä viikkoa ovat jonkin verran hintavampia ja vilkkaampia kuin esimerkiksi tammikuun jälkimmäinen puolisko. Yleisesti ottaen jos Phuketiin matkustaa joulukuun alun ja maaliskuun lopun välisenä aikana, kannattaa varaukset tehdä hyvissä ajoin etukäteen, eli lentolippu ja majapaikat vähintään pari kuukautta etukäteen. Jos lähtee pakettimatkalle, talven matkaa on järkevää katsella jo kesällä, etenkin jos mielii Phuketiin joululoman aikana.

Parhaat alueet majapaikalle

Jos Phuketille lähtee omatoimimatkalle, voi yöpyä useammassa kuin yhdessä paikassa. Phuket Town on siitä kätevä, että sieltä voi vierailla julkisilla liikennevälineillä lähes kaikkialla saarella ja siellä on kansainvälistä tunnelmaa ja erinomaisia ravintoloita ja kauppoja. Patong on raju paikka, jonne perheet ja pariskunnat eivät välttämättä mielellään matkusta, mutta sielläkin yöelämä on pääosin keskittynyt tietyille alueille. Kamala, Karon ja Kata ovat rauhallisia rantalomapaikkoja, ja Surin ja Bangtao ovat normaalia hienompia lomapaikkoja.

Thalang Road, Phuket Town
Phuket Townin hienoin korttelisto on vanhakaupunki, ja sen keskuskatu on Thalang Road.

Phuket Town

Jos Phuketin kaupunkiin majoittuu ja sieltä aikoo käydä päiväretkillä, majapaikka kannattaa valita kohtalaisen läheltä bussipysäkkejä. Joen toisella puolella on muutama hotelli, ja siellä on myös pienempi bussiasema, jolta pääsee nopeasti joihinkin paikkoihin, kuten lentoasemalle. Kaikkein hienoin korttelisto on vanhakaupunki, jonka keskuskatu on Thalang Road, ja tällä alueella on eniten mieleenpainuvaa tunnelmaa. Markkina-alueen ympäristö, jolle bussit saapuvat, on melko kaoottinen ja äänekäs paikka, eikä se välttämättä ole kaikkein paras alue hotellille. Kovin kauas siitä ei kuitenkaan kannata majoittua, sillä muuten saattaa joutua turvautua tuk-tukiin, joka on aina ylihintainen ja turistimainen kyyti.

Varteenotettavia majapaikkoja Phuketin ytimessä ovat vanhankaupungin laitamilla oleva majatalo Baan Sutra, jonkin matkan päässä joen toisella puolella mutta vain parin sadan metrin päässä vanhastakaupungista sijaitseva In Phuket House ja vanhassakaupungissa, korttelin päässä bussipysäkeistä sijaitseva Shunli Hotel.

Kaikki Booking.comin hotellit Phuketin kaupungissa

Hotelli Patongissa
Patongissa majapaikat ovat hinnoissaan. Hotellissa kannattaa vain nukkua, ja kaikki muu kannattaa tehdä tai hoitaa muualla.

Patong

Patong on Phuketin suosituin rantalomapaikka, ja siellä ne, jotka haluavat nukkua öisin, majoittuvat muualle kuin vilkkaimmille paikoille tai lähellekään Bangla Roadia (Soi Bangla), joka on Patongin ”Walking Street”. Patongissa turvallisinta on olla suuressa hotellissa, johon meteli ei kuulu, mutta hotelleissa yöpyvien on hyvä tietää, että kaikki palvelut, ruoat ja juomat ovat täysin ylihintaisia. Hotellissa kannattaa vain nukkua, ja kaikki muu kannattaa tehdä tai hoitaa muualla. Patongissa majapaikat ovat hinnoissaan, eikä siellä ole yhtä paljon edullisia hotelleja kuin Phuketin kaupungissa. Patongissa on paljon hyvin varusteltuja lomakeskuksia (resort), ja ne voivat olla hyviä niille, jotka haluavat pysyä visusti erossa yöelämästä. Hotelleja ja lomakeskuksia edullisempia ja yleensä rauhallisempia ovat majatalot (guesthouse).

Varteenotettavia majapaikkoja Patongin ytimessä ovat muutaman korttelin päässä rannasta sijaitseva , ytimen vieressä ja palveluiden lähellä oleva lomakeskus Paripas Patong Resort ja rantakadulla oleva perinteinen hotelli, Baan Pron Phateep.

Kaikki Booking.comin majapaikat Patongissa

Hotelli Kamalassa
Kamala soveltuu lomapaikaksi kenelle tahansa rauhaa rakastavalle ja hyvistä rannoista pitävälle.

Kamala

Kamala kuuluu länsirannikon pienehköihin ja siisteihin rantalomapaikkoihin, jotka ovat melko lähellä Patongia mutta joiden tunnelma on täysin toisenlainen. Kamala soveltuu lomapaikaksi kenelle tahansa rauhaa rakastavalle ja hyvistä rannoista pitävälle, ja jos juhlatuuli yllättää tai haluaa katselemaan ostoskeskuksia, sieltä on Patongiin vain vartin taksimatka. Jos Kamalaan saapuu rantalomalle, kannattaa varata majapaikka, joka on rantakadun ohi menevän kadun varrella. Missään nimessä ei kannata yöpyä päätien lähistöllä, lukuun ottamatta lomakeskuksia, jotka ovat Kamalassakin melko yleisiä.

Hyviä majapaikkoja Kamalassa ovat esimerkiksi rannan lähellä oleva lomakeskus Kamala Resotel ja aivan rannan vieressä oleva hotelli Kamala 555.

Kaikki Kamalan Booking.com -hotellit

Kata ja Karon

Kata ja Karon ovat tunnettuja rannoistaan, ja molempien rantoja käydään muualtakin katsomassa. Katan ja Karonin välillä on helppo liikkua, ja molemmista voi julkisilla siirtyä Phuketin kaupunkiin ja myös nopeasti taksilla Patongiin. Molemmat rantapaikat ovat erinomaisia perheille, pariskunnilla ja kunnon rantaloman perässä oleville.

Hyviä majapaikkoja Katassa ja Karonissa ovat esimerkiksi aivan Karonin rannan vieressä oleva Kasemsuk Guesthouse, Katan pohjoisen rannan vieressä oleva Jazz U Garden Resort ja Katan rantojen välissä oleva Orchidacea Resort.

Kaikki Booking.comin hotellit Katassa ja Karonissa.

Resortti Bangtaossa (CC License: Attribution 2.0 Generic)
Surin ja Bangtao ovat normaalia hienompia lomapaikkoja.
Kuva: CCFoodTravel.com /Flickr (CC BY 2.0)

Surin

Surin on kaikin tavoin hintava ja korkeatasoinen rantalomapaikka, ja sinne suuntaava ei matkalla säästele rahojaan. Siellä kannattaa varautua normaalia kalliimpiin hintoihin myös majapaikan osalta, ja kalliit lomakylät ovat siellä tavallisia. Surinin ranta on yksi Phuketin parhaista, joten lähellä rantaa oleva majapaikka on kaikkein paras. Suriniin suuntaavan kannattaa tehdä varauksensa jo kuukausia etukäteen, kenties jo kesällä, sillä majapaikat varataan pitkiä aikoja etukäteen. Surinissa voi yöpyä pikkurahalla, jos majapaikan varaa ajoissa ja jos lomakeskuksen tai hienon hotellin sijaan tyytyy majataloon

Hyviä majapaikkoja Surinin rannan lähellä ovat esimerkiksi hyvin kohtuuhintainen, vuonna 2019 aloittanut majatalo Araya Surin, 300 metrin päässä rannasta sijaitseva Am Surin Place ja 500 metrin päässä rannalta ja parhaiden ostospaikkojen vieressä oleva tyylikäs Pen Villa.

Kaikki Booking.comin hotellit Surinissa.

Ao Bang Thao (Bangtao)

Surinin vieressä oleva Bangtao ei paljon poikkea Surinista, ja sinne majoittuva voi hyvin käydä monta kertaa loman aikana Surinissa. Bangtaon ranta kuuluu Phuketin hienompiin, ja siellä on hyvä yöpyä lähellä rantaa. Vaikka hinnat ovat melko korkeita, on Bangtaossa jonkin verran myös kohtuuhintaisia majapaikkoja.

Hyviä majapaikkoja Bangtaossa ovat esimerkiksi parin sadan metrin päässä rannasta oleva Marisa Garden Bungalow ja 400 metrin päässä sijaitseva lomakylä Bangtao Varee Beach.

Kaikki Bangtaon Booking.com -hotellit

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Phuketissa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkkejä Phuket Townissa

Baan Sutra

(7 Deebuk Road)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Majatalo, jossa on siistit, tilavat huoneet ja joka on vanhankaupungin parhaiden paikkojen vieressä. Lähellä ovat nähtävyydet, parhaat ravintolat, yöelämää ja myös toripaikka bussipysäkkeineen, joilta pääsee kaikkialle saarelle. Hotellin henkilökuntaa on pidetty ystävällisinä, ja sijaintia vanhassakaupungissa täydellisenä.

In Phuket House

(195 Thalang Road)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Parin sadan metrin päässä vanhastakaupungista sijaitseva pieni hotelli, jonka lähistöllä on paljon ravintoloita ja illanviettopaikkoja. Henkilökunnan ystävällisyys ja kaiken toimivuus ovat saaneet kehuja, ja myös sijaintia on pidetty erinomaisena. Hotellissa on huoneita 1–3 hengelle, ja huoneiden joukossa on perushuoneita ja vähän normaalia hienompia huoneita.

Shunli Hotel

(56 Krabi Road)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä linja-autopysäkkejä ja aivan toripaikan vieressä sijaitseva majapaikka on nimestään huolimatta paremminkin majatalo kuin hostel. Siisteys, ystävällisyys, sijainti ja aamiainen ovat saaneet paljon kiitosta. Hotellissa on lähinnä kahden hengen huoneita, ja niiden joukossa on parvekkeella varustettuja huoneita.

Patong

Fong Kaew and Baan Nang Fa Guesthouse

(Ra-Ut-Thit 123)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Tämä itseään homoystävällisenä majapaikkana mainostava majatalo on suhteellisen rauhallisella paikalla muutaman sadan metrin päässä rannalta ja tarpeeksi kaukana Bangla Roadista. Huoneissa on normaalia enemmän tilaa, ja niissä on sohvakalusteita ja ruokailupöytiä. Paikan siisteys, sijainti, palvelutaso ja meluttomuus ovat saaneet paljon kiitosta siellä yöpyneiltä.

Paripas Patong Resort

(230 Rat Uthit 200 Pee)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Erinomaisesti varusteltu lomakeskus, jossa on kaksi uima-allasta, kuntosali ja viiden hengen huoneita. Tämä on suuri ja sijainniltaan hyvä lomakeskus, josta on lyhyt kävelymatka kaikille tärkeille paikoille, kuten Phuketin kaupunkiin suuntaavalle bussille. Huoneiden joukossa on erilaisia, ja yöelämän meteli ei kuulu hotellille asti.

Baan Pron Phateep

(168 Thawiwong Road)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lyhyen matkan päässä rannalta ja vain muutaman sadan metrin päässä Bangla Roadilta sijaitseva hotelli, jonka huoneet ovat tilavia ja parvekkeellisia. Huoneissa on puiset huonekalut, ja thaimaalaiseen tyyliin niissä on taulu-tv ja jääkaappi. Keskeisestä sijainnistaan huolimatta tämä on hiljainen ja rauhallinen hotelli, ja se on ollut erittäin pidetty siellä yöpyneiden keskuudessa.

Kamala

Kamala Resotel

(68/16 Moo 3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Eräänlainen lomakeskus, jossa on kaksi uima-allasta, kattoterassi jolla tarjotaan aamiainen ja tilavat, tyylikkäät huoneet, joissa yöpyvä saa rahoilleen kunnolla vastinetta. Paikan siisteys, henkilökunnan ystävällisyys ja kattoterassi ovat saaneet paljon kiitosta. Hotelli sijaitsee lähellä rantaa, ja sijaintia on muutenkin pidetty kätevänä.

Kamala 555

(74/39 Moo Rim Hat Road)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Rannan vieressä sijaitseva pieni hotelli, jonka huoneissa on parvekkeet. Huoneet ovat tilavia, niissä on sohva ja jääkaappi. Hotelli on lähellä kaikkia palveluita mutta melua ei silti öisin kuulu. Hotellin huoneet ovat kaikki samanlaisia, ja niissä voi nukkua korkeintaan neljä henkeä.

Karon

Kasemsuk Guesthouse

(28 Patak Road)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Parin sadan matkan päässä rannalta sijaitseva majatalo, jossa on sekä ilmastoituja että vain tuulettimella varustettuja huonetta. Huoneet ovat tilavia, ja ne soveltuvat parhaiten kahdelle hengelle. Majatalon lähellä ovat kaikki tarvittavat palvelut, ja tänne majoittuva saa rahoilleen erinomaista vastiketta.

Kata

Jazz U Garden Resort

(18/7 Moo 2, Katekwan Road)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Erityisen hyvin perheille soveltuva lomakeskus, jossa on erikoisen muotoinen uima-allas, lasten uima-allas ja esityslava, jolla usein soi jazz tai muu vähän eksoottisempi musiikki. Hotellin ravintolassa on ilmaisia tanssitunteja, ja lavan edessä vedetään iltaisin salsaa. Puutarhassa, josta on näkymät vuorille, on ilmaisia joogatunteja, ja muutenkin tämä on hotelli, jossa tylsää hetkeä ei tule. Huoneet ovat siistejä ja tyylikkäitä, ja majapaikan sijainti on saanut paljon kiitosta.

Orchidacea Resort

(210 Khoktanod Road)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Pidetty lomakeskus, jossa on uima-allas, kuntosali, palveluita kuten hierontaa ja kaikkea sellaista mitä lomakeskuksista yleensä löytyy. Useimmissa huoneissa on parveke, jolta on näkymä uima-altaalle, ja huoneiden joukossa on perheille soveltuvia kuten myös normaalia hienompia huoneita. Henkilökunnan ystävällisyys on saanut paljon kiitosta, ja sekä rannalle että Katan ytimeen on noin viiden minuutin kävelymatka.

Surin

Araya Surin

(Soi 6, Hat Surin 50/17)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Puolen kilometrin päässä rannalta sijaitseva majatalo, jossa on lähinnä kahden hengen huoneita mutta joiden joissain huoneissa voi lisäpetien kanssa yöpyä viisi henkeä. Huoneet ovat siistejä, yksinkertaisesti sisustettuja ja tilavia, ja niissä on mukava viettää vaikka viikko tai kaksi. Henkilökunta on täälläkin saanut kiitosta, kuten myös palvelut, joihin kuuluu ilmainen, päivittäin huoneeseen tuotava pullovesi. Majapaikka järjestää kuljetuksia lentoasemalle, ja antaa polkupyöriä asiakkaitten käyttöön.

Am Surin Place

(51/8 Moo 3, Choengtalay)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Uima-altaalla varustettu kolmen tähden hotelli, jossa on kattosviitti neljälle hengelle ja eniten kahden hengen huoneita. Rannalle on reilun viiden minuutin kävelymatka, ja huoneet ovat tilavia ja tyylikkäitä. Hotellissa on pesulapalvelu, ja kaikki palvelut ovat nurkan takana.

Pen Villa

(9/1 Moo 3, Soi Surin)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Upealla uima-altaalla ja trooppisella puutarhalla varustettu kolmen tähden hotelli, josta on noin puolen kilometrin matka rannalle. Huoneet on sisustettu tyypilliseen paikalliseen tapaan puukalusteilla, ja valtaosa huoneista on tilavia ja yleisvaikutelmaltaan miellyttäviä. Eniten huoneita on 2–3 hengelle, ja koska hotelli on melko pieni, varaus kannattaa tehdä kuukausia etukäteen.

Bangtao

Marisa Garden Bungalow

(69/174 Soi Ao Bang Thao 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Parin sadan metrin päässä rannalta sijaitseva majapaikka, jossa yövytään bungalow-tyylisissä mökeissä ja jossa loma kuluu trooppisen puutarhan keskellä. Kaikissa mökeissä on ilmastointi ja terassi, jolla on mukava aamuisin ja iltaisin viettää aikaa. Tänne majoittuva voi olla varma siitä, että luvassa on rauhallinen lepoloma, mutta siitä huolimatta kaikki palvelut ovat aivan lähellä.

Bangtao Varee Beach

(202/13 Bangtao Soi 12 Moo 3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Uima-altaalla varustettu kolmen tähden hotelli, jossa on uima-allas ja trooppinen puutarha. Huoneet ovat mukavia ja tilavia, ja erilaisia huoneita on 1–4 hengelle. Uima-altaan äärellä on mukava viettää kuumat keskipäivät, ja hotelli on kaikin tavoin rauhallinen eikä sinne kuulu edes liikenteen melu. Rannalle on lyhyt matka, ja noin kolmen minuutin matkan päässä on kauppoja ja ravintoloita.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti:Peter Forsberg
Kuvat: Peter Forsberg, CCFoodTravel.com /Flickr
2019/06

Muutettu: 13.9.2019  |  Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti