Thaimaa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Krabi
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Lomakeskus Krabin Railayssa
Kalleimpia ovat Railayssa tai muissa syrjäisissä paikoissa olevat lomakylät. Vaikka huone niissä maksaisi 80–120 euroa, saa niissä rahoilleen aivan toisenlaista vastinetta kuin Euroopassa.

Mistäpäin ja mikä hotelli Krabilla kannattaa valita

Tällä sivulla kerrotaan niistä Krabin alueista, jotka sijainniltaan ja palveluiltaan ovat parhaita hotellille tai muulle majapaikalle. Lisäksi esitellään näiden alueiden parhaita ja pidetyimpiä hotelleja ja muita majapaikkoja.

Jos mieleistä majapaikkaa ei löydy esiteltyjen joukosta, lisää vaihtoehtoja löytyy alempaa kartalta, jolla näkyvät loput hotellit hintoineen.

Hinta ja saatavuus

Krabilla kuten muuallakin Thaimaassa hinnat vaihtelevat pienelläkin alueella suunnattomasti. Matkustuskausi on marraskuulta huhtikuulle, ja vilkkaimmat vierailuajat ovat joulukuun lopussa, tammikuun alussa ja helmikuun kahden viimeisen viikon aikana.

Krabilta voi saada mistä tahansa huoneen ilman ilmastointia tai omaa kylpyhuonetta alkaen alle 10 eurolla, eli 200–300 bahtilla voi saada guesthousesta huoneen tai pedin hostelista. Normaalit hotellihuoneet maksavat kauden aikana noin 400 bahtista ylöspäin, mutta jos haluaa ilmastoidun huoneen, on sellainen yleensä kalliimpi. Hyvällä tuurilla ilmastoidun huoneen hyvästä hotellista tai guesthousesta voi saada alle 15 eurolla, ja 500 bahtilla voi saada huoneen esimerkiksi Krabin kaupungin hotellista tai sitten Ao Nangista. Hienommat hotellit tietenkin maksavat enemmän, ja kaikkein kalleimpia ovat Railayssa tai muissa syrjäisissä paikoissa olevat lomakylät. Ne ovat hyvin varusteltuja ja kaikin tavoin ensiluokkaisia, ja vaikka huone maksaisi 80–120 euroa, saa rahoilleen aivan toisenlaista vastiketta kuin Euroopassa.

Krabilta saa aina huoneen lyhyelläkin varoajalla, mutta jos matkustaa vilkkaisiin aikoihin, kannattaa huone varata ainakin kuukauden etukäteen. Vilkkaimmat ajat ovat joulukuun viimeisen viikon, tammikuun ensimmäisen viikon tai helmikuun kahden viimeisen viikon aikana. Jos on majapaikasta tarkka tai haluaa tiettyyn hotelliin tai tietylle alueelle, kannattaa varaus tehdä pari kuukautta etukäteen.

Parhaat alueet majapaikalle

Jos Krabilla haluaa pysyä yhdessä paikassa ja vain kerran pari vierailla muualla, on loma paras viettää Ao Nangissa, sen vieressä olevassa Noppharat Tharassa tai Railayssa, joka on paratiisimainen paikka trooppiselle lomalle. Jos Krabilla haluaa kierrellä eikä jatkuva rannalla oleskelu kiinnosta, on Krabin kaupunki erinomainen, aikuiseen makuun oleva päämaja. Jos haluaa harrastaa valtavasti erilaisia asioita, on Ao Luek hyvä alue majapaikalle, ja myös Railay on paikka, jossa voi harrastaa erittäin hyvin joitain asioita, kuten kiipeilyä. Jos mielii paljon merille ja tutustumaan erilaisiin saariin tai sukeltamaan, Ao Nang ja Noppharat Thara ovat hyviä paikkoja. Noppharat Tharan satamasta lähtee aluksia saarille, mutta myös Krabin kaupungista lähtee aluksia saarille.

Pääkatu, Krabin kaupunki Pääkatu, Krabin kaupunki (täyskuva)
Krabin kaupungista voi nopeasti päästä kaikkialle Krabin alueelle, ja omatoimimatkailijoiden kannattaa harkita sitä mahdollisuutta, että viettää ainakin pari yötä kaupungin humussa.

Krabin kaupunki

Krabin kaupunki on palveluiltaan erinomainen pieni kaupunki, joka ei ole läheskään yhtä vilkas kuin sellaiset paikkakunnat kuin Patong tai Pattaya, eikä siellä ole yhtään baarityttöä eivätkä hierojatkaan huutele miesten perään. Toisin sanoen se on lomapaikan kaupungiksi siisti, ja siellä naisetkin voivat hyvin viettää iltaa eikä mitään vastenmielistä tule iltaisinkaan vastaan. Krabin kaupunki on kokonaisuutena rauhallinen paikka, jossa perheet ja iäkkäät pariskunnat tuntevat olonsa kotoisaksi.

Krabin kaupungista voi nopeasti päästä kaikkialle Krabin alueelle, ja omatoimimatkailijoiden kannattaa harkita sitä mahdollisuutta, että viettää ainakin pari yötä kaupungin humussa.

Varteenotettavia majapaikkoja Krabin kaupungissa ovat City Hotel Krabi, 9th House ja Lada Krabi Express.

Ao Nang

Ao Nang on suosituin paikka hotellille, mutta myös Noppharat Tharassa olevat hotellit löytyvät varausjärjestelmistä Ao Nangin alta. Ao Nang on kuitenkin aivan erilainen lomapaikka, ja sieltä on myös matkaa Noppharat Tharan niemennokkaan, jossa sijaitsevat alueen paras ranta ja satama.

Ao Nang on monin tavoin kliseenomainen turistipaikka, jossa on helppo lomailla, jossa ruokalistoja on suomeksi ja josta saa vaikka lonkeroa. Moneen muuhun paikkaan kuten Pattayaan verrattuna se on varsin siisti paikka, mutta siellä on jonkin verran yöelämää. Ravintoloita on joka lähtöön, mutta niiden joukossa on paljon ylihintaisia ja tasoltaan kehnoja ravintoloita. Ostospaikat ovat kohtalaisen hyviä, ja kaikki palvelut kaupoista ravintoloihin ovat pääasiassa rantakadulla ja sen sivukadulla, joka kulkee kohti Krabin kaupunkia.

Ao Nangin ranta on paikan kohokohta, ja se on monipuolinen paikka. Sieltä voi lähteä veneretkelle vaikka läheiseen Railayhyn, sillä kävellään ja otetaan aurinkoa ja iltaisin sille tullaan ihailemaan auringonlaskuja. Ao Nang on melko laaja paikka, ja majapaikan sijaintiin kannattaa kiinnittää huomiota. Kaikkein äänekkäintä ja vilkkainta on rantakadun ja Krabin kaupunkiin johtavan tien risteyksen kulmilla, ja rauhaa hakevien on hyvä katsoa, mitä melutasosta on sanottu.

Hyviä majapaikkoja Ao Nangissa ovat esimerkiksi Addjiotresort aonang, Ananta Burin Resort ja Aonang Sunset Hotel.

Noppharat Tharan satama Noppharat Tharan satama (täyskuva)
Jos Noppharat Tharasta haluaa lähteä saarille tai muille veneretkille, voi olla hyvä idea majoittua niemennokan lähelle, jonka tuntumassa satama on.

Noppharat Thara

Ao Nangin vieressä sijaitseva Noppharat Thara tunnetaan lukuisilla erilaisilla mutta samantyylisillä nimillä, ja se on melko erilainen paikka kuin Ao Nang. Mitä kauempana on Haeng-joesta, joka on Ao Nangin ja Noppharat Tharan rajamailla, sitä rauhallisempaa on, ja kaikkein rauhallisinta on niemennokassa, jossa on upeita rantoja. Niiden lähellä on satama, ja jos haluaa lähteä saarille tai muille veneretkille, joihin kuuluu sukellusretkiä, voi olla hyvä idea majoittua niemennokan lähelle.

Noppharat Tharassa on paljon thaimaalaisia ravintoloita, ja ne ja monet muut palvelut ovat rantatiellä, joka on vilkkaimmillaan ja turistivoittoisimmillaan Ao Nangia lähellä olevissa osissa. Noppharat Tharassa on kuitenkin paljon kaikenlaista, sillä siellä on thainyrkkeily-sali, keskiviikkoisin hyvä tori ja mahdollisuus ostaa jonkinlainen retki useista eri kojuista ja matkatoimistoista. Ostosten tekeminen siellä ei kuitenkaan juuri onnistu, ja Krabin kaupunki ja Ao Nang ovat niille parempia paikkoja.

Hyviä majapaikkoja Noppharat Tharassa ovat esimerkiksi Tip Anda Resort ja Loma Place.

Railay

Ao Nangin lähellä, niemennokassa jonne pääsee vain vesiteitse, sijaitsee paratiisimainen Railay. Se on melko monipuolinen paikka, sillä siellä on useita eri alueita, mutta se on monin osin hintavampi lomapaikka kuin Ao Nang. Kauppoja siellä on vain muutama, kalliokiipeily on siellä suosittua, rannat ovat hienohiekkaisia ja maisemiltaan unohtumattomia eikä saarella ole autoja tai hälinää.

Hat Ton Sai (Hat Tonsai, Tonsai) on siellä alue, jolla on eniten edullisia majapaikkoja ja ravintoloita, ja Railay West eli niemennokan länsipuoli on muuten melko hintava paikka hotelliensa ja ravintoloidensa puolesta. Railayssa on tasokkaita lomakeskuksia, joilla loma sujuu ongelmitta, ja tänne voi tulla koko lomaksi. Useimmille paras ratkaisu on kuitenkin viettää täällä päivä tai muutama yö.

Jos Railayhyn saapuu matkalaukkujen kanssa, kannattaa varmistaa, ettei joudu kävelemään vedessä. Jos lähtee Krabin kaupungista, saapuu niemimaan itäpuolelle, jolla on pitkä kelluva laituri, ja matka myös alkaa Krabin kaupungin laiturilta. Jos lähtee tänne Ao Nangin tai Noppharat Tharan rannalta, saapuu Railayn länsipuolelle, ja sekä siellä että Ao Nangin ympäristön rannoilla kävellään vedessä veneeseen.

Varteenotettavia majapaikkoja Railayssa ovat esimerkiksi Tonsai Bay Resort ja Railay Princess Hotel & Spa.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Krabilla ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkkejä Krabin kaupungissa

City Hotel Krabi

(Soi 10 15/2–4)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Erinomaisella paikalla sijaitseva kolmen tähden hinta-laatusuhteeltaan lyömätön hotelli, joka on tilava ja joka soveltuu lähes kenelle tahansa. Huoneen saa alkaen alle 20 eurolla, mutta tässä suuressa hotellissa on kaikenlaisia huoneita ja myös perhehuoneita, joihin mahtuu neljä henkeä. Hotellin sijainti on lyömätön, sillä se on pääkadun (Maharat Road) ja rantakadun välimaastossa, kauppahallia vastapäätä ja Vogue-tavaratalon sivusisäänkäynnin vieressä. Pysäkit, joilta pääsee Ao Nangiin, Noppharat Tharaan, Ao Luekiin, linja-autoasemalle ja lentoasemalle ovat lähellä, ja tämä on hyvä majapaikka niille, jotka haluavat julkisilla matkustaa eri puolille Krabia

9th House

(9/9 Chaofa Road)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Pidetty perheomistuksessa oleva pieni hotelli, joka on aivan rantakadun vieressä, lähellä satamaa ja monia hyviä ravintola- ja ostoskatuja. Omistajia on kuvattu ystävällisiksi ja avuliaiksi, ja hotellin siisteys on saanut paljon kehuja. Satama on lähellä, rantakatuun on hotellista erityisen helppo tutustua ja lyhyen matkan päässä on useita hyviä ravintoloita ja illanviettopaikkoja. Ostospaikat ovat nekin muutaman sadan metrin päässä, ja aivan hotellin lähellä on pari hyvää kauppakorttelia.

Lada Krabi Express

(Maharat Road 90/17)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Pääkadun kulmauksessa sijaitseva pieni kahden tähden hotelli, josta on paljon pidetty ja jonka hinta-laatusuhde on hyvä. Aivan alakerrassa on pysäkki, jolta pääsee nopeasti Noppharat Tharaan ja Ao Nangiin, ja vieressä ovat Krabin kaupungin parhaat ostospaikat. Alue on vilkkaampi kuin jotkin muut keskustan korttelit, mutta tämä on helppo paikka, josta on helppo siirtyä muualle ja jonka lähellä ovat kaikki mahdolliset palvelut.

Ao Nangissa

Addjiotresort aonang

(Ao Nang beach)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Jos haluaa olla lähellä kaikkea, Ao Nangin vilkkaimpien ja parhaiden osien ja rannan lähellä mutta rauhallisessa paikassa, on tämä lomakeskus oikea valinta. Pidetty ja hinta-laatusuhteeltaan erinomainen majapaikka, jossa viikko tai kaksi sujuu ilman hankaluuksia ja paratiisimaisissa olosuhteissa. Ostospaikat, yöelämä, ravintolat ja bussipysäkit ovat lähellä, ja taksipalvelu vie nopeasti ja koska tahansa minne sitten haluaakin lähteä. Uima-allas ja lentokenttäkuljetus kuuluvat asiaan, ja vaikka tämä onkin hyvin varusteltu lomakeskus, on se silti pienehkö perhehotelli.

Ananta Burin Resort

(166 Moo 3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Ao Nangin ja Noppharat Tharan rajan lähellä sijaitseva neljän tähden lomakeskus, joka soveltuu hyvin paitsi lapsiperheille myös kaikille niille, jotka haluavat olla lähellä rantaa, uida uima-altaassa ja olla palveluiden vieressä mutta rauhallisella paikalla. Huoneet ovat isoja, aamiaista on kehuttu ja lapset ovat pitäneet uima-altaan liukumäistä.

Aonang Sunset Hotel

(268 Moo 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Aivan rannan ja Noppharat Tharan naapurissa oleva kolmen tähden hotelli, jossa on uima-allas, kuntokeskus ja pidetty aamiainen. Moni on viettänyt täällä vain pari kolme yötä, mutta hotelli käy myös viikon parin oleskelulle. Hinta-laatusuhde on kohdallaan, ja lähellä ovat monen Ao Nangin parhaat ravintolat ja kaupat. Yöelämää on jonkin verran muutaman sadan metrin säteellä, ja täällä on eniten huoneita 1–3 hengelle.

Noppharat Tharassa

Tip Anda Resort

(79/45 Moo 3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Noppharat Tharan puolella mutta lähellä Ao Nangin kauppoja ja rantaa sijaitseva lomakeskus, joka on erittäin suosittu kahden tähden hotelli ja johon varaus kannattaa tehdä hyvissä ajoissa etukäteen. Palvelut ovat hyviä, uima-allas kuuluu asiaan, aamiainen on runsas ja kaikki palvelut ovat lyhyen matkan päässä. Vaikka kaikki on lähellä, on sijainti rauhallinen ja meluton.

Loma Place

(68/11 Moo 5)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Noppharat Tharasta kohti Krabin kaupunkia kulkevan tien lähellä oleva kahden tähden lomakeskus, joka on lähellä paratiisimaista Noppharat Tharan niemennokkaa. Siellä ovat alueen parhaat rannat ja sen lähellä satama, josta pääsee mitä erilaisimmille meriretkille ja myös siirtymään saarille. Ravintoloita on jonkin verran aivan lähellä, ja Noppharat Tharan rantakatua pitkin voi puolessa tunnissa kävellä Ao Nangin puolelle. Krabin kaupunkiin pääsee helposti avolavoilla, jotka kulkevat aivan vierestä. Hotelli on saanut kiitosta siisteydestä, mukavista vuoteista ja erilaisista palveluista, joihin kuuluu mopojenvuokrausta ja pesulapalveluita.

Railayssa

Tonsai Bay Resort

(18 Moo 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hat Ton Sain rannalla sijaitseva kohtuuhintainen kolmen tähden lomakeskus, jossa on helppo nauttia Railayn parhaista paloista. Keskuksen lähellä on alueen parhaita illanviettopaikkoja, ja myös edulliset ravintolat ja kahvilat kuuluvat Ton Sain tarjontaan. Vaikka kaikki tärkeä on lähellä, on hotelli meluton ja rentouttava paikka, jossa voi hyvin viettää pari kolme yötä tai sitten viikkotolkulla. Hotellissa on lähinnä huoneita 1–2 hengelle.

Railay Princess Hotel & Spa

(145/1 Moo 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Railayn itäpuolella, kelluvan laiturin lähellä oleva neljän tähden lomakeskus, joka kalliissa Railayssa tuntuu kohtuuhintaiselta. Hotellissa on kaksi uima-allasta, kuntokeskus ja paljon kehuja saanut aamiainen. Hotelli on rauhallisella paikalla, mutta lähellä on paljon ravintoloita ja hotellilta kävelee nopeasti myös saaren länsipuolelle, jossa parhaat rannat ovat. Hotellia ei olla juuri lainkaan moitittu, mutta siellä on huoneita oikeastaan vain 1–2 hengelle.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2019/04

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti