Thaimaa – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Bangkok
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Hotelli Amari, Pratunamin alue, Bangkok
Yksi hyvistä alueista majoittua on Pratunam, jolla on paljon sekä kansainvälistä että paikallista tunnelmaa. Amari Watergate Bangkok erinomainen, alueen päätien varrella oleva hotelli.

Millä seudulla ja missä hotellissa Bangkokissa kannattaa yöpyä

Bangkok on majapaikoiltaan Thaimaan kalleimpia paikkoja, mutta siellä voi yöpyä edullisestikin. Bangkokissa on muutama alue, joka on muita parempi majapaikalle, ja tärkeää onkin kiinnittää äärimmäisen tarkkaa huomiota sijaintiin. Jos Bangkokissa viihtyy vain pari kolme päivää, kannattaa yöpyä niin että lentoasemalle tai muulle asemalle on helppo siirtyä. Jos Bangkokissa viettää vähintään neljä kokonaista vuorokautta, mikä on suositeltavaa, voi yöpyä monella eri tienoolla.

Bangkokin parhaita alueita majapaikalle ovat Banglamphu eli Khao San Roadin tienoo, Sukhumvit, Pratunamin markkina-alueen tienoot aina Siam Squarelle asti ja Banglamphun ja kiinalaisen kaupunginosan välissä oleva alue, joka on Sam Yot -metroaseman tuntumassa.

Hinta ja saatavuus

Bangkokissa voi nukkua hostelin yhteismajoitushuoneessa muutamalla eurolla. ja siellä voi käyttää tuhansia euroja luksusluokan hotellihuoneeseen. Keskimääräisesti edullisimmat hotellit ja guesthouset, joissa on Bangkokissa lähes välttämätön ilmastointi, maksavat vähän alle 20:stä eurosta ylöspäin, mutta tätä halvemmalla voi saada tuulettimella varustetun, vaatimattoman huoneen.

Varsin normaali hinta perushotellissa tai guesthousessa olevalle kahden hengen huoneelle on 30–50 euroa, ja 50 eurolla saa rahoilleen todella hyvää vastinetta. Bangkok on kiinnostava kaupunki, johon tutustumiseen moni uppoaa täysin, eikä siellä välttämättä kannata satsata hotellihuoneeseen kovinkaan paljon.

Bangkokissa on valtava määrä huoneita, ja sieltä löytää huoneen vaikka vasta paikan päällä. Jos sinne matkustaa ilman varausta, kannattaa mennä Khao San Roadin ympäristöön, jossa on lukuisia majataloja (guesthouse), joita ei edes varausjärjestelmissä ole. Ilman varausta matka kuitenkin hankaloituu, ja kaikkein paras on varata huone vähintään pari viikkoa ja joululoman aikaan kuukausikin etukäteen.

Parhaat alueet majapaikalle

Vaikka Bangkok on valtava kaupunki, on siellä vain muutama alue, joille kannattaa majoittua. Metron uudet asemat ovat tehneet joistain osista, kuten kiinalaisesta kaupunginosasta helposti lähestyttäviä, mutta Chinatown ei ole hyvä osoite hotellille, sillä se on äärimmäisen äänekäs ja vilkas alue, jolla monen päreet palavat.

Banglamphu eli Khao San Roadin tienoo on hyvä alue majapaikalle monestakin eri syystä. Siellä on kaiken hintaisia huoneita, ja sinne on molemmilta lentoasemilta bussiyhteydet. Ainoa huono puoli on se, että sieltä ei voi julkisilla siirtyä muihin osiin. Tosin sen ympäristössä riittää tutustumista moneksi päiväksi, ja taksilla pääsee vaikka Pratunamiin tai Siam Squarelle alle sadalla bahtilla.

Banglamphun vieressä olevat alueet, jotka ovat Sam Yot -metroaseman lähellä, ovat kohtalaisen hyviä kortteleita majapaikalle. Khao San Road, kiinalainen kaupunginosa ja nähtävyyksien täyttämä ”vanhakaupunki” ovat siitä kävelymatkan päässä. Metrolla pääsee nopeasti kaikkialle, ja sillä voi siirtyä ensin BTS-asemalle ja mennä sille Airport Rail Link -asemalle, jolta pääsee lentoasemalle.

BTS Skytrainin ja Airport Rail Linkin reitin varrella olevat alueet ovat hyviä majapaikalle, ja ne, jotka haluavat nopeasti ja edullisesti lentoasemalta hotellille, voivat etsiä hotellin vaikkapa asemien Phay Thai, Ratchaprarop tai Makkasan läheltä.

Makkasan on osa Sukhumvit-kaupunginosaa, joka on yksi suosituimpia paikkoja hotellille, ja siellä kannattaakin majoittua joko lähelle Makkasan-asemaa, Sukhumvit-metroasemaa tai sitten Sukhumvit Roadin BTS-asemien lähelle, jolloin liikkuminen muualle kaupunkiin on julkisilla jouhevaa. Metroaseman lähellä kannattaa majoittua etenkin niiden, jotka aikovat lähteä junalla muualle Thaimaahan, sillä rautatieasemalle pääsee metrolla.

Soi Rambuttri, Banglamphu
Soi Rambuttri Banglamphun alueella on parempi katu majapaikalle kuin tunnetumpi naapurinsa Khao San Road.

Banglamphu

Khao San Road [kartalla] on Banglamphun tunnetuin katu, ja ehdottomasti alueen huonoin katu majapaikalle. Se on äänekäs ja vilkas katu, jolla on pelkästään turisteja, ja vaikka sen varrella voi yöpyä kohtuullisella hinnalla, on parempi yöpyä jonkin matkan päässä siitä. Yksi kadun huonompia puolia on se, että jos sinne saapuu matkatavaroiden kanssa illalla, on katu niin täynnä, että hotellille meneminen on yhtä kujanjuoksua.

Khao San Road, Banglamphu
Khao San Road on Banglamphun tunnetuin katu, mutta samalla äänekäs ja vilkas, ja siksi ehdottomasti alueen huonoin katu majapaikalle.

Toinen tunnettu katu on Soi Rambuttri, joka on jonkin verran parempi katu majapaikalle kuin tunnetumpi naapurinsa. Sen pääpaikoilla on Ibis, joka ei ole kovin edullinen mutta joka ainakin on aivan pääkallopaikalla ja tasokas. Kadun paras kohta edulliselle majapaikalle on lähempänä jokea olevien mutkien tienoillamutkien tienoilla, jolla on lukuisia edullisia majataloja ja hosteleja. Valinnanvaraa riittää, ja jos haluaa olla vähän metelin saavuttamattomissa, kannattaa yöpyä muualla kuin baarien vieressä olevalla kadulla. Aivan kadun loppupäässä on parikin hyvätasoista majapaikkaa, joista Mango Lagoon Place on hyvä niille, jotka haluavat olla uima-altaan äärellä. BB House Rambuttri 2 puolestaan on aikuiseen makuun oleva hotelli, josta saa huoneen alle 700 bahtilla.

Banglamphun rauhallisimmat ja kenties parhaat majapaikat ovat kanavan ja Sumen-linnakkeen toisella puolellaAluetta Sumen-linnakkeen toisella puolella [kartalla]. Se on laaja korttelisto, josta on lyhyt kävelymatka Khao San Roadin tienoille, mutta se on aivan erilainen alue. Silläkin on vilkkaita osia, joilla on äänekkäitä baareja, mutta pääosin se on rauhallinen, kylämäinen paikka. Yksi pidetty, tasokas majapaikka siellä on The Bang Khun Prom Suites, jolta on kävelymatka moneen paikkaan ja jonka lähellä ovat kaikki mahdolliset palvelut.

Muualla Banglamphussa ns. Democracy MonumentinBanglamphussa ns. Democracy Monumentin tienoilla on hotelleja, mutta kadut ovat vilkkaita ja saasteisia. Siltä kuitenkin on lyhyt kävelymatka Khao San Roadin tienoille ja Leelard-laiturille, jolta voi kulkea Pratunamiin, monelle nähtävyydelle ja Sam Yot -metroasemalle. Yksi hyvä hotelli näillä kulmin on Dinsomon Hotel.

Sam Yot -metroaseman tienoo

Jos haluaa olla lähellä päänähtävyyksiä, kiinalaista kaupunginosaa, Banglamphua ja metroasemaa, on eräänlainen vanha liikekeskus Sam Yot -metroaseman vieressä hyvä kohde. Alueella ovat kaikki palvelut, kävellä voi moneen paikkaan ja metrolla pääsee nopeasti eri paikkoihin ja sillä voi myös siirtyä BTS-asemille.

Aivan metroaseman vieressä oleva Cacha Bed on tasokas majapaikka, josta kuitenkin yleensä saa huoneen alle 40 eurolla. Vähän etäämpänä metroasemasta sijaitseva Boho on vain 700 metrin päässä Wat Phosta ja monesta muusta merkittävästä nähtävyydestä.

Ratchathewi ja Siam Square

Siam Square on yksi Bangkokin tunnetuimpia ja vilkkaimpia risteyksiä, mutta tiet ovat monella tasolla eikä se ole niin vilkas paikka kuin jotkut Sukhumvitin osat. Alue on tunnettu ostoskeskuksista, sinne on helppo siirtyä lentoasemalta ja BTS-junat vievät moneen paikkaan ja myös metroon ja Airport Rail Linkiin. Alue on kuitenkin massiivisten ostoskeskusten ja liikenneramppien valtaama eikä kaikkien mieleen, ja lisäksi siellä on paljon hintavia hotelleja.

Ratchathewi
Ratchathewin alueella on kymmeniä ostoskeskuksia, joten se on hyvä alue niille, jotka eivät halua ostoksia katsellessaan läkähtyä kosteaan kuumuuteen.

Itse Siam Squarella ei ole juurikaan hotelleja, mutta niitä on kävelymatkan päässä olevan Ratchathewi-aseman tuntumassa huomattava määrä. Alueella on kaikenhintaisia majapaikkoja hosteleista halpoihin majataloihin ja hienoihin hotelleihin. Erilaisia ruoka- ja illanviettopaikkoja alueella on runsaasti, eikä sieltä tarvitse lähteä iltaisin muualle syömään tai iltaa viettämään. Alueen lähistöllä on myös kymmeniä ostoskeskuksia, joten se on hyvä alue niille, jotka eivät halua ostoksia katsellessaan läkähtyä kosteaan kuumuuteen.

Jos haluaa tyyliä mutta ei maksaa siitä itseään kipeäksi, on Evergreen Place Siam yksi mahdollisuus, joka on Ratchathewi-aseman vieressä. Jos haluaa viettää yönsä luksusluokan tunnelmissa, on saman BTS-aseman lähellä oleva VIE Hotel Bangkok hyvä osoite. Sen kuntokeskus ja uima-allas ovat saaneet paljon kehuja.

Pratunam

Pratunam on kävelymatkan päässä Siam Squarelta oleva risteys, jonka lähistöllä on paljon sekä kansainvälistä että paikallista tunnelmaa. Erilaisia ruokapaikkoja on paljon, ostoskeskuksia on lukuisia, Airport Rail Link -asema on alueen lähellä ja muualle siirtyminen käy vaikka kanavaveneellä tai sitten kulkemalla Ratchaprarop-asemalta Phay Thaihin, jossa on BTS-asema. Aivan markkina-alueen syövereihin ei ole kannattava majoittua, vaikka siellä ovatkin alueen edullisimmat hotellit. Niitä on vaikea löytää, ja Pratunamin kujat ovat niin vilkkaita, että liikkuminen siellä on hermoja raastavaa.

Aivan Airport Rail Link -aseman vieressä oleva PR Place Hotel on edullinen mutta tasokas hotelli. Jos haluaa viettää yönsä tyylillä, uida altaassa ja nauttia kuntokeskuksen höyrysaunasta, on Amari Watergate Bangkok erinomainen, alueen päätien varrella oleva hotelli.

Sukhumvit, Asok Montri -kadun ja Sukhumvit Roadin risteys
Sukhumvitissa kätevä alue, jolta on hyvät liikenneyhteydet, on Asok Montri -kadun ja Sukhumvit Roadin risteys.

Sukhumvit

Sukhumvit on tunnettu hienoista hotelleistaan, mutta siellä on paljon erilaisia majapaikkoja. Sukhumvit on alue, jolla on vain vähän paikallistunnelmaa, ja se on oikea suuren metropolin vilkas alue, jolla on käsittämättömän paljon liikennettä mutta jolta myös löytyvät kaikki palvelut.

Jos haluaa helpottaa lentokentälle siirtymistä, kannattaa majoittua Makkasan-aseman lähelle. Se on kuitenkin jonkin matkan päässä Sukhumvitin pääpaikoista, eikä lähellä esimerkiksi ole kovin paljon yöelämää. Huomionarvoinen seikka on kuitenkin se, että lähellä Makkasania on Phetchaburi-metroasema, jolla pääsee nopeasti Sukhumvitin pääpaikoille, kiinalaiseen kaupunginosaan tai lähelle Khao San Roadia. Aivan Airport Rail Link -aseman lähellä oleva FX Hotel Metrolink Makkasan on tasokas mutta yksi alueen kohtuuhintaisimmista majapaikoista.

Toinen kätevä alue, jolta on hyvät liikenneyhteydet, on Asok Montri -kadun ja Sukhumvit Roadin risteys. Sukhumvit Roadin varrella on useita BTS-asemia, joten muuallakin sen varrella voi yöpyä, mutta tämä risteys on koko kaupunginosan pääpaikka. Jos ei halua olla aivan risteyksen tuntumassa tai maksaa liikoja, on Red Planet Asoke hyvä majapaikka. Jos kuitenkin haluaa uida katolla ja nauttia erinomaisista palveluista, on The Continental Hotel Bangkok yksi alueen suurista ja hienoista hotelleista.

Muilla alueilla sijaitsevia hotelleja:

Bangkokissa on hotelleja lähes joka kaupunginosassa, ja siellä voi yöpyä mitä erilaisimmilla tienoilla.

Yöpymistä lentokentän lähistöllä ei voi suositella kuin niille, jotka yöpyvät kalliissa, aivan lentoaseman yhteydessä olevassa hotellissa. Monista lentoaseman lähellä olevista majapaikoista, joista osa on edullisia, on yhtä pitkä matka lentoasemalle kuin Makkasan-asemalta Airport Rail Linkillä, ja taksimatka tulee kalliimmaksi. Jos haluaa olla aivan lentoaseman yhteydessä, on Novotel Suvarnabhumi Airport Hotel hintava mutta kätevä ratkaisu.

Jos haluaa yöpyä yhdessä Bangkokin kuuluisimmista hotelleista, joka myös oli yksi Aasian ensimmäisiä hotelleja, on Mandarin Oriental hotelli, joka soveltuu luksukseen mieltyneille ja niille, joille muutaman sadan euron hintainen huone ei tee lovea matkakassaan.

Jos haluaa yöpyä kiinalaisen kaupunginosan pääkadulla, lähellä metroasemaa ja osoitteessa, joka on kansainvälisesti kuuluisa, on Grand China Hotel yksi mahdollisuus. Se ei enää ole luksusluokan hotelli, mutta toisaalta sieltä saa huoneen vähän yli viidelläkympillä.

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Yhteenveto sivulla mainituista majapaikoista

Ibis Styles Bangkok Khaosan

(Tanee Road 42)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Tyylikäs hotelli aivan Banglamphun pääpaikoilla. Soveltuu niille, jotka pitävät kansainvälisistä ketjuhotelleista, hyvästä palvelusta ja keskeisestä sijainnista, joka on melko hulvaton. Kadulla on vilskettä alkuillasta myöhään yöhön, mutta lähellä ovat kaikki mahdolliset palvelut ja myös paljon nähtävyyksiä

Mango Lagoon Place

(Soi Rambuttri 30)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Nuorten ja nuortenmielisten mieleen oleva uima-altaalla varustettu hotelli, joka on eräillä parhailla Soi Rambuttrin paikoilla. Lähellä on paljon kaikenlaista mutta itse hotelli on melko rauhallisella paikalla. Siltä voi niin halutessaan kävellä moneen eri paikkaan, kuten suurille nähtävyyksille, joskin sen asiakkaat ovat enemmänkin mieltyneet Khao San Roadin ympäristön tarjontaan ja yöelämään.

BB House Rambuttri 2

(Soi Rambuttri 28/1)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Aivan Mango House lähellä oleva hotelli, joka kuitenkin on aikuismaisempi majapaikka ja jonka siisteys on tehnyt lähes kaikkiin vaikutuksen. Kaikki on lähellä, hotellin lähistöltä ei niin halutessaan tarvitse poistua ja Banglamphun tunnelmasta voi nauttia jokaisen huoneen yhteydessä olevalta parvekkeelta.

The Bang Khun Prom Suites

(Samsen Road 136)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Jos haluaa olla lähellä Khao San Roadin ympäristöä mutta kuitenkin rauhallisissa, lähes kylämäisissä kortteleissa, on tämä kohtuuhintainen majatalo juuri sopiva. Meteliä ei täällä tarvitse pelätä, mutta lähellä on kymmeniä ravintoloita, baareja ja kauppoja. Hotellilta on helppo kuten muualtakin Khao San Roadin ympäristöstä siirtyä minibussilla lentoasemalle tai sieltä tänne.

Dinsomon Hotel

(Dinsor Road 84)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Jos haluaa viettää yönsä Bangkokin kenties kuuluisimman risteyksen tuntumassa, on tämä hyvin varusteltu hotelli, jossa on uima-allas. Kävelymatka Khao San Roadin tuntumaan on lyhyt, ja hotellilta voi myös kävellä moneen muuhun paikkaan, kuten monille päänähtävyyksille, Sam Yot -metroasemalle ja paljon kävelemään tottuneet kiinalaiseen kaupunginosaankin.

Cacha Bed

(Maha Chai Road 156–158)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Jos haluaa olla aivan metroaseman vieressä ja niin, että kiinalaiseen kaupunginosaan ja suurimmille nähtävyyksille on kävelymatka, on Cacha Bed pidetty, kohtuuhintainen hotelli. Asiakkaat ovat olleet siihen hyvin tyytyväisiä, ja huoneen saa alkaen 30–40 eurolla.

Boho

(Trok Fueng Thong 73/3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Sekä metroaseman että suurten nähtävyyksien lähellä oleva kahden tähden hotelli, jonka lähellä ovat kaikki palvelut ja jossa voi yöpyä alle 40 eurolla. Huoneet ovat pieniä mutta äärimmäisen hyvin varusteltuja, mutta huoneita on sen verran vähän, että varaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin etukäteen.

Evergreen Place Siam

(Phaya Thai Road 318)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä Siam Squarea ja alueen suuria ostoskeskuksia sijaitseva neljän tähden hotelli, jonka hinta-laatusuhdetta on vaikea uskoa todeksi. BTS-asema on aivan vieressä, ostoskeskuksille on kävelymatka ja tästä voi suunnata muualle myös kanavaveneellä. Varustuksiin kuuluvat kuntosali, saunoja ja muita herkkuja.

VIE Hotel Bangkok

(Phaya Thai Road 117)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Viiden tähden hotelli, joka on saanut pelkkää ylistystä ja joka on Siam Squaren lähistöllä. Varustuksiin kuuluvat uima-allas, kuntokeskus ja tasokkaita ravintoloita. Taiteen ystäville se tarjoaa silmäniloa, ja myös kalusteet ovat yksilöllisiä ja luovat aivan erityisen tunnelman. Hotelli ei ole edullinen, mutta hinta-laatusuhdetta on pidetty hyvänä.

PR Place Hotel

(Ratchaprarop Road 120)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Aivan lentokenttäjunan aseman vieressä oleva hotelli, jonka lähellä on paljon ravintoloita ja ostoskeskuksia. Alue on vilkas ja muuallekin on helppo siirtyä, ja lukuisat ostoskeskukset tarjoavat tilaisuuden päästä kosteaa kuumuutta pakoon. Huoneiden hinnat ovat kohtuullisia, ja hotellin sijaintia on kehuttu.

Amari Watergate Bangkok

(Phetchaburi Road 847)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Aivan Pratunam-risteyksen lähellä oleva viiden tähden hotelli, joka tarjoaa luksusta ja myös sijainnin, joka soveltuu ostiskeluun mieltyneille. Aamiainen, henkilökunta, sijainti ja yleiset puitteet ovat saaneet ylistystä, eikä huoneen hintakaan ole välttämättä kovin korkea.

FX Hotel Metrolink Makkasan

(Asoke Road 57)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Aivan lentokenttäjunan aseman vieressä oleva hotelli, jonka lähellä on myös metroasema. Kuntokeskus, uima-altaat ja muut palvelut kuuluvat asiaan, ja huoneen voi hyvällä lykyllä saada alle 40 eurolla.

Red Planet Asoke

(Sukhumvit Road 7 Soi 14)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Sekä BTS- että metroaseman lähellä oleva kolmen tähden hotelli, joka on kohtuullisen hintainen ja josta on paljon pidetty. Huoneen voi saada alle 40 eurolla, ja hotellilta on helppo suunnata moneen eri paikkaan, kuten kiinalaiseen kaupunginosaan ja lentoasemallekin.

The Continental Hotel Bangkok

(Sukhumvit Road 413)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Sukhumvitin parhailla paikoilla oleva viiden tähden hotelli, jossa yöpyvä nauttii luksuksesta ja erinomaisista palveluista. Uima-allas ja kuntokeskus kuuluvat varustuksiin, eikä huone välttämättä maksa yli sataa euroa.

Mandarin Oriental

(Charoen Krung 48)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Bangkokin kuuluisin hotelli, jossa kuuluisuudet yöpyvät ja jonka Bamboo Bar on jo vuosikymmeniä ollut kaupungin kuuluisimpia baareja. Hotelli sopii niille, jotka voivat heittää satoja euroja huoneeseen, eikä tänne yöpyvälle ole mitään ongelmia tai pettymyksiä luvassa.

Suvarnabhumi Airport Hotel

(Lisaa osoite)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lentoaseman yhteydessä oleva hotelli, joka kenties soveltuu parhaiten niille, joiden pitää lähteä aamutuimaan tai jotka saapuvat Bangkokiin myöhään illalla tai yöllä. Hotellilla on bussi, joka kuljettaa ihmisiä terminaalin ja hotellin välillä.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2020/01

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti