Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Parhaiten Ateenaan on Suomesta suoria lentoja kesällä, ja perillä Ateenaan lentoasema on reilun puolen tunnin metromatkan päässä ydinkeskustasta. Muualta Kreikasta Ateenaan on helppo matkustaa lentäen, lautalla, bussilla tai junalla, mutta kaikkein suosituinta sinne on matkustaa lautalla Kreikan saaristosta.
koristekuva Prahaan pääsee Helsingistä useilla eri lentoyhtiöiden suorilla lennoilla, mutta myös Tampereelta ja Turusta on lentoja Riian kautta Prahaan. Kulkeminen lentoasemalta ytimeen bussilla ja metrolla on vaivatonta ja ruuhkatonta.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Angry Birds -puisto Puerto Ricossa
Puerto Rico on hyvä kohde lapsiperheille, ja täällä on paljon kaikenlaista tekemistä perheen pienimmille.

Perheen kanssa Puerto Ricossa sekä lähistön nähtävyydet

Lasten kanssa Puerto Ricossa

Puerto Rico on hyvä kohde lapsiperheille, ja täällä on paljon kaikenlaista tekemistä perheen pienimmille. Satamasta lähdetään lasipohjaisilla veneillä muihin kaupunkeihin, katselemaan valaita tai delfiinejä tai muuten vain tutustumaan meren elämään. Rannalla on mukava ottaa aurinkoa, pulikoida vedessä ja tehdä kaikenlaista. Angry Birds -toimintapuisto, joka on aivan linja-autoaseman vieressä rannan lähettyvillä, on sopiva kaikenikäisille lapsille ja avoinna joka päivä klo 10–22.00. Sen vieressä on myös minigolfrata, ja Puerto Ricossa voi myös pelata tennistä ja harrastaa joitain muitakin lajeja.

Lisää toimintaa on luvassa Playa del Inglésin seudulla, missä on kaikenlaista Aqualand-vesipuistosta Palmitos Park -teemapuistoon. Sen vieressä sijaitsevan Maspalomasin dyynit ja harrastusmahdollisuudet vetävät myös perheitä puoleensa. Puerto de Mogán reilun vartin päässä on sekin paikka, jossa perheiden kannattaa käydä, ja sinne pääsee myös veneellä Puerto Ricon satamasta.

Puerto Ricosta pääsee bussilla 70 Maspalomasiin, Palmitos Parkiin ja Aqualandiin. Bussit 39 ja 33 (kulkee vain viikonloppuisin) kulkevat Puerto Ricosta Playa del Inglésiin. Playa del Inglésissä Yumbo on hyvä pysäkki, jos haluaa ostoskeskukselle, ja Cita on rannan vieressä. Maspalomasissa Faro de Maspalomas on paras pysäkki jäädä pois.

Lähistön nähtävyydet ja päiväretkikohteet

Noin puolen tunnin matkan päästä Playa del Inglésin seudulta löytyy kaikenlaista hyvistä shoppailumahdollisuuksista harrastusmahdollisuuksiin. Sen vieressä sijaitsevat Maspalomasin dyynit ja harrastusmahdollisuudet vetävät ihmisiä puoleensa, ja tänne on ainakin kerran hyvä tulla katsomaan niitä kuuluisia dyynejä. Myös Puerto de Mogán reilun vartin päässä on paikka, jossa ehdottomasti kannattaa käydä, sillä täällä on saaren parhaat sukellusmahdollisuudet, hyviä kauppoja ja mukava ranta. Puerto de Mogániin voi linja-auton lisäksi kulkea myös lasipohjaisella veneellä, samoin kuin Arguineguíniin. Se on Puerto Ricon kaltainen lomapaikka, entinen kalastajakylä, jossa on vielä vähän autenttista tunnelmaa. Tämän seudun upeimpia rantoja on Playa de Amadores, jonne kuten Arguineguíniinkin pääsee bussilla 91.

Puerto Ricosta pääsee bussilla 70 Maspalomasiin, Palmitos Parkiin ja Aqualandiin. Bussit 39 ja 33 (vain viikonloppuisin ) kulkevat Puerto Ricosta Playa del Inglésiin. Playa del Inglésissä Yumbo on hyvä pysäkki, jos haluaa ostoskeskukselle, ja Cita on rannan vieressä oleva bussiasema, jonka vieressä on ostoskeskus siinäkin. Maspalomasissa Faro de Maspalomas on paras pysäkki jäädä pois, ja siitä on muutaman minuutin kävelymatka rannalle.

Las Palmas sijaitsee 1–2 tunnin bussimatkan päässä. Parhaiten sinne pääsee suoralla linja-autokyydillä (bussi numero 91), joka kulkee kerran tunnissa. Mahdollista on myös vaihtaa bussia Playa del Inglésissä tai Maspalomasissa, mutta tällöin matka pidentyy huomattavasti. Ensimmäinen pysäkki Las Palmasissa on Parque San Telmo, jonka vieressä on paljon nähtävyyksiä, ravintoloita, illanviettopaikkoja ja kauppoja. Jos jatkaa matkaa vartin kauemmin, saapuu Parque Santa Catalina -päätepysäkille. Tämän aukion vieressä ovat kaupungin parhaat illanviettopaikat, paljon ravintoloita ja kauppoja, ja melko lähellä sijaitsee myös Canteras-ranta.

Gran Canarian kaikista julkisista bussimatkoista vastaa Global.

Lisätietoa: Gran Canarian viralliset turistisivut

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2014/03

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti