Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Ranta Paseo Costa -rantabulevardin varrella
Playa del Inglésin ranta on kolme kilometriä pitkä, ja sijaitsee San Agustínin ja Maspalomasin välimaastossa.

Playa del Inglés, Gran Canaria

Gran Canarian etelärannikko on 70-luvulta lähtien vetänyt puoleensa suomalaisia, ja edelleenkin edulliset hinnat ja talviöinäkin lämpiminä pysyttelevät ilmat ovat sen vetonauloja. Saaren aurinkoiselle etelärannikolle ihmisiä vetävät myös hienohiekkaiset rannat, joista Maspalomasin dyynit Playa del Inglésin vieressä ovat unohtumattomimmat. Playa del Inglésissä on hyvä ottaa aurinkoa, uida, harrastaa tai sitten vain ladata akkuja. Mikäli lomaan haluaa yhdistää kulttuuria ja nähtävyyksiä, sijaitsee Las Palmas alle tunnin bussimatkan päässä.

Playa del Inglés on erityisen sopiva matkakohde perheille, varttuneille pariskunnille ja isoille tai pienille ryhmille, jotka haluavat lämpimään ja takuuvarmasti aurinkoiseen paikkaan. Playa del Inglés on seksuaalisten vähemmistöjen piirissä suosittu bailupaikka etenkin talvisin, mutta muiden bailaamaan mielivien on hyvä viettää lomansa mieluummin Las Palmasissa tai ainakin käväistä siellä iltaa viettämässä.

Nähtävyydet ja harrastusmahdollisuudet

Seuraavaksi esitellään Playa del Inglésin parhaat nähtävyydet ja tyypillisimmät harrastusmahdollisuudet rannalla ja muualla.

Rannat

Playa del Inglésin rantaPlaya del Inglesin ranta [kartalla] on kolme kilometriä pitkä ja melko kapea. Se sijaitsee San Agustínin ja Maspalomasin välimaastossa. Rannalle voi olla monelta Maspalomasin ja Playa del Inglésin hotellilta hyvin pitkä matka, joten rannalle mielivien on hyvä katsoa, ettei hotelli ole turhan kaukana rannasta. Rannalla on aurinkopetejä ja jonkin verran palveluita, ja siellä on siistiä ja turvallista. Läheisillä hotelleilla on uima-altaita, ja mikäli mieluummin viihtyy uima-altaan äärellä, kannattaa katsoa uima-altaalla varustettu hotelli.

Maspalomasin ranta eli Dunas de MaspalomasDunas de Maspalomas [kartalla] on huomattavasti Playa del Inglésin rantaa suurempi hiekkaranta, joka on koko Gran Canarian saaren pääranta. Toisin kuin Playa del Inglésin rannalta löytyy siltä ympäri vuoden rauhallisia auringonottopaikkoja. Maspalomasin ranta on yksi Euroopan pisimpiä, leveimpiä ja hiekkaisimpia, ja siitä voi lukea Guide to Canary Islandsista. Jos Playa del Inglésin tai ylipäätään Gran Canarian lomalla haluaa olla ainutlaatuisen rannan tuntumassa ja viettää siellä aikaa, kannattaa majoittua lähelle Maspalomasin rantaa. Esimerkiksi Cita-ostoskeskus [kartalla] on hyvin lähellä Maspalomasin dyynejä.

Maspalomasin ranta
Maspalomasin ranta on yksi Euroopan pisimpiä, leveimpiä ja hiekkaisimpia.

Ranta- ja muut harrastusmahdollisuudet

Playa del Inglésissä ja sen vieressä sijaitsevassa Maspalomasissa voi ympäri vuoden ottaa aurinkoa ja uida lämpimässä merivedessä. Kummankin lomakohteen lähellä on mahdollista harrastaa kaikenlaista muutakin.

Tennistä ja golfia voi pelata esimerkiksi Faro de Maspalomas -majakan vieressä olevilla alueilla, mutta tennistä paljon pelaamaan mielivien on hyvä katsoa hotelli, jolla on omat tenniskentät.

Faro de Maspalomasin lähettyvillä on myös aktiviteettipaikka, eXtreme [kartalla], jossa voi tehdä vaikka mitä ja josta voi myös lähteä veneretkelle.

Surfaus on suosittua Kanarialla, mutta Gran Canarian etelärannikko ei ole saarten paras paikka tälle harrastukselle. Poikkeuksena on Faro de Maspalomas -majakan tienoo, missä on aaltoja mutta missä vaativat harrastajat eivät viihdy. Gran Canarialla Pozo Izquierdo, Bahía Feliz ja Playa Águila ovat parhaita paikkoja purjelautailijoille.

Sukeltajia, Puerto de Mogan
Sukellus ei ole parhaimmillaan Playa del Inglésin tienoolla, mutta alle tunnin bussimatkan päässä sijaitseva Puerto de Mogán on saaren pääsukelluspaikka.

Sukellus ei ole sekään parhaimmillaan Kanarialla Playa del Inglésin tienoolla, mutta alle tunnin bussimatkan päässä sijaitseva Puerto de Mogán on saaren pääsukelluspaikka. Siellä Nautico vuokraa laitteita ja järjestää kursseja.

Playa del Inglésin ympäristö on erittäin hyvää maastoa pyöräilylle. Täällä pyöräillä voivat niin harrastelijat kuin kilpailijatkin. Niille, jotka eivät ota omaa pyörää mukaan, Rent a Bike Canarias vuokraa pyöriä ja vuokraa ja järjestää kaikenlaista muutakin, kuten skoottereita ja opastettuja pyöräily-, patikointi- ja skootterikierroksia. Verkkosivuilla olevasta kartasta voi tutkia paikan sijaintia lähellä Cita-ostoskeskusta.

Toinen paikka, josta voi vuokrata pyöriä ja joka järjestää myös pyöräilykierroksia, on Free Motion. Sen kanssa voi lähteä pyöräilemään muualle Gran Canarian saarelle, ja tämä on hyvä paikka kokeneille maantie- ja maastopyöräilijöille.

Ratsastus on sekin mahdollista: eXtreme järjestää hevoskyytejä ja -kierroksia. Maatila, jolla ratsastusta voi harrastaa, sijaitsee 10 minuutin matkan päässä Playa del Inglésin pääpaikoilta.

Suosituin ajanviete auringonoton ja uimisen jälkeen Gran Canarian etelärannikolla on kävely San Agustínista [kartalla] Maspalomasiin. Matka tarjoaa viisi kilometriä hiekkarantaa ja rantapromenadeja, ja sen aikana on hyvä pysähtyä virvokkeelle. Eniten kuntoa kohentaa Maspalomasin dyyneillä tallailu. Gran Canarialla on Playa del Inglésin ympäristössä muitakin patikointireittejä, joista kertoo All Trails.

Mungo Aborigen

Kanariansaarten alkuperäisasukkaat eli guanchit ovat kiinnostavia, ja lähellä etelärannikkoa sijaitsevassa Fatagan kaupungissa sijaitsee heistä enemmän kertova teemapuisto [kartalla]. Teemapuistoon on melko kova pääsymaksu, ja sinne mielivien on hyvä kysellä turisti-infosta, miten sinne parhaiten pääsee.

Palmitos Park

Palmitos Park -teemapuisto [kartalla] sijaitsee Playa del Inglésin lähellä Maspalomasissa, ja se on monipuolinen vierailupaikka. Siellä voi nähdä delfiinejä, siellä on kaikkialta maailmasta tulevia trooppisia eläimiä ja myös perhostalo, useita eri akvaarioita ja apinasaari. Palvelut ovat hyvät, monenlaisia ruokia on tarjolla ja perheillä on tapana tulla tänne viihtymään koko päiväksi. Paikka on avoinna joka päivä klo 10–18, ja puistoon aikovien on hyvä huomioida lippujen hinnat niin kuin myös se, että jo 11-vuotias maksaa aikuisten lipun hinnan.

Paikalle pääsee kulkemalla bussilla ensin Plaza Maspalomas -pysäkille, jolta bussi numero 45 kulkee puistolle, tai sitten Faro de Maspalomas -pysäkille, jolta bussi numero 70 kulkee Palmitos-puistoon.

Aqualand

Aqualand -vesipuisto [kartalla] sijaitsee samalla suunnalla Palmitos-puiston kanssa, ja sinne pääsee samoilla busseilla 45 ja 70 Playa del Inglésistä, Maspalomasista ja monesta muusta Gran Canarian paikasta. Vesipuisto on monipuolinen, siellä viihtyvät kaikenikäiset ja palvelut ovat hyvät. Palmitos-puiston tavoin se avautuu joka päivä klo 10 mutta menee kiinni jo klo 17. Lippujen hinnat ovat hyvin samantyyliset kuin Palmitos-puistossakin, ja myös täällä 11-vuotias katsotaan aikuiseksi.

Lisää nähtävää ja tekemistä Gran Canarialla:

Rannan ja teemapuistojen lisäksi Playa del Inglésin ympäristössä ei ole paljon muuta nähtävää. Jotakin lisätekemistä voi löytyä Guide to Canary Islandsista.

Las Palmas noin tunnin bussimatkan päässä on Kanarialla paras paikka käydä museoissa, kävellä vanhassakaupungissa ja katsella nähtävyyksiä.

Kaunis sää rantabulevardilla
Keskitalvella lämpötila on yöt päivät 18–22 astetta, kuumimpaan keskikesäaikaan 22–28 astetta.

Sää ja ilmasto

Gran Canarian eteläosissa on ikuinen kesä, ja siellä lämpötilavaihtelut niin kesän ja talven kuin päivän ja yönkin välillä ovat pienet. Keskitalvella lämpötila on yöt päivät 18–22 astetta, kuumimpaan keskikesäaikaan 22–28 astetta. Yli 30 asteen lämpötilat ovat keskikesälläkin harvinaisia, eikä elohopea juuri koskaan talviöinäkään laske alle 15 asteen. Vaikka lämpötila ei varjossa kohoa keskitalvella yleensä paljon yli 22 asteen, on auringossa hyvin kuumaa. Itsensä kannattaa rasvata kunnolla, eikä Suomesta paikalle saapuvan kannata heti viettää turhan paljon aikaa auringossa.

Talvisin mukaan on hyvä ottaa lämmintä vaatetta iltoja varten, ja pitkät housut ja ohut takki tai villapaita ovat hyviä niille, jotka haluavat viettää terassilla aikaa pikkutunneille. Aurinko paistaa Playa del Inglésissä melkoisesti, niin että keskitalvella 10 valoisasta tunnista on 7 aurinkoista, keskikesällä 14 valoisasta tunnista 9 on keskimäärin aurinkoisia.

Sääennuste Playa del Inglésiin

Opas jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 2: Ruokailu, ostokset, yöelämä ja tapahtumat.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/09

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti