Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Pihvi ja ranskalaisia
Playa del Inglésistä saa hyvin lomailijoiden mieleen olevia ruokia eli pihvejä, pitsoja, pastoja, hampurilaisaterioita ja kalaruokia.

Ostokset, ruokailu, yöelämä ja tapahtumat Playa del Inglésissä

Ruokailu ja ravintolat

Playa del Inglésistä saa hyvin lomailijoiden mieleen olevia ruokia eli pihvejä, pitsoja, pastoja, hampurilaisaterioita ja kalaruokia. Siellä on melkoinen määrä kansainvälisiä ravintoloita suomalaisista kiinalaisiin, ja niistä monet toimivat noutopöytäperiaatteella. Ruoat eivät ole mitään huippuluokkaa eivätkä ravintolat yhtä halpoja kuin Las Palmasissa, mutta niissä on jonkin verran edullisempaa kuin Suomessa ja etenkin alkoholipitoiset ruokajuomat ovat halvempia ravintolassa kuin ravintolassa. Ruokailu tapahtuu ympäri vuoden ulkosalla, ja ravintoloissa on rento lomameininki.

Jos haluaa nopeasti löytää ruokapaikan ilman että tutkii tai kiertelee, Maspalomasin puolella olevan majakan (Faro de Maspalomas) [kartalla] ja Playa del Inglésin eräänlaisen keskuksen eli Yumbon [kartalla] vieressä on paljon ravintoloita. Molemmat alueet ovat pääosin Playa del Inglésin naapurin, Maspalomasin puolella, mutta tällaisella seikalla ei näillä tienoin lomaillessa ole merkitystä. Myös katu, jota pitkin linja-autotkin kulkevat, eli Avenida de Tirajana [kartalla], joka kulkee dyynien ja Yumbon välissä, on ravintoloiltaan erinomainen katu.

Monet parhaat ravintolat ovat vähän piilossa ja kaukana rannasta. Esimerkiksi urugualaisia ruokia tarjoava Candombe Bar [kartalla] on hivenen vaikeasti löydettävä, monille taksimatkan vaativa melko kallis ravintola, jossa kuitenkin ateriat ovat suuria ja erittäin pidettyjä. Illallista varten sinne on hyvä käydä tekemässä varaus jo aiemmin päivällä.

Lähellä Faro de Maspalomas -majakkaa sijaitsee paljon ravintoloita, jotka ovat suosittuja ja joissa voi syödä aamusta iltaan. Ruoat ovat lähinnä grillilihoja, hampurilaisia, italialaisia ja kiinalaisia, eikä tällä alueella ole paljon espanjalaisia ruokia tarjolla. Yksi edukseen erottuva ravintola täällä on Samsara (Avenida del Oasis 30) [kartalla], joka tarjoaa thai- ja muita aasialaisia ruokia. Ravintola on hintava ja tasokas paikka, jonne illalliselle kannattaa jo aiemmin päivällä käydä tekemässä varaus.

Jos mielii tällä samalla, periaatteessa Maspalomasin puolella olevalla alueella espanjalaisia ruokia, on La Bodega [kartalla] erittäin pidetty tapas-ravintola, joka sijaitsee Palm Beach -hotellin yhteydessä.

Lähellä Yumbo Centrum -kauppakeskusta sijaitsee LoLa (Avenida Tirajana 17) [kartalla], joka on äärimmäisen tasokas mutta myös hyvin hintava ravintola. Sen ruokalista muuttuu lähes viikottain, mutta sen bravuureihin kuuluvat merenelävät ja liharuoat.

Lähellä sitä mutta lähempänä Cita-ostoskeskusta sijaitseva Mundo (Avenida Tirajana 9) [kartalla] avattiin vuonna 2005, ja se on siitä lähtien nostanut huomattavasti etelärannikon ruokien tasoa. Kaikki on tyylikästä sisustuksesta aterioihin, ja täällä voi nauttia eri puolilta maailmaa tulevista fuusioruoista.

Lisää Maspalomasin ja Playa del Inglésin ravintoloita:

TripAdvisorin käyttäjät rankkaavat Playa del Inglésin ravintoloita.

Ruokailu Las Palmasissa

Etelärannikolta on ainakin kerran hyvä lähteä Las Palmasiin syömään. Siellä lounasaika eli noin klo 12–15.00 on hyvä aika syödä, sillä tällöin on tarjolla menu del dia -lounaita, jotka ovat hinta-laatusuhteeltaan lyömättömiä: yleensä alle 10 eurolla saa kolmen lajin aterian ruokajuomineen. Ruokajuomaksi voi ottaa vettä, limsaa, olutta tai viiniä.

Sekä Parque San Telmon että Parque Santa Catalinan lähellä on paljon lounastarjousravintoloita, ja niiden lähellä on myös runsaasti illalliselle soveltuvia ruokapaikkoja. Ruoat ovat usein edullisempia Las Palmasissa kuin etelärannikolla, ja niiden taso on paljon parempi. Canteras-rannan edustalla noin kolmen kilometrin matkalla on kuitenkin paljon kaikenlaisia ravintoloita ja drinkkipaikkoja ja hinnat ja tarjonta samanlaisia kuin Playa del Inglésissäkin, joten se ei ole paras paikka lähteä rantalomapaikoilta syömään.

Ostokset

Playa del Inglésissa ja sen vieressä olevassa Maspalomasissa on paljon turisteille suunnattuja ostospaikkoja, joissa on otettu vierailijoiden tarpeet huomioon ja joista saa aamusta yömyöhään kaikenlaista. Ostoskeskukset, jotka voivat olla lähinnä ulko- tai sisätiloissa, ovat tavallisia, ja niissä on helpoin tehdä erilaisia ostoksia.

Yumbo Centrum
Yumbo Centrum on monipuolinen keskus, jossa on ravintoloita, baareja, kahviloita ja yökerhoja, niin että siellä voisi periaatteessa viettää paljonkin aikaa.

Ostoskeskukset

Yumbo Centrum [kartalla] sijaitsee Playa del Inglésin ja Maspalomasin välimaastossa, ja se on suosittu ostospaikka, jonka yhteydessä on paljon muutakin. Se on monipuolinen keskus, jossa on ravintoloita, baareja, kahviloita ja yökerhoja, niin että siellä voisi periaatteessa viettää paljonkin aikaa. Keskuksen edessä on sen nimeä kantava bussipysäkki, jolle pääsee nopeasti Maspalomasin ja Playa del Inglésin kaikista osista.

Yumbo-keskuksesta saa kaikkea mahdollista. Siellä on 4 kerrosta, yli 200 liikettä ja muutama valintamyymäläkin. Kengät ja muut nahkatuotteet, hajusteet, elektroniikkatuotteet ja muut tuotteet ovat täällä hyvin esillä, ja kauppakeskus on miltei aina avoinna (kaupat avoinna ma–su klo 10–22.00).

Toinen ostoskeskus, Tropical [kartalla], sijaitsee Playa del Inglésin rannan ja Paseo Costa Canaria -rantapromenadin vieressä ja Playa del Inglésin pääbussiterminaalin vieressä. Se on kätevä niille, jotka asuvat rannan lähistöllä.

Cita [kartalla] (Avenida de Francia) on kolmas kauppakeskus, josta saa kaikkea elintarvikkeista kosmetiikkaan ja vaatteisiin. Myös täällä on baareja ja toimintaa ympäri vuorokauden, ja kaupat ovat avoinna ma–su klo 10–22.00.

Playa del Inglésissä, Maspalomasissa ja niiden vieressä olevissa lomakohteissa on paljon kauppakeskuksia, jotka ovat pääosin avoinna joka päivä klo 10–22.00. Tietoa Gran Canarian ostoskeskuksista ja muista kauppapaikolista saa Canario-sivuilta.

Markkinat ja käsityöt

Keskiviikkoisin ja lauantaisin pidetään turisteille suunnatut markkinat San Fernandon vanhan palolaitoksen tiloissa [kartalla] klo 8–14.00.

Gran Canarian saarella on paljon erilaisia markkinoita, joita on eniten lauantaisin ja sunnuntaisin.

Ostoskeskus Las Palmasissa
Etelärannikolta kannattaa ainakin kerran lähteä katselemaan ostoksia Las Palmasiin.

Las Palmasin ostosmahdollisuudet

Etelärannikolta kannattaa ainakin kerran lähteä katselemaan ostoksia Las Palmasiin. Bussilla voi siirtyä joko San Telmon tai Santa Catalinan asemalle, joiden kummankin lähistöllä on paljon erilaisia ostospaikkoja.

Eteläinen Las Palmas Parque San Telmon tuntumassa on alue, jolla kauppoja on hyvin aivan linja-autoaseman vieressä. Calle Mayor de Triana -kävelykatu [kartalla] sivu- ja lähikatuineen on erinomainen paikka tehdä ostoksia, joskin iltapäivällä noin klo 14–16.00 monet liikkeet ovat siestalla.

Santa Catalinan bussiaseman vieressä ei ole aivan yhtä lähellä kauppoja, mutta Parque Santa Catalina -aukiolla on pikkuliikkeitä ja tästä on helppo kävellä alle vartissa alueen pääostoskadulle eli Avenida José Mesa y López -kadulle [kartalla].

Yöelämä

Playa del Inglésissä on ympäri vuoden Yumbo-keskuksessa armotonta bailumeininkiä ilta toisensa jälkeen, mutta juhlinta ei yleensä käynnisty kuin vasta vähän ennen puoltayötä. Yumbo-keskus on vilkas paikka juhlia, mutta on hyvä tietää, että homot muodostavat valtaosan sen asiakaskunnasta ja että vain harvat lesbot ja heterot eksyvät sinne. Yumbossa juhlinta keskittyy 4. kerrokseen noin puolestayöstä aamukolmeen, ja tämän jälkeen 2. kerroksen yökerhot viihdyttävät juhlakansaa aamunkoittoon asti. Homot viihtyvät parhaiten Playa del Inglésissä talvella, jolloin se on Euroopan suurimpia lomailukeskuksia alallaan.

Muidenkaan kuin homojen ei ole vaikeaa löytää jonkinlaista illanviettopaikkaa Yumbo-keskuksen ympäristöstä tai muualta Playa del Inglésissä, mutta jos haluaa juhlia kunnolla, on paras lähteä Las Palmasiin iltaa viettämään. Siellä pelkästään Parque Santa Catalina -aukion bussiaseman vieressä on valtava määrä illanviettopaikkoja, ja lisää löytyy läheltä Canteras-rantaa ja Plaza de la España -aukiota. Bussit kulkevat Las Palmasiin ja sieltä etelärannikolle yölläkin, Matka kestää 40–50 minuuttia ja maksaa muutaman euron. Taksilla kyyti on nopeampi mutta ei porukoille kovin kallis, ja Las Palmasin ja Playa del Inglésin välinen taksimatka maksaa 30–40 euroa.

Esitykset ja tapahtumat

Playa del Inglés ei ole hyvä paikka seurata kulttuuriesityksiä, eikä siellä ole paljon tapahtumia. Korkeakulttuuria tai viihdettä näkemään haluavien on hyvä siirtyä noin tunnissa Las Palmasiin, missä on ympäri vuoden tapahtumia, kuten konsertteja.

Playa del Inglésissä ja Maspalomasissa on jonkin verran tapahtumia, mutta monet niistä pidetään kesällä, jolloin kukaan Suomesta ei ole siellä. Tyypillisimpiä tapahtumia, joita voi myös olla Gran Canarian etelärannikolla, ovat talvella karnevaali, joka on 40 vuorokautta ennen pääsiäistä, ja sen jälkeen pidettävä Pyhä Patrickin päivä (17.3.). Pääsiäinen on yleensä vasta silloin kun matkustuskausi on loppumassa tai jo loppunut.

Tietoa Gran Canarian tapahtumista saa Guide to Canary Islandsista.

Opas jatkuu seuraavalla sivulla >> Sivu 3: Perheet sekä lähistön nähtävyydet


Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/09

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti