Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Las palmas
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
El Corte Inglés -tavaratalo
Las Palmasin pohjoisosan pääostoskatu on Avenida Mesa y López, jonka varrella sijaitsee lähinnä suuria kauppoja, kuten El Corte Inglés -tavaratalo.

Ostokset

Tällä sivulla luodaan katsaus Las Palmasin parhaisiin ostospaikkoihin, tutkitaan, mitä kaupungista on hyvä ostaa ja kerrotaan, milloin kaupat ovat auki. Lisäksi katsotaan, mistä saa hyvin elintarvikkeita ja minkälaista hintatasoa kaupungin liikkeissä on odotettavissa.

Parhaat ostosseudut

Kaupungin eteläpuoli

Las Palmasin eteläosa on täynnä nähtävyyksiä, siellä on hyviä ravintoloita ja yöelämää ja siellä voi myös shoppailla. Kaupunginosista Vegueta, missä sijaitsevat tuomiokirkko ja pieni vanhakaupunki, ei ole hyvä shoppailupaikka mutta sen vieressä sijaitseva Triana on.

Trianan pääkatu Calle Mayor de Triana on toinen Las Palmasin pääasiallisista ostoskaduista, ja sen monet sivu- ja lähikadut ovat otollisia hyville ostoksille. Pääkadun varrella on kaikenlaisia putiikkeja, joskin pääpaino on ketjuliikkeillä ja suurilla paikallisilla liikkeillä. Alue on hyvä lähinnä mainstream-tyylisille brändeille ja ostoksille, eikä täällä ole kovin paljon tarjolla käsitöitä tai muita uniikkeja tuotteita, jotka tosin eivät kuulu minkään Las Palmasin osan pääasialliseen tarjontaan.

Kaupungin pohjoispuoli

Kaupungin pohjoispuoli rantoineen on turistien suosikki, ja se on myös monipuolisempi ja monesta parempikin shoppailupaikka kuin tyyliä uhkuva Triana. Pohjoisosan pääostoskatu on Avenida Mesa y López, jonka varrella sijaitsee lähinnä suuria kauppoja, kuten El Corte Inglés -tavaratalot, kenkäkauppoja ja muita kalliita ja korkeatasoisia tuotteita myyviä liikkeitä. Täälläkin kannattaakin rohkeasti tutustua sivukatuihin ja lähikatuihin, joista monet ovat edullisempia ja monipuolisempiakin kuin tyylikäs pääkatu.

Sivukaduista etenkin Calle Tomás Miller on rantaa kohti mennessä hyvin monipuolinen ostoskatu, jonka varrella tulee vastaan kaikenlaista, usein edulliseen hintaan. Toinen erinomainen ostoskatu on Calle Sagasta, joka johtaa Canteras-rannan parhaille paikoille. Myös sen varrella on tarjolla kirjava valikoima tuotteita, ja monet kaupat ovat myös sunnuntaisin avoinna. Kolmas hyvä sivukatu on Calle General Vives, joka etenkin Parque Santa Catalina -aukion ohi mentäessä on korkeatasoinen ostoskatu, jonka parhaita kauppoja ovat pienet tasokkaat putiikit.

Parque Santa Catalinan ohi kulkeva Calle Luis Morote on elektroniikkatuotteiden pääkatuja. Niitä Kanarialla ostelevan kannattaa olla tarkkana. Lipevät myyntimiehet kauppaavat kirjavaa valikoimaa elektroniikkaa hintoja usein nopeasti puolittaen, mutta monet tuotteet ovat heikkolaatuisia, särkyvät pian kotiin palattua, eikä "international warranty" olekaan Suomessa samassa arvossa kuin myyjä antoi ymmärtää. Tuotteita siis ostellaan omalla riskillä, ja mikäli haluaa katsella tasokkaita mutta kohtuuhintaisia elektroniikkatuotteita, on El Corte Inglés -tavaratalon pohjakerros Avenida Mesa y López -pääshoppailukadun varrella siihen varmempi vaihtoehto.

Muualla kaupungissa on kaikenlaisia kauppoja siellä täällä. Canteras-rantaa reunustava bulevardi on miellyttävä paikka, josta voi hankkia kaikenlaista. Monet kioskimaiset kaupat ovat avoinna aamusta iltaan joka viikonpäivä, ja onpa osoitteessa Calle Sagasta 62 ympäri vuorokauden avoinna oleva kauppakin.

Las Palmasissa tulee vastaan myös ostoskeskuksia, joita aivan ydinkeskustassa on vähän. Uusimpia on El Muelle aivan Parque Santa Catalinan satamalaiturien vieressä. Toinen iso ostoskeskus on Las Arenas (Carretera el Rincón), Auditorio Alfredo Kraus -konserttisalin ja Canteras-rannan vieressä.

Esimerkiksi Las Palmas Visit -sivustolla on lisätietoa shoppailusta Las Palmasissa.

Mitä ostaa Las Palmasista?

Las Palmasista saa yllättävän halvalla kaikenlaisia tuotteita, ja etenkin alkuvuodesta ja keskikesällä sen laajat valikoimat ovat todella edullisia. Kaikenlaiset vaatteet, joita lämpimänä talvikautena on tarjolla myös pakkaskelejä varten, ovat tietenkin hyviä ostoksia. Niitä ostellessa kannattaa ottaa huomioon se, että kalliita merkkivaatteita myyviä putiikkeja on melkoisesti etenkin pääasiallisten shoppailukatujen eli Calle Trianan ja Avenida Mesa y Lópezin varrella, mutta lähettyviltä löytyy aina edullisempia mutta lähes yhtä tasokkaita vaatteita myyviä kauppoja. Vaatteiden hinnat vaihtelevat sen verran, että ennen ostoksen tekemistä etenkin pienellä matkakassalla liikkeellä olevien kannattaa kierrellä kauppoja.

Kenkiä on tarjolla melkoisesti niitäkin. Ne ovat tasokkaita, usein espanjalaisia nahkakenkiä, ja hinnat ovat hämmästyttävän edullisia. Kannattaa huomata, että aika marraskuulta maaliskuulle mielletään lämmöstään huolimatta talvikaudeksi, ja kuten kesäisiä vaatteitakin, myös esimerkiksi sandaaleja on tähän vuodenaikaan huonosti tarjolla. Enemmän niitä on tarjolla ympäri vuoden Gran Canarian turistien suosimilla lomakohteilla. Kaikenlaiset muutkin nahkatuotteet kuten laukut ovat hyviä ostoksia, samoin kuin asusteet ja kaikenlainen pukeutumiseen liittyvä.

Las Palmasissa tulee vastaan kaikenlaista mielenkiintoista sen verran edulliseen hintaan, että matkalaukkuun kannattaa jättää paluumatkaa varten hyvin tilaa. Siellä on hyvä ostella tietenkin elintarvikkeita, juomia ja kaikenlaista pientä rihkamaa, jota tulee vastaan vaikkapa Calle Luis Moroten varrella olevissa aasialaisissa kaupoissa.

Elintarvikeostoksilla

Las Palmasissa ei ole koskaan kaukana baarista tai ravintolasta eikä koskaan myöskään kaukana elintarvikkeita ja juomia myyvistä kaupoista. Ne ovat hyvin auki aamusta iltaan, monet myös sunnuntaisin, ja niistä saa paitsi espanjalaisia myös muualta tulevia elintarvikkeita.

Las Palmasin elintarvikeliikkeissä on tarjolla aasialaisia, eteläamerikkalaisia ja afrikkalaisia ruokia ja tuotteita, ja sieltä löytyy kyllä pohjoismaalaisia ja saksalaisiakin tuotteita melkoisesti, unohtamatta englantilaisia ja mannereurooppalaisia ruokia ja juomia. Kansainvälisyys tulee parhaiten esille pienissä liikkeissä, joita on erityisen hyvin Canteras-rannan lähistön kaduilla.

Juustoja Mercado del Puerto -kauppahallissa
Mercado del Puerto -kauppahallissa kannatta käydä katselemassa ruokia, kuten juustoja.

Pienet elintarvikeliikkeet ovat avoinna miltei aina, ja niissä on jonkin verran kalliimpaa kuin varsinaisissa valintamyymälöissä. Superdinon, Hiperdinon ja Sparin kaltaiset valintamyymälät ovat edullisempia ja avoinna yleensä klo 20-21.00 asti mutta eivät kaikki sunnuntaisin. Valintamyymälöitä tulee vastaan sen verran usein, ettei niitä tarvitse mitenkään erityisesti etsiskellä tai merkata muistiin.

Kauppahallit

Kauppojen lisäksi kauppahallit ovat paikkoja, joissa kannatta käydä katselemassa ruokia. Mercado del Puerto (Calle Eduardo Benot) on pohjoismaalaisine kahviloineen hyvä paikka käydä kahvikupin tai drinkin kanssa nauttimassa paikallisesta tunnelmasta ja tehdä elintarvikeostoksia aivan Canteras-rannan parhaiden osien lähellä. Mercado Central -keskuskauppahalli Calle Galician ja Calle Barcelonan risteyksessä, aivan Plaza de España -aukion lähellä on toinen hyvä, keskeinen paikka hankkia hedelmiä ja vihanneksia, jotka ovat täällä laadukkaampia ja edullisempia kuin valintamyymälöissä. Veguetassa kaupungin eteläosissa Mercado de Vegueta (Calle de Mendizábal 1) on kaupungin kolmas vireä kauppahalli. Kauppahallit ovat avoinna vain klo 14.00 asti, ja sunnuntaisin ne ovat kiinni.

Hintataso

Miltei kaikkien tuotteiden hinnat ovat Las Palmasissa miellyttävän edullisia. Alennusmyyntejä on luvassa tammikuun ensimmäisen viikon jälkeen parin kuukauden ajan ja uudelleen heinä-elokuussa. Kengät ja vaatteet ovat edullisia etenkin alennusmyyntien aikaan.

Aukioloajat

Monet kaupat saavat Las Palmasissa olla avoinna korkeintaan 72 tuntia viikossa, ja tämä näkyy siinä, että monet liikkeet tuntuvat olevan useammin kiinni kuin avoinna. Pienet, siestan pitävät liikkeet ovat avoinna yleensä ma-pe klo 10-13.00 ja klo 17-20.00, la klo 10-13.00. Kauppahallit ovat avoinna ma-la klo 7-14.00. Valintamyymälät ovat avoinna ma-la aamuvarhaisesta klo 20-21.00 asti. Suuret liikkeet kuten El Corte Inglés ovat avoinna ma-la klo 9.30-21.30.

Kioskit, pienet liikkeet etenkin Calle Sagastan ja Calle Luis Moroten varrella ovat avoinna aamusta iltaan, jotkin 24 tuntia vuorokaudessa. Las Palmasissa on etenkin Santa Catalinassa niin Parque Santa Catalinan lähistöllä kuin Plaza de Españankin lähikaduilla liikkeitä, jotka ovat avoinna 24 tuntia vuorokaudessa.

Parque Santa Catalinan ja Luis Moroten kulmassa oleva apteekki on avoinna miltei aina, ja jos se sattuu olemaan kiinni, sieltä saa tietoa, missä lähin päivystävä apteekki sijaitsee.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/03

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti