Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Fuerteventura
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Happy Center -keskus
Pääkaupungin eteläpuolella sijaitseva Caleta de Fuste on kohtalainen shoppailupaikka. Esimerkiksi Puerto Castillo -sataman puolella sijaitsevassa Happy Center -keskuksessa on kauppoja.

Ostoksilla Fuerteventuralla

Tällä sivulla luodaan katsaus Fuerteventuran parhaisiin ostospaikkoihin, tutkitaan, mitä kaupungista on hyvä ostaa, ja kerrotaan, milloin kaupat ovat auki. Lisäksi katsotaan, mistä saa hyvin elintarvikkeita ja minkälaista hintatasoa saaren liikkeissä on odotettavissa.

Parhaat ostosseudut

Fuerteventuralla nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että siellä, missä britit ja irlantilaiset lomailevat, on hyvät ostosmahdollisuudet. Muualla, missä lähinnä pohjoismaalaiset ja saksalaiset lomailevat, kuten saaren eteläkärjessä Morro Jablen tienoilla, on huomattavasti huonommat shoppailumahdollisuudet, joskin niihin on kuulemma tulossa lähivuosina parannuksia. Saaren pääkaupunki ei ole hyvä ostospaikka, eikä sinne kannata lähteä shoppailumielessä.

Puerto del Rosario

Puerto del Rosario on hyvin rauhallinen pääkaupunki, jossa käydään lähinnä päiväretkillä muualta saarelta. Siellä ei ole hyvin kauppoja missään, siestan aikaan kaupunki on täysin kuollut eikä sunnuntaisin ole avoinna oikeastaan yhtään mitään. Myös ruokakaupat ovat vähissä, ja rantabulevardin tuntumassa oleva Mercado Municipal -kauppahalli on sekin harvoin avoinna oleva pettymys. Siellä tosin on kaupan Majorero-juustoa eli vuohenjuustoa ja joitain muita elintarvikkeita, joiden takia siellä kannattaa sen auki ollessa piipahtaa. Kauppahalliin pääsee sisään kulkemalla rantakadulta ylämäkeen, ja ovi on hivenen piilossa mäessä.

Jos pääkaupungissa haluaa mennä suureen ruokakauppaan ja katsella muutenkin jotakin ostettavaa, on pääkävelykadun lähellä sijaitseva Las Rotondas -kauppakeskus [kartalla] tähän paras vaihtoehto. Sen suuri HiperDino-valintamyymälä on avoinna ma-la klo 9-22.00 ja muut kaupat ma-la klo 10-22.00.

Caleta de Fuste

Pääkaupungin eteläpuolella sijaitseva Caleta de Fuste on kohtalainen shoppailupaikka, jossa hyviä ostosmahdollisuuksia on parissakin eri paikassa. Atlántico [kartalla] on valintamyymälällä varustettu suuri ostoskeskus. Se sijaitsee lähellä Geranios Suites -hotellia, jonka yhteydessä on jonkin verran kauppoja, välinevuokraamoita ja ravintoloita.

Toisella puolella rantaa, Puerto Castillo -sataman puolella sijaitsee Happy Center. Se on keskus, jonka yhteydessä ja vieressä on jonkin verran kauppoja (mutta enemmän baareja ja ravintoloita). Täällä on joka päivä klo 24 asti avoinna oleva valintamyymälä. Happy Centerin ja rannan välissä sijaitseva White Centre on sekin vastaavanlainen paikka, jossa on paljon baareja ja minigolfratakin, mutta myös suuri HiperDino-valintamyymälä. Nämä ovat yleensä erittäin hyvin varusteltuja ruokakauppoja, jotka rantapaikoilla ovat avoinna sunnuntaisinkin ja jotka ovat avoinna klo 21-22 asti. Monet muutkin Caleta de Fusten ostoskeskusten kaupat ovat avoinna sunnuntaisin.

Morro Jable

Monet valittelevat Morro Jablen kauppojen heikkoutta, mutta sinne lupaillaan tähän asiaan muutoksia, ja nykyisinkin siellä voi suorittaa ostoksia sen verran, että sinne kannattaa esimerkiksi Jandíasta lähteä ostoksille. Hyvä aika lähteä Morro Jablessa shoppailemaan on torstainen tori klo 9-13.30 Avenida del Saladar -kadun varrella. Vaikka tämä kuten muutkin saaren torit on turisteille suunnattu, on täällä kuitenkin marokkolaisten kauppaamaa tavaraa. Tori pidetään turisti-infon vieressä olevalla parkkipaikalla.

Samassa paikassa sijaitsee myös Cosmo Centro Comercial -ostoskeskus (Avenida del Saladar 3) [kartalla], joka on hyvä paikka ostaa niin elintarvikkeita kuin muutakin.

Corralejo

Saaren parhaat ostosmahdollisuudet ovat brittien suosimassa Corralejossa, jossa on paljon kaikenlaisia kauppoja. Täällä heti linja-autopysäkin vieressä, lähellä Bristol-hotellia ja rantaa on hyvä ruokakauppa, ja samoissa kortteleissa on muitakin kauppoja.

Eniten ostosmahdollisuuksia on Avenida Nuestra Señora del Carmen -pääkadulla ja sen sivukaduilla. Täältä voi ostella kaikkea alkoholista tupakkaan, elintarvikkeisiin, vaatteisiin, elektroniikkatuotteisiin ja paljon muuhunkin. Pääkadun ja Gran Canaria -kadun kulmauksessa on Las Palmeras -ostoskeskus, ja Gran Canaria- ja Hibisco-katujen kulmauksessa El Campanario -ostoskeskus. Keskustan ulkopuolella on lisää ostoskeskuksia ja kauppoja, ja niitä tulee vastaan esimerkiksi Correlajon ympäristössä oleville rannoille mentäessä.

TripAdvisor-sivujen käyttäjät listaavat saaren ostospaikkoja

Mitä ostaa Fuerteventuralta?

Fuerteventuralta kuten muualtakin Kanariansaarilta saa edullisesti kaikenlaista, mutta etenkin alkoholijuomat, elintarvikkeet ja tupakkatuotteet ovat edullisia. Viinat ovat erityisen halpoja, ja HiperDinoista saa vaikkapa litran Koskenkorvaa alle 9 eurolla. Tupakkaa saa noin kahdella eurolla askin, ja elintarvikkeet tuntuvat nekin olevan pilkkahintaisia kotimaan hintoihin nähden. Elintarvikkeista tietenkin Majorero eli vuohenjuusto on hyvä ostos. Muutkin juustot ovat hyviä, ja muitakin elintarvikkeita voi ostella niin majapaikalle kuin kotiin tuotavaksikin.

Hiperdino
HiperDino- ja Spar-kauppoja on kaikilla rantapaikoilla, yleensä aina ostoskeskusten yhteydessä ja lähikaduilla.

Aloe vera -tuotteet ovat Kanarialla erityisen hyviä. Ne ovat yleensä 100-prosenttisesti kanarialaista alkuperää, ja niitä saa sekä valintamyymälöistä että erikoisliikkeistä. Morro Jablessa sijaitseva Aloe Vera Point (Peatonal la Tarabilla 10) on tietenkin hyvä paikka hakea tai tilata näitä tuotteita, mutta niitä saa kyllä tavallisista valintamyymälöistäkin. Etenkin HiperDino-kaupoissa on hyvät rasva- ja saippuavalikoimat. Aloe vera -tuotteet ovat hyviä kenelle tahansa. Niiden joukossa on juomia, ihorasvoja, sampoota, suihkusaippuaa ja paljon mutta. Hinnat ovat melko samanlaisia kaikissa kaupoissa ja tuotteet poikkeuksetta korkeatasoisia ja paikallista perua.

Elintarvikeostoksilla

Elintarvikkeiden hankkiminen ei ole ongelma Puerto del Rosariossa maanantaista lauantaihin, jolloin Las Rotondas -ostoskeskuksen [kartalla] HiperDino on avoinna klo 9-22.00. Muualta kaupungista on hivenen vaikea luotettavasti saada edes vettä tai alkoholia sunnuntaisin, siestan aikaan tai iltaisin. Sunnuntaisin ainoastaan Calle Secundino Alonso -kadun taksitolpan vieressä olevalta huoltoasemalta saa kylmää olutta ja vähän naposteltavaa, mutta juuri muuta ei sieltä pyhäpäivisin saa.

Muualla saarella HiperDino- ja Spar-kauppoja on kaikilla rantapaikoilla, yleensä aina ostoskeskusten yhteydessä ja lähikaduilla. Elintarvikkeita saa myös pienemmistä kaupoista, eikä esimerkiksi alkoholin hankkiminen sunnuntaisin tai myöhäänkään illalla ole rantapaikoilla ongelma.

Pienissä sisämaan kaupungeissa on saman tyylistä kuin pääkaupungissa. Kauppoja ei ole kovinkaan paljon, eivätkä ne yleensä ole avoinna sunnuntaisin tai arki-iltaisin.

Hintataso ja aukioloajat

Fuerteventuran hintataso on alhainen, ja siellä kaikki on edullisempaa kuin kotimaassa. Elintarvikeostoksille suuret valintamyymälät ovat edullisimpia ja niissä on parhaat valikoimat.

Aukioajat ovat ongelma vain pääkaupungissa ja sisämaan kaupungeissa, joissa siestaa noudatetaan ja sunnuntait ovat hyvin hiljaisia päiviä. Rantapaikoilla ja ostoskeskuksissa kaupat ovat yleensä avoinna ma-la ja rantapaikoilla myös su 9/10-22.00.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2014/04

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti