Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Ilmoitus
Elektroniikkaliike Calle de Quintana -kadulla
Elektroniikkatuotteet saattavat vaikuttaa halvoilta, mutta niiden kanssa kannattaa olla tarkkana. Tarjolla on myös kopioita ja ylihintaisia tuotteita.

Ostokset

Tällä sivulla luodaan katsaus Puerto de la Cruzin parhaisiin ostospaikkoihin, katsotaan, mitä sieltä olisi hyvä ostaa ja miten kaupat ovat avoinna. Lisäksi kerrotaan, mistä saa hyvin elintarvikkeita ja minkälaisissa liikkeissä on minkälaisia hintoja odotettavissa.

Parhaat ostosseudut

Puerto de la Cruzin koko turistien suosima alue lähellä merenrantaa on hyvää maastoa kaikenlaisille ostoksille. Erityisen hyvä shoppailukatu merenrannalla on Paseo de San Telmo -rantabulevardi, jonka varrella on kaupan kaikenlaista elektroniikkatuotteista vaatteisiin ja matkamuistoihin. Lisää liikkeitä on sitä jatkavan Avenida de Colón -rantabulevardin varrella, etenkin lähellä Plaza Reyes Catolicos -aukiota. Kolmas hyvä shoppailukatu kaikenlaiselle koruista vaatteisiin on lähellä linja-autoasemaa sijaitseva Calle del Doctor Ingram. Vanhassakaupungissa ja kaikkialla ydinkeskustassa on paljon liikkeitä, jotka tosin noudattavat yleensä siesta-aikaa noin klo 13-16.00.

Melko lähellä Playa de Martiánez -rantaa sijaitsee keskustan ainoa suuri ostoskeskus, Centro Comercial Pirámides de Martiánez (Avenida de Aguilar y Quesada 1). Se on hyvin avoinna, ma-la klo 10-21.00 ja toisin kuin monet muut kaupat myös sunnuntaisin klo 10-20.00. Täältä löytyy saman katon alta kaikenlaista vaatteista elintarvikkeisiin. Huomionarvoinen seikka on se, että täällä on myös pesula.

Mitä ostaa Puerto de la Cruzista

Teneriffalla on kuten muuallakin Kanariansaarilla pieni arvonlisävero, mikä tekee shoppailusta siellä hyvin kannattavaa. Siellä on edullista ostella kaikenlaista, mutta turistien suosimissa paikoissa kuten Puerto de la Cruzilla vaatteet ja kengät saattavat olla hivenen ylihintaisia - tosin halvempia kuin kotimaassa. Elektroniikkatuotteet saattavat vaikuttaa halvoilta, mutta niiden kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä myyntimiehet osaavat hommansa ja helposti saavat ostamaan jotakin ylihinnalla. Monet elektroniikkatuotteet saattavat myös olla halpoja kopioita ja siksi edullisia, ja etenkin kalliiden tuotteiden kohdalla kannattaa varsinkin Paseo de San Telmon varrella ja Plaza del Charco -aukion lähistöllä olla tarkkana.

Lihatuotteita myyvä koju Puerto de la Cruzin satamassa
Sataman lähistöllä on kojuja, joista saa paikallisia tuotteita kuten kinkkua, makkaroita ja juustoa.

Elintarvikkeet ovat edullisia, ja erityisesti paikallinen hunaja, makeiset, vuohenjuusto, ilmakuivattu kinkku ja makkarat ovat hyviä ostoksia. Alkoholijuomat ovat tuontiviinoja myöten edullisia, niin että paikallista rommia saa litran alkaen reilulla viidellä eurolla ja Finlandia-votkaakin noin puolella siitä, mitä Alko siitä laskuttaa. Tupakkatuotteet ovat kenties Euroopan edullisimpia. Korut, kellot, jalokivet ja hajuvedet ovat nekin hyviä ostoksia täällä.

Elintarvikeostoksilla

Puerto de la Cruzin turistien suosima alue lähellä merenrantaa ei ole paras mahdollinen paikka tehdä elintarvikeostoksia, mutta siellä on lähes joka kadunkulmassa pieniä liikkeitä, joista saa joitain elintarvikkeita, alkoholia ja pullovesiä. Tupakkaa ja viinaa myyviä, turisteille suunnattuja liikkeitä on kyllä rantabulevardillakin, etenkin Paseo de San Telmon varrella samoin kuin Plaza del Charcolta kohti Playa Jardín -rantaa lähtevillä kaduilla. Sataman lähistöllä on kojuja, joista saa tyypillisiä paikallisia tuotteita kuten juustoja, kinkkua ja makkaroita, ja näitä on etenkin Plaza del Charco -aukion lähellä, sataman edustalla.

Hyvä paikka tehdä elintarvikeostoksia keskustassa on Centro Comercial Pirámides de Martiánez -kauppakeskus (Avenida de Aguilar y Quesada 1), joka on avoinna joka päivä klo 21.00 asti, paitsi sunnuntaisin klo 20.00 asti. Keskustassa on myös toinen Mercadona-valintamyymälä (Calle Blanco 30), joka ei sijaitse pitkän matkan päässä Plaza del Charco -aukiolta.

Hintataso

Puerto de la Cruzin hintataso on hyvin edullinen etenkin elintarvikkeiden, alkoholijuomien ja tupakan osalta. Vaatteet ja kengät eivät ehkä ole yhtä edullisia täällä kuin Santa Cruzissa, mutta nekin ovat edullisempia kuin kotimaassa.

Aukioloajat

Liikkeet ovat kohtalaisen hyvin avoinna Puerto de la Cruzissa. Martiánez-ostoskeskuksen aukioloajat on hyvä tietää (ma-la klo 10-21.00, su klo 10-20.00). Siesta-aikaa noudatetaan monissa keskustan liikkeissä, joskin monet liikkeet pysyvät koko päivän avoinna.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/04

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lukijoiden kommentteja

Jokin aika sitten Puerto de la Crutzissa käviessäni hinnat olivat aika korkeat. Ravintolat Suomen hintatasoa eikä vaatteetkaan niin halpoja olleet. /Riitta

Heips, olen taas menossa talvilomalla Cruziin, ja aion käyttää edullista hintatasoa mm käymällä kampaajalla! Viimeksi, pari vuotta sitten, sain saman työn 10 eurolla, josta koti-Suomessa pulitan 35 euroa - miksei näitä palveluita tuoda esiin? Oppaan kanssa jutellessani kävi ilmi, että hyvin monet palvelut maksavat vain murto-osan Suomen hinnoista. Kampaajan kanssa meillä ei ollut edes yhteistä kieltä, hän ei osannut suomea eikä englantia, itse osaan/ymmärrän pari sanaa espanjaa mutta viittomilla siitä selvittiin ja olin hyvin tyytyväinen lopputulokseen! /Menossa Cruziin

Kampaamoissa tai kauneushoitoloissa kannattaa hyödyntää myös jalkahoito- & käsihoitopalvelut. Maksavat murto-osan siitä mitä Suomessa. /yo!

Riitta - en tiedä, missä olet syönyt, mutta on nyvä muistaa, että Puertossa on hintahaitaria melkoisesti, kun puhutaan ravintoloista. Siellä syö oikeasti halvalla, kunhan valitsee oikein. Suomessa pullo viiniä on kevyesti 30 eur (kun puhutaan oikeasta ravintolasta), Puertossa 30 eurolla syö lähes ylellisesti. /yo!

Teneriffalla tuntuvat kaikki elektroniikkaa myyvät liikkeet olevan intialaisten huijarien käsissä. Käsittämätöntä porukkaa. Oletuksena esim. 32GB muistikortti hinnaltaan 200 euroa. Siitä sitten lähdetään hintaa pudottamaan ja jos ei tiedä tuotteen oikeaa hintaa huijataan aivan varmasti. Sillälailla ihme touhua, että nuo intialaiset ovat ainoita huijareita saarella. Mä pistäisin teneriffalaisena virkamiehenä ne kyllä tarkkailuun, sen verran posketonta touhua. /Tarkkana

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti