Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Santacruz
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Calle Castillo
Santa Cruzin pääostoskatu on Calle Castillo -kävelykatu, jonka sivu- ja lähikadut ovat nekin hyviä shoppailukatuja.

Ostokset

Tällä sivulla luodaan katsaus Santa Cruzin parhaisiin ostospaikkoihin, katsotaan, mitä sieltä olisi hyvä ostaa ja miten kaupat ovat avoinna. Lisäksi kerrotaan, mistä saa hyvin elintarvikkeita ja minkälaisissa liikkeissä on minkälaisia hintoja odotettavissa.

Parhaat ostosseudut

Santa Cruzin pääostoskatu on Castillo-kävelykatu, jonka sivu- ja lähikadut ovat nekin hyviä shoppailukatuja, etenkin Calle Pilar ja Calle San Jose. Täällä on etenkin kohti Plaza de Españaa mentäessä ja Plaza de la Candelaria -aukiolla suuria myymälöitä, jotka myyvät paljon elektroniikkaa, vaatteita ja kenkiä. Täällä on myös pienempiä putiikkeja. Kävelykatujen alue on varsin laaja, ja sitä kannattaa muulloin kuin iltapäivän siestan aikoihin kierrellä.

Lisää liikkeitä on kaupungin uudemmalla puolella ja jo sitä kohti mentäessä Plaza Santo Domingo -aukion tienoilla ja yhä enemmän Mercado Nuestra Señora de África -markkinapaikan ympäristössä (Calle de San Sebastian). Täällä on erityisen vilkasta aamupäivisin, ja sunnuntaiaamuisin markkinapaikan ulkopuolelle, Calle José Manuel Guimerá -kadun liepeille ilmaantuu kaikenlaista paidoista matkamuistoihin myyvä Rastro-tori.

Jonkin verran liikkeitä ja tietenkin suuri, aina erinomainen ja koko päivän maanantaista lauantaihin avoinna oleva El Corte Inglés -tavaratalo (Avenida del Tres de Mayo 7) (avoinna ma-la klo 9.30-21.30) ovat aivan linja-autoaseman vieressä. El Corte Inglésillä on toinenkin piste lähellä Plaza del Principe -aukiota kävelykatujen alueella, mutta se on erikoistunut lähinnä meikkeihin ja muihin kauneudenhoitotuotteisiin.

Seikkailunhaluisille voidaan vielä suositella kortteleita, jotka sijaitsevat Plaza del Principe -aukiosta pohjoiseen, Calle de la Rosa -kadun varrella ja lähikortteleissa, niin sanotussa El Toscal -kaupunginosassa. Täällä ei juuri turisteja näy, liikkeet noudattavat joitain pieniä ruokakauppoja lukuun ottamatta aina siestaa ja niissä kaupataan kohtuuhinnalla kaikenlaista elektroniikasta elintarvikkeisiin ja vaatteisiin.

Mitä ostaa Santa Cruzista?

Santa Cruzista saa miltei kaikkea edullisemmin kuin Suomesta, ja pienen arvonlisäveron takia kaupungin hintataso on Manner-Espanjaakin melkoisesti alhaisempi. Erityisen hyvissä hinnoissa ovat kengät, joita on valtava määrä tarjolla Castillo-kävelykadun varrella. Kaikenlaiset vaatteet ja etenkin muodikkaat sellaiset ovat edullisia mutta eivät hyvän laatunsa takia pilkkahintaisia. Edullisia mutta täysin kelvollisia ja erittäin laadukkaita vaatteita on edullisemmin kyllä Castillo-kävelykadunkin varrelta, mikäli niitä viitsii etsiä. Kenkien ja vaatteiden lisäksi asusteet ja etenkin nahkatuotteet ovat edullisia, samoin kaikenlaiset retkeilytarvikkeet ja urheiluun liittyvät tuotteet, joita on hyvin heti Plaza de España -pääaukiolla.

Elektroniikkatuotteita on tarjolla Castillo-kadun ja etenkin Plaza de la Candelaria -aukion varrelta hyvin Sony- ja Apple-liikkeitä myöten, mutta halvemman elektroniikan kanssa kannattaa olla tarkkana. Lipevät myyjät kauppaavat hyvin edulliseen hintaan kaikenlaista mp3-soittimista arvokkaampaan elektroniikkaan, mutta muut kuin tunnetut merkkituotteet voivat olla heikkotasoisia ja rikkoutua pian kotiinpaluun jälkeen.

Elintarvikkeet ja alkoholijuomat ovat hyvin edullisia Santa Cruzissa, ja tupakkatuotteet ovat edullisempia kuin Manner-Euroopassa. Erityisen hyviä ostoksia ovat paikalliset viinat kuten rommi. Tuontiviinat ovat vähän hintavampia mutta roimasti halvempia kuin kotimaassa, ja oliiviöljyt ovat nekin silmiinpistävän edullisia ja korkeatasoisia.

Mercado Nuestra Senora de Africa
Mercado Nuestra Señora de África -markkinapaikka ja -kauppahalli on hyvä paikka hankkia erilaisia elintarvikkeita.

Elintarvikeostoksilla

Elintarvikeostoksilla on hyvä käydä linja-autoaseman vieressä olevan El Corte Inglés -tavaratalon pohjakerroksessa (Avenida del Tres de Mayo 7), missä on korkeatasoinen valikoima kaikenlaisia elintarvikkeita ja juomia.

Lähellä sijaitseva Mercado Nuestra Señora de África -markkinapaikka ja -kauppahalli (Calle de San Sebastian) on paras paikka hankkia mausteita, vihanneksia, hedelmiä, leipiä ja muitakin elintarvikkeita, ma-la aamusta varhaiseen iltapäivään ja laskiaiskarnevaaliviikkojen aikaan myös sunnuntaisin.

Kalaosasto Mercadon pohjakerroksessa on hyvä paikka ainakin käydä katsomassa kirjavaa valikoimaa mereneläviä ja kaloja. Kauppahallissa on melkoinen valikoima myös lihoja, joista makkarat (chorizo) ovat täälläpäin erityisen hyviä. Myös juustot ovat poikkeuksellisen hyviä, etenkin paikalliset vuohenjuustot, ja monet niistä kestävät matkan Suomeen asti.

Päämarkkinapaikan ja El Corte Inglés -tavaratalon lisäksi Santa Cruzissa on melkoisesti pieniä ja suuria elintarvikeliikkeitä, joista SuperDino (tai HiperDino) -liikkeissä on erityisen laajat valikoimat. Hyviä ovat myös paikalliset Suma-valintamyymälät, joissa on SuperDinoja vähän hintavampaa mutta jotka ovat iltaisin myöhempään avoinna ja jotka ovat avoinna myös sunnuntaisin ja juhlapyhinä. Pieniä elintarvikeliikkeitä ja kioskeja, joista saa erityisen hyvin vettä, olutta, viiniä, viinoja ja tupakkaa, on siellä täällä etenkin vähän ydinkeskustan ulkopuolella (etenkin Calle de la Rosan varrella ja ympäristössä, ns. El Toscal -kaupunginosassa), mutta niissä on tietenkin kalliimpaa kuin suuremmissa elintarvikeliikkeissä.

Hyvä kulmaus valintamyymälälle on Calle Méndez Núñezin ja Calle San Antonion tienoilla Parque Garcia Sanabria -puistoalueen vieressä, missä sijaitsee suuri ja edullinen SuperDino. Calle San Antonion varrella (avoinna ma-la klo 21.00 asti) ja lähellä kulmausta on myöhempään auki oleva ja myös sunnuntaisin ja juhlapyhinä avoinna klo 23.00 asti oleva Suma-valintamyymälä.

Hintataso

Santa Cruzissa hintataso on miellyttävän alhainen miltei kaiken osalta, ja sinne matkustavan on hyvä jättää runsaasti tilaa matkalaukkuun tuliaisia varten. Hinnat ovat kauttaaltaan edullisempia kuin kotimaassa, mutta erityisen edullisia ovat kengät, vaatteet, elintarvikkeet, alkoholijuomat ja tupakkatuotteet.

Aukioloajat

Liikkeet ovat avoinna melko hyvin Santa Cruzissa, mutta viikonloput, iltapäivän siestan tunnit ja juhlapyhät ovat huonoja shoppailuaikoja kaupungissa. Elintarvikkeita saa miltei koska tahansa, mutta valtaosa muista liikkeistä on kiinni lauantai-iltapäivästä maanantaiaamuun ja juhlapyhinä, joista laskiaistiistai esimerkiksi on mahdoton aika tehdä minkäänlaisia ostoksia kaupungissa.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/04

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lukijoiden kommentteja

Olemme tulossa Santa Cruziin jouluaattoyönä ja pitäisi saada tietää mitkä kaupat olisivat auki joulupäivänä 25.12, jotta saamme tehtyä ruokaa. Ravintolat lienevät kiinni? Jos on auki olevia niin olisi mukava tietää? /Karin

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti