Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Santacruz
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Jalankulkijoita kävelykadylla Santa Cruzissa
Santa Cruzin keskusta on mukava, joskin jossain määrin mäkinen ja sokkeloinen paikka kävellä, mutta se ei ole suuren suuri ja sen oppii melko nopeasti.

Liikkuminen Santa Cruzissa

Santa Cruz ei ole mikään pikkukaupunki, mutta siellä yleensä kävellään paikasta toiseen. Ydinkeskusta ei ole valtavan suuri, ja siihen voi yhdessä päivässä tutustua hyvin vain kävellen paikasta toiseen.

Jos keskustasta haluaa siirtyä vaikka linja-autoasemalle, jonka vieressä on suuri tavaratalo ja muita ostospaikkoja, voi matkan kävellä tai sen voi kulkea bussilla, raitiovaunulla tai taksilla. Bussilla voi myös siirtyä Santa Cruzin lähimmälle rannalle, ja raitiovaunulla pääsee kätevästi linja-autoasemalta ytimeen ja siitä kohti San Cristobal de la Lagunan kaupunkia.

Santa Cruzissa on helppo nousta taksiin ja sellaisella voi ajaa vain kaupungin sisällä tai vaikka Puerto de la Cruziin. Jos Santa Cruzissa haluaa auton vuokralle, voi sellaisen lentoaseman lisäksi hoitaa satamasta, joka on aivan kaupungin pääaukion lähellä.

Kävely

Santa Cruz on keskustan osalta mukava, joskin jossain määrin mäkinen ja sokkeloinen paikka kävellä, mutta keskusta ei ole suuren suuri ja sen oppii melko nopeasti. Matka kävellen linja-autoasemalta (Intercambiador) keskustan pääpaikoille Plaza de Españan tienoille [kartalla] ei ole ensikertalaiselle kovin helppo, mutta kunhan väliä kävelee muutaman kerran, selviää nopein reitti kokemuksen myötä.

Kaupungin keskustan parhaat ostos- ja ruokailupaikat ovat Calle Castillo -kävelykadun [kartalla] ympäristössä, ja tällä alueella kannattaa kävellä mahdollisimman paljon. Hyvin kävelymatka sujuu myös Plaza de Españan vieressä olevasta satamasta mihin tahansa keskustan osaan. Helppo kävelymatka on myös Parque Garcia Sanabria -puistolle [kartalla] ja sen lähistöllä sijaitseviin ravintoloihin ja illanviettopaikkoihin.

Matkaa Plaza de España -aukion tienoilta Auditorio de Tenerife -konserttisalilleAuditorio de Tenerife-konserttisalille [kartalla] ja sen viereisiin puistoihin tulee jonkin verran, mutta kävelemään tottuneille matka on juuri sopiva. Konserttisalin lähellä on myös linja-autoasema, jonka vieressä on El Corte Inglés -tavaratalo, muita ostospaikkoja, uutta arkkitehtuuria tornitaloista uusiin puistoalueisiin ja paikallisten asuinkortteleita. Matkan konserttisalille, ostospaikoille ja linja-autoasemalle voi nopeasti hoitaa bussilla, johon lippua ei tarvitse hankkia niiden, joilla on vuorokauden tai viikon voimassa oleva, Tenerifalla rajattomasti matkustamaan oikeuttava lippu.

Kaupungissa ei ole vaarallista liikkua öisinkään, mutta sataman edustalla olevilla rantabulevardien alueella [kartalla], missä valtaosa yöelämästä sijaitsee, on rauhatonta etenkin viikonloppuisin yöaikaan. Tämä ei ole hyvä alue majapaikalle, ja se on paikka, jonka baarit ja yökerhot avautuvat vasta alkuillasta ja menevät kiinni aamunkoitteessa.

Julkiset liikennevälineet

Santa Cruzissa liikutaan pääasiallisesti kävellen, mutta siellä liikkuu myös raitiovaunuja ja busseja, joilla voi esimerkiksi siirtyä nopeasti pääaukiolta San Andresin kylään ja sen upealle rannallePlaya de Las Teresitas (Playa de Las Teresitas) [kartalla]. Raitiovaunulla voi siirtyä keskustankin alueella, mutta sillä voi myös lähteä La Lagunaan päiväretkelle.

Linja-autot

Santa Cruzissa on hyvä bussiverkosto, mutta se ei ole kovin kätevä keskustassa liikkuessa. Bussilla pääsee tosin nopeasti keskustan ulkopuolelle etenkin linja-autoasemalta (Intercambior), ja esimerkiksi linjat 910 ja 914 kulkevat asemalta Plaza de Espanalle. 910 kulkee linja-autoasemalta pääaukion kautta San Andresin kylään ja sen vieressä olevalle Playa de Las Terasitas -rannalle.

Lipun voi aina ostaa kuskilta käteisellä tai kortilla, ja etukäteen voi myös hankkia 10 eurolla vuorokauden ja 50 eurolla viikon voimassa olevan lipun. Lippu käy kaikkiin Teneriffan busseihin ja raitiovaunuihin, joita kulkee paitsi Santa Cruzissa myös sen ja San Cristobal de la Lagunan välillä ja sen alueella. Yksi kaupungin sisäinen lippu maksaa reilun euron, ja matka Puerto de la Cruziin reilut kolme euroa. Viikon matkalippu on hyvin hintava normaalille matkustajalle, ja päivälippukin vaatii melkoista matkustelua. Käteisellä ostettu yksittäinen lippu kannattaa säilyttää huolella aina matkan päättymiseen asti, sillä sitä voidaan yhtäkkiä alkaa kysellä.

Titsa on Teneriffan bussiyhtiö, joka liikkuu Santa Cruzissa, kaupunkien välillä ja lentoasemilta muualle saarelle. Sen verkkosivujen etusivulla on reittihaku, josta voi etsiä niin yhteyksiä Santa Cruzin sisällä kuin koko Teneriffan saarellakin.

Teneriffan saarella on paljon hyviä vierailupaikkoja, ja Titsa on kerännyt yhteen karttaan turistille soveltuvat vierailupaikat ja niihin kulkevat bussilinjat.

Raitiovaunu
Kaksilinjainen raitiovaunu ei ole mikään huippuhyvä kyyti kaupungin ytimessä, mutta sillä voi siirtyä linja-autoasemalta ja konserttitalolta nopeasti ytimeen.

Raitiovaunu

Santa Cruzin kaksilinjainen raitiovaunu ei ole mikään huippuhyvä kyyti kaupungin ytimessä, mutta sillä voi siirtyä linja-autoasemalta ja konserttitalolta nopeasti ytimeen pysäkiltä “Intercambiador” joko pysäkille Weyler tai Teatro Guimerá, jotka molemmat ovat pääkatujen vieressä. Linja 1 on se, jolla yleensä liikutaan, ja se kulkee noin tunnissa aina San Cristobal de la Lagunaan asti. Se on hyvä päiväretkikohde, kunhan kuten muillakin päiväretkillä muistaa sen, että iltapäivät noin klo 14–17 ovat täälläpäin täysin kuolleita aikoja ja vain muutama kahvila on avoinna.

Reittikartan ja tietoa raitiovaunuista saa Metro Tenerifesta.

Taksi

Taksi on hyvä liikkumismuoto matkatavaroiden kanssa, porukalla ja öiseen aikaan Santa Cruzissa ja laajemminkin Teneriffalla. Matkat ovat Suomen taksimatkoihin verrattuna edullisia, niin että 10 eurolla pääsee pitkänkin matkan ja linja-autoasemalta pääsee 5–7 eurolla minnepäin keskustaa tahansa.

Taksilla voi matkustaa kaupungista toiseen ja taksit tekevät myös erilaisia kierroksia, joilla voi nopeasti nähdä paljon kaikenlaista. Taksin voi tilata itse, sen voi tilauttaa paikalle tai sellaiseen voi vain nousta vaikka kadulla tai linja-autoasemalla.

Taxi Tour Tenerife on erikoistunut erilaisiin kierroksiin. Se myös tekee matkoja lentoasemilta Santa Cruziin ja kaupungista toiseen.

Muita taksiyhtiöitä ovat esimerkiksi Info Precio Taxi ja Taxi Tenerife.

Kulkuneuvon vuokraaminen Santa Cruzista

Auton saa niin halutessaan vuokralle Santa Cruzissa.

Satamassa on CICAR, josta voi tilata etukäteen auton.

Teksti: Peter Forsberg Kuvat: Anastasia Yakovleva, Peter Forsberg
2022/10

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti