Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Las palmas
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Kävelijöitä Paseo Canteras -rantabulevardilla
Las Palmasissa on miellyttävä kävellä ympäri vuoden, sillä kaupunki on tasainen, katunäkymät ovat suurelta osin mielenkiintoisia ja säät ovat lähes aina kävelylle suotuisia.

Liikkuminen Las Palmasissa

Las Palmasissa on mukava kävellä etenkin Canteras-rannan viertä kulkevaa kilometrien pituista promenadia ja sen lähellä olevissa palveluita ja ostospaikkoja täynnä olevissa kortteleissa.

Jos mielii siirtyä Canteras-rannan lähistöltä toiselle puolelle kaupunkia eli lähelle linja-autoasemaa ja vanhaakaupunkia, voi tämän matkan tehdä kävellen tai bussilla, taksilla tai pyöräilemällä. Las Palmasissa lomailevan ei ole ruuhkien takia kannattavaa vuokrata autoa, mutta jos sellaisen haluaa käyttöönsä, voi sellaisen vuokrata jo lentoasemalta.

Kävely

Las Palmasissa on miellyttävä kävellä ympäri vuoden, sillä kaupunki on tasainen, katunäkymät ovat suurelta osin mielenkiintoisia ja säät ovat lähes aina kävelylle suotuisia. Kävely on miellyttävimmillään rantabulevardeilla, joita on kaupungissa useita, mutta ykköspaikka on ehdottomasti Canteras-rannan edustalla kulkeva promenadi [kartalla]. Sen varrella ja tuntumassa on mukava istahtaa terassille aamusta yömyöhään, ja sillä ovat lähes kaikki mahdolliset palvelut ravintoloista kauppoihin ja urheilupaikkoihin.

Kävely onnistuu hyvin niin kaupungin pohjois- kuin eteläpuolellakin, joilla kummallakin on rantabulevardeja. Kaupungin pohjois- ja eteläosan välillä matkat ovat kuitenkin pitkiä, eivätkä läheskään kaikki innostu tästä usean kilometrin kävelymatkasta. Kaupungin kahden pääosan välissä olevat puisto- ja hienostoalueet ovat kaupungin mäkisimpiä osia, ja mikäli aikaa ja intoa riittää, kannattaa ainakin kerran kävellä toisesta osasta toiseen.

Canteras-ranta on kaupungin pohjoispuolella ja vanhakaupunki eteläpuolella. Valtaosa ajasta tulee vietettyä pohjoispuolella, sillä sieltä ei ole pakko mistään syystä lähteä eteläpuolelle. Ainoat syyt lähteä eteläiseen Las Palmasiin ovat vanhaankaupunkiin ja muihin nähtävyyksiin tutustumaan, tutkimaan sen pääkävelykadun varrella olevia ostospaikkoja ja nousemaan muualle saarelle menevään linja-autoon, joita sen asemalta (San Telmo) lähtee huomattavasti enemmän kuin saaren pohjoispuolen linja-autoasemalta (Santa Catalina). Kaupungin eteläpuolen korttelit ovat tyylikkäämpiä ja monin tavoin viihtyisämpiä kuin pohjoispuolen turistivoittoiset korttelit, joten siellä kannattaa viettää aikaa, kunhan vain pitää mielessä pitkän siesta-ajan, joka sulkee paikkoja juuri parhaisiin iltapäivän vierailuaikoihin.

Jos Las Palmasissa ei halua vaellella pitkiä matkoja, kannattaa siellä tutustua julkiseen liikenneverkostoon tai sitten harkita taksiin nousemista tai pyörän vuokraamista.

Julkiset liikennevälineet

Linja-autot kulkevat melko laajassa Las Palmasissa kaikkialle, mutta turistille näille vihreille busseille on käyttöä lähinnä lentokenttämatkoilla ja kaupungin kahden pääosan välillä siirtymiseen. Jos kaupungissa haluaa kävellä mahdollisimman vähän, on hyvä tutustua bussiverkoston liikkeisiin tarkasti, sillä näin voi vierailla monissa paikoissa lyhyessä ajassa. Aikataulut voivat tosin yksittäisillä reiteillä olla sellaisia, että busseja joutuu odottelemaan, tai ainakin joutuu ottamaan selvää hyvin tarkasti, milloin mikin bussilinja on tietyllä pysäkillä.

Las Palmasin sisäisestä liikenteestä vastaa Guaguas, jonka sivuilla voi nähdä kaikki bussilinjat ja niiden reitit.

Kätevä on linja 1, joka kulkee vanhoista osista eli Trianan teatterilta Santa Catalinaan ja siitä vielä pohjoiseen.

Toinen samantyylistä reittiä pitkin kulkeva on linja 2, jota voi odotella kauniilla Alameda de Colónilla [kartalla]. Ne molemmat kulkevat Canteras-rannan kautta (pysäkki: Tomas Miller).

Kolmas tällä matkalla hyödyllinen bussi on linja 33, johon voi myös nousta Alameda de Colónilla.

Yksi matka maksaa 1,40 euroa, ja lipun voi ostaa kuljettajalta. Mikäli tekee useampia bussimatkoja, voi sijoittaa vaikkapa 10 matkan lippuun, jolloin säästää muutaman kymmenen senttiä matkaa kohti. Tietoa erilaisista lipuista ja niiden hinnoista saa liikennelaitoksen sivuilta.

Takseja
Taksi on Las Palmasissa melko edullinen liikkumismuoto.

Taksi

Taksi on Las Palmasissa melko edullinen liikkumismuoto.

Lähtömaksu on 2,50 euroa, ja 10–15 minuutin matkan tekee 6–8 eurolla. Hotellit ja muut majapaikat voivat soittaa paikalle taksin, ja niitä on erityisen hyvä valikoima sellaisten suurten aukioiden kuin Parque Santa Catalinan ja Parque San Telmon laitamilla.

Jos haluaa hälyttää taksin paikalle verkkosivuilta tai soittaen, on Taxi Las Palmas yksi yhtiö.

Pyöräily

Pyöräily voi parhaimmillaan olla Las Palmasissa hyvä liikkumismuoto, mutta kaupunkia tuntemattomalle ja sen liikennekulttuurin perehtymättömälle se ei välttämättä ole paras mahdollinen tapa siirtyä paikasta toiseen. Ennen pyörän selkään hyppäämistä onkin hyvä kävellen ja bussilla selvitellä reittejä.

Jos haluaa siirtyä kaupungin etelä- ja pohjoisosan välin pyörällä, siihen hyvä on Alcaravaneras-rannan ohi kulkeva pitkä bulevardi, jolla on useita eri nimiä. Tällä välillä on pyörätietä koko matkan. Muutenkin pyörille on omia kaistojaan ja aivan omia väyliään nykyään melkoisesti, mutta niiden löytämiseen voi kulua jonkin aikaa.

Pyöräily on lisääntymään päin Las Palmasissa. Vielä siellä liikkuu pyöriä melko vähän, mutta puitteiltaan se vetää vertoja Manner-Euroopan pyöräilyvoittoisille kaupungeille. Pyöräteitä siellä on vähintäänkin yhtä paljon kuin monissa kotimaan kaupungeissa.

Edullisinta on nousta kaupunkipyörän selkään, ja vuodesta 2018 lähtien Sitycleta on tarjonnut kaupunkipyöriä kenelle tahansa lainaksi.

Helpointa lyhyellä lomalla on kuitenkin vuokrata pyörä. Pyöriä vuokraavat esimerkiksi Cycle Gran Canaria ja Fliston.

Autonvuokraus

Auton vuokraaminen voi olla hyvä vaihtoehto perheille ja niille, jotka haluavat paljon kierrellä Gran Canarian saarella. Las Palmasissa on kuitenkin liikennettä paljon, ja kaupunki on hyvä tuntea läpikotaisin ennen ratin taakse siirtymistä. Vaikka liikenne ei olekaan mitenkään kaoottista, on siellä valtava määrä liittymiä, tunneleita ja kaikenlaista muuta, mikä tekee kaupungissa autoilun oppimisesta normaalia hankalampaa.

Autoja voi vuokrata jo lentokentältä, ja hyviä yhtiöitä ovat muun muassa Easycar, CICAR ja Economic Car Rentals.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/09

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti