Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Las palmas
Las palmas
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Helsingin pohjoispuolella Uudellamaalla oleva Helsingin seutu on nähtävyyksiltään ja ajanvietteiltään monipuolinen alue. Kirkkonummi, Järvenpää, Tuusula, Hyvinkää ja Nurmijärvi ovat kaikki omalla tavallaan ainutlaatuisia vierailupaikkoja. Uudenmaan Helsingin seudun vierailupaikkoja ja hotelleja
koristekuva Vantaa on muodostunut entistä monipuolisemmaksi kaupungiksi, jossa on erityisen paljon kulttuuria ja jonne kannattaa mennä muutenkin kuin vain sen lentoasemalle. Vantaan parhaat vierailupaikat ja niiden lähellä olevat hotellit
Hotelleja – Las palmas
Pienen matkaoppaan tekijät saavat pienen provision kun teet varauksen tämän sivun linkkien kautta. Itse et silti maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos tuestasi.
Booking.com
Ilmoitus
Kävelijöitä Paseo Canteras -rantabulevardilla
Las Palmasissa on hyvä kävellä, sillä kaupunki on tasainen ja miellyttävä. Erityisen hienoja kävelytienoita on Canteras-rannan edustalla kulkevalla promenadilla.

Liikkuminen Las Palmasissa

Tällä sivulla kerrotaan, miten Las Palmasissa on paras liikkua ympäriinsä, ja mitä kannattaa ottaa huomioon kaupungissa paikasta toiseen siirtyessä.

Kävely

Las Palmasissa on hyvä kävellä, sillä kaupunki on tasainen ja katunäkymät ovat suurelta osin mielenkiintoisia. Kävely on miellyttävimmillään rantabulevardeilla, joita on kaupungissa useita, mutta monen mielestä Canteras-rannan edustalla kulkeva promenadi on kaikkein miellyttävin.

Kävely onnistuu hyvin niin kaupungin pohjois- kuin eteläpuolellakin, joilla kummallakin on rantabulevardeja. Kaupungin pohjois- ja eteläosan välillä matkat ovat kuitenkin pitkiä, eivätkä läheskään kaikki innostu tästä usean kilometrin kävelymatkasta. Kaupungin kahden pääosan välissä olevat puisto- ja hienostoalueet ovat kaupungin mäkisimpiä osia, ja mikäli aikaa ja intoa riittää, kannattaa ainakin kerran kävellä toisesta osasta toiseen.

Muissa tapauksissa kaupungin erinomainen bussiverkosto on erityisen hyvä kaupungin kahden pääosan välillä siirtyessä.

Julkiset liikennevälineet

Linja-autot kulkevat melko laajassa Las Palmasissa kaikkialle, mutta turistille näille vihreille busseille on käyttöä lähinnä lentokenttämatkoilla ja kaupungin kahden pääosan välillä siirtymiseen. Jos kaupungissa haluaa kävellä mahdollisimman vähän, on hyvä tutustua bussiverkoston liikkeisiin tarkasti, sillä näin voi päästä kätevästi paikasta toiseen bussilla. Aikataulut voivat tosin yksittäisillä reiteillä olla sellaisia, että busseja joutuu odottelemaan, tai ainakin joutuu ottamaan selvää hyvin tarkasti, milloin mikin bussilinja on tietyllä pysäkillä. Yksi matka maksaa 1,40 euroa, ja lipun voi ostaa kuljettajalta. Mikäli tekee useampia bussimatkoja, voi sijoittaa vaikkapa 10 matkan lippuun, jolloin säästää muutaman kymmenen senttiä matkaa kohti.

Paikallisbussien pääasema on San Telmon kaukoliikenteen bussiterminaalin naapurissa. Hyvä bussilinja lähteä täältä kohti El Rincónia ja sen konserttisalia on bussi numero 17. Kätevä bussilinja on bussi numero 1, joka kulkee pääbussiaseman (Teatro) ja kaupungin pohjoisosissa sijaitsevan sataman välillä Santa Catalinan aukion kautta. Hyviä ovat myös Alameda de Colón -pysäkin ja kaupungin pohjoisosien kuten Canteras-rannan väliä kulkeva bussi numero 2 ja Alameda de Colónin ja Santa Catalinan aukion väliä kulkeva bussi numero 30. Canteras rannalle pääsee muualta kaupungista suoraan pysäkille Calle Tomás Miller 72 bussilinjoilla 1, 2 ja 3.

Pyöräily

Pyöräily voi parhaimmillaan olla Las Palmasissa hyvä liikkumistapa, mutta kaupunkia tuntemattomalle ja sen liikennekulttuurin perehtymättömälle se ei välttämättä ole paras mahdollinen tapa siirtyä paikasta toiseen. Ennen pyörän selkään hyppäämistä onkin hyvä kävellen ja bussilla selvitellä reittejä.

Jos haluaa siirtyä kaupungin etelä- ja pohjoisosan välin pyörällä, siihen hyvä on Alcaravaneras-rannan ohi kulkeva pitkä bulevardi, jolla on useita eri nimiä. Tällä välillä on pyörätietä koko matkan. Muutenkin pyörille on omia kaistojaan ja aivan omia väyliään nykyään melkoisesti, mutta niiden löytämiseen voi kulua jonkin aikaa.

Pyöräily on lisääntymään päin Las Palmasissa. Vielä siellä liikkuu pyöriä melko vähän, mutta puitteiltaan se vetää vertoja Manner-Euroopan pyöräilyvoittoisille kaupungeille. Pyöräteitä siellä on vähintäänkin yhtä paljon kuin monissa kotimaan kaupungeissa.

Edullisinta on nousta kaupunkipyörän selkään, mutta saadakseen käyttöoikeuden niihin on verkossa täytettävä monimutkainen espanjankielinen lomake, jonka täyttämiseen kyllä kaupungin turisti-infot antavat ohjeita ja avustavat kaikin tavoin. Lomakkeen voi täyttää Biciambiental-sivuilla.

Helpointa lyhyellä lomalla on kuitenkin vuokrata pyörä. Pyöriä vuokraavat esimerkiksi Cycle Gran Canaria ja Happy Biking.

Normaalien pyörien lisäksi Las Palmasissa voi vuokrata sähköpyöriä. Niitä vuokrataan satamassa olevassa Muelle de Santa Catalina -kompleksissa, ja tietoa saa ebike Gran Canaria -sivuilta.

Auton vuokraus

Auton vuokraaminen voi olla hyvä vaihtoehto perheille ja niille, jotka haluavat paljon kierrellä Gran Canarian saarella. Las Palmasissa on kuitenkin liikennettä paljon, ja kaupunki on hyvä tuntea läpikotaisin ennen ratin taakse siirtymistä. Vaikka liikenne ei olekaan mitenkään kaoottista, on siellä valtava määrä liittymiä, tunneleita ja kaikenlaista muuta, mikä tekee kaupungissa autoilun oppimisesta normaalia hankalampaa. Autoja voi vuokrata jo lentokentältä, ja hyviä yhtiöitä ovat muun muassa Easycar, CICAR ja Economic Car Rentals.

Taksi

Taksi on Las Palmasissa melko edullinen liikkumismuoto, eikä sen käyttämistä kannata epäröidä matkatavaroiden kanssa, öisin tai kaupungin toiselta puolelta toiselle siirtyessä. Lähtömaksu on alle kaksi euroa, ja 10-15 minuutin matkan tekee 5-6 eurolla. Hotellit ja muut majapaikat voivat soittaa paikalle taksin, ja niitä on erityisen hyvä valikoima sellaisten suurten aukioiden kuin Parque Santa Catalinan ja Parque San Telmon laitamilla.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/03

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti