Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Maltalle voi lentää parhaiten välilaskullisella lennolla kesäkauden aikana, mutta lennot voivat olla pitkiä ja hintavia. Perillä lentoasema sijaitsee 10 kilometrin päässä Maltan pääkaupungista Vallettasta, mutta monet suuntaavat lomalle muualle saarelle kuin pääkaupunkiin.
koristekuva Parhaiten Ateenaan on Suomesta suoria lentoja kesällä, ja perillä Ateenaan lentoasema on reilun puolen tunnin metromatkan päässä ydinkeskustasta. Muualta Kreikasta Ateenaan on helppo matkustaa lentäen, lautalla, bussilla tai junalla, mutta kaikkein suosituinta sinne on matkustaa lautalla Kreikan saaristosta.
Lue myös
koristekuvaViron kylpylät ovat äärimmäisen monipuolisia, ja niiden joukosta kuka tahansa voi löytää unelmiensa kylpylän. Eniten kylpylöitä on suurimmissa kaupungeissa, mutta kylpylähotelleja on myös pienillä paikkakunnilla ja kansallispuistoissa metsien keskellä. Lue lisää Viron kylpylöistä
Ilmoitus
Polkupyöräilijöitä Playa del Reducto:lla
Lanzarote on erinomainen pyöräilypaikka, sillä liikennettä on vähän, tiet ja kadut ovat hyvässä kunnossa eikä mäkiä juuri ole.

Liikkuminen Lanzarotella

Tällä sivulla kerrotaan, miten Lanzarotella on paras liikkua ympäriinsä ja mitä kannattaa ottaa huomioon saarella paikasta toiseen siirtyessä kävellen, linja-autolla, taksilla tai vuokratulla menopelillä.

Kävely

Lanzarote on erinomainen kävelypaikka niin sen pienissä kaupungeissa, rantalomakohteissa kuin sisämaassakin. Saarella on hyvä kävellä kaupunkimaisissa olosuhteissa pääkaupunki Arrecifessä, jonka rantapromenadit ja pääkävelykatu etenkin vetävät puoleensa turisteja. Myös Charco de San Ginés -laguunin ympäri kannattaa kävellä ja tutustua myös kauempana rantakadusta oleviin kortteleihin, joilla on putiikkeja, ravintoloita ja baareja. Paljon kävelemään tottuneet voivat myös kävellä sataman takana olevalle nykytaiteen museolle.

Muualla saarella rantalomakohteissa on hyvä kävellä rantapromenadeilla ja kauppakaduilla. Puerto del Carmen on varsin hyvä paikka kävellä, ja sen pitkä Avenida Playas -katu on monipuolinen: sen varrella on useita rantoja, kahviloita, ravintoloita moneen lähtöön, kauppoja ja kaikenlaista muuta terveysklinikoista pyöränvuokraamoihin. Toinen suuri rantapaikka, Playa Blanca, on vastaavanlainen paikka, mutta täällä on hyvin dramaattiset näkymät, jotka suorastaan kutsuvat kävelemään pitkän rantapromenadin päästä päähän useammankin kerran. Pienemmät rantapaikat kuten Playa Honda ja Costa Teguise ovat nekin varsin hyviä kävelypaikkoja: mäkiä ei juuri ole, liikennettä on vähän ja katumaisemat ovat mielenkiintoisia.

Sisämaassa esimerkiksi Yaizassa on hyvä kävellä, mutta siellä on oikeastaan vain yksi pääkatu, joka ei onneksi ole vilkkaasti liikennöity. Yaizassa aloe vera -museolta, jonka vieressä on Arrecife - Playa Blanca -reitin bussien käyttämä pysäkki, on reilun kilometrin mielenkiintoinen kävelymatka yhdistetyn kaupan ja ravintolan vieressä olevalle bussipysäkille. Tällä välillä oppii kävellen nopeasti tyypillisen lanzarotelaisen sisämaakaupungin luonnetta. Yaizasta kolmen kilometrin päässä sijaitseva Uga on sekin hyvä paikka vierailla, ja näiden kahden kylän välillä kävely antaa sekin hyvän kuvan tämän kuumaisemien leimaaman saaren sisämaan luonnosta ja näkymistä.

Lanzarote on muiden Kanariansaarten tavoin erinomainen patikointipaikka kenelle tahansa. Lisätietoa patikoinnista saa esimerkiksi Lanzarote.com- ja Blackstone Treks -sivuilta.

Julkiset liikennevälineet

Lanzarotessa on hyvä linja-autoverkosto, jonka avulla pääsee liikkumaan eri rantapaikkojen ja kaupunkien välillä. Linja-automatkoista vastaa Intercity Bus Lanzarote. Busseilla matkustaminen maksaa 1,40 euroa lyhyiltä matkoilta, ja pisimmät matkat, kuten reilun tunnin matka Playa Blancan ja Arrecifen välillä, maksavat reilut 3 euroa. Liput ostetaan kuljettajalta.

Hyviä linjoja ovat esimerkiksi 01 (Arrecife - Costa Teguise), 02 (Arrecife - Puerto del Carmen), 03 (Costa Teguise - Puerto del Carmen, Arrecifen kautta), 14 (Arrecife - Teguisen markkinat) ja 60 (Arrecife - Playa Blanca, Ugan ja Yaizan kautta). Linja-autot kulkevat varsin hyvin suosituille rantapaikoille viikonloppuisinkin, mutta muuten päiväretkille linja-autoilla on esimerkiksi sisämaahan parempi lähteä viikolla, jolloin vuoroja ajetaan huomattavasti enemmän.

Pyöräily

Lanzarote on erinomainen pyöräilypaikka, sillä liikennettä on vähän, tiet ja kadut ovat hyvässä kunnossa eikä mäkiä juuri ole. Saarella tuulee melkoisesti etenkin sisämaassa, mutta ei sen enempää kuin mihin Suomenkaan rannikolla on totuttu. Heinäkuu on kuitenkin sellainen aika, että tuulet yltyvät niin koviksi, ettei pyöräily tai skootterillakaan ajaminen ole suositeltavaa. Säät pysyttelevät mukavan lämpiminä ympäri vuoden öisinkin, eikä sateita ole luvassa kuin pari kertaa kuukaudessa. Erityisen hyviä paikkoja liikkua pyörällä ovat Arrecife ja Puerto del Carmen. Saarella on hyvä pyöräillä myös kaupungista toiseen, ja pyörävuokraamoita on kaikkialla saarella.

Taksi Avenida de las Playas -kadulla, Puerto del Carmen
Takseilla liikutaan saarella enemmänkin paikkakunnalta toiselle kuin rantapaikkojen tai kaupunkien sisällä.

Hyvä pyöräilypaikka on Puerto del Carmen, missä pyöriä vuokraavat erimerkiksi Renner Bikes (Avenida de las Playas 25) ja Proaction (Avenida de las Playas 71).

Costa Teguisessa Tommy’s Bikes vuokraa pyöriä ja järjestää opastettuja pyöräilyretkiä.

Playa Blancassa sähköpyöriä, maastopyöriä ja muita menopelejä vuokraa Lanzarote Bikes, joka sijaitsee satamassa.

Autonvuokraus

Lanzarotella on hyvä ajella autolla paikasta toiseen, sillä liikennettä on vähän, tiet ovat hyväkuntoisia ja matkat lyhyitä. Omalla autolla matka saaren eteläkärjestä pohjoiskärkeen kestää noin 40 minuuttia, länsirannalta itärannalle noin 20.

Cabrera Medina on hyvä autonvuokrauspaikka saarella, ja sillä on toimistoja niin lentokentällä kuin monissa muissakin paikoissa.

Taksi

Taksi on hyvä liikkumismuoto etenkin 2-4 hengen porukoille, ja kunkin taksitolpan yhteydessä on selkeästi ilmoitettu, minkä verran mikin matka maksaa ja kuinka pitkiä matkat ovat. Takseilla liikutaan saarella enemmänkin paikkakunnalta toiselle kuin rantapaikkojen tai kaupunkien sisällä, mutta esimerkiksi Puerto del Carmenissa voi hyvin siirtyä taksilla paikasta toiseen. Kaupunkien välillä erilaisten reittivaihtoehtojen lisäksi voi ottaa osaa Lanzaroten monta tuntia kestävän kiertoajelun, joka maksaa noin 110 kilometrin matkalta 180 euroa.

Hyvä taksiyhtiö on esimerkiksi Lanzarote Taxi, samoin Taxi de Arrecife. Lanzarote.com-sivusto antaa lisätietoa takseista.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2014/04

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Tilaa uutiskirjeemme

Lue ensimmäisten joukossa uusista oppaista, artikkeleista ja muista Pienen matkaoppaan kuulumisista.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti