Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Ilmoitus
Kävelijöitä rantapromenadilla
Rantabulevardi on erittäin miellyttävä kävelypaikka, jossa voi hyvin pysähtyä välillä virvokkeelle.

Liikkuminen Puerto de la Cruzissa ja Teneriffalla

Puerto de la Cruz on pieni paikkakunta, jossa voi kävellä paikasta toiseen. Siellä on melkoisesti mäkiä, mutta etenkin pitkät ja mäettömät merenrantapromenadit tarjoavat erinomaiset puitteet erilaisille kävelyretkille.

Jos Puerto de la Cruzissa haluaa siirtyä pidempiä matkoja tai majapaikka ei ole aivan keskustassa, on siellä paljon takseja, joilla voi myös mennä muille paikkakunnille ja lentoasemalle. Edullisempaa toki on matkustaa lentoasemalle tai pääkaupunki Santa Cruziin bussilla, ja jos lähtee päiväretkelle tai siirtyy Teneriffan etelärannikon lomapaikoille, kulkee sinne busseja noin puolessatoista tunnissa.

Puerto de la Cruzissa saa auton vuokralle, ja sellaisen voi vuokrata myös lentoasemalla. Puerto de la Cruz ei ole mäkien takia paras mahdollinen paikka pyöräillä, mutta sen ympäristössä on pyöräilyreittejä ja sieltä saa pyörän vuokralle.

Kävely

Puerto de la Cruz on rantabulevardia lukuun ottamatta melko mäkinen liikkumispaikka, jossa ei ole hyvä liikuntarajoitteisten tai lastenrattaita työntävien liikkua. Rantabulevardi on erittäin miellyttävä kävelypaikka, jossa voi hyvin pysähtyä välillä virvokkeelle, ja maisemat siltä ovat huikeita.

Valtaosa Puerto de la Cruzin nähtävästä ja harrastusmahdollisuuksista on rannalla tai sen lähistöllä, joten mäkiä ylös siellä ei tarvitsekaan kävellä kuin niiden, jotka valitsevat kauempaa rannalta sijaitsevan hotellin. Jos Puerto de la Cruzissa ei jaksa kävellä paikasta toiseen, voi siellä aina hypätä taksiin.

Parhaat merenrantanäkymät ovat promenadilla nimeltään Avenida de Cristobal Colón [kartalla]. Sen lähistöllä ovat Martinezin ranta ja uima-allaskeskusuima-allaskeskus, joka on erinomainen paikka uida uima-altaissa ja nauttia auringosta. Rantapromenadin varrella on paljon erilaisia ostos- ja ruokapaikkoja, ja lisää ostospaikkoja kuten suuri ostoskeskus on lähellä olevalla kadulla Avenida Aguilar y Quesada [kartalla], jolla myös on useita suuria hotelleja.

Myös San Telmon rannan tuntumassa [kartalla] on mukava Paseo eli promenadi, jolta voi ihailla merinäkymiä. Sen lähistöllä oleva Plaza de Europa [kartalla] on paikka, jolla on jonkin verran nähtävää ja näköalapaikkoja.

Parasta arkkitehtuuria ja vanhoja kortteleita on lähellä sitä, ja etenkin Plaza de la Iglesia [kartalla] on paikka, jossa kannattaa käydä päiväretkelläkin muualta saarelta.

Puerto de la Cruzissa ei ole paljon puistoja, mutta Plaza del Charco [kartalla], joka on aivan pääpaikkojen vieressä, on suurehko puistoalue, jolla myös on lasten leikkipaikkoja.

Takseja Plaza Reyes Catolicos -aukiolla
Pääpaikkojen vieressä olevalta Plaza Reyes Catolicos -aukiolla voi koska tahansa nousta taksiin.

Linja-auto

Puerto de la Cruzista pääsee bussilla hyvin muihin Teneriffan kaupunkeihin, mutta kaupungin sisällä ei juurikaan ole tapana matkustaa julkisilla liikennevälineillä. Jos kuitenkin haluaa matkustaa bussilla Paseo Hermanos Fernández Perdigón -kadun Intercambiador-bussiasemalta [kartalla], joka tunnetaan myös Estacion-nimellä, kaupungin muihin osiin, voi täältä nousta muuhun kaupunkiin menevään bussiin ja nousta sitten pois haluamallaan pysäkillä keskustan ulkopuolella.

Taksi

Jos haluaa ajella taksilla muutenkin kuin lentokenttämatkoilla, voi niillä liikkua niin lyhyitä kuin pitkiäkin matkoja. Esimerkiksi matka Santa Cruziin maksaa vähän alle 50 euroa, joskin saman matkan voi taittaa bussilla muutamalla eurolla.

Yksi erinomainen yhtiö on Taxi 90, joka tekee nähtävyyskierroksia, normaaleja matkoja, lentokenttämatkoja ja muitakin matkoja. Taksin voi tilata puhelimella tai verkkosivuilta.

Toinen yhtiö on Taxi Tour Tenerife, jonka verkkosivulla on kiinteitä hintoja erilaisille matkoille ja myös nähtävyyskierroksille, joita se Teneriffalla tekee.

Esimerkiksi Puerto de la Cruzin bussiasemalla ja Plaza Reyes Catolicos -aukiolla [kartalla], joka on pääpaikkojen vieressä, voi koska tahansa nousta taksiin.

Julkiset liikennevälineet muualle Teneriffalle

Puerto de la Cruzista voi tehdä päiväretkiä helpoiten läheiseen La Orotavaan, lentokentän vieressä sijaitsevaan San Cristobal de la Lagunaan ja saaren pääkaupunkiin Santa Cruziin. Näihin kaikkiin paikkoihin on 10–45 minuutin bussimatka, ja La Lagunan ja Santa Cruzin välillä voi kulkea noin tunnissa myös raitiovaunulla, joka on hitaampi kuin bussi.

Jos haluaa Santa Cruziin, kulkevat esimerkiksi linjat 100, 102, 103 ja 104 Puerto de la Cruzin ja sen välillä. Linja 101 kulkee La Orotavan ja La Lagunan välillä, ja linjalla 351 pääsee noin 10 minuutissa Puerto de la Cruzista La Orotavaan.

Lipun voi aina ostaa kuskilta käteisellä tai kortilla, ja etukäteen voi myös hankkia 10 eurolla vuorokauden ja 50 eurolla viikon voimassa olevan lipun. Lippu käy kaikkiin Teneriffan busseihin ja raitiovaunuihin, joten se on erityisen kätevä reitillä Puerto de la Cruz–La Orotava–La Laguna–Santa Cruz.

Bussimatkoista vastaa Titsa, jonka etusivulla on reittihaku.

La Lagunan ja Santa Cruzin välillä ja Santa Cruzissa liikkuvasta raitiovaunusta vastaa Metro Tenerife, jonka etusivulla voi nähdä reittikartan.

Polkupyöräily ja polkupyörän vuokraaminen

Puerto de la Cruz ei sinänsä mäkisenä kaupunkina ole hyvä paikka pyöräillä paikasta toiseen, mutta sen lähistöllä on parikin hyvää pyöräilyreittiä, jotka soveltuvat parhaiten kokeneille alan harrastajille.

Telde Cycling vuokraa pyöriä, ja sellaisen voi saada koko viikoksi noin 150 eurolla. Heidän sivuillaan on myös pari paikallista reittiä, ja he järjestävät 7–14 vuorokauden kestoisia pyöräilyretkiä, jotka tehdään oppaiden kanssa.

Auton vuokraaminen Puerto de la Cruzissa

Cigar on paikallinen yhtiö, jolta saa auton vuokralle Puerto de la Cruzin keskustassa.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/10

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti