Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Fuerteventura
Fuerteventura
Uutta Pienessä matkaoppaassa
Helsingin pohjoispuolella Uudellamaalla oleva Helsingin seutu on nähtävyyksiltään ja ajanvietteiltään monipuolinen alue. Kirkkonummi, Järvenpää, Tuusula, Hyvinkää ja Nurmijärvi ovat kaikki omalla tavallaan ainutlaatuisia vierailupaikkoja. Uudenmaan Helsingin seudun vierailupaikkoja ja hotelleja
Vantaa on muodostunut entistä monipuolisemmaksi kaupungiksi, jossa on erityisen paljon kulttuuria ja jonne kannattaa mennä muutenkin kuin vain sen lentoasemalle. Vantaan parhaat vierailupaikat ja niiden lähellä olevat hotellit
Hotelleja – Fuerteventura
Pienen matkaoppaan tekijät saavat pienen provision kun teet varauksen tämän sivun linkkien kautta. Itse et silti maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos tuestasi.
Booking.com
Ilmoitus
Polkupyöräilijöitä Playa del Reducto:lla
Fuerteventuran pääkaupunki ja lomapaikat ovat erinomaisia kävelypaikkoja, joissa tuleekin käveltyä melkoisesti. Hyvät kävelykengät ja eritoten sandaalit on hyvä olla matkassa.

Liikkuminen Fuerteventuralla

Tällä sivulla kerrotaan, miten Fuerteventuralla on paras liikkua ympäriinsä ja mitä kannattaa ottaa huomioon saarella paikasta toiseen siirtyessä.

Kävely

Fuerteventuran pääkaupunki Puerto del Rosario ja lomapaikat ovat erinomaisia kävelypaikkoja, joissa tuleekin käveltyä melkoisesti. Hyvät kävelykengät ja eritoten sandaalit on hyvä olla matkassa, joskin Fuerteventurasta saa hyviä kävelykenkiä lenkkikengistä sandaaleihin kohtuuhintaan.

Puerto del Rosario on yllättävän suuri kaupunki keskustansa osalta, vaikka siellä onkin asukkaita vain noin 15 000, ja kävelymatkaa linja-autoasemalta keskustan pääpaikolle tulee ainakin kilometrin verran. Pääkaupungin parhaat alueet ovat hivenen vaikean matkan päässä linja-autoasemalta, mutta laskettelemalla alaspäin kohti merenrantaa saapuu automaattisesti kaupungin pääpaikoille. Alaspäin voi kulkea suorinta tietä seuraamalla turisti-infolle johtavia tienviittoja, ja tässä ystävällisessä infopisteessä onkin hyvä käydä hakemassa kartta ja mitä tietoa sitten haluaakin.

Puerto del Rosariosta voi kävellä rantaa pitkin etelään kohti Playa Blancaa, joka on varsin hiljainen ranta parin kilometrin päässä keskustasta. Muualle on parempi kulkea linja-autolla tai taksilla, ja saarella on mielenkiintoisia vierailupaikkoja niin rannikolla kuin sisämaassakin.

Hyvä vierailupaikka on Corralejo aivan saaren pohjoiskärjessä, ja myös täällä on mukava kävellä rantapromenadeja pitkin. Niiden varrella on rantoja, baareja, kahviloita, ravintoloita ja jonkin verran kauppoja, ja maisemat kohti Isla de Lobosta eli susien saarta ovat huikaisevia. Corralejossa voi myös kävellä rannan lisäksi pääkadulla, joka on varsin tyypillinen lomakeskuksen räikeä ostos- ja ravintolakatu.

Toinen hyvä rantalomapaikka on Caleta de Fuste, joka sijaitsee Puerto del Rosariosta etelään. Myös täällä on mukava kävellä rantapromenadia pitkin usea kilometri, ja myös täällä on erilaisia rantoja, kauppoja ja ruoka- ja juomapaikkoja.

Aivan saaren eteläkärjessä sijaitseva Morro Jable on sekin vastaavanlainen paikka kävellä, mutta siellä ei ole yhtä paljon liikkeitä ja ravintoloita kuin Corralejossa, joka on parhaita shoppailupaikkoja koko saarella. Morro Jable on rauhallinen lomapaikka, jossa sielläkin on rantapromenadilla mukava kävellä ja nauttia saaren hienoista maisemista ja miltei aina aurinkoisesta säästä.

Muualla saarella Gran Tarajal on hyvä vierailupaikka, jos on lomalla Las Playitaksessa. Myös täällä on mukava rantapromenadi, jonka vieressä on lukuisia terasseja ja hiekkaranta. Las Playitas ei ole aivan yhtä hyvä kävelypaikka, mutta siellä voi kävellä kyllä karuissa kuumaisemissa sekä lomakohteen vieressä että pienessä viehättävässä kalastajakylässä, jolla on mukava rantapromenadi.

Julkiset liikennevälineet

Fuerteventuralla on hyvä, kohtuuhintainen linja-autoverkosto, jonka autot ovat siistejä ja joilla matkustaminen maksaa 1,40 eurosta ylöspäin. Pisimmät matkat kestävät pari tuntia ja maksavat noin kymmenen euroa, mutta Morro Jablen ja Corralejon välillä ei ole suoraa linja-autoyhteyttä vaan autoa pitää vaihtaa Puerto del Rosariossa.

Pyöräily

Fuerteventuraa pidetään yhtenä parhaista Kanariansaarista pyöräilylle, sillä vaikka siellä ei olekaan aivan yhtä haastavaa kuin Gran Canarialla tai Teneriffalla mäkien puuttumisen takia, on siellä erittäin hyväkuntoiset tiet, joilla on hyvin vähän liikennettä. Pyöriä voi vuokrata monesta paikasta, ja esimerkiksi Fuerteventura Rent a Bike vuokraa pyöriä ja järjestää pyöräilyretkiä. Myös Easyriders ja Cycle Classic Tours vuokraavat pyöriä ja järjestävät kierroksia.

Auton vuokraus

Fuerteventuralla on hyvin vähän liikennettä, ja jos pyöräily tai bussikyydit eivät innosta, voi saarella vuokrata auton niin lentokentältä kuin monesta muustakin paikasta. Fuerteventura.com-sivusto antaa lisätietoa ja mahdollisuuden tilata auton etukäteen.

Taksi

Fuerteventuralla kuten muuallakin Kanariansaarilla on kohtuuhintaiset taksit, joilla 2-4 hengen porukka voi hyvin siirtyä pitkiäkin välimatkoja. Taksiin voi nousta lentokentällä, Puerto del Rosarion linja-autoaseman edustalla ja alhaalta rantapromenadin varrella, ja myös lomapaikoilla on takseja asiakkaita odottelemassa pääkatujen varrella. Fuerteventura Taxis on taksipalvelu, joka tarjoaa mahdollisuuden tilata taksin etukäteen.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2014/04

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti