Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Fuerteventura
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Polkupyöräilijöitä Playa del Reducto:lla
Fuerteventuran pääkaupunki ja saaren lukuisat lomapaikat ovat erinomaisia kävelypaikkoja, joissa tuleekin käveltyä melkoisesti. Hyvät kävelykengät ja eritoten sandaalit on hyvä olla matkassa.

Liikkuminen Fuerteventuralla

Fuerteventuran pikkukaupungeissa ja lomapaikoilla on mukava kävellä ja jotkut ottavat käyttöönsä myös pyörän. Fuerteventuralla voi monipuolisissa maisemissa kävellä tai pyöräillä paljonkin loman aikana. Jos haluaa siirtyä paikkakunnalta toiselle, kulkevat bussit säännöllisesti ja kohtuuhinnalla ympäri saaren. Vaikka Fuerteventura ei olekaan mikään suuri saari, tulevat pitkät taksimatkat siellä kalliiksi, ja vaikka ne mielellään tekevät pitkiäkin matkoja, kannattaa aina ensin tutustua siihen miten bussit liikkuvat. Fuerteventurasta saa niin halutessaan auton vuokralle, eikä siellä ole paljon liikennettä.

Kävely

Fuerteventuran pääkaupunki Puerto del Rosario ja saaren lukuisat lomapaikat ovat erinomaisia kävelypaikkoja, joissa tuleekin käveltyä melkoisesti. Hyvät kävelykengät ja eritoten sandaalit on hyvä olla matkassa, joskin Fuerteventurasta saa hyviä kävelykenkiä lenkkikengistä sandaaleihin kohtuuhintaan.

Fuerteventuran pääkaupunki on melko keskeisellä paikalla oleva vierailupaikka, jossa on tapana etenkin siitä siedettävän matkan päässä lomailevia käydä tutustumassa. Puerto del Rosario on yllättävän suuri kaupunki keskustansa osalta, vaikka siellä onkin asukkaita vain noin 15 000, ja kävelymatkaa linja-autoasemalta [kartalla] keskustan pääpaikolle tulee ainakin kilometrin verran. Pääkaupungin parhaat alueet ovat hivenen vaikean matkan päässä linja-autoasemalta, mutta laskettelemalla alaspäin kohti merenrantaa saapuu automaattisesti kaupungin pääpaikoille. Alaspäin voi kulkea suorinta tietä seuraamalla turisti-infolle [kartalla] johtavia tienviittoja, ja tässä ystävällisessä infopisteessä onkin hyvä käydä hakemassa kartta ja mitä tietoa sitten haluaakin.

Puerto del Rosariosta voi kävellä rantaa pitkin etelään kohti Playa Blancaa, joka on varsin hiljainen ranta parin kilometrin päässä keskustasta. Muualle pääkaupungista on parempi kulkea linja-autolla tai taksilla, ja saarella on mielenkiintoisia vierailupaikkoja niin rannikolla kuin sisämaassakin.

Hyvä vierailupaikka on Corralejo [kartalla] aivan saaren pohjoiskärjessä, ja myös täällä on mukava kävellä rantapromenadeja pitkin. Niiden varrella on rantoja, baareja, kahviloita, ravintoloita ja jonkin verran kauppoja, ja maisemat kohti Isla de Lobosta eli susien saarta ovat huikaisevia. Corralejossa voi myös kävellä rannan lisäksi pääkadulla, joka on varsin tyypillinen lomakeskuksen räikeä ostos- ja ravintolakatu.

Toinen hyvä rantalomapaikka on Caleta de Fuste [kartalla], joka sijaitsee Puerto del Rosariosta etelään. Myös täällä on mukava kävellä rantapromenadiarantapromenadia pitkin kilometritolkulla, ja myös täällä on erilaisia rantoja, kauppoja ja ruoka- ja juomapaikkoja.

Aivan saaren eteläkärjessä sijaitseva Morro Jable [kartalla] on sekin vastaavanlainen paikka kävellä, mutta siellä ei ole yhtä paljon liikkeitä ja ravintoloita kuin Corralejossa, joka on parhaita koko saaren parhaita paikkakuntia tehdä ostoksia. Morro Jable on rauhallinen lomapaikka, jossa sielläkin on rantapromenadilla mukava kävellä ja nauttia saaren hienoista maisemista ja miltei aina aurinkoisesta säästä. Morro Jable on parin tunnin bussimatkan päässä Puerto del Rosariosta, ja se on lähinnä hyvä päiväretkikohde niille, jotka lomailevat esimerkiksi Jandiassa tai La Playatiasissa.

La Playataksen lähellä ja myös siedettävän matkan päässä Morro Jablesta, Jandiasta ja Puerto del Rosariosta sijaitseva Gran Tarajal [kartalla] on hyvä vierailupaikka. Myös täällä on mukava rantapromenadirantapromenadi, jonka vieressä on lukuisia terasseja ja hiekkaranta.

Las Playitas ei ole aivan yhtä hyvä kävelypaikka, mutta siellä voi kävellä kyllä karuissa kuumaisemissa sekä lomakohteen vieressä että pienessä viehättävässä kalastajakylässä, jolla on mukava rantapromenadi [kartalla].

Julkiset liikennevälineet

Fuerteventuralla yksi huvi on nousta lomapaikan bussiasemalla linja-autoon, joka vie tutustumaan johonkin toiseen paikkakuntaan. Kunkin paikkakunnan ytimen lähellä on bussiasema (estacion), jolta yleensä kerran tunnissa lähtee busseja ainakin saaren suosituimpiin vierailupaikkoihin. Parhaat yhteydet ovat Puerto del Rosariosta, ja jos esimerkiksi haluaa Calita de Fustesta käymään vaikka Correlajossa, pitää bussia vaihtaa Puerto del Rosariossa. Pisimmät matkat kestävät pari tuntia ja maksavat noin kymmenen euroa, mutta Morro Jablen ja Corralejon välillä ei ole suoraa linja-autoyhteyttä vaan autoa pitää vaihtaa Puerto del Rosariossa.

Linja-autot ovat siistejä ja kulkevat täysin aikataulujen mukaisesti, ja niillä matkustaminen maksaa alkaen 1,40 euroa. Lippu ostetaan kuskilta bussiin noustessa, ja sitä varten pitää olla pientä käteistä. On olemassa myös kaksi euroa maksavia kortteja, joihin voi ladata matkoja ja aikaa, mutta saarella lomailevan on aina kaikkein paras vain ostaa yhdensuuntainen lippu kuskilta matkan alkaessa.

Fuerteventuralla toimii parikymmentä bussilinjaa, joiden kyydissä on kaikkein paras matkustella aamukuudesta illan alkuun. Lauantait ovat arkea huonompia yhteyksiltään, ja sunnuntaisin busseja kulkee melko vähän.

Linjoista ja aikatauluista saa tietoa liikenneyhtiö Tiadhen sivuilta.

Takseja
Taksilla matkustaminen on kohtuuhintaista, jos matka ei ole liian pitkä, mutta paikkakunnalta toiselle siirtyminen voi tulla hyvin kalliiksi.

Taksi

Fuerteventuralla kuten muuallakin Kanariansaarilla on kohtuuhintaiset taksit, joilla 2–4 hengen porukka voi hyvin siirtyä pitkiäkin välimatkoja. Taksiin voi nousta lentokentällä, Puerto del Rosarion linja-autoaseman edustalla ja alhaalta rantapromenadin varrella, ja myös lomapaikoilla on takseja asiakkaita odottelemassa pääkatujen varrella. Taksilla matkustaminen on kohtuuhintaista, jos matka ei ole liian pitkä, mutta paikkakunnalta toiselle siirtyminen voi tulla hyvin kalliiksi.

Fuerteventura Taxis on taksipalvelu, joka tarjoaa mahdollisuuden tilata taksi etukäteen. Sen sivuilta voi nähdä hintoja, ja sen sivuilta voi myös ladata sovelluksen, jolla taksi on Fuerteventuralla helppo tilata paikalle.

Pyöräily

Fuerteventuraa pidetään yhtenä parhaista Kanariansaarista pyöräilylle, sillä vaikka siellä ei olekaan aivan yhtä haastavaa kuin Gran Canarialla tai Teneriffalla mäkien puuttumisen takia, on siellä erittäin hyväkuntoiset tiet, joilla on hyvin vähän liikennettä. Fuerteventura Active esittelee saaren pyöräilyreittejä, joista kuka tahansa voi löytää jotakin mieleistä.

Pyöriä voi vuokrata monesta paikasta, ja esimerkiksi Fuerteventura Rent a Bike vuokraa pyöriä ja järjestää pyöräilyretkiä. Myös Cycle Classic Tours vuokraa pyöriä ja järjestää kierroksia.

Auton vuokraus

Fuerteventuralla on hyvin vähän liikennettä, ja jos pyöräily tai bussikyydit eivät innosta, voi saarella vuokrata auton niin lentokentältä kuin monesta muustakin paikasta.

Cigar toimii muiden Kanariansaarten tavoin Fuerteventuralla, sen sivuilta voi varata auton etukäteen ja sillä on saarella kymmenkunta pistettä, joista auton voi noutaa.

Tietoa autoiluista hyvine reitteineen saa Guide to Canary Islandsista.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/11

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti