Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Rodos on yksi Kreikan suosituimmista lomakohteista, missä aurinko paistaa ja lämpöä piisaa. Rentoutuminen, auringonotto, shoppailu, herkuttelu ja arjesta irtautuminen ovat sen parasta antia. Lue lisää Rodoksesta
Hotelleja – Fuerteventura
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Geranios-hotelli, Caleta de Fuste
Rantalomapaikoilla on hyvä valita hotelli korkeintaan kivenheiton päästä merenrannalta. Toisaalta, aivan rantapromenadin vieressä voi terasseilta kuulua meteliä öisinkin.

Mikä hotelli Fuerteventuralla kannattaa valita ja miltä alueelta

Omatoimimatkailijalle Fuerteventuralla on melkoinen määrä erilaisia majapaikkoja, joiden joukossa on paljon hyvin varusteltuja hotellikomplekseja, perushotelleja ja huoneistohotelleja. Hosteleita tai muita vastaavia majapaikkoja siellä on vähän, ja halvimmat huoneet maksavat tätä nykyä alkaen noin 30 euroa mutta alle 40 euron huoneita on melko vähän.

Fuerteventura on harvoin liian vilkas paikka, mutta joulu- ja hiihtoloma ovat aikoja, jolloin majapaikkaa kannattaa katsella hyvissä ajoin etukäteen. Suosituin paikkakunta majapaikalle on Corralejo, jossa myös on edullisimpia hintoja, ja myös pääkaupunki Puerto del Rosariossa on jonkin verran keskihintaista halvempia hotelleja.

Majapaikkojen hinnat vaihtelevat Fuerteventuralla hotellin varustelutason mukaan, ja hyvin varusteltuun kolmen tai neljän tähden hotelliin pääsee yleensä alkaen noin sadalla eurolla.

Majoituksen löytäminen Fuerteventuralta

Fuerteventuralla on paljon hotelleja, ja vaikka valtaosa niistä on etenkin vilkkaina matkustusaikoina pakettimatkalaisille varattuja, on kaikissa rantakohteissa ja rannikon kaupungeissa jonkin verran majapaikkoja myös omatoimimatkailijoille.

Jos haluaa vierailla saaren eri puolilla, on Puerto del Rosario majapaikalle hyvä paikka, sillä pääkaupunki sijaitsee rannikolla saaren keskikohdilla ja sieltä pääsee bussilla nopeasti minnepäin Fuerteventuraa tahansa. Morro Jablesta ja Corralejosta on hankalampi tutustua saaren eri osiin, mutta jos haluaa sekä vierailla eri puolilla saarta että yöpyä rantapaikassa, ovat esimerkiksi Caleta de Fuste, sen vieressä sijaitseva Costa Antigua ja näistä jonkin matkan päässä sijaitseva Las Salinas kohtalaisen hyviä vaihtoehtoja. Morro Jablesta ja sen vieressä sijaitsevasta Jandíasta on pitkä matka sekä pääkaupunkiin että saaren pohjoisosiin. Costa Calmasta on sieltäkin melkoisesti matkaa saaren pohjoisosiin, ja siellä yöpyvän on lähinnä hyvä tutustua saaren eteläosiin.

Fuerteventuran majapaikoissa ei aina ole ilmastointia, mutta sille kuten lämmityksellekään ei ole tarvetta tällä ilmastoltaan ihanteellisella saarella.

Puerto del Rosario

Puerto del Rosario on Fuerteventuran 15 000 asukkaan pääkaupunki, eikä se ole läheskään yhtä kiinnostava paikka kuin jotkut muut Kanariansaarten pääkaupungit. Sen sataman tuntumassa on ydin, jossa on rantapromenadi, hyvä määrä ruokapaikkoja, jonkin verran yöelämää ja pari paikkaa, joissa voi nauttia merinäköaloista. Ostospaikkoja on jonkin matkan päässä ytimestä, ja bussiasema sijaitsee noin vartin matkan päässä rantapromenadilta.

Puerto del Rosariossa on majapaikkoja sekä rantapromenadin lähistöllä että muualla, mutta keskeinen sijainti uneliaassa Puerto del Rosariossa on paras niin pitkällä kuin lyhyelläkin oleskelulla. Pääkaupungista on erinomaiset yhteydet bussilla kaikkialle saarelle, joten se on kätevä tukikohta niille, jotka haluavat vierailla useissa saaren kolkissa. Kaiken kaikkiaan Puerto del Rosario on tylsä paikka, jossa on vähän nähtävää ja tekemistä, ja useimmille riittää päiväretki sinne. Se kuitenkin on oiva paikka päästä Fuerteventuran elämänmenosta rantapaikkoja paremmin perille.

Yksi hyvä perushotelli aivan sataman ja rantapromenadin vieressä on Hotel Tamasite, jossa on hyvä odotella vaikka lentoa. Sitä huomattavasti tasokkaampi paikka viettää yönsä on JM Puerto Rosario, joka sijaitsee rantakadun varrella. Se on kenties ytimen paras paikka yöpyä, ja siellä voi nauttia oleskelustaan Puerto del Rosariossa täysin palkein.

Puerto del Rosarion keskustan ulkopuolella on myös hotelleja, ja sijaintiin ja kulkuyhteyksiin kannattaa kiinnittää huomiota.

Puerto del Rosarion kaikki hotellit voi nähdä Booking.comissa.

Caleta de Fuste, Costa Antigua ja Las Salinas

Caleta de Fuste ja sen vieressä sijaitsevat Costa Antigua ja Las Salinas sopivat sekä aktiivi- että rantalomaa viettäville, sillä täällä on hyviä rantoja, golfkenttiä ja mahdollisuus harrastaa kaikenlaista. Caleta de Fusten ympäristössä on myös kohtalaisen hyviä ravintoloita, illanviettopaikkoja ja kauppoja. Täältä pääsee nopeasti bussilla lentokentälle ja pääkaupunkiin, mutta saaren eteläosiin on aika pitkä matka.

Hyvä majapaikka Caleta de Fusten ympäristössä on esimerkiksi Elba Carlota Beach.

Kaikkia Caleta de Fusten ja sen ympäristön majapaikkoja voi katsella Booking.comissa.

Rantapromenadi, Corralejo
Kenties saaren paras rantalomapaikka on sen pohjoiskärjessä sijaitseva Corralejo, jossa on hyvä valikoima hotelleja omatoimimatkailijoille.

Corralejo

Kenties saaren paras rantalomapaikka on sen pohjoiskärjessä sijaitseva Corralejo, jossa on hyvä valikoima hotelleja omatoimimatkailijoille. Täältä on hyvä vierailla pääkaupungissa, El Cotillossa ja sisämaan kaupungeissa kuten La Olivassa, samoin kuin Lanzarotella. Corralejossa on hyvät palvelut, paljon paratiisimaisia rantoja, erinomaiset ostosmahdollisuudet ja monen mielestä saaren parhaat illanviettopaikat.

Hyviä hotelleja Corralejossa ja sen lähistöllä ovat esimerkiksi Dunas Club, Playa Park Zensation ja Hesperia Bristol Playa.

Kaikkia Corralejon majapaikkoja voi katsella Booking.comissa.

Costa Calma

Costa Calma, joka sijaitsee saaren eteläosissa, on hyvä rantalomapaikka niille, jotka haluavat viettää lepolomaa ja harrastaa kaikenlaista. Täältä on lyhyt matka Morro Jableen ostoksille ja tutustumaan toiseen rantapaikkaan, mutta täältä ei ole kovin lyhyt matka pääkaupunkiin saati saaren pohjoisosiin.

Hyvä majapaikka Costa Calmassa on esimerkiksi VIK Suite Hotel Risco del Gato.

Kaikkia Costa Calman majapaikkoja voi tutkia Booking.comissa.

Morro Jable ja Jandía

Morro Jable ja sen lähellä sijaitseva Jandía ovat Costa Calman kaltaisia paikkoja, joihin on hyvä mennä lepäilemään ja joista on pitkähkö matka pääkaupunkiin ja saaren pohjoisosiin. Lentokentällekin tulee matkaa pari tuntia bussilla, mutta Kanariansaaria kiertelevän tai päiväretkelle haluavan on hyvä tietää, että täältä pääsee parissa tunnissa monta kertaa päivässä lautalla Las Palmasiin. Morro Jablessa on kohtalaiset ja edelleen paranevat ostospaikat siellä on melko hyvät illanviettopaikat ja ravintoloita siellä on moneen makuun.

Hyviä majapaikkoja Morro Jablessa ja Jandíassa ovat esimerkiksi Punta Marina ja Barceló Jandía Mar.

Kaikkia Morro Jablen ja Jandian majapaikkoja voi katsella Booking.comissa.

La Playitas

La Playitas on pieni kalastajakylä, jonka vieressä sijaitsevat hotellikompleksit ovat oma maailmansa. Tämä on varsin hyvä paikka niille, jotka haluavat pyöräillä, golfata, käydä lenkillä ja harrastaa suurellakin porukalla kaikenlaista rantalentopallosta uimiseen. Tänne tullaan lepäilemään ja harrastamaan etenkin golfia mutta myös muita lajeja. Täällä lomansa viettävä käy lähinnä läheisessä Gran Tarajalissa katsomassa saaren toiseksi suurinta kaupunkia, joka silti on hyvin pieni.

Hyvä hotelli täällä on Playitas-hotelli.

Kaikkia La Playitaksen majapaikkoja voi katsella Booking.comista.

Kaikki Fuerteventuran majapaikat

Fuerteventuralla voi loman aikana matkustella ja yöpyä eri paikoissa, ja sieltä voi joistain paikoista löytyä paljon edullisempia majapaikkoja kuin joistain toisista. Tutkimalla kaikkia Fuerteventuran majapaikkoja Booking.comissa voi löytää lisää hyviä yösijoja.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Fuerteventurassa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkit

Dunas Club

(Calle el Pulpo 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Corralejon mielenkiintoisissa, paikallisten asuttamissa kortteleissa sijaitseva kolmen tähden hotelli, jossa on 140 huonetta. Huoneet ovat suuria, uima-allas kuuluu asiaan ja palvelut ovat hyvät. Hotellilta on helppo bussilla lähteä pääkaupunkiin ja El Cotilloon, ja satamakin on vieressä. Rannoille, ostospaikoille ja parhaille ravintoloille ei niillekään ole pitkä matka.

Elba Carlota Beach & Convention Resort

(Avenida de las Marismas)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Caleta de Fustessa sijaitseva suuri neljän tähden hotelli, jolla on iso uima-allas, tenniskenttiä ja kaikenlaisia palveluita, kuten poreallas, sauna ja kuntosali. Hotellilta ei ole pitkä matka Calma de Fusten rannoille, ja sieltä pääsee melko nopeasti bussilla lentokentälle ja pääkaupunkiin. Alue on erinomainen erilaisia harrasteita kuten golfia, surfausta tai purjehdusta ajatellen.

Hesperia Bristola Playa

(Urbanización Lago de Bristol 1)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Corralejossa sijaitseva mukava hotelli, joka on hyvin varusteltu ja suositeltava majapaikka siitä huolimatta, että se ei kuulu kaupungin pidetyimpiin. Hotelli sijaitsee Corralejon "oikealla puolella" eli enemmän paikallisväriä huokuvan kortteliston vieressä, mutta turistien suosimalle pääostoskadulle ei ole sinnekään täältä pitkä matka. Palvelut ovat erinomaiset, tunnelmaa riittää ja kaikki mahdollinen illanviettopaikoista ostospaikkoihin, satamaan ja linja-autopysäkkiin on lähellä.

Hotel Tamasite

(Leon y Castille 9)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kahden tähden perushotelli, joka sijaitsee Puerto del Rosarion sataman ja rantapromenadin vieressä ja jossa on huoneita korkeintaan kahdelle hengelle. Huoneiden varustelutaso on perusluokkaa, ja tämä on erityisen hyvä hotelli niille, jotka odottelevat kaupungissa bussia, laivaa tai lentoa. Hotellin kuvauksessa annetaan ymmärtää, että bussipysäkki on vieressä ja satama 10 minuutin päässä, mutta satama on aivan vieressä ja bussiasema on noin vartin kävelymatkan päässä. Alue on palveluiltaan kuten ravintoloiltaan erinomainen, ja alueella yöpyvä pääsee nauttimaan Fuerteventuran pääkaupungin elämästä täysin siemauksin.

Hotel The Risco del Gato Suites

(Calle Sicasumbre 2)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Costa Calmassa sijaitseva, erittäin hyvin varusteltu 51 huoneen neljän tähden hotelli, jolta on lyhyt matka kolmelle eri rannalle. Hotellissa on kolme ravintolaa, eikä sen läheisyydestä tarvitse loman aikana niin halutessaan poistua. Täällä yöpyneet ovat erityisesti arvostaneet sitä, että hotelli tarjoaa erinomaiset puitteet lepolomalle.

Occidental Jandía Mar

(Playa del Jable)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Morro Jablen vieressä Jandíassa sijaitseva neljän tähden hotelli, jossa on paljon erilaisia huoneita korkeintaan neljälle hengelle ja jossa voi huoneen lisäksi nauttia puoli- tai täysihoidosta. Hotelli on äärimmäisen hyvin varusteltu, se on hyvä majapaikka liikuntarajoitteisille ja sopii niille, jotka haluavat viettää lomansa hotellin ympäristössä. Tämä on myös kylpylähotelli, jossa on hoitoja, useita uima-altaita ja sauna. Tämä on myös lapsiperheille soveltuva hotelli, sillä hotellissa on perheen pienimmät otettu huomioon.

Playa Park Zensation

(Lanzarote 4)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Corralejon parhailla paikoilla sijaitseva neljän tähden hotelli, jonka uima-altaiden äärellä ja trooppisessa puutarhassa on mukava viettää lomapäiviä. Huoneita on paljon erilaisia korkeintaan neljälle hengelle, ne ovat tilavia, useimmissa on parveke ja sviiteissä on myös erillinen olohuone. Hotellissa on kylpylä, tenniskenttiä ja squashkenttiä, ja lähistön harrastusmahdollisuuksiin kuuluvat surfaus, sup ja sukellus.

Playitas Hotel

(Urbanización Las Playitas)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Suuri neljän tähden hotellikompleksi tilavan rannan ja golfkentän vieressä La Playitaksessa. Tänne on hyvä tulla sekä aktiivi- että lepolomalle. Hotelli tarjoaa kaiken mahdollisen aterioista harrastusmahdollisuuksiin, eikä täältä ole kovin helppo lähteä muualle kuin Gran Tarajaliin. Viereinen pieni kalastajakylä antaa lisätunnelmaa, ja sinne on hyvä lähteä aterialle tai iltaa viettämään.

Punta Marina

(Las Arenas)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Morro Jablen parhailla paikoilla sijaitseva pieni 17 huoneen yhden tähden huoneistohotelli, joka on pidetty ja jolta on lyhyt matka rannoille. Hotelli sopii hyvin liikuntarajoitteisille, sen huoneissa on keittiöt ja huoneet on muutenkin hyvin varusteltu.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/11

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti