Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
ilmoitus
Hotelli rannalla, Lanzarote
Lanzarotelle suuntaavan kannattaa miettiä haluaako viettää paikallaan olevaa rantalomaa vai kiertää ja tutustua saaren eri paikkakuntiin, ja valita hotellin sijaintipaikka tämän mukaan.

Mikä hotelli Lanzarotella kannattaa valita ja miltä alueelta

Lanzarote on pääasiallisesti pakettimatkakohde, jonne kylläkin voi ja kannattaakin lähteä myös omatoimimatkalle. Omatoimimatkalla voi viettää öitä ja näin paremmin tutustua saaren eri osiin ja paikkakuntiin. Omatoimimatkalla on mahdollista myös viettää aikaa muilla Kanariansaarilla saman matkan aikana.

Lanzaroten pääkaupunki Arrecife on saaren ainoa urbaani kaupunkialue, ja se on erityisen hyvä omatoimimatkailijoille suunnatuilla majapaikoillaan ja erinomaisilla yhteyksillään muualle saarelle. Toinen lentoaseman vieressä sijaitseva paikkakunta on Playa Honda, mutta siellä yöpyminen on lähinnä hätäratkaisu.

Kaikkein monipuolisin paikka viettää öitään on Puerto del Carmen, jossa on paljon omatoimimatkailijoille suunnattuja majapaikkoja. Toinen, jonkin verran pienempi ja enemmän pakettimatkalaisille suunnattu hyvä lomapaikka on Costa Teguise, joka Puerto del Carmenin tavoin on melko lyhyen bussimatkan päässä Arrecifestä.

Syrjäisin lomapaikka on Fuerteventuran lähellä oleva Playa Blanca, mutta se kuitenkin on hieno rantalomapaikka, josta voi helposti lähteä käymään Puerto del Carmenissa ja myös Arrecifessa.

Majoituksen löytäminen Lanzarotelta

Lanzarotelle suuntaavan kannattaa ensin miettiä mikä saarella kiinnostaa eniten ja tehdä valintansa majapaikan suhteen sen ehdoilla. Tutkimalla koko Lanzaroten majapaikkoja voi löytää hinnoiltaan parhaat majapaikat, joita voi olla myös muualla kuin tunnetuilla lomapaikoilla.

Jos Lanzarotella eivät rannat kiinnosta kovin paljon vaan haluaa tutustua saaren eri paikkakuntiin ja nähtävyyksiin, on pääkaupunki Arrecife kaikkein paras paikkakunta tukikohdaksi. Jos mielii rantalomalle paikkaan, josta on lyhyt matka lentoasemalle ja josta voi helposti vierailla muualla saarella, on Puerto del Carmen siihen monipuolinen ja varsin keskeinen rantalomapaikka.

Rantapaikkojen keskuudessa on monta hyvää: niistä Playa Blanca sijaitsee Fuerteventuran lähellä, mutta sieltä on hankalin käydä päiväretkillä eri puolilla saarta. Yaiza on harvoja sisämaan kaupunkeja, joissa voisi yöpyä, sillä se on hyvin lähellä Playa Blancaa ja sieltä pääsee kätevästi muuallekin saarelle. Pääkaupunki Arrecife on hyvä tukikohta saarella niille, jotka haluavat käydä useissa eri paikoissa ja siirtyä paikasta toiseen linja-autolla, joita sieltä lähtee kaikkialle saarelle. Arrecifen ympäristössä olevat rantalomapaikat, Playa Honda, Costa Teguise ja Puerto del Carmen, ovat lyhyen matkan päässä pääkaupungista ja myös lentoasemasta, joskin Costa Teguisessa lomaileva ei pääse lentoasemalta suoraan bussilla majapaikalle.

Rantahotelli, Arrecife
Arrecifessa majapaikan on hyvä olla lähellä merenrantaa.

Pääkaupunki Arrecife

Arrecife ei ole suuri kaupunki, mutta siellä majapaikan on hyvä olla lähellä merenrantaa. Parhaat majapaikat ovat rantakadulla tai sen lähellä, eikä paljon kauemmas kannata lähteäkään. Jos haluaa mennä paljon bussilla eri puolille saarta, voi olla hyvä ajatus yöpyä lähellä Intercambiador-bussiasemaa, joka sijaitsee Playa del Reducto -hiekkarannan [kartalla] vieressä.

Arrecifessä on sen verran nähtävää, että siellä viihtyy hyvin muutaman päivän, mutta ajanvietemahdollisuudet eivät siellä pärjää alkuunkaan rantapaikkojen kanssa. Arrecifessä on saaren autenttisimmat ravintolat, joista vain harvat ovat pelkästään turisteille suunnattuja. Rantapromenadin ja vanhojen korttelien lisäksi San Ginesin laguunin ympäristö on erinomainen paikka ruokailulle mutta kenties myös yöpymiselle. Arrecifen tarjonnasta voi lukea muualta Pienestä matkaoppaasta, ja sen nähtävyyksiä voi myös tutkia etukäteen.

Arrecife on Lanzaroten monipuolisin paikkakunta majapaikkojensa puolesta omatoimimatkailijalle. Siellä on lukuisia yksityisiä, pieniä hotelleja (hostal) ja muita halvempia majapaikkoja, ja siellä on hyvä määrä huoneita alle 40 eurolla. Hinnat ovat Arrecifessä viime vuosina nousseet, mutta muualla saarella ei perushotelleilla silti ole yhtä hyvää hinta-laatusuhdetta kuin pääkaupungissa. Vain harvassa Arrecifen hotellissa on uima-allas, mutta siellä on muutama hyvin varusteltu hotelli, kuten suuri Gran Spa, jossa on kaikki palvelut ja joka on rannalla.

Kaikkia Arrecifen majapaikkoja voi katsella Booking.comissa.

Majapaikkoja rantapromenadin takana, edustalla ranta, Lanzarote
Jos rantapaikalla valitsee majapaikan aivan rantapromenadin viereltä, ovat palvelut lähellä mutta öisin voi kuulua meteliä.
Kuva: freesurf69@dreamstime

Rantalomakohteet

Rantalomakohteissa hotellin valitseminen on yksinkertaista. Jos valitsee majapaikan aivan rantapromenadin viereltä, ovat kaikki palvelut lähellä mutta öisin voi kuulua terasseilta meteliä. Jos taas valitsee hotellin niin, että rantapromenadille on pitkä matka, on sieltä sitten pitkä matka kaikkialle muuallekin. Kaiken kaikkiaan rantalomapaikoilla on hyvä valita hotelli, joka on korkeintaan kivenheiton päässä merenrannalta.

Playa Honda

Lentoaseman ja Arrecifen lähin rantapaikka on Playa Honda [kartalla], jossa lomailevan on helppo tutustua pääkaupunkiin mutta myös vierailla ainakin Puerto del Carmenissa. Playa Hondassa on päärannan lisäksi Guacimeta, joka on pitkä ranta ja joka kulkee lentoaseman vierestä kohti Playa Matagordaa ja Puerto del Carmenia. Vaikka tämä on pieni keskittymä, on se kuitenkin ravintoloiltaan ja muilta palveluiltaan hyvä paikka, eikä se ole yhtä suosittu ulkomaisten turistien keskuudessa kuin Puerto del Carmen ja Costa Teguise. Tämä onkin enemmänkin asuinalue kuin turistien kansoittama rantalomapaikka, mutta tämä voi soveltua majapaikaksi niille, jotka eivät halua lähteä kauas lentoasemasta tai pääkaupungista. Jonkin verran tietoa Playa Hondasta saa Lanzarote Guidebookista.

Playa Hondassa on melko vähän varsinaisia hotelleja, ja niitä on keskitetysti rannan lähistöllä. Siellä on yksityisiä huoneistoja, mutta ylipäätään tarjontaa on vähän ja majapaikka kannattaa varata hyvissä ajoin etukäteen.

Kaikkia Playa Hondan majapaikkoja voi katsella Booking.comissa.

Ranta, Costa Teguise
Costa Teguisen isoin ranta on Playa de la Chucharas. Se sijaitsee lähellä Plaza Pueblo Marineroa.

Costa Teguise

Yksi pakettimatkalaisten ja Lanzarotella pitkiä aikoja viettävien suosikkipaikkoja on Costa Teguise, jonka pääpaikat ja bussipysäkit ovat Plaza Pueblo Marineron [kartalla] ympäristössä. Sen lähellä on alueen isoin ranta, Playa de la Chucharas, kuten myös valtava määrä hotelleja, kauppoja, ravintoloita ja illanviettopaikkoja. Costa Teguisessa lomailevat istuskelevat paljon sen urbaaneilla terasseilla, ja sunnuntaisin lähdetään sisämaassa pidettäville Teguisen markkinoille [kartalla].

Alueella on useita eri rantoja ja hyvät harrastusmahdollisuudet, ja Costa Teguisessa yöpyvän on helppo käydä vaikka joka päivä pääkaupunki Arricifessä. Entistä suositumpana turistipaikkana Costa Teguisessa on hyvät ostospaikat ja ravintolat, joten sieltä ei ole pakko lähteä minnekään ostoksille tai syömään. Jos Costa Teguisessa ei halua turhaan kierrellä, voi siellä yöpyä täyden palvelun lomakeskuksissa, joissa on kaikki mahdollinen, mutta sellaiset ovat vähän syrjemmällä eivätkä yleensä lähellä pääaukiota.

Costa Teguisen kulkuyhteyksiltään kätevimmät majapaikat ovat lähellä Plaza Pueblo Marineroa ja Chucharas-rantaa. Costa Teguisessa on vain vähän perushotelleja mutta siellä on melkoinen määrä uima-altaalla varustettuja lomahotelleja, joissa viihtyy hyvin viikon tai kaksikin. Costa Teguisesta on jonkin verran tietoa Intreoducing Lanzarotessa.

Kaikki Costa Teguisen majapaikat voi nähdä Booking.comissa.

Ranta, Puerto del Carmen
Jos Puerto del Carmenissa haluaa nimenomaan viettää rantalomaa, kannattaa majoittua Playa Granden läheisyyteen.
Kuva: Lilly Trott

Puerto del Carmen

Lanzaroten kaikkein kansainvälisin ja vilkkain rantapaikka, jossa on pisimmät rannat ja eniten ajanvietteitä ja palveluita, on Puerto del Carmen. Jos siellä haluaa nimenomaan viettää rantalomaa, kannattaa majoittua Playa Granden [kartalla] läheisyyteen. Hyvää tunnelmaa ja keskeistä maastoa majapaikalle on myös vanhan sataman ja eräänlaisen vanhankaupungin tienoo [kartalla], jolla on paljon hyviä ravintoloita ja illanviettopaikkoja. Puerto del Carmenista on melko lyhyt matka päiväretkelle Arrecifeen, ja myös Playa Blancan rannat ovat melko lyhyen bussimatkan päässä. Rannan edustalla kulkevalla Playas-pääkadulla on bussipysäkit, joilla molempiin suuntiin kulkeviin busseihin voi nousta. Puerto del Carmenin vierailupaikoista ja ajanvietemahdollisuuksista voi lukea Guide to Canary Islandsista.

Puerto del Carmenissa on eräät Lanzaroten parhaat apajat majapaikalle, jonkalaisen voi hyvin järjestää omatoimisesti. Yleisiä ovat huoneistohotellit (apartementos), joiden yhteydessä on lähes poikkeuksetta uima-allas, ja huoneiston sellaisesta voi saada alle 60 eurolla.

Kaikkia Puerto del Carmenin majapaikkoja voi tarkastella Booking.comissa.

Hotellin sisäänkäynti, Playa Blanca
Playa Blancassa parhaat korttelit majapaikalle ovat sataman ja Playa Blancan rannan välimaastossa.

Playa Blanca

Jos Lanzarotelle saapuu Fuerteventuralta katamaraanilla, saapuu Playa Blancaan, joka on reilun tunnin bussimatkan päässä lentoasemasta ja Arrecifestä. Se on melko kaukana muista paikkakunnista oleva rantalomapaikka ja satamakaupunki, jossa parhaat korttelit majapaikalle ja yleiselle tutustumiselle ovat sataman ja Playa Blancan rannan välimaastossa, jolta myös voi nousta Puerto del Carmenin ja lentoaseman kautta Arrecifeen kulkevaan bussiin. Paras paikka nousta bussiin on eräänlainen asema, nimeltään Estacion Playa Blanca [kartalla], joka on lähellä rantaa mutta vähän kauempana satamasta. Playa Blancassa on rannan edustalla kulkevalla kadulla hyviä kalaravintoloita, mutta siellä on melko heikot ostospaikat. Tietoa Playa Blancasta saa jonkin verran Lanzarote Guidebookista.

Playa Blancan majapaikat ovat lähes poikkeuksetta uima-altaalla varustettuja, eikä niiden joukossa ole mitään hullunhalpoja yksinkertaisia majapaikkoja, vaan huoneen saa alimmillaan hädintuskin 60 eurolla. Playa Blanca ei ole hyvä kohde pienellä budjetilla matkalla olevalle, ja siellä kannattaa kiinnittää huomiota sijaintiin, sillä monet edullisimmat majapaikat ovat kaukana rannasta. Playa Blancassa on paljon yksityisiä pieniä hotelleja, huoneistoja ja suuria lomakeskuksia, joissa on kaikki palvelut ja mukavuudet.

Kaikkia Playa Blancan majapaikkoja voi katsella Booking.comissa.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Lanzarotella ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Arrecife

Arrecife Gran Hotel & Spa

(Parque Islas Canarias)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Arrecifen korkein rakennus on sen rantakadulla sijaitseva Gran-hotelli, jossa on maailmanluokan tyyliä ja jossa yöpyvän ei montaa askelta tarvitse ottaa nähtävyyksiä, ostoksia, ruokailua ja illanviettoa silmällä pitäen. Hotelli on varma viiden tähden valita, ja tietenkin mitä ylempänä huone on, sitä paremmista näkymistä voi nauttia.

Hotel Lancelot

(Mancomunidad Avenida 9, Arrecife)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Pääkaupungin hienon hiekkarannan vieressä oleva kolmen tähden hotelli, jossa on 142 huonetta ja josta asiakkaat ovat erittäin paljon pitäneet. Sijainti on erittäin hyvä lentokenttäbussipysäkkiin, rantaan ja kaikkeen muuhun nähden. Sopii erityisen hyvin majapaikaksi niille, jotka haluavat tehdä retkiä eri puolille saarta mutta jotka silti haluavat kävellä kaupungissa joka paikkaan.

Costa Teguise

H10 Lanzarote Gardens

(Avenida de las Islas Canarias 13, Costa Teguise)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Erityisen hyvin lapsiperheille soveltuva kolmen tähden hotelli, jonka kaikissa huoneissa on pieni keittiönurkkaus ja jossa on yli 240 huonetta. Varustelutaso on kohtalaisen hyvä, sijainti pääkadun varrella varmistaa, että kaupat, ranta ja palvelut ovat lähellä, eikä Arrecifeen ole pitkä matka bussilla.

Puerto del Carmen

Las Gaviotas

(Calle Mato 1, Puerto del Carmen)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hyvin lähellä lentokenttää sijaitseva kolmen tähden hotelli, jossa on peräti 7 uima-allasta mutta jolta ei hiekkarantakaan kaukana ole. Hotellissa on 155 huonetta, joissa kaikissa on keittiönurkkaus, ja tämä on erityisen hyvä hotelli perheille.

Montana Club Suite Hotel

(Calle Timón 3)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Erittäin hyvällä paikalla, lähellä lentokenttää ja rantabulevardia sijaitseva 67 ilmastoidun huoneen hotelli, jonka huoneissa on keittiönurkkaus. Asiakkaat ovat lähinnä vain kehuneet hotellia ja sen sijaintia, ja tämä on varma kohtuuhintainen valinta.

Puerto Calero

Hotel Costa Calero

(Puerto Calero)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä Puerto del Carmenia sijaitseva Puerto Calero on yksi mahdollinen vaihtoehto saaren vilkkaille rantapaikoille, ja sekä tämä alue että hotelli sopivat erityisen hyvin lapsiperheille. Hotellissa on peräti neljä uima-allasta, samoin kuin höyrysauna. Pienessä entisessä kalastajakylässä on lyhyet välimatkat, ja niin Puerto del Carmeniin, lentokentälle kuin Arrecifeenkin on lyhyt bussimatka.

Playa Blanca

Jardines del Sol

(Montaña Roja, Playa Blanca)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Erittäin pidetty neljän tähden hotelli hyvällä paikalla, niin että rantapromenadi on lähellä mutta yön äänet eivät pääse unia helposti häiritsemään. Tämä on perheillekin sopiva huoneistohotelli, jonka kaikissa huoneissa on pesukone ja hyvin varusteltu keittiönurkkaus.

Yaiza

La Casona de Yaiza

(Calle el Rincón 11, Yaiza)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Vaihtoehtona rannikon kaupungeille ja lomapaikoille on myös sisämaassa hotelleja, kuten tämä kahdeksan huoneen pidetty hotelli saaren eteläpuolella. Hotelli sijaitsee upeassa perinteisessä kanarialaisessa talossa, ja sen sisustuksessa ja hotellissa ylipäätään on aivan ylittämätöntä tyyliä ja tunnelmaa.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti: Peter Forsberg
Kuvat: Peter Forsberg, Thomas Jurkowski, freesurf69@dreamstime
2022/10

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti