Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Santacruz
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
ilmoitus
Paljonko maksaisit
hotellista per yö?
Mihin hotelleihin pääsisit? Katso Booking.comin ratkaisu klikkaamalla hintaa.
Hotelli Plaza de Espana -aukion tienoilla
Plaza de España -aukion ympäristössä ja lähimpien muiden aukioiden tuntumassa on hotelleja aina kohtuuhintaisista kaupungin parhaisiin.

Minkälainen hotelli Santa Cruzissa kannattaa valita ja miltä alueelta

Santa Cruzissa on paljon hotelleja, huoneistohotelleja ja muita majapaikkoja, joihin kuuluu muutama hostel. Huoneiden hinnat eivät ole niin alhaisia kuin voisi luulla, mutta halvan kahden hengen huoneen saa alkaen noin 50 eurolla.

Hotelli tai muu majapaikka kannattaa varata suhteellisen keskeiseltä alueelta eikä laitakaupungilta, ja sataman edustalla olevat aukiot, niiden päästä alkava pääkatu Calle Colon ja sen vieressä olevat korttelit ovat kaikkein keskeisimmät alueet majapaikalle. Jonkin verran edullisempia hintoja ja enemmän tilaa kuten myös sellaisia lisukkeita kuin uima-allas löytyy lähellä ydintä olevan Parque Garcia Sanabrian tuntumasta, jossa on myös autenttinen ja majapaikoiltaan keskustan vieressä oleva edullinen kaupunginosa, El Toscal. Jonkin verran majapaikkoja on myös lähellä linja-autoasemaa, jolla on hyvät ostospaikat mutta ei juuri muuta, ja se onkin alue, jolle vain yön pari Santa Cruzissa viihtyvät voivat majoittua.

Jos Santa Cruzissa lomailee lopputalven laskiaiskarnevaalien aikaan, on kaupungissa luvassa eräiden Espanjan suurimpien karnevaalien aiheuttamaa melua. Jos haluaa varmistaa, ettei häiriinny näistä pääasiallisesti iltaisin ja öisin tapahtuvista äänekkäistä juhlista, kannattaa yöpyä Parque Garcia Sanabrian tuntumassa, missä ei ole koskaan luvassa meteliä.

Majoituksen löytäminen Santa Cruzissa

Santa Cruzissa on hotelleja hyvin keskustassa Plaza de España -pääaukion ympäristössä ja sen lähellä olevissa, lähinnä kävelykatujen muodostamissa kortteleissa. Lisää hotelleja on Parque Garcia Sanabria -puistoalueen ympäristössä, missä on rauhallisempaa kuin aivan keskustassa. Tällä alueella, niin sanotussa El Toscal -kaupunginosassa on edullisempia hotelleja ja muita majapaikkoja kuin pääaukion lähettyviltä.

Plaza de España -aukion ympäristö - Vilkas ja keskeinen alue

Plaza de España -aukion [kartalla] ympäristössä on hotelleja kohtuuhintaisista kaupungin hienoimpiin, ja täällä yöpyvä voi kävellä kaikkialle keskustaan nopeasti ja nousta Plaza de Españan ja sen vieressä olevan Plaza de la Candelarian ympäristöstä bussiin, raitiovaunuun tai taksiin. Linja-autoasemalle on päiväretkiä ja lentokenttämatkaa ajatellen 10–15 minuutin kävelymatka, satama on aivan vieressä ja niin kaupat kuin ravintolatkin ovat lähistöllä.

Miinuspuolena tällä tienoolla voidaan katsoa olevan metelin, jota kuuluu etenkin viikonloppuisin ja karnevaalien aikaan helmi- tai maaliskuussa, jolloin Plaza de Españan tienoo on äänekäs juhlinnan keskipiste pitkälle yöhön. Myös Plaza de la Candelaria- ja Plaza del Principe -aukiot ovat äänekkään juhlinnan täyttämiä tällöin parin viikon ajan.

Tällä alueella hyviä hotelleja ovat etenkin pääaukiolla oleva Hotel Adonis Capitol Hotel Pelinor ja Hotel Principe Paz, joka on suomalaisten eniten pitämä hotelli Santa Cruzissa.

El Toscal - Rauhallisempi ja autenttinen kaupunginosa

Parque Garcia Sanabria -puiston [kartalla] lähettyvillä on rauhallista karnevaalien aikaankin öisin. Juhlintaa kulkuein ja musiikein esiintyy puistossa ja El Toscal -kaupunginosan Calle San Martinin ja Calle de la Rosan [kartalla] ympäristössä iltaisin häiritsevästi viikonloppuisin ja etenkin laskiaistiistaita edeltävänä yönä, mutta tämä ei ole mitään verrattuna Plaza de Españan ympäristön kemuihin. Täältä on noin vartin kävelymatka Plaza de Españalle, ja matkalaukkujen kanssa tänne on paras tulla taksilla linja-autoasemalta, jonne lentokenttäbussi tulee. Alueella ei liiku paljon turisteja.

El Toscalissa ja sen lähistöllä pääsee parhaiten kiinni autenttiseen Santa Cruzin elämänmenoon, ja hinnatkin ovat kaiken osalta edullisempia kuin ydinkeskustassa. Hotellit eivät sinänsä ole edullisempia kuin ydinkeskustassa, mutta niissä on usein paremmat varustelut ja enemmän tilaa.

El Toscalissa sijaitsevia hyviä hotelleja ovat esimerkiksi Hotel Contemporaneo ja Hotel Taburiente.

Puiston vieressä mutta lähempänä ydintä kuin El Toscalin korttelit sijaitseva Hotel Colon Ramble on uima-altaalla varustettu, takuuvarmasti hiljainen majapaikka karnevaalien ja muiden juhlien aikaan.

Muiden alueiden majapaikat

Muualla kaupungissa on jonkin verran hotelleja, mutta niiden sijainti on huono kaupunkilomaa ajatellen. Jos hotelli on Mercado Nuestra Señora de África -kauppahallin [kartalla] ympäristössä, on tästä kohtalaisen lyhyt matka Plaza de Españalle ja lyhyt matka linja-autoasemalle.

Linja-autoaseman [kartalla] vieressä olevilla uusilla alueilla on jonkin verran hotelleja. Täältä pääsee nopeasti päiväretkille, lentokentälle ja El Corte Ingles -tavarataloon ostoksille, mutta alue on valtakatuineen ankeaa seutua, jolla harva mielellään yöpyy.

Tällä alueella sijaitsevista majapaikoista maininnan arvoisia ovat etenkin Hotel Silken Atlántico ja Hotel Tanausu.

Hotelleja kartalla

Kartalla on Booking.comin hotelleja Santa Cruzissa ja niiden lähiaikojen huonehintoja. Matka-aikasi hintoihin ja hotellin lisätietoihin pääset tutustumaan klikkaamalla hotellin kuvaketta kartalla.

Booking.com

Pienen matkaoppaan hotellivinkit

Seuraavaksi esitellään muutama hyvällä paikalla sijaitseva ja pidetty majapaikka.
Jos niiden joukosta ei kuitenkaan löydy sopivaa, alta voi vertailla Suomessa toimivien eri hotellisivustojen koko tarjontaa ja tarjouksia:

Hotelli- ja majapaikkavinkkejä Santa Cruzissa

Hotel Adonis Capitol

(Cruz Verde 24)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Pääaukioiden ja pääkadun vieressä sijaitseva kahden tähden perushotelli, joka on varsinaisella pääkallopaikalla mutta joka on myös etenkin juhlien kuten laskiaiskarnevaalien aikaan äänekkäällä tienoolla. Huoneet ovat tilavia ja melko hyvin äänieristettyjä. Osa huoneista on karnevaalien aikaankin hiljaisia, joissain huoneissa on pääaukiolle antava parveke ja joidenkin huoneiden hintaan kuuluu hyvänä pidetty aamiainen. Ruokapaikkoja kuten myös illanviettopaikkoja alueella on valtavasti, ja sijainti on satamaa, bussipysäkkejä ja keskustan tutkimista ajatellen erinomainen.

Hotel Colon Ramble

(Viera y Clavijo 49)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Jonkin matkan päässä ytimestä, Parque García Sanabrian vieressä sijaitseva neljän tähden hotelli, jossa on ilmastoituja ja hyvin varusteltuja huoneita 1–4 hengelle. Huoneet ovat melko tilavia, ja monessa on parveke, jolta on näkymät uima-altaalle ja puutarhaan. Hotellin lähellä on paljon hyviä illallis- ja illanviettopaikkoja, kaikkialle keskustaan voi niin halutessaan kävellä eikä näillä tienoin ole karnevaalienkaan aikaan meteliä. Hotellissa on kuntokeskus, ja sieltä saa huoneita myös puolihoidolla, niin että huoneen hintaan kuuluvat sekä aamiainen että illallinen.

Hotel Pelinor

(Calle Bethencourt Alfonso 8)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Kohtuuhintainen, erinomaisella paikalla Plaza de Españan vieressä sijaitseva kahden tähden hotelli, jossa yöpyvä pääsee nopeasti nauttimaan keskustan parhaista puolista. Linja-autoasemalle on lyhyt matka päiväretkelle ja lentokenttäbussille, ja muulloin kuin äänekkäiden karnevaalien aikaan alue on pääosin rauhallinen yöpymispaikka.

Hotel Principe Paz

(Calle de Valentin Sanz 33)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Plaza del Principe -aukion laidalla, keskustan parhailla paikoilla sijaitseva kohtuuhintainen ja hyvätasoinen kolmen tähden hotelli, josta asiakkaat ovat pitäneet. Aamiainen, henkilökunta ja siisteys ovat saaneet kiitosta. Laskiaiskarnevaalien aikaan alue on äänekäs ja aamuisin roskainen, mutta muulloin hotellin sijainti on kätevä mutta varsin rauhallinen.

Hotel Taburiente

(Calle de Doctor Jose Naveiras 24)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä Garcia Sanabria -puistoa sijaitseva hyvätasoinen kolmen tähden hotelli, joka sijaitsee karnevaalienkin aikaan rauhallisella alueella. Täällä pääsee hyvin kiinni Santa Cruzin normaaliin elämänmenoon, mutta keskustan pääpaikoille on lyhyt, 10–15 minuutin kävelymatka. Hotelli on erinomaisesti varusteltu, sillä on uima-allas ja muutenkin hotelli on kolmen tähden hotelliksi erinomainen.

Occidental Santa Cruz Contemporaneo

(Rambla General Franco 116)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Lähellä Garcia Sanabria -puistoa sijaitseva kolmen tähden hotelli, jossa on uima-allas ja joka on tasoisekseen varsin kohtuullisen hintainen. Keskustan pääaukioille on alle vartin kävelymatka, ja täällä on rauhallista karnevaalienkin aikaan. Hyviä, paikallisten suosimia ravintoloita ja baareja on kulman takana.

Silken Atlántida Santa Cruz

(Avenida del Tres de Mayo)
Tutustu hotelliin ja varaa huone Hivenen syrjässä mutta linja-autoaseman vieressä sijaitseva korkeatasoinen ja pidetty hotelli, jonka huoneet ovat mukavia ja palvelutaso hyvä. Jos hivenen syrjäinen sijainti ei haittaa, on tämä rauhallinen majapaikka. Lentokenttäbussi tulee viereiselle bussiasemalle, josta pääsee minnepäin Teneriffaa tahansa jatkuvasti lähtevillä busseilla. Plaza de España -aukiolle on 10–15 minuutin kävelymatka.

Kerro mielipiteesi matkasi jälkeen

Kun palaat matkaltasi, kuulisimme mielellämme kommenttisi hotellivalinnastasi – olipa valintasi sitten tällä sivulla esitelty hotelli tai oma löytösi. Toivomme, että muistat meidät, tulet takaisin ja vastaat lyhyeen kyselyyn. Näin autat meitä pitämään hotellivinkkimme ajan tasalla ja toisaalta autat meitä saamaan tietoa uusista hyvistä hotelleista, joita voimme lisätä vinkkilistan jatkoksi.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2022/10

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti