Kanaria – Lisää kiinnostavia paikkoja
Uutta Pienessä matkaoppaassa
koristekuva Kevät herättää monissa kaipuun matkustamiseen. Tässä tekstissä tarkastelemme vaihtoehtoja kevätmatkakohteille ja tarjoamme ideoita lomalle, joka on sekä lämmin että kohtuuhintainen. Lue, minne keväällä kannattaa matkustaa
Hotelleja – Santacruz
Linkit ovat hotellipalvelun mainoslinkkejä.
Booking.com
Ilmoitus
Playa de Las Teresitas
Santa Cruzissa on Suomen säihin tottuneelle ikuinen kesä, ja rannoilla sen ympäristössä voi ruskettua ja uida ympäri vuoden.

Santa Cruzin sää ja ilmasto

Sää Santa Cruzissa nyt

Sääennuste

Espanjan meteorologisen laitoksen tarjoama Santa Cruzin sääennuste kertoo, minkälaista säätä alueelle on odotettavissa lähipäivinä.

Ilmasto ja parhaat matkustusajat

Santa Cruzissa on subtrooppinen ilmasto, minkä vuoksi yötkin ovat ympäri vuoden kaupungissa lämpimiä. Teneriffa on tunnettu saarena, jolla on "ikuinen kevät", ja tämä näkyy siten, että siellä harvoin on tukahduttavan kuumia päiviä keskikesälläkään. Keskitalvella joulu-helmikuussa päivisin on yleensä 17-22 astetta, öisin 15-17 astetta. Meriveden lämpötila on varsin vakaa ympäri vuoden, ja se on 19 asteesta ylöspäin.

Santa Cruzissa aurinko paistaa vuodessa lähes 2 900 tuntia, mikä on yli 1 000 tuntia sen, minkä aurinko Helsingissä näyttäytyy. Sadepäiviä Santa Cruzissa on enemmän kuin monissa muissa Kanariansaarten kaupungeissa, mutta niitäkin kertyy vuodessa vain noin 30. Sateisinta on marraskuusta maaliskuuhun, jolloin sadepäiviä on keskimäärin 4-6 kuukautta kohden. Sademäärät ovat kuitenkin pieniä, sillä sateisimpana kuukautena joulukuussa sataa keskimäärin alle 50 mm vettä.

Talvikauden voidaan katsoa olevan Santa Cruzissa marraskuun loppupuolelta helmikuun loppupuolelle, jolloin ei ole kylmää mutta jolloin sataa normaalia enemmän ja aurinko paistaa keskimäärin vain noin kuusi tuntia päivässä. Varsinainen kesäkausi, jolloin kaupungissa ei juurikaan sada ja aurinko paistaa yli 10 tuntia päivässä, on toukokuun alkupuolelta lokakuun loppuun. Tukahduttavan kuumia ilmoja kaupungissa on eniten heinä-elokuussa, mutta myös kesä-, syys- ja lokakuu ovat hyvin lämpimiä kuukausia, jolloin on öisin usein 20 asteen lämpötiloja. Kuumimpinakaan aikoina yöt eivät ole trooppisen kuumia, vaan yölämpötilat harvoin nousevat yli 22 asteen.

Santa Cruzissa on Suomen säihin tottuneelle ikuinen kesä, ja rannoilla sen ympäristössä voi ruskettua ja uida ympäri vuoden. Talvikautena harvat paikalliset ottavat aurinkoa saati uivat, ja joulu-helmikuussa paikalliset pukeutuvat lämpimiin vaatteisiin, vaikka päivisin on varjossakin usein 20-22 astetta. Keskitalvellakin auringossa on kuumaa, mutta yöt ovat sen verran viileitä joulu-helmikuussa, että jonkin verran lämpimiä vaatteita on hyvä ottaa mukaan.

Parhaat matkustusajat

Santa Cruzissa on varsin kiireistä ympäri vuoden, sillä sinne tulee risteilyaluksia ja siellä käydään ahkerasti päiväretkellä muualta Teneriffalta. Varsinaisia matkustuspiikkejä ovat talvikuukaudet joulukuun alkupuolelta maaliskuun loppuun ja keskikesä, jolloin mannerespanjalaiset vierailevat elokuussa kaupungissa sankoin joukoin. Eniten tunkua hotelleihin onkin juuri näinä aikoina. Vaikka helmi- tai maaliskuun laskiaiskarnevaalit ovat suuri juhla, ei tällöin kaupunkiin ole kuitenkaan luvassa valtavaa määrää vierailijoita muualta kuin muista Teneriffan osista. Tällöin on kuitenkin varmuuden vuoksi hyvä varata hotellihuone tai muu majapaikka ainakin viikkoa paria ennen kaupunkiin saapumista.

Suomesta eniten matkustajia Santa Cruziin ja muualle Teneriffalle on luvassa talvikautena, joulukuun alkupuolelta pääsiäiseen. Vähiten suomalaisia matkustaa Kanarialle kesällä, ja vähiten vierailijoita kaikkialta on luvassa Santa Cruzissa huhti-kesäkuussa ja syyskuusta marraskuun loppupuolelle. Lokakuun koulujen lomaviikot kuitenkin tuovat jonkin verran normaalia enemmän vierailijoita kaupunkiin, niin että pakettimatkat ovat tällöin normaalia kalliimpia. Myös aikaisin eli maaliskuussa vietettävä pääsiäinen tuo normaalia enemmän vierailijoita kaupunkiin, ja tällöin pakettimatkat ovat usein edullisimpia aikoja kalliimpia.

Omatoimimatkailijalle majapaikkojen ja lennot Teneriffan eteläosassa olevalle kentälle ovat melko vakaita ympäri vuoden . Etenkin lennot maksavat kuitenkin normaalia enemmän joulunaikaan, helmikuun hiihtolomien aikaan ja pääsiäisenä.

Teksti ja kuvat: Peter Forsberg
2013/04

Älä majoitu minne tahansa – Lue alue- ja hotellivinkit

Alue- ja hotellivinkeissä kerromme parhaista alueista hotellille tai muulle majapaikalle sijainnin ja palveluiden kannalta. Lisäksi esittelemme eri alueiden pidetyimpiä yöpymispaikkoja.

Lue verkkopalvelun käyttöehdot ja tietosuojakäytäntö.  |  Tietoa palvelusta  |  Mediakortti